Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post Reply

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

Sasvim_Obican

#551 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Sasvim_Obican »

manki wrote:Evo nije dobio većinu.... Ako ga i u drugom krugu elminiraju, fino Platformaši neka blokiraju slijedećeg kandidata kojeg će podržati HDZovi i stranke i RS-a, i mirna Bosna. Pa da vidimo ko može duže izdržati bez tranše MMFa, koje nema bez uspostave državne vlasti, Federacija ili "bolji dio BiH". A svi su pokazatelji da će "bolji dio" morati popustiti.
Naravno... Borjana Krišto neće imati ni natpolovičnu većinu... Još će je ispljuvati na mrtvo ime, po profesionalnim i političkim kvalifikacijama za mjesto predsjedavajućeg VM
Skijaš

#552 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Skijaš »

Chmoljo wrote:
zoom66 wrote:lozanchic - raritet :thumbup: hrvat koji vishe voli bosnu i hercegovinu od hrvatske :D :oops:
ja bih umjesto Hrvat ipak napisao HDZovac :mrgreen:
To brate :thumbup:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#553 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by prljavi Hare »

zagazaga wrote:
jefferson wrote:
zagazaga wrote:Lozancic mi se bas zgadio
Izivni na pitanju, ali gdje si ti do sada bila? To je covjek kojeg bi svaka normalna drzava bacila na arktik sa polarnim medvjedima!
ma nije jedini za arktik, ali baš je danas bio onako...sav mastan, iznerviran, obraća se sa ti......fuj
slavujko je za njega gospodin :lol:

Kakva ti bila da znaš da više u životu more nećeš vidjet'! :lol: :lol: :lol:
kiky

#554 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by kiky »

svi smo slavko ...
:thumbup:
StupskaBitanga

#555 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by StupskaBitanga »

manki wrote:Evo nije dobio većinu.... Ako ga i u drugom krugu elminiraju, fino Platformaši neka blokiraju slijedećeg kandidata kojeg će podržati HDZovi i stranke i RS-a, i mirna Bosna. Pa da vidimo ko može duže izdržati bez tranše MMFa, koje nema bez uspostave državne vlasti, Federacija ili "bolji dio BiH". A svi su pokazatelji da će "bolji dio" morati popustiti.
slažem se 100%
a ja bi volio da ne dobijemo tu tranšu od MMFa
Boom71

#556 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Boom71 »

Sasvim_Obican wrote:
Naravno... Borjana Krišto neće imati ni natpolovičnu većinu... Još će je ispljuvati na mrtvo ime, po profesionalnim i političkim kvalifikacijama za mjesto predsjedavajućeg VM
To se trazi.
Pokazati razliku...derasticnu :lol: .
convict

#557 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by convict »

Sasvim_Obican wrote:21 ZA, 14 PROTIV, 1 SUZDRŽAN, ako sam dobro čuo !

Kukić ima natpolovičnu, ali nema entitetsku većinu. Slijedi usaglašavanje po klubovima, a u narednoj sedmici glasanje u drugom krugu.
Treba naglasiti i ko je bio protiv: SNSD, SDS, HDZ, HDZ90 i SBiH.

Mada kad bolje razmislim meni ova računica ne štima. Ove stranke skupa imaju više od 14 poslanika. A ako je tačna informacija, onda je to ukupno 36 poslanika, znači 6 nije bilo na sjednici?
Sasvim_Obican

#558 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Sasvim_Obican »

convict wrote:

Kukić ima natpolovičnu, ali nema entitetsku većinu. Slijedi usaglašavanje po klubovima, a u narednoj sedmici glasanje u drugom krugu.

Mada kad bolje razmislim meni ova računica ne štima. Ove stranke skupa imaju više od 14 poslanika. A ako je tačna informacija, onda je to ukupno 36 poslanika, znači 6 nije bilo na sjednici?
Tako je... Falilo je Nikola Špirić, Dušmanka Majkić, Darko Babalj, Amir Fazlić i još par njih..

Uglavnom, šest SNSD-ovih, tri SDS-ovca, HDZ BiH dva, HDZ 90 jedan i Zagrabih dva...
nosara

#559 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by nosara »

Sjajan Kukic na tv0...! Prejak za ovu nasu ustajalu politicku barustinu...
Control panel

#560 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Control panel »

convict wrote:

S BiH je najvece zlo koje je zadesilo BiH u zadnjih 15-tak godina.
naravno neke stranke iz RS-a su bez konkurencije.
nosara

#561 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by nosara »

Control panel wrote:
convict wrote:

Uz cinjenicu da one nisu blokirale drzavu odbijanjem "aprila", a ovi 100% vampiri jesu... :roll:
MMM1977

#562 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by MMM1977 »

Kukić jako samouvjeren u ovom intervjuu na TV1, očito je da čovjek zna nešto što mi ne znamo. Kamo sreće da se u ovoj državi cijene čestiti, pošteni i vrijedni ljudi i da imamo više ovakvih kao što je gosp. Kukić. Ja, kao Bošnjak, uvijek bih više volio da me predstavlja ovakav čovjek nego jedan Bakir Izetbegović, Radončić i njima slični.

