Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dead Man Walking

#551 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

Prvo, sudija jeste bio los, ali koliko je bio los nama toliko je (ako ne i vise) bio los i njima, jer su kljucne greske isle nama u korist.

Drugo, Bento Safetu odrzao lekciju iz fudbalske taktike. Znaci, dovoljno je bilo da pogleda onu analizu sa zonalmarking.net utakmice sa Francuzima, onu folusku kad se Medunjanin vraca i iznosi loptu i da nam to zatvori i automatski nam je ubio vezni red. Pape je valjda poput Velida Spahe mislio kako Portugalci ne mogu dugo igrati takav presing na nasoj polovini, ma ja, gdje bi to oni. Apsolutno nikakav odgovor na taj presing nije imao, a sto je najtuznije nije ni pokusao nesto promjeniti. Samo nabijanje lopti na Dzeksa kojeg su uvijek jahala minimalno dvojica. Utakmica je trebala biti rijesena nakon pola sata, ali smo ludom srecom i sudijskom greskom jos uvