Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
Bosnolog

#551 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
Bosnolog wrote:Pomoz bog stobom,....ovo je uvreda za nesrbe koji zive u Serviji,mozda za tebe nije jer to ti ne mozes ili ne zelis skontati,ali zato mozes planski spinovati sve na istoj liniji ka istom cilju,......... :oops:
Da li je uvreda za lupam Özila kad kažu da je njemački fudbaler? Možda bi korektno bilo njemačkijanski :oops:
Sto ce ti ovaj povecani dio ???? :-) :-) :-)

Da opravdas svoje pisanje

Svako ko zivi u Njemackoj je njemacki gradanin ali ne i Nijemac,odnosno drzavljanin...To isto vazi i za druge drzave,Jos ispravnije bi bilo gradanin Njemacke,Bosne i Hercegovine itd,...

Srbija-srbijanski predstavnik koji obuhvata i jedinstven naziva za sve gradane Srbije sto je jedno,.....
Srpski predstavnik je drugo i odnosi se samo na pripadnike srpskog naroda/Nacije,...

Da ne zacatavamao temu,ali samo moras da shvatis da kada srbijanski mediji ili bilo ko kaze za nekog nesrbina da je srpski da je to uvreda za istog osim za Seselja ,historicara Deretica i slicne koji kazu kako su svi nastali od Serba i da su svi i svuda Serbi,. :razz:
Čitalac

#552 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Čitalac »

Iako sam prilično oguglao na svakojake ludosti, neke stvari me uvek ostave bez teksta. Najnoviji naslovi iz internet magazina "Vidovdan".

-General sa Hristovom sudbinom
-General Mladić : U ovom ratu najviše je izgubio srpski narod
-Da li je Tadić Juda?
-Na Kritu se pisalo na staroslovenskom pre 4 milenijuma
-Unesko proglasio Ojkaču kao hrvatsku
-Evropska Srbija, bre. A duša?

Kakav li je haos u tim glavama, majko mila...
Bosnolog

#553 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:mani se ironije..znas ti o cemu ja pisem i o kojim svjedocima....ne o svjedocima zrtvama,nego svjedocima koji znaju za umijesanost srbijanskog politickog,crkvenog i vojnog vrha kao naredbodavaca mladicu...

nije srbija poslala seronju u hag iz moralnih razloga i suosjecanja sa zrtvama ,nego radi svaljivanja krivice na pojedinca u cilju zastite jedne kompletne sramne i fasisticke ideoilogije..zadovoljan..
Dobro, pratimo crnu hroniku i ubistva političara, popova i oficira. Shvatio. ;-)
Mene najvise brine da se sto ne desi ovom iskrenom covjeku koji pored Nenada Canka najiskrenije pokusava da otvori srpskom narodu oci i spasia ga od ideloske velikosrpske bolesti (velikosrbizma) od koje mu prijeti nestanak,..... :roll:

Last edited by Bosnolog on 03/06/2011 17:58, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#554 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by pici »

Čitalac wrote:Iako sam prilično oguglao na svakojake ludosti, neke stvari me uvek ostave bez teksta. Najnoviji naslovi iz internet magazina "Vidovdan".

-General sa Hristovom sudbinom
-General Mladić : U ovom ratu najviše je izgubio srpski narod
-Da li je Tadić Juda?
-Na Kritu se pisalo na staroslovenskom pre 4 milenijuma
-Unesko proglasio Ojkaču kao hrvatsku
-Evropska Srbija, bre. A duša?

Kakav li je haos u tim glavama, majko mila...
ma niĆ novo....nastavak guslanja......internet guslanje :mrgreen:
nellington

#555 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by nellington »

Čitalac wrote:-Na Kritu se pisalo na staroslovenskom pre 4 milenijuma
Sorry na offu, ali nenad**bivo! Znači, dešifrovali Srbi Linear A i otkrili da je to crkvenoslavjanski :lol:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#556 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Dado dijasporitus »

muha_sa wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uCGnYEquavc [/youtube]

Koliko je frustrirajuce bilo cekati zadnjih 5-6 dana da neko u Srbiji kaze ovako nesto

