BiH-Albanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Pobjeda BiH
153
64%
Remi
39
16%
Pobjeda Albanije
46
19%

Total votes: 238

Edin H.

#551 Re: BiH-Albanija

Post by Edin H. »

denimb wrote:
As in Euro 2008 qualifying: If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following criteria are applied to determine the rankings.[8]

Higher number of points obtained in the group matches played among the teams in question
Superior goal difference from the group matches played among the teams in question
Higher number of goals scored in the group matches played among the teams in question

Higher number of goals scored away from home in the group matches played among the teams in question
If, after applying criteria 1) to 4) to several teams, two or more teams still have an equal ranking, the criteria 1) to 4) will be reapplied to determine the ranking of these teams. If this procedure does not lead to a decision, criteria 6) and 7) will apply

Evo sta wiki kaze.
Kao sto sam i mislio, prvo medjusobni dueli, znaci Rumuni su u prednosti ako budemo imali isti broj bodova.
denimb

#552 Re: BiH-Albanija

Post by denimb »

Edin H. wrote:
denimb wrote:
As in Euro 2008 qualifying: If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following criteria are applied to determine the rankings.[8]

Higher number of points obtained in the group matches played among the teams in question
Superior goal difference from the group matches played among the teams in question
Higher number of goals scored in the group matches played among the teams in question

Higher number of goals scored away from home in the group matches played among the teams in question
If, after applying criteria 1) to 4) to several teams, two or more teams still have an equal ranking, the criteria 1) to 4) will be reapplied to determine the ranking of these teams. If this procedure does not lead to a decision, criteria 6) and 7) will apply

Evo sta wiki kaze.
Kao sto sam i mislio, prvo medjusobni dueli, znaci Rumuni su u prednosti ako budemo imali isti broj bodova.
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/standi ... index.html

Ma ne isplati se ovo ni kalkulisati do kraja, Bog samo zna kako ce ovo da ispadne.

Nego sutra tri boda k'o za glavu trebaju a dalje cemo vidjeti.
bingov buraz

#553 Re: BiH-Albanija

Post by bingov buraz »

Kakva gol razlika,imamo mi ovakvi rahiticni i skrpljeni itekako sanse da zavrsimo drugi samo da se zvjezdice spuste na zemlju a narkoman i ekipa su ih itekako spustili,obrni okreni sa 3 boda sutra smo na konju.
Ostaje Bjelorusija od koje smo realno bolji i sa 4 a vjerujem i 6 bodova u tom dvomecu baraz ne dolazi u pitanje.
Rumunije se ne bojim toliko,sad su uboli ali su mentalitetom gori od nas,kiksace zestoko vec negdje.
madFlava

#554 Re: BiH-Albanija

Post by madFlava »

sutra albanija uzima bod ;)
smoki_choko

#555 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

đe si prognostiĆar :D
madFlava

#556 Re: BiH-Albanija

Post by madFlava »

smoki_choko wrote:đe si prognostiĆar :D

ev me,u kladionici :D
smoki_choko

#557 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

madFlava wrote:

hajd stavi stoju na X pa nam slikaj listic ako smijes
madFlava

#558 Re: BiH-Albanija

Post by madFlava »

smoki_choko wrote:
madFlava wrote:

hajd stavi stoju na X pa nam slikaj listic ako smijes

ne'am stoje,imam 2 km,x ulazi u kombinaciju ;)
ramiral

#559 Re: BiH-Albanija

Post by ramiral »

Sve osim pobjede nas baca na pleća nejaka naša :D .. koji god sastav sutra istrči znaju da moraju dobiti. Koliko je dobro igrati pod pritiskom? Poznavajući naš mentalitet, nemali broj puta nam se to obilo o glavu. Bitno je da trener i stručni štab pohvataju konce u svlačionici, da Pape više jednom mlatne šakom o stol i kara pramajku svima redom koji se nedolično ponašaju. Balkan je čudna sredina, nije nimalo lahko biti selektor kada oko sebe imaš još nekoliko miliona selektora koji misle da bi bolje obavljali posao od tebe. Ali trener nacionalnog tima mora imati stav ''cojones'' mora imati da-mu da lane, zagalami, šutne kopačku kao Sir Ferguson u glavu najvećoj zvijezdi i kaže ''Ja sam ovdje glavni sine!!!''
Naravno da to nije lahko, mora se imati stav za to ali svi moraju znati da je Reprezentacija i njen interes bitniji od svakog ponaosob igrača, nijedan igrač niti izolovana skupina njih nesmiju biti bitniji od tima. Fudbal je kolektivni sport i da bi se pobijedio protivnik potrebno je samo bolje zauzeti teren od njega... SAMO... Igrači moraju shvatiti da se ne živi od stare slave (Misimović) niti od vječnog talenta koji je pokazan ali i nedokazan (Ibričić)
Svaki trener je do sada imao manje ili više simpatija javnosti i navijača, nailazio na nepremostive prepreke u vidu nediscipline, balkanskog mentaliteta i raskalašenosti. Pa i kad bi sve to prebrodio onda je na scenu stupao nedostatak sportske sreće (Portugal) ili protivnik koji bolje zauzme zeleni teren (Danska).
Hajdemo makar sutra bolje zauzeti zeleni teren a o uzrocima katastrofalnog poraza neka odgovori Pape poslije ove furtutme od dvije tekme.
Obuca9

