Pa ja,doveo ga, i šta onda.Komrad wrote: Smijesno ... Pa Alija ga je i doveo na to mjest
Al nije smio prnuti a da nije Aliju pitao.
nego, neću dalje o ovome, otići će priča na Aliju.
Pa ja,doveo ga, i šta onda.Komrad wrote: Smijesno ... Pa Alija ga je i doveo na to mjest
Pa, ovo je ....mir-vama wrote:Marilyn wrote:ko ne uplatio hadz kod njega je sejtanova stranka![]()
dno dna
evo nadjo i video nn je u ovom slucaju ibrahim a.s a oni koji nisu kod njega uplatili su otisli sa iblizom na hadz.
Ma onima koji su izrezirala citav rat u BiH i pase sve ovo sto radi zukorlic i ahbab mu ceric ..jer je ovo najbezbolniji put do raspada BiH.zato im oni i daju indireknu podrsku i reklamu dok u javnosi pricaju drugo a guraju ih .Zato se i Dodik ucutao o referendumu kad mu skoro dodje gosca iz USA.Rekla polako bosnjaci ce sami dovest do raspada sam ti miruj.palermo wrote:Za kakvu BiH se krv lila ?@rman wrote:Cerić i kompanija su počeli sa realizacijom suludih projekata iz Alijine Islamske deklaracije. Ako ih ne zaustavimo naša domovina BiH će se raspasti, a sva ona krv prolivena za nju će biti uzaludna...
O kakvoj BiH ti govoriš? Misilš da se za ovakvu BiH krv lila, jeste, ali samo kod ustaša i četnika.
Nego,apropo ove rečenice što je Valter postira, malo ću otići možda off topic( izvini zago) a vjerovatno nekim i tlak podići, ali i ovi događaji pokazuju koliko je rahmetli Alija Izetbegović bio i veliki čovjek i državnik. Trebalo je Cerića i slične držati na uzdi,a on je to uvijek uspjevao. A sad se to podiglo,pomislilo ne može im nitko ništa.
Ne bihBerber wrote:Komrad jarane, de Boga ti reci 'nako posteno, bil' ti mijenjao RS za Sandzak?
A za ovog drugog sto propagira paralelne veze sa Sandzakom, nemam nista protiv jarane ali prvo
neka se uspostave bilo kakve veze sa Bosnjacima u Kozarcu, Janji, Visegradu , Srebrenici i drugim mjestima u RS-u gdje zivi i jedan Bosnjak.
Pa eto postoji ANUBiH sezdesetak godina pa ne bih rekao da smo se nesto ujediniliGreat Cornholio wrote:Da bi BiH opstala treba joj nešto što će povezati sve građane, bez obzira kako se nacionalno ili vjerski opredjeljivali. Osnivanje jednonacionalne bošnjačke ( a neću pogriješiti i ako kažem muslimanske) akademije nauka i umjetnosti nije nešto oko čega bi se mogli ujediniti svi oni koji žele da ova država opstane.
Ako se ne možemo ujediniti, onda barem da se još više ne razjedinjujemo .Komrad wrote:Pa eto postoji ANUBiH sezdesetak godina pa ne bih rekao da smo se nesto ujediniliGreat Cornholio wrote:Da bi BiH opstala treba joj nešto što će povezati sve građane, bez obzira kako se nacionalno ili vjerski opredjeljivali. Osnivanje jednonacionalne bošnjačke ( a neću pogriješiti i ako kažem muslimanske) akademije nauka i umjetnosti nije nešto oko čega bi se mogli ujediniti svi oni koji žele da ova država opstane.
Uh hoce li mi se to neko naljutiti sto je osnovana BANU? Pa nek se ljuti i nek se dijeli koliko hoceGreat Cornholio wrote:Ako se ne možemo ujediniti, onda barem da se još više ne razjedinjujemo .Komrad wrote:Pa eto postoji ANUBiH sezdesetak godina pa ne bih rekao da smo se nesto ujediniliGreat Cornholio wrote:Da bi BiH opstala treba joj nešto što će povezati sve građane, bez obzira kako se nacionalno ili vjerski opredjeljivali. Osnivanje jednonacionalne bošnjačke ( a neću pogriješiti i ako kažem muslimanske) akademije nauka i umjetnosti nije nešto oko čega bi se mogli ujediniti svi oni koji žele da ova država opstane.
A sta ako se naljute Bosnjaci u cije ime je osnovana i koga ona predstavlja i kao ujedinjuje?Komrad wrote:Uh hoce li mi se to neko naljutiti sto je osnovana BANU? Pa nek se ljuti i nek se dijeli koliko hoceGreat Cornholio wrote:Ako se ne možemo ujediniti, onda barem da se još više ne razjedinjujemo .Komrad wrote:
Pa eto postoji ANUBiH sezdesetak godina pa ne bih rekao da smo se nesto ujedinili
Nema ova država puno pravih intelektualaca ( neopterećenih nacionalizmom)Komrad wrote: Uh hoce li mi se to neko naljutiti sto je osnovana BANU? Pa nek se ljuti i nek se dijeli koliko hoce
Pa neka se naljute... sta ces... opozicija je uvijek dobro doslaplain vanilla wrote: A sta ako se naljute Bosnjaci u cije ime je osnovana i koga ona predstavlja i kao ujedinjuje?
pa dobro je to ujedinjenje Bosnjaka onda, ne smeta mu cak ni razjedinjenjeKomrad wrote:Pa neka se naljute... sta ces... opozicija je uvijek dobro doslaplain vanilla wrote: A sta ako se naljute Bosnjaci u cije ime je osnovana i koga ona predstavlja i kao ujedinjuje?
Jel se to bas svi 100% moramo sloziti oko necega?plain vanilla wrote:pa dobro je to ujedinjenje Bosnjaka onda, ne smeta mu cak ni razjedinjeneKomrad wrote:Pa neka se naljute... sta ces... opozicija je uvijek dobro doslaplain vanilla wrote: A sta ako se naljute Bosnjaci u cije ime je osnovana i koga ona predstavlja i kao ujedinjuje?
aferim
Izvinjav se što odgovaram umjesto Komrada ali ne mogu ne primjetiti kakve gluposti kruže po ovom forumu.Berber wrote:Komrad jarane, de Boga ti reci 'nako posteno, bil' ti mijenjao RS za Sandzak?
A za ovog drugog sto propagira paralelne veze sa Sandzakom, nemam nista protiv jarane ali prvo
neka se uspostave bilo kakve veze sa Bosnjacima u Kozarcu, Janji, Visegradu , Srebrenici i drugim mjestima u RS-u gdje zivi i jedan Bosnjak.
Ahmmed wrote:Mogao bih do ujutro pisati zbog čega sam protiv ovakve BANU. Zbog čega sam, iskreno, protiv bilo kakve BANU. Zbog čega mislim da je neophodno afirmirati djelovanje Bošnjačkoga Senata, koji djeluje u okviru Bošnjačkoga Instituta, zbog čega nije loša ideja o Bošnjačkom Saboru....Zbog čega je glupo i pomisliti da neko ima ideju da Srbiji na peškeš da polovinu Bosne za šest sandžačkih općina , u kojima su Bošnjaci tek u tri većina......
Ali, zaista mi se ne da. Jer, se ovdje opasno izvrću teze, jer se ovdje projicira mogućnost oružanog sukoba, za što se kao krivci označavaju reis i sandžački muftija. Ma nemoj! Pored živih Srba, pored iskustva iz bliske prošlosti, pored i dalje aktuelne Miloševićevske politike Beograda prema BiH i Bošnjacima, uz nešto promijenjenu metodologiju, sad bi, eto, krivce trebalo naći među onima koji su osnovali BANU. Jerbo će to naljutiti Srbe, jerbo će to radikalizirati situaciju, jerbo će zbog toga zapucati puške...Ma,malo morgen....Nisam bio odveć sklon terminima manipulatori, salonci, padobranci....Očito sam pogriješio.
I manite se projiciranja nepostojeće opasnosti od,kako volite reći, političkoga islama ....A dok istovremeno, na polovini bosanskoga teritorija egzistira TEOKRATSKA PRAVOSLAVNA tvorevina,Sjajno je stvari objasnio, glede pravoslavnoga uređenja RS fra Ivan Šarčević....I ustvrdio da , kad je o Bošnjacima riječ, najveći broj njih kao temeljnu odrednicu identiteta ima državu BIH. Za razliku od ogromnog broja Srba i velikog broja Hrvata , koji , kako fra Ivan kaže, nacionalni identitet grade na nijekanju sopstvene domovine....Ali, ta će Ivan..... "Daidža" i "zeleni fratar"....
Njih dvojica mogu dovesti do sukoba između bošnjaka.Ahmmed wrote:Jer, se ovdje opasno izvrću teze, jer se ovdje projicira mogućnost oružanog sukoba, za što se kao krivci označavaju reis i sandžački muftija. Ma nemoj!
zbog vjeronauke?Great Cornholio wrote:Njih dvojica mogu dovesti do sukoba između bošnjaka.Ahmmed wrote:Jer, se ovdje opasno izvrću teze, jer se ovdje projicira mogućnost oružanog sukoba, za što se kao krivci označavaju reis i sandžački muftija. Ma nemoj!
Great Cornholio wrote:Njih dvojica mogu dovesti do sukoba između bošnjaka.Ahmmed wrote:Jer, se ovdje opasno izvrću teze, jer se ovdje projicira mogućnost oružanog sukoba, za što se kao krivci označavaju reis i sandžački muftija. Ma nemoj!
Danas su četvorica vehabija na ulici prijetili ministru sigurnosti Sadiku Ahmetoviću, a znamo pod čijom su oni komandom.kamen spoticanja wrote:zbog vjeronauke?Great Cornholio wrote:Njih dvojica mogu dovesti do sukoba između bošnjaka.Ahmmed wrote:Jer, se ovdje opasno izvrću teze, jer se ovdje projicira mogućnost oružanog sukoba, za što se kao krivci označavaju reis i sandžački muftija. Ma nemoj!