Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Desert Wind
#551 Re: Komitet za normalizaciju
E moj Osime, na sta si spao - da ides na noge ljakanu na molbu.... dok te cijela azijskopacificka zona drzi za boga... 
-
palermo
#552 Re: Komitet za normalizaciju
Pa prvi korak u rješavanju problema je priznati da problem postoji. I jasno ga detektovati.ultima_palabra wrote: Ok, ali šta i da jesmo? Da je na ovom forumu anketa bila 97% protiv suspenzije, ili da su BHF napravili transparent podrške Ušanoviću, da li bi to nešto promijenilo?
Druga stvar je to što se iz ovoga trebaju izvući pouke, da se više ne dešava da neprijatelji odlučuju o nečemu što je očigledno toliko bitno većini nas.
A uraditi dosada vjerovatno nismo ništa mogli (što ne znači da nećemo moći) mene jedino zamara ovo zatvaranje očiju pred, barem po meni, neupitnim činjenicama.
-
Desert Wind
#553 Re: Komitet za normalizaciju
kojim cinjenicama? da nam zivot diriguju cetalji?
ma jebo fudbal i savez - ne bi ja otis'o Uzkurnjaku pogotovo sa onakvom reputacijom na noge nema boga alaha i drzave....
ma jebo fudbal i savez - ne bi ja otis'o Uzkurnjaku pogotovo sa onakvom reputacijom na noge nema boga alaha i drzave....
-
Havarija!
#554 Re: Komitet za normalizaciju
Tako je to kad se rat završi neriješeno...Desert Wind wrote:kojim cinjenicama? da nam zivot diriguju cetalji?
- simonese
#555 Re: Komitet za normalizaciju
tako je to kad te natjeraju da zavrsis rat nerijesenoHavarija! wrote:Tako je to kad se rat završi neriješeno...Desert Wind wrote:kojim cinjenicama? da nam zivot diriguju cetalji?
- Murat Sabanovic
#556 Re: Komitet za normalizaciju
ja ,osimu kapu skiadam jer je progutao ponos svoj i odlucio da se sastane sa dodikom. a vi koji ga kritikujete ili sazaljavate ,uradili bi isto da spastite bh fudbal. ovdje se ne radi o ponosu pojedinca,vec spasavanju fudbala.
promasili ste temu,politika je par koraka dalje...
-
leo karan
#557 Re: Komitet za normalizaciju
fakat tuzno,Desert Wind wrote:E moj Osime, na sta si spao - da ides na noge ljakanu na molbu.... dok te cijela azijskopacificka zona drzi za boga...
mislim opet ne spocitavam nista osimu nego jednostavno mi je krivo
zdravlja ce ga kostat sve ovo
a uzalud sve
-
palermo
#558 Re: Komitet za normalizaciju
Naravno, i ja mu skidam kapu, i ako šta ima pozitivno u svemu ovome je ipak činjenica da su u ovaj proces uključeni i Osim i Bajević i Barbarez, posebno njihova spremnost da se izlože svemu ovom.Murat Sabanovic wrote:ja ,osimu kapu skiadam jer je progutao ponos svoj i odlucio da se sastane sa dodikom. a vi koji ga kritikujete ili sazaljavate ,uradili bi isto da spastite bh fudbal. ovdje se ne radi o ponosu pojedinca,vec spasavanju fudbala.
Sa ovom zadnjom rečenisom se ne slažem, tužno jeste, ali ovo je politika.
-
Desert Wind
#559 Re: Komitet za normalizaciju
ne bi ja nema boga - ovaj narod ionako nije nista bolje zasluzio...Murat Sabanovic wrote:ja ,osimu kapu skiadam jer je progutao ponos svoj i odlucio da se sastane sa dodikom. a vi koji ga kritikujete ili sazaljavate ,uradili bi isto da spastite bh fudbal. ovdje se ne radi o ponosu pojedinca,vec spasavanju fudbala.
da, trebalo je gurnut svjetskog i priznatog strucnjaka u ponizenje da moli amin od seljacine koji pjeva po vjencanjima...
i o kojem ti spasavanju pricas?
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#560 Re: Komitet za normalizaciju
trebalo bi uraditi ko sto sto su platformasi uradili hdz-u . ponuditi pa ako odbiju, cao . napraviti FSBiH od ljudi iz federacije i ljudi iz rs koji misle dobro ovoj zemlji i nasem fudbalu.
-
Desert Wind
#561 Re: Komitet za normalizaciju
nemre jer je fifa rekla da moraju pregovarat i zgutise nas i na tom planu ko i na svim ostalim vec 20gcrysis wrote:trebalo bi uraditi ko sto sto su platformasi uradili hdz-u . ponuditi pa ako odbiju, cao . napraviti FSBiH od ljudi iz federacije i ljudi iz rs koji misle dobro ovoj zemlji i nasem fudbalu.
-
Alfa_Ze
#562 Re: Komitet za normalizaciju
Komitet za normalizaciju NENORMALNIH !!
Mislim da je ovo samo nepotrebno gubljenje vremena, kao u ostalom i bezuvjetno izgubljena predhodna godina nekakvog natezanja sa onima koji su protiv NOVOG STATUTA.
Treba sto hitnije konstatovati bankrot nogometa / fudbala u BiH, da bi se otpocele pripreme za osnivacku Skupstinu NOVOG Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH.
Ko hoce da igra po notama FIFA i UEFA - bujrum !!
ko nece,neka se takmici medjusobno u toj nekoj ''njihovoj'' ligi !!
Mislim da je ovo samo nepotrebno gubljenje vremena, kao u ostalom i bezuvjetno izgubljena predhodna godina nekakvog natezanja sa onima koji su protiv NOVOG STATUTA.
Treba sto hitnije konstatovati bankrot nogometa / fudbala u BiH, da bi se otpocele pripreme za osnivacku Skupstinu NOVOG Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH.
Ko hoce da igra po notama FIFA i UEFA - bujrum !!
ko nece,neka se takmici medjusobno u toj nekoj ''njihovoj'' ligi !!
-
LSD
#563 Re: Komitet za normalizaciju
A šta je alternativaDesert Wind wrote:E moj Osime, na sta si spao - da ides na noge ljakanu na molbu.... dok te cijela azijskopacificka zona drzi za boga...
Ako je covjek sam i svjesno pristao na to i progutao svoj ponos i dostojanstvo i želi da pokuša popraviti stvari koliko toliko, onda nemamo šta oko toga moralisati.
Misliš da je Osimu drago što mora ici na noge vampiru
- memlija
#564 Re: Komitet za normalizaciju
IVICA OSIM---DINGOSPO DO KRAJA....
pustite čovjeka nek se bori, pa makar ako postoji i bogda izgleda...nije on navikao kao ovi naši dupelisci i dupeuvlakači da pogne glavu i kaže ok...probaće do kraja pa ako ne uspije svijetla obraza može stati pred kameru i reći 'ljudi probao sam sve' ....
mada čisto sumnjam al' eto nada umire posljednja...ko zna šta se iza brda valja...
Osime, svaka čast za ovaj potez...
nek' bude borba neprestana, nek' bude što biti ne može...
pustite čovjeka nek se bori, pa makar ako postoji i bogda izgleda...nije on navikao kao ovi naši dupelisci i dupeuvlakači da pogne glavu i kaže ok...probaće do kraja pa ako ne uspije svijetla obraza može stati pred kameru i reći 'ljudi probao sam sve' ....
mada čisto sumnjam al' eto nada umire posljednja...ko zna šta se iza brda valja...
Osime, svaka čast za ovaj potez...
nek' bude borba neprestana, nek' bude što biti ne može...
