Adresa: Džemala Bijedića 122,idealnolosa wrote:Dze je to?MedenoSrce wrote:U Nahli
71000 Sarajevo
Tel: 033/710-650
Fax: 033/641-664
Web: www.nahla.ba
Moderator: anex
Adresa: Džemala Bijedića 122,idealnolosa wrote:Dze je to?MedenoSrce wrote:U Nahli
I ja sam cuo za to i jeste samo za zene imaju i jos neke kurseve...L00d wrote:To je muslimanski centar, i ako se ne varam, samo za zene ?
L00d wrote:To je muslimanski centar, i ako se ne varam, samo za zene ?
http://www.nahla.ba/tekstovi3.aspx?gid=3idealnolosa wrote:Moze li mi neko reci hdje je tacno taj centar jer je ulica povelika.I ima li igdje trbusni ples da se upise jeftinije?
idealnolosa wrote:Moze li mi neko reci hdje je tacno taj centar jer je ulica povelika.I ima li igdje trbusni ples da se upise jeftinije?
Kazu da nije opasna, jer se pacijentima u bolnici daje ova dijeta kako bi skinuli visak kg. Prvo bih da probam sa ovim, pa nakon toga, da izbacim iz prehrane tjesteninu, slatkise, i sokove, i da uvedem vise manjih obroka dnevnoPitarrr82 wrote:Moja je preporuka vise obroka dnevno radi metabolizma, ne znam nista sto se tice te neke medicinske dijete
neko je vec bio otvorio temu s ovom dijetom.KiSSgirl wrote:Kazu da nije opasna, jer se pacijentima u bolnici daje ova dijeta kako bi skinuli visak kg. Prvo bih da probam sa ovim, pa nakon toga, da izbacim iz prehrane tjesteninu, slatkise, i sokove, i da uvedem vise manjih obroka dnevnoPitarrr82 wrote:Moja je preporuka vise obroka dnevno radi metabolizma, ne znam nista sto se tice te neke medicinske dijete
Svi bi a odmah smrsaju, smanjite samo 200 karlorija manje i to je to, i za nekoliko mjeseci kilaza manja...alica.k wrote:neko je vec bio otvorio temu s ovom dijetom.KiSSgirl wrote:Kazu da nije opasna, jer se pacijentima u bolnici daje ova dijeta kako bi skinuli visak kg. Prvo bih da probam sa ovim, pa nakon toga, da izbacim iz prehrane tjesteninu, slatkise, i sokove, i da uvedem vise manjih obroka dnevnoPitarrr82 wrote:Moja je preporuka vise obroka dnevno radi metabolizma, ne znam nista sto se tice te neke medicinske dijete
ja sam onda racunala da je to dnevno u prosjeku oko 700kcal, ako ne i manje.
ako hos da raz...ebes sebi metabolizam, go ahead na ovu dijetu.
postoji razlog sto je to dijeta u bolnicama (mada ne znam odakle ovo uopste, vjerujem da je to neko lupio) - jer tamo su doktori da nadziru pacijente.
LOGICNO da ces smrsat ako se izgladnjavas. ali dokad, i sta ce to uciniti tvom organizmu je drugi par rukava.
ja bi tako volila da ljudi budu pametni u vezi stvari koje rade sebi :S ne znam...meni to nije vrijedno zdravlja.
vec se pisalo, cilj treba da ti bude da zdravo zivis a ne da smrsas - mrsanje ce samo doc kad izbacis junk.
Čak i da ne treniraš moraš očuvati mišićnu masu. Za žensku prosječnu osobu dnevno treba cca 0.9g proteina po kg težine, a atlete do 1.4g. Kad ti se još kaže da u 100g pilećih prsa ima cca 30g proteina samo ti se reklo... Ova dijeta je kreš dijeta i put do Bara preko Koševa.KiSSgirl wrote:Znam, koliko sam skontala ti treniras, pa s tim moras unositi vise proteina i kalorija. Nekad davno sam probala ovu dijetu i uopce mi nije bilo tesko, ali se ne sjecam sta sam koristila kao ove krekere![]()
a znammadnessa wrote:Čak i da ne treniraš moraš očuvati mišićnu masu. Za žensku prosječnu osobu dnevno treba cca 0.9g proteina po kg težine, a atlete do 1.4g. Kad ti se još kaže da u 100g pilećih prsa ima cca 30g proteina samo ti se reklo... Ova dijeta je kreš dijeta i put do Bara preko Koševa.KiSSgirl wrote:Znam, koliko sam skontala ti treniras, pa s tim moras unositi vise proteina i kalorija. Nekad davno sam probala ovu dijetu i uopce mi nije bilo tesko, ali se ne sjecam sta sam koristila kao ove krekere![]()
KiSSgirl wrote:a znammadnessa wrote:Čak i da ne treniraš moraš očuvati mišićnu masu. Za žensku prosječnu osobu dnevno treba cca 0.9g proteina po kg težine, a atlete do 1.4g. Kad ti se još kaže da u 100g pilećih prsa ima cca 30g proteina samo ti se reklo... Ova dijeta je kreš dijeta i put do Bara preko Koševa.KiSSgirl wrote:Znam, koliko sam skontala ti treniras, pa s tim moras unositi vise proteina i kalorija. Nekad davno sam probala ovu dijetu i uopce mi nije bilo tesko, ali se ne sjecam sta sam koristila kao ove krekere![]()
izgleda onda nista od nje, pokusat cu sa zdravijim nacinom
nije samo pitanje koliko vec i kakve kalorije se jedu.Mr.Penguin wrote:Svi bi a odmah smrsaju, smanjite samo 200 karlorija manje i to je to, i za nekoliko mjeseci kilaza manja...
KiSSgirl wrote:a znamizgleda onda nista od nje, pokusat cu sa zdravijim nacinom
de malo ti ovo pojasni.enisss wrote:jednostavno organizam funkcionise na taj nacin sto bez obzira sto izgubis kg ona masna celija ostane..i ona se opet jako brzo aktivira...naravno ako ne pazis na ishranu.