:thumbup:
vee-jay

#557 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vee-jay »

svaka mu cast :thumbup:
zavrzlama

#558 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

Da li ste se ikad zapitali gdje su srpski generali iz Hrvatske i Kosova,zar nijedan od njih nije dobio epitet "heroja" kao mladic.....odgovor je u ideologiji "Krvi i Tla" mladica seronju se cuvalo,propagandom velicalo u sveca i heroja zadnjih 15-tak godina, iz razloga sto je odradio posao"krvi i tla" i podario srbiji ratni plijen u obliku malog ausvica...o srpskim generalima iz Hrvtske i Kosova se ne prica jer nema rezultata na terenu....sve dok postoji mali ausvic seronja i pisonja ce biti heroji i sveci za srbiju i vecinu srba,kad se obesmisli postojanje rs-a,tad ce i krenuti drvlje i kamenje na dvojac kao i na milosevica ,ne zato sto je radio lose i sramne ratove .nego sto je iste izgubio....the end.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#559 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

pih... što nešto zasmrdi... al dobro, odmah smo otvorili prozor :oops:
VerticalHairFactor

#560 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by VerticalHairFactor »

cyprus wrote:
VerticalHairFactor wrote:Nema jače potpore đeneralu od one koja dolazi od tebi sličnih, simpozijum.
Prvo si uvrijedio Bošnjake nazivajući ih Muslimanima, praveći se nevješt, pa si neargumentirano ustvrdio da su ti "Muslimani" počinili masovna zlodjela, kojima se ponose, ne navodeći ni jedan primjer za te masovne pokolje, a potom si kao proživio Sarajevo i njegovih 14ak hiljada mrtvih građana - o ranjenim neću govoriti. I kao mi moramo dokazivati da nismo "islamski fanatici", i sve to u temi koja konkretno govori o Mladiću u Hagu,optuženom za genocid i plansko istrebljenje tih istih "Muslimana" pod istim izgovorom za kojeg mi moramo "civiliziranom Zapadu" dokazati da ne stoji.
Pa jel' se to ovdje neko treba pravdati Mladićevim istomišljenicima i samom Mladiću? Je li na toa aludiraš na ovoj temi?
Jesi li pogledao u oči i jednoj od srebreničkih majki?! Reci im da dokažu "civiliziranom Zapadu" da nisu fanatici. Njima idi pa reci.
Ti nisi trol, ti si provokator i to bez imalo skrupula i pijeteta prema žrtvama genocida.
:-) :-) :-)
'ta si ga zakolut'o? To je odgovor na Bosanske Muslimane koji su pravili masovne pokolje i time se ponose?
:-) Da ga i ja tebi zakolutam, pa da kolutamo svi.
muha_sa

#561 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

muha_sa wrote:
cyprus wrote:
Ja sam Jugoslaven, živim u Sarajevu, rat vidim na ovaj način: nakon proglašenja nezavisnosti RBiH, većina bosanskih Srba na čelu sa SDS-om to nije željela da prihvati i otpočela je sa ratom, koristeći veliku vojnu prednost, jer je u potpunosti podržavana od Srbije i tadašnje JNA. Područja koja su bila pod njihovom kontrolom vrlo brzo su etnički očišćena, što kroz ubistva, što kroz progone... Razlog tome je činjenica da se srpska država na tlu Bosne i Hercegovine nije mogla napraviti na etnički heterogenom prostoru...

Da bih nastavio dalje, moram znati da li se ti možeš složit sa ovih par redaka i ako ne, reci u čemu se ne slažeš i zašto :)

PS Izgleda ipak neće bit ništa od priče :sad: Šteta :oops:
-proglasenje nezavisnosti BiH je posljedica cega :?
-sta se je to desavalo u Jugoslaviji prije raspisivanja referenduma o nezavisnosti BiH :?
-ko nam to razvali Jugoslaviju :?
-ako ne znas bil zelio da te podsjetim :?
-mene ucise da krivo sjedima pravo govorim. bar danas imas bezbroj mogucnosti da dodjes do istine o desavanjima u Jugoslaviji poslije smrti Tita.