#560 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

Dado dijasporitus wrote:
LSD wrote:Semire, što se tice selektora - to bi definitivno bila najveca glupost (taman izgubili 10-0 od albanaca)...e tek onda bi pokazali kakav smo cirkus od Saveza i reprezentacije, jer niko ne mjenja selektora u sred kvalifikacija (drugo su treneri u klubovima).
Osim je fino rekao, pustimo selektora da odradi do kraja kvalifikacije pa cemo onda analizirati i razapinjati - u našem starom dobrom maniru....ali pustimo ga na miru da završi.

Belgija izmjenila svog odmah nakon debakla sa BiH
Te dvije situacije ne možeš porediti ni po čemu, jer Belgija je nakon dva poraza od BiH ostala bez ikakvih šansi za plasman u baraž, četiri kola do kraja, za nama su zaostajali 5 bodova, a mi sutra ako dobijemo Albaniju smo treći na tabeli, sa dva boda zaostatka za drugom Bjelorusijom, uz utakmicu manje od njih.
smoki_choko

#561 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

sta god da mi uradimo sutra, a nadam se pobijedi velikog ce utjecaja imati sta ce rumuni uraditi u dvije utakmice protvi francuske kuci i protiv albanije u gostima. s francuzima se nikad ne zna. mogu odrati rumune a mogu da zajebu ko protiv bjelorusije ostave bod ili tri rumunima i eto belaja. isto tako i protiv albanije u gostima kad budu igrali mogu se naloziti protiv albanaca koji ce vjerovatno do tad biti otpisani pa nece ni biti nabrijani ko protiv nas i mogu im prepustiti tri boda. naravno sve su to kalkulacije. mi ovisimo o sebi. pobijediti albance sutra izvuci 4 ili 6 bodova sa bjelorusima 3 od luxemburga i onda na megdan francuzima
Sasvim_Obican

#562 Re: BiH-Albanija

Post by Sasvim_Obican »

Samo da ih dobijemo... Mora se igrati strpljivo, ne srljati u napadu, graditi napad kratkim pasovima, i ne dozvoljavati da nas Albanci izguraju na 30-40 metara od gola.... Ja sam optimističan ! :bih:
Obuca9

#563 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

Šibicar wrote:
LSD wrote:
denimb wrote:Dakle ako sutra dobijemo sve se rjesava 2. i 6. septembra...idemo u Bjelorusiju pa nam isti dolaze u Zenicu.

Dobro je da prvu igramo u gostima, jer kada god smo igrali ovaj dvomec druga utakmica nam je bila losija.
Upravo tako, dvomec sa bjelorusima sve riješeva...ali prije toga se mora ispuniti ovaj boldirani preduslov :-) jer ako sutra kiksamo, onda smo sami sebe izbacili...u tom slucaju mi izlijecemo iz kombinacija i albanija, rumunija i bjelorusija ce se boriti za to drugo mjesto.
Vazda je nama ovako, vec na sredini kvalifikacija mi igramo te "odlucujuce" utakmice :lol: :-)

Kakvoj sredini,na početku ba. :mrgreen: Sjećam se onih kvalifikacija kad nam je prva utamica bila isto sa Rumunijom na Koševu,odma nas ljudi razvalili 3-0 i već smo se tada oprostili od kvalifikacija,a kasnije smo skontali da nas je izbacio,čini mi se remi protiv Moldavije,isto na Koševu. :-)
Pomiješa ti majstore tri različita ciklusa :D

Poraz od Rumunije je bio za Euro u Portugalu, gdje smo se kasnije izvadili pobjedom u Kopenhagenu, ali usrali na Koševu protiv istih Danaca.

Remi, koji nas je koštao, je bio protiv Litvanaca u kvalifikacijama za Mundijal u Njemačkoj, nakon one četvorke koju smo fasovali u Briselu, par dana ranije.

A tekma s Moldavijom na Koševu, je bila u kvalfikacijama za Euro i Švajcarskoj i Austriji, kada smo nakon zijana od Mađarske (ja kako se onda Zlatan ispromašivao, imao je jedno 5 mrtvih šansi), nakon tog zijana smo i definitvno otpali iz trke za prva dva mjesta.
smoki_choko

#564 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

i da damo gol sto prije, da nas ne pocne fatati panika, ako poluvrijeme zavrsi 0-0 onda se uvlaci nervoza medju igrace i tad moze doci do gresaka pa da ne daj Boze i primimo gol. zato sto prije ga uvaliti i onda rahat gledati tekmu
juventus

#565 Re: BiH-Albanija

Post by juventus »

Sviđaju mi se ove izmjene Pandža-Mravac i Ibišević-Ibričić. Tako nešto sam i očekivao. Dosta dvije.

Image
LSD

#566 Re: BiH-Albanija

Post by LSD »

Hajmo malo pozitive i optimizma... OK rumuni su nas opalili po ušima i prizemljili, shvatili smo da smo limitirani i meni je krivo kao i svima, ali nije smak svijeta...kako mi nenormalno dižemo euforije i još gore padamo u crnjake :shock: nikakve mjere....dajte da se bar nadamo pobjedi protiv albanaca.
Sasvim_Obican

#567 Re: BiH-Albanija

Post by Sasvim_Obican »

Emir Spahić izjavio da je spreman umrijeti za selektora i reprezentaciju !
Još da bude spreman malo i trčati za reprezentaciju, i eto ga !
Johnny_x

#568 Re: BiH-Albanija

Post by Johnny_x »

Evo sad gledam gol razliku ostalih reprezentacija koje su druge, najbolju imaju Svedzani(9) i Hrvati(7) ako cemo vec pobjediti potrebno nam je sto vise golova da bi kojom varjantom isli kao najbolja drugoplasirana ekipa, ako bi se plasirali u baraz moguci protivnici Belgija/Turska, Rusi/Slovaci/Irci, Slovenci/Srbi, Švedzani, Hrvati/Izrael, Crnogorci/Englezi, Portugal/Danska/Norveska, Cesi.
LSD

#569 Re: BiH-Albanija

Post by LSD »

Sasvim_Obican wrote:Emir Spahić izjavio da je spreman umrijeti za selektora i reprezentaciju !
Još da bude spreman malo i trčati za reprezentaciju, i eto ga !
Ne treba on ginuti i te šuplje price, vec se treba potruditi da ga lopte ne preskacu kao najveceg amatera.
Obuca9

#570 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

juventus wrote:Sviđaju mi se ove izmjene Pandža-Mravac i Ibišević-Ibričić. Tako nešto sam i očekivao. Dosta dvije.

Image
Ovaj isti sastav, samo sa Mravcem umjesto Pandže, je pobjedio Rumune, a da ovi pri tome nisu dva puta centar prešli.

Slično očekujem i sutra naveče.

Kad samo pomislim na one silne pljuvače sa BP, kojima će puna usta biti Safetove majke, ne ide mi se u Zenicu, ali ne da mi se prekidati tradicija da idem na sve kvalifikacione tekme repke, pa ću tako i sutra ova doba biti na zapadu BP.

Haj'mo LJILJANI !!!
samo_ti

#571 Re: BiH-Albanija

Post by samo_ti »

Ja da sam na tvome mjestu , ne bih ni otisao :P
hary

#572 Re: BiH-Albanija

Post by hary »

Samo me zanima kakve ce biti analize sportskih strucnjaka poslije utakmice:
POBJEDA:
Hasagic - Taj covjek i povrijedjen gine za svoju reprezentaciju. Nadamo se da cemo ga jos puno puta gledati na nasem golu.
Spahic - Stub nase odbrane, pravi kapiten. Nepogrjesiv.
Mujdza - Sve vise se namece u ekipi, ide naprijed, a pomno pazi da odbrana ne trpi zbog toga.
Lulic - Koliko taj covjek pretrci na jednoj utakmici, malo ko je za zivota. Veliki plus za reprezentaciju.
Pandza - Sad se vidi da mu je od pocetka trebalo pruziti sansu.
Rahimic - Kao i Hasagic. Kao i vino.
Medunjanin - Prava buducnost nase reprezentacije. Presijecao, uposljavao, ginuo.
Misimovic - Sve bolji. Vraca se u formu. Njegove lopte prema Dzeki opet imaju oci.
Pjanic - Virtouz s loptom. Lyon je prevazisao, trebao bi sto prije u Englesku ili Spaniju.
Ibisevic - Pravi primjer kako se bori za sveti dres. Rumen, oznojen, i jos se kod vodstva od 2:0 bori kao da je nerijeseno i vrsi pritisak na sudiju i kad je go-aut.
Dzeko - Klasa za sebe. Sigurno si u seici zadovoljno trljali ruke.

PORAZ:
Hasagic - Taj covjek je rekao svoje. Vidi se da ga povrede sprjecavaju da igra na svom nivou.
Spahic - Nije Spaha ono sto je nekad bio. Ipak su sva desavanja u Montpellieu ostavile traga na njemu. Nema prolaznu ocjenu.
Mujdza - Previse ide naprijed i zaboravlja odbranu. Mozda trebamo tu traziti bolje rjesenje u vidu Jahica.
Lulic - Da li zbog aktuelnog transfera u Lazio ili zbog ogranicenim mogucnostima, ovaj igrac ne pruza ni 5% onoga sto smo gledali u dresu YB
Pandza - Greska je sto je poceo utakmicu. Mozda je trebao igrati u nastavku, ali ovako, u vatru...
Rahimic - Godine su ga stigle. Nije to vise onaj Rahimic sa bezbroj uklizavanja. Iole brz igrac pored njega prolazi kao voz.
Medunjanin - Njemu podhitno treba naci ulogu na terenu. Djelovao je potpuno izgubljeno.
Misimovic - Jos od Portugala ga ne vidimo na terenu.
Pjanic - Jedini je nesto pokusavao, ali uz previse solo igre i izgubljenih lopti, vise nije mogao.
Ibisevic - Ponovo se pokazalo da Vedo nije za prvih 11. Toliko borbe nizasta dugo nije vidjeno.
Dzeko - Da li je mislima u Manchesteru, na odmoru ili na otvaranju nekog djecijeg centra, ne znamo, ali ni Dzeko veceras nije osvjetlao dijamantski sjaj.
Johnny_x

#573 Re: BiH-Albanija

Post by Johnny_x »

hary wrote:Samo me zanima kakve ce biti analize sportskih strucnjaka poslije utakmice:
POBJEDA:
Hasagic - Taj covjek i povrijedjen gine za svoju reprezentaciju. Nadamo se da cemo ga jos puno puta gledati na nasem golu.
Spahic - Stub nase odbrane, pravi kapiten. Nepogrjesiv.
Mujdza - Sve vise se namece u ekipi, ide naprijed, a pomno pazi da odbrana ne trpi zbog toga.
Lulic - Koliko taj covjek pretrci na jednoj utakmici, malo ko je za zivota. Veliki plus za reprezentaciju.
Pandza - Sad se vidi da mu je od pocetka trebalo pruziti sansu.
Rahimic - Kao i Hasagic. Kao i vino.
Medunjanin - Prava buducnost nase reprezentacije. Presijecao, uposljavao, ginuo.
Misimovic - Sve bolji. Vraca se u formu. Njegove lopte prema Dzeki opet imaju oci.
Pjanic - Virtouz s loptom. Lyon je prevazisao, trebao bi sto prije u Englesku ili Spaniju.
Ibisevic - Pravi primjer kako se bori za sveti dres. Rumen, oznojen, i jos se kod vodstva od 2:0 bori kao da je nerijeseno i vrsi pritisak na sudiju i kad je go-aut.
Dzeko - Klasa za sebe. Sigurno si u seici zadovoljno trljali ruke.

PORAZ:
Hasagic - Taj covjek je rekao svoje. Vidi se da ga povrede sprjecavaju da igra na svom nivou.
Spahic - Nije Spaha ono sto je nekad bio. Ipak su sva desavanja u Montpellieu ostavile traga na njemu. Nema prolaznu ocjenu.
Mujdza - Previse ide naprijed i zaboravlja odbranu. Mozda trebamo tu traziti bolje rjesenje u vidu Jahica.
Lulic - Da li zbog aktuelnog transfera u Lazio ili zbog ogranicenim mogucnostima, ovaj igrac ne pruza ni 5% onoga sto smo gledali u dresu YB
Pandza - Greska je sto je poceo utakmicu. Mozda je trebao igrati u nastavku, ali ovako, u vatru...
Rahimic - Godine su ga stigle. Nije to vise onaj Rahimic sa bezbroj uklizavanja. Iole brz igrac pored njega prolazi kao voz.
Medunjanin - Njemu podhitno treba naci ulogu na terenu. Djelovao je potpuno izgubljeno.
Misimovic - Jos od Portugala ga ne vidimo na terenu.
Pjanic - Jedini je nesto pokusavao, ali uz previse solo igre i izgubljenih lopti, vise nije mogao.
Ibisevic - Ponovo se pokazalo da Vedo nije za prvih 11. Toliko borbe nizasta dugo nije vidjeno.
Dzeko - Da li je mislima u Manchesteru, na odmoru ili na otvaranju nekog djecijeg centra, ne znamo, ali ni Dzeko veceras nije osvjetlao dijamantski sjaj.
Lijepo sroceno
Obuca9

#574 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

samo_ti wrote:Ja da sam na tvome mjestu , ne bih ni otisao :P
Ne mogu, jače od mene :D
smoki_choko

#575 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

muslimovic izvrno dzeku na nos :D

Image

Image