Iskreno se nadam da gosp. Kukić ima i političke ambicije, u smislu da u najskorijoj budućnosti osnuje svoju političku stranku (kombinacija sa SDP-om bi teško prolazila kod Hrvata) i da napokon malo razgiba učmalu političku scenu kod hrvatskog naroda, koji, iako se voli dičiti svojim proevropskim vrijednostima, za sada ima jedan totalitarni režim. Gosp. Kukić ima sve kompetencije da sutra bude veoma jak akter političkih dešavanja u BiH.
StupskaBitanga

#563 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by StupskaBitanga »

Mislim da znam kako će se Kukićć izglasati
OHR će nametnuti odluku ovih dana o blokadi primanja poslanicma u svim domovima kao i tehničkom vijeću ministara
E tu će popustiti stranke iz RSa
MMM1977

#564 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by MMM1977 »

StupskaBitanga wrote:Mislim da znam kako će se Kukićć izglasati
OHR će nametnuti odluku ovih dana o blokadi primanja poslanicma u svim domovima kao i tehničkom vijeću ministara
Očito je da neki koncept postoji, tačnije više njih. Barem sam ja stekao takav dojam, ili će se ići na to da se SNSD privoli (a zna se kako se Dodik može privoliti - $$$) da glasa za Kukića ili barem bude suzdržan, ili će se ići na varijantu da, neko je to već spominjao ovdje, dođe neko od umjerenih likova iz HDZ1990, preciznije Martin Raguž. Upravo u tom pravcu je išlo i obrazloženje gosp. Kukića kako nema smisla da se za mandatara predlažu Krišto ili Lijanović jer su, kako reče, oni izgubili već u prvom poluvremenu.

Bilo mi je paradoksalno da se Lijanović uopšte kandidirao, ali sada to izgleda kao jako pametan potez, vjerovatno dogovoren. Platformaši sada imaju još jedan argument protiv Borjane Krišto, jer nema nikakvog smisla da se za mandatara imenuje kandidat koji je bio posljednji po broju bodova. Dobra je varijanta da ne budu samo Kukić i Krišto kandidati, da je tu i treći potencijalni kandidat.

SDP itekako ima političke mudrosti, što se moglo vidjeti i danas na sjednici Parlamenta. Kao prvo, Kukić, pored svih teških riječi upućenih na njegov račun, ostaje pribran i ne reaguje, čime ne zatvara vrata za buduće dogovore, a i Bečirević, vjerovatno po stranačkom dogovoru i taktici razvlačenja pameti SNSD-u hladno zatvara sjednicu i prolongira drugo izjašnjavanje, iako je Slavujko dobacivao kako bi se to odmah trebalo riješiti.

Još mi je jedna stvar itekako nejasna: Raguža nigdje, ili sam nešto promašio. Čovjek se ne eksponira uopšte u ovom delikatnom momentu, vrlo je moguće da ni on ne želi da izlazi pred novinare sada pa da kasnije mora da liže ono što je popljuvao. Za razliku od stranačkog mu šefa.

Sve u svemu, očekuje nas zanimljivo političko ljeto u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#565 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Truba »

ja od prvog dana govorim za raguža
mora neki kompromis

samo da krešto ne bude :shock:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#566 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by PipiDugaDevetka »

Drug Komšo, Zlatni Ljiljan, da se pripremi za službeno putovanje.

Da se prijavi na turu Vinska cesta!
Posjeta vinarijama, konobama,...degustacija vinaa, pršute, sira iz mjeha,... u Hercegovini.
Ponijeti kupaće gaće za kupanje na vodopadu Kravica.
jefferson

#567 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by jefferson »

Imal igdje intervju sa Slavom Kukicem poslije ovoga?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#568 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by PipiDugaDevetka »

jefferson wrote:Imal igdje intervju sa Slavom Kukicem poslije ovoga?
Ponekada nešto napiše za ovaj web. sajt:
http://www.domaljevac.com/bosna-i-herce ... index.html
bosnovizija

#569 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by bosnovizija »

Objavljeno 29.06.2011. u 20:03
Završen prvi krug glasanja
Slavo Kukić nije dobio podršku iz RS-a
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u prvom krugu glasanja nije podržao kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara Slavu Kukića. Kukić je dobio opću većinu parlamenta, ali ne i entitetsku većinu iz Republike Srpske

Protiv Kukića glasalo je 14 poslanika - SNSD,SDS, HDZ, HDZ 1990 i Stranka za BiH, udržana je bila poslanik PDP-a Vesna Krstović-Spremo, a podršku Kukiću je dao preostali 21 poslanik.
Izvor:Sarajevo-x.com
StupskaBitanga

#570 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by StupskaBitanga »

MMM1977 wrote:
StupskaBitanga wrote:Mislim da znam kako će se Kukićć izglasati
Očito je da neki koncept postoji, tačnije više njih. Barem sam ja stekao takav dojam, ili će se ići na to da se SNSD privoli (a zna se kako se Dodik može privoliti - $$$) da glasa za Kukića ili barem bude suzdržan, ili će se ići na varijantu da, neko je to već spominjao ovdje, dođe neko od umjerenih likova iz HDZ1990, preciznije Martin Raguž. Upravo u tom pravcu je išlo i obrazloženje gosp. Kukića kako nema smisla da se za mandatara predlažu Krišto ili Lijanović jer su, kako reče, oni izgubili već u prvom poluvremenu.