-Jest da je tema o kukavici i sramoti jednog naroda al eto moradoh :-) ne mogadoh da ne odreagujem.

ps. osim dokazanog genocida u Srebrenici kukavica ce odgovarat i za pocinjeni genocid u mnogim opstinama tvorevine koja je nastala na najstrasnijim zlocinima poslije drugog svjetskog.
Samo je najvecu gresku napravio kad je svezo za bandere i releje one jadne unproforce i to mu je dohakalo--inace nista ne bi bilo od podizanja optuznice.
sto ne odgovori na ovaj post :?
AliceInChains

#562 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

Chmoljo wrote:pih... što nešto zasmrdi... al dobro, odmah smo otvorili prozor :oops:
A ja sam mislio, PC sve vise smrdi na balegu zbog povecane poljoprivrede :mrgreen: :wink:
VerticalHairFactor

#563 Re: Ratko Mladić u Haagu!

sinuhe wrote:BiH ima podrsku svijeta(zapada). Nazalost sve vise se moze primijeti odbojnost Bosnjaka prema zapadu cemu doprinose i ljevica i islamisti.
A, Evropa je poslije laganog gledanja pokolja uživo, rasturanja Sarajeva i cijele Bosne te brutalno očigledne Srebrenice i hrabrih Holanđana, zatim relativiziranja zločina, indolencije prema činjenici da je Mladić tek oronuo i pred smrt doveden u Hag gdje će mu proces po najoptimističnijem scenariju trajati 7-8 godina ako se nastavi sa dosadašnjom praksom (u međuvremenu će umrijeti), i povrh svega pristajanja na muku preživjelima, i dalje nečija moralna vertikala u Bosni? Nema niko pravo nas etiketirati i generalizirati, a mi, s obzirom na to što smo preživjeli i te kako bi mogli i bilo bi razumljivo..
cyprus

#564 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by cyprus »

muha_sa wrote:
muha_sa wrote:
cyprus wrote:
Ja sam Jugoslaven, živim u Sarajevu, rat vidim na ovaj način: nakon proglašenja nezavisnosti RBiH, većina bosanskih Srba na čelu sa SDS-om to nije željela da prihvati i otpočela je sa ratom, koristeći veliku vojnu prednost, jer je u potpunosti podržavana od Srbije i tadašnje JNA. Područja koja su bila pod njihovom kontrolom vrlo brzo su etnički očišćena, što kroz ubistva, što kroz progone... Razlog tome je činjenica da se srpska država na tlu Bosne i Hercegovine nije mogla napraviti na etnički heterogenom prostoru...

Da bih nastavio dalje, moram znati da li se ti možeš složit sa ovih par redaka i ako ne, reci u čemu se ne slažeš i zašto :)

PS Izgleda ipak neće bit ništa od priče :sad: Šteta :oops:
-proglasenje nezavisnosti BiH je posljedica cega :?
-sta se je to desavalo u Jugoslaviji prije raspisivanja referenduma o nezavisnosti BiH :?
-ko nam to razvali Jugoslaviju :?
-ako ne znas bil zelio da te podsjetim :?
-mene ucise da krivo sjedima pravo govorim. bar danas imas bezbroj mogucnosti da dodjes do istine o desavanjima u Jugoslaviji poslije smrti Tita.

-Jest da je tema o kukavici i sramoti jednog naroda al eto moradoh :-) ne mogadoh da ne odreagujem.

ps. osim dokazanog genocida u Srebrenici kukavica ce odgovarat i za pocinjeni genocid u mnogim opstinama tvorevine koja je nastala na najstrasnijim zlocinima poslije drugog svjetskog.
Samo je najvecu gresku napravio kad je svezo za bandere i releje one jadne unproforce i to mu je dohakalo--inace nista ne bi bilo od podizanja optuznice.
sto ne odgovori na ovaj post :?
Zaboravih na isti... al odgovor stiže nekad večeras, sad nemam vremena :wink: Mada i ne znam koliko je to baš tema. Doduše, istina dijapazon ove teme je prilično širok
Last edited by cyprus on 03/06/2011 18:57, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#565 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

VerticalHairFactor wrote:
A, Evropa je poslije laganog gledanja pokolja uživo, rasturanja Sarajeva i cijele Bosne te brutalno očigledne Srebrenice i hrabrih Holanđana, zatim relativiziranja zločina, indolencije prema činjenici da je Mladić tek oronuo i pred smrt doveden u Hag gdje će mu proces po najoptimističnijem scenariju trajati 7-8 godina ako se nastavi sa dosadašnjom praksom (u međuvremenu će umrijeti), i povrh svega pristajanja na muku preživjelima, i dalje nečija moralna vertikala u Bosni? Nema niko pravo nas etiketirati i generalizirati, a mi, s obzirom na to što smo preživjeli i te kako bi mogli i bilo bi razumljivo..
u nekom kosmički pravednom svemiru.

al živimo na dunjaluku, pa nikoga i ne tangira to što kažeš. ko što vjerovatno ni tebe tuđa patnja. ako te tangira, tangira te zato što i sam osjetiš nepravdu.

koliko bi nas tangirala Palestina ili Irak da nismo isto doživjeli?
VerticalHairFactor

#566 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Chmoljo wrote:
VerticalHairFactor wrote:
u nekom kosmički pravednom svemiru.

al živimo na dunjaluku, pa nikoga i ne tangira to što kažeš. ko što vjerovatno ni tebe tuđa patnja. ako te tangira, tangira te zato što i sam osjetiš nepravdu.

koliko bi nas tangirala Palestina ili Irak da nismo isto doživjeli?
Čemu onda idealizirati Evropu po svaku cijenu? Ne kažem da ne trebamo ići u sve integracije koje će nam koristiti, ali čemu ovaj patetični idealizirajući ton kod kolege iz posta kojeg sam naveo?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#567 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

Čitav dan poslije gledanja onoga krvnika kontam šta bih napisao!Šta god da napišem,potpisaću poduži
ugovor za FK Banovići!!!! :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x :evil:

Image

Jedino u čemu nema alternative je činjenica da ćemo svi umrijeti!!!!Sve ostalo....

Ali sada je najvažnije izabrati VM!Image
k3ngur

#568 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by k3ngur »

vee-jay wrote:
Ovakav politicar treba Bosni...
Haettenschweiler

#569 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Haettenschweiler »

ak81 wrote:
vee-jay wrote:
Ovakav politicar treba Bosni...
Koji će nam penis takav političar? Pa on ni u Srbiji gdje Srbi eto nisu "ugroženi" nije u stanju da prikupi 10% glasova.
Nama, tačnije Bošnjacima je potreban ovakav političar:
Image
-oslobodio zemlju
-osnovao sekularnu republiku
-učvrstio nacionalnu svijest
-stao u kraj uplitanju vjere u politiku
-modernizovao društvo
-...
vee-jay

#570 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vee-jay »

Mi Bosanci vec imamo nekoliko takvih, meni najdrazi:

Image
simpozijum delirijum

#571 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by simpozijum delirijum »

nama treba novi Tito i Mahatma Gandi zajedno da nas izlijeci i stavi pod suru
popajic

#572 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

Bosnolog wrote:
Mene najvise brine da se sto ne desi ovom iskrenom covjeku koji pored Nenada Canka najiskrenije pokusava da otvori srpskom narodu oci i spasia ga od ideloske velikosrpske bolesti (velikosrbizma) od koje mu prijeti nestanak,..... :roll:

pa, vec mu se desio teski belaj sto onakav inteligentan i human mora svakodnevno plivati medju ajkulama.
BHCluster

#573 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:Evoga ovdje pred sudom...

3. dio ubrzo...
Evo i 3. dio...
York Light 100`s

#574 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by York Light 100`s »

Šta je pisalo na transparentu o Mladiću na utakmici Rumunija-BiH?
Nisam odpočetka pratio
Palestinac1

#575 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Palestinac1 »

York Light 100`s wrote:Šta je pisalo na transparentu o Mladiću na utakmici Rumunija-BiH?
Nisam odpočetka pratio
free ratko mladić
Post Reply