-
nihoniho
#565 Re: Komitet za normalizaciju
ne mogu da vjerujem da je fifa pokrenula ovaj cirkus od komiteta,da bi odluku o buducnosti bih fudbala ,ponovo, stavila u ruke sumskih cobana koji su ga,u najvecoj mjeri, i odbacili.......to bi bilo suludo,pa valjda su shvatili da je to politicko pitanje i da ce tesko doci do kompromisa. nadam se da sada,kada je kristalno jasno ko je kocnicar,moze bitiiznadjeno rjesenje koje ce,barem, postewditi nreprezentativne selekcije.......
- gate
#566 Re: Komitet za normalizaciju
Bolje i to nego da te natjeraju da izgubišsimonese wrote:tako je to kad te natjeraju da zavrsis rat nerijesenoHavarija! wrote:Tako je to kad se rat završi neriješeno...Desert Wind wrote:kojim cinjenicama? da nam zivot diriguju cetalji?
-
Desert Wind
#567 Re: Komitet za normalizaciju
nista me ne iznenadjuje - ne bi me iznenadilo ni da je Kljujic sa Komsicem i Lazovicem isao u Beograd kod SLobe Milosevica da mole da ne bombarduju Sarajevo i naprave Srebrenicu - al mene nikakva vise antilogika naseg covjeka ne moze iznenadit....LSD wrote:A šta je alternativaDesert Wind wrote:E moj Osime, na sta si spao - da ides na noge ljakanu na molbu.... dok te cijela azijskopacificka zona drzi za boga...šta može drugo Osim, nego oda na noge laktaškom vampiru i da ga pokuša odobrovoljiti.
Ako je covjek sam i svjesno pristao na to i progutao svoj ponos i dostojanstvo i želi da pokuša popraviti stvari koliko toliko, onda nemamo šta oko toga moralisati.
Misliš da je Osimu drago što mora ici na noge vampirunije sigurno...ali neko mora jbg.
- Murat Sabanovic
#568 Re: Komitet za normalizaciju
e pa lijepo pusku u ruke ,pa na banju luku... samo ostavi osima na miru da radi onako kako misli da je najbolje..ljudima koji su se prihvatili posla ne treba tvoje misljenje ,kako i sta da rade da bi savez bio normalniji.rezultate cemo vidjeti krajem maja..Desert Wind wrote:ne bi ja nema boga - ovaj narod ionako nije nista bolje zasluzio...Murat Sabanovic wrote:ja ,osimu kapu skiadam jer je progutao ponos svoj i odlucio da se sastane sa dodikom. a vi koji ga kritikujete ili sazaljavate ,uradili bi isto da spastite bh fudbal. ovdje se ne radi o ponosu pojedinca,vec spasavanju fudbala.
da, trebalo je gurnut svjetskog i priznatog strucnjaka u ponizenje da moli amin od seljacine koji pjeva po vjencanjima...
i o kojem ti spasavanju pricas?![]()
spasavanju pregovaranjem sa stokom koja vec 15 godina drzavi baca kloceve pod noge - nemoj me zajebavat ziv bio...
reko da ponovim ,cini mi se da nisi moj post procitao do kraja:
politika je par koraka dalje....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#569 Re: Komitet za normalizaciju
eh jeste grozno...kad Osim priđe onoj zgradi trebali bi se svi klanjati...al opet ovo pokazuje Švabinu veličinu....zna čoek đe problem i ide ga rješavati pa makar to značilo i kleknuti pred govnetom.Desert Wind wrote:E moj Osime, na sta si spao - da ides na noge ljakanu na molbu.... dok te cijela azijskopacificka zona drzi za boga...
ne stavlja sebe iznad problema ili bilo koga drugog. Da to svi u Bosni znaju ne bi ni imali problema.