Bilo mi je paradoksalno da se Lijanović uopšte kandidirao, ali sada to izgleda kao jako pametan potez, vjerovatno dogovoren. Platformaši sada imaju još jedan argument protiv Borjane Krišto, jer nema nikakvog smisla da se za mandatara imenuje kandidat koji je bio posljednji po broju bodova. Dobra je varijanta da ne budu samo Kukić i Krišto kandidati, da je tu i treći potencijalni kandidat.

SDP itekako ima političke mudrosti, što se moglo vidjeti i danas na sjednici Parlamenta. Kao prvo, Kukić, pored svih teških riječi upućenih na njegov račun, ostaje pribran i ne reaguje, čime ne zatvara vrata za buduće dogovore, a i Bečirević, vjerovatno po stranačkom dogovoru i taktici razvlačenja pameti SNSD-u hladno zatvara sjednicu i prolongira drugo izjašnjavanje, iako je Slavujko dobacivao kako bi se to odmah trebalo riješiti.

Još mi je jedna stvar itekako nejasna: Raguža nigdje, ili sam nešto promašio. Čovjek se ne eksponira uopšte u ovom delikatnom momentu, vrlo je moguće da ni on ne želi da izlazi pred novinare sada pa da kasnije mora da liže ono što je popljuvao. Za razliku od stranačkog mu šefa.

Sve u svemu, očekuje nas zanimljivo političko ljeto u BiH.
odlična analiza :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
mO k3

#571 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:
zoom66 wrote:lozanchic - raritet :thumbup: hrvat koji vishe voli bosnu i hercegovinu od hrvatske :D :oops:
Bravo... jasnije nije niko reako i moram da ustanovim da ja nemam iskreno nista protiv hrvata ,nego protiv hdz-eovaca dok je to donja liga fukare
gate

#572 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by gate »

Ženski Dr.Med wrote:
Chmoljo wrote:
Bravo... jasnije nije niko reako i moram da ustanovim da ja nemam iskreno nista protiv hrvata ,nego protiv hdz-eovaca dok je to donja liga fukare
Umotaj to bolje :D
udarnik35

#573 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by udarnik35 »

nosara wrote:
Control panel wrote:
Uz cinjenicu da one nisu blokirale drzavu odbijanjem "aprila", a ovi 100% vampiri jesu... :roll:
Ne zazivaj sejtane, sace ti doci ovih par zaljubljenika Haretovog lika i djela da ti objasne sto je lose to entitetsko glasanje ili par zaljubljenika Mirnesovog lika i djela da ti objasne kako bi tako priznali da RS postoji. :-) :-)
Hipatija

#574 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Hipatija »

udarnik35 wrote:
Ne zazivaj sejtane, sace ti doci ovih par zaljubljenika Haretovog lika i djela da ti objasne sto je lose to entitetsko glasanje ili par zaljubljenika Mirnesovog lika i djela da ti objasne kako bi tako priznali da RS postoji. :-) :-)
Nisam mogao ignorisati postojanje tumora u mom grlu (ignorisao nekoliko mjeseci) i morao sam ići na operaciju kako bi se omogućilo organizmu da normalno živi (od tada nemam više, skoro, nikakvih problema). I operacija uspjela i pacijent ostao živ!
Maligno tkivo u građi BiH se MORA eliminisati!
hajnehaj

#575 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by hajnehaj »

MMM1977 wrote:Kukić jako samouvjeren u ovom intervjuu na TV1, očito je da čovjek zna nešto što mi ne znamo. Kamo sreće da se u ovoj državi cijene čestiti, pošteni i vrijedni ljudi i da imamo više ovakvih kao što je gosp. Kukić. Ja, kao Bošnjak, uvijek bih više volio da me predstavlja ovakav čovjek nego jedan Bakir Izetbegović, Radončić i njima slični.

Iskreno se nadam da gosp. Kukić ima i političke ambicije, u smislu da u najskorijoj budućnosti osnuje svoju političku stranku (kombinacija sa SDP-om bi teško prolazila kod Hrvata) i da napokon malo razgiba učmalu političku scenu kod hrvatskog naroda, koji, iako se voli dičiti svojim proevropskim vrijednostima, za sada ima jedan totalitarni režim. Gosp. Kukić ima sve kompetencije da sutra bude veoma jak akter političkih dešavanja u BiH.
hahaha pa kako ti se da tipkati ovakve hvalospjeve , pa nije ovo vise srednji vijek , svako ima internet, ima google , ukuca ime ovog tvoga i sazna sve o njemu i vidi da ti što tipkaš , tipkaš po partijsko radnom zadatku ....
Post Reply