Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
simonese

#551 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by simonese »

Halid je otjerao Prceta zato sto je srao i opet ga vrate i nikom nista
bez vrijedjanja ali ko misli igrat za BiH samo zato sto nema mjesta u kroata i srba nek' i ne igra
dječak sa šibicama

#552 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Saric je mogao birati za koga ce igrati, da je zelio, mislim na reprezentacije.

Branio je za SiCG, Hrvatska ga je zvala kad je prestao igrati za Srbiju, tada je za medije rekao da vise nece igrati ni za jednu reprezentaciju.
Predomislio se tek nakon Radjinog poziva.

On jednostavno nije zainteresovan za reprezentativni rukomet, ne treba mu to, ima ime u svijetu rukometa i bez toga. To je njegov izbor, jedino nije fer obuci dres BiH da udovolji kumu, a onda kad kum dobije otkaz, izmisljati razloge da ne dodje. Nije fer prema navijacima.

Sto se tice reprezentacije, nema tu nista opipljivo, nema kulta, nema ekipe, hibridno sve. Kad gledas sekretara OKBiH i o cemu on brabonja, kako ce se potruditi da u Londonu sportisti (ono dvoje troje sto ce ici) bar odu lijepo obuceni, u novim odijelima... nekako ti sve bude jasno, gdje je sport u BiH trenutno.

Reprezentacija BiH u rukometu je imala samo kratki period nekakvog uzleta, ono nekad nakon rata kad je onaj Maric ili ne znam vise ime, kad je frajer na svoju ruku pogurao stvari sa mrtve tacke. Brzo su ga uklonili, ne sjecam se vise kako sta, ali znam da je bilo nekakvog entuzijazma.
I onda kad se trebalo dobiti Madjare, bili su zreli za poraz, ali publika, desio se delegat, i dovidjenja.

Danas je sve to jadno i gledati. Najgore u svemu sto je buducnost jos crnija, gdje su mladi rukometasi, gdje su rezultati. Par igraca iz Borca i Sloge ne cini proljece.
Liska

#553 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Liska »

enki_ wrote:
Liska wrote:Meni ova priča o Šariću govori o tome kako smo sposobni svakoga uvaliti u blato ili ga svesti na našu mjeru. Jedan od tri najbolja svjetska golmana napušta reprezentaciju koja igra na svakom većem takmičenju kako bi napravio uslugu svome kumu???!!! Sve i ako je tako, onda mu svaka čast, jer je za kumstvo spreman braniti za ekipu kojoj ni ostala dva najbolja golmana na svijetu ne bi puno pomogla, sve i da su sva tri na golu u isto vrijeme. Koliko nas bi to uradilo u životu, sa boljega otišlo na gore???!!! I još dobije kritiku za to. Zato i jesmo tu gdje smo sada, bez nade za bilo kakav napredak, ne samo u rukometu. Ni Šarić nam nije potreban, pa mi bi i Ivana Balića odbacili iz nekog razloga, možda jer previše pije i puši.
ne kontam ko koga uvaljuje u blato? normalno da nije potreban kad nece da brani. ne bi ni benzema bio potreban a vala ni balic ako nece da igraju. post ti nema nekog smisla. balic pije pusi, saric nece da igra. ne vidim neku povezanost i smisao
Nemamo drugu stranu priče a to je Šarićeva. Isto tako imamo igrača koji su izbacivani ranije, ili nisu htjeli igrati pa opet danas igraju. A ti igrači nisu klasa jednog Šarića. Da mu se drugačije pristupilo možda bi se nešto uradilo. Ali mi odmah koji će nam k....c Šarić. Možda nam i ne treba, sa ovakom ekipom ni tri Šarića nam ne bi pomogla ali tako se ne radi sa igračima. Danas Šarić sutra a sutra tko zna koji igrač.
Mračajski proto

#554 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

E kao da nam je Šarić prvi dobar sportista kojeg smo izgubili. Navikneš se na to u ovoj državi, šta ćeš. Ne bismo bili nešto puno jači s njim, kad su ostali ispod prosjeka-čast nekim igračima.
Ćera1Ćera2

#555 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Ćera1Ćera2 »

leet wrote:Sto li onda bezveze potrosismo pare da odemo do Njemacke.. :run:
Iz RSBiH odlučili da ne naplaćuju ulaznice u Zetru djeci i ženama, kao niti muškarcima koji budu nosili bilo kakvo obilježje Bosne i Hercegovine. :bih: Prijenosit će balkaniyum.tv revanš susreta u dva termina od 13:15 i 19:15 ko zadocni.Podržimo naše u neomgućoj misiji. :(
KPNCTNJAH

#556 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by KPNCTNJAH »

Njemacka je dosla odigrati opusteno, ali 7 razlike je u svakom slucaju veliko iznenadjenje... da je puna Zetra gledali bi veoma zanimljivu zavrsnicu utakmice...
hary

#557 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hary »

Ne mogu gledati, pa ako neko moze javljati rezultat (il ako moze neki link) :bih:
admir_adoo

#558 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by admir_adoo »

Trenutno 25:18 :bih:
crusader

#559 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by crusader »

kud tamo nisamo izgubili sa manje razlike :roll:
KPNCTNJAH

#560 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by KPNCTNJAH »

Trenutno 28:20, oni imaju igraca manje. 8 minuta do kraja.
Mr.Fundamental

#561 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mr.Fundamental »

Joj, joj nemamo ni sreće, Nijemcima se odbije lopta u ruke, pa od bloka... :( Ostaje žal za prvom utakmicom, ali pokazali smo da možemo sa svima. :bih:
Last edited by Mr.Fundamental on 17/06/2012 14:57, edited 1 time in total.
Vodja uvale

#562 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Vodja uvale »

Gotovo je ovo... Treba stvarno cestitati momcima na odlicnoj igri!
Vodja uvale

#563 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Vodja uvale »

Svabe fascinirane nasom igrom.. :)
Tvrtko II Kotromanić

#564 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

bravo za nase momke, jebiga ipak je 12 razlike previse
nadam se da ce u buducnosti svaku utakmicu igrati ovako kao danas, protiv Rusije i Srbije u kvalifikacijama samo tako cemo i moci :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#565 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Admir_1984 »

crusader wrote:kud tamo nisamo izgubili sa manje razlike :roll:
i ovde bi bila euforija, zetra bi bila puna i glat bi zijanili :run:
1bosna

#566 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 1bosna »

sve utakmice reprezentacije BIH preseliti iz Sarajeva bez obzira koji je sport,sramota za sarajlije
Timotije

#567 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Timotije »

Kakva steta, gledao sam na ARD-u, i komentator isto kaze...Na plus deset, tacno minut do kraja, Grahovac odbrana, samo da se ona ne odbi Nijemcu na crtu....izvuci kontru, zabiti i zadnjih 50 sekundi ga oni moraju dati, ne bi je mogli drzati 50 sekundi...Steta, ali svaka cast momcima, ovako razbiti jednu veliku Njemacku :bih: .
_Reds_

#568 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by _Reds_ »

Joj ljudi skoro mi doslo zaplakati, danas su momci odigrali kao u transu, ali izgleda da je ovo isti problem kao i kosarkasew repke i sl. Da ne moze sastaviti dvije dobre utakmice ili nekad dva poluvremena.

I da je usla jedna stativa samo nasa, a da se Njemcima nije odbila bar jedna ili dvije od onoliko lopti, ko zna, mozda bi ovo bila velika senzacija.

I ne pamatim kad sam sam gledao jednu utakmicu sa ovoliko andrenalina, znaci skako sam po kuci, derao se, halalite komsije, obzirom da su prozori bili otvoreni :D
north

#569 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by north »

Vodja uvale wrote:Gotovo je ovo... Treba stvarno cestitati momcima na odlicnoj igri!
Treba al u qrcu :x , prvu se izblamirali i sad iskoristili opuštanje nijemaca, pa treba čestitati :roll: ...u svim sportovima vazda nekakvi baraži i ispadanja, malo falilo, nismo imali sreće i ostali cirkusi...samo da su danas dobili 13 razlike mogli su saprati ljagu iz prve utakmice....ovako još jedna u moru "moralnih pobjeda" gdje "nismo imali sreće" :x
It_is_a_Leclerc

#570 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Bravo naši !

Glavu gore...

Pravi navijači reprezentacija BiH svoju selekciju vole i bodre i kad pobjeđuje, i kad gubi, i kad je dobra i kad igra katastrofalno ! :bih:
pOZz

#571 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by pOZz »

Tvrtko II Kotromanić wrote:bravo za nase momke, jebiga ipak je 12 razlike previse
nadam se da ce u buducnosti svaku utakmicu igrati ovako kao danas, protiv Rusije i Srbije u kvalifikacijama samo tako cemo i moci :bih:
Neće više zadugo odigrati ovakvu utakmicu, jer ovo je incident, ništa više.
_Reds_

#572 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by _Reds_ »

1bosna wrote:sve utakmice reprezentacije BIH preseliti iz Sarajeva bez obzira koji je sport,sramota za sarajlije
Sto se tice ovoga, hajmo biti realni, izgubis 12 razlike prvu, i sta je ocekivati, punu dvoranu, ali malo sutra. Da je tamo bilo 5-6 razlike garantujem da bi bilo puno, ovako ni 1 posto ljudi nije ocekivalo ovakvu nasu igru.
and

#573 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by and »

pOZz wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:bravo za nase momke, jebiga ipak je 12 razlike previse
ne bih se složio.mislim da imamo odličnog selektora koji radi dobar posao.više mi je incident bilo to poluvrijeme u njemačkoj.vidi se da čovjek ima viziju,kako u izjavi reče pobijedili su 9 od 10 utakmica,prati momke kojima će podmladiti reprezentaciju....
ja mu vjerujem i čestitam i njemu i ekipi na današnjoj predstavi.
na -12 zaostatka i uz onakvu "podršku"s tribina,ovako motivirati ekipu i odigrati ovakvu utakmicu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Josip321

#574 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Josip321 »

Nisam mislio gledati jer ne želim katastrofe gledati.
Kad me zove prijatelj, kaže da BH vodi 9 razlike. Bilo još 10 min. do kraja.
Sada mi krivo što nisam gledao od početka.

Šteta.
pOZz

#575 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by pOZz »

and wrote:
pOZz wrote:
ne bih se složio.mislim da imamo odličnog selektora koji radi dobar posao.više mi je incident bilo to poluvrijeme u njemačkoj.vidi se da čovjek ima viziju,kako u izjavi reče pobijedili su 9 od 10 utakmica,prati momke kojima će podmladiti reprezentaciju....
Nemamo mi ekipu da se nosimo sa jačim repkama.
Post Reply