Kako je to Šavbo super reko: U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakvih kompleksa.
za uokvirit i na zid stavit...samo da je ovo u životu reko za poštovat je
-
žuti
#570 Re: Komitet za normalizaciju
kljucno je da je švabo zajednički interes stavio ispred licnog osjecaja ponosa i šta vec. zato i jeste veliki covjek.
pa ne bi ni on razgovarao da je on u pitanju, odje*bao bi ih ko zadnje levate. 
-
Desert Wind
#571 Re: Komitet za normalizaciju
haj ti prvo pa cu jaMurat Sabanovic wrote:
e pa lijepo pusku u ruke ,pa na banju luku... samo ostavi osima na miru da radi onako kako misli da je najbolje..ljudima koji su se prihvatili posla ne treba tvoje misljenje ,kako i sta da rade da bi savez bio normalniji.rezultate cemo vidjeti krajem maja..
reko da ponovim ,cini mi se da nisi moj post procitao do kraja:
politika je par koraka dalje....
sto se ti nisi prihvatio posla?
pusti mi moralne fekalizacije...
-
Desert Wind
#572 Re: Komitet za normalizaciju
nazalost tako je....JoseMujica wrote:eh jeste grozno...kad Osim priđe onoj zgradi trebali bi se svi klanjati...al opet ovo pokazuje Švabinu veličinu....zna čoek đe problem i ide ga rješavati pa makar to značilo i kleknuti pred govnetom.Desert Wind wrote:E moj Osime, na sta si spao - da ides na noge ljakanu na molbu.... dok te cijela azijskopacificka zona drzi za boga...
ne stavlja sebe iznad problema ili bilo koga drugog. Da to svi u Bosni znaju ne bi ni imali problema.
Kako je to Šavbo super reko: U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti a nekvalitetni nemaju nikakvih kompleksa.
za uokvirit i na zid stavit...samo da je ovo u životu reko za poštovat je
valjda i njemu vrijeme ide i godine pa konta - nema vise sta izgubit u zivotu
- smoki_choko
#573 Re: Komitet za normalizaciju
Sastanak s Osimom u toku
Dodik istjerao novinare iz Predsjedničke palate
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110427111
Dodik istjerao novinare iz Predsjedničke palate
- smoki_choko
#574 Re: Komitet za normalizaciju
Sastanak s Dodikom
Osim: "Riješili smo neke stvari, razgovor je pomogao"
Osim: "Riješili smo neke stvari, razgovor je pomogao"
- DaysleepeR
#575 Re: Komitet za normalizaciju
Osimu napraviti spomenik, dati ulicu, trg, sve zajedno...
Ljudi koji ga kritikuju izgleda ne shvataju da cilj ne bira sredstva, a cilj je da reprezentacija nastavi kvalifikacije. I da klubovi idu u evropu. Ja ne bih birao sredstva, ne znam kako vi ali meni je nezamislivo prije bilo vidjeti press NSBiH a da bilo ko poznat sjedi i prica sa novinarima, sada jedan OSIM tamo sjedi i radi stvari za fudbal. Takođe koliko se kukalo za njim, Bajevićem i ostalima da se uključe pa evo oni su glavni.
Nakon što se izbore za ovo što je NAŠ CILJ onda će biti druga priča. Onda lagano sa pravim ljudima na čelu.
Ljudi koji ga kritikuju izgleda ne shvataju da cilj ne bira sredstva, a cilj je da reprezentacija nastavi kvalifikacije. I da klubovi idu u evropu. Ja ne bih birao sredstva, ne znam kako vi ali meni je nezamislivo prije bilo vidjeti press NSBiH a da bilo ko poznat sjedi i prica sa novinarima, sada jedan OSIM tamo sjedi i radi stvari za fudbal. Takođe koliko se kukalo za njim, Bajevićem i ostalima da se uključe pa evo oni su glavni.
Nakon što se izbore za ovo što je NAŠ CILJ onda će biti druga priča. Onda lagano sa pravim ljudima na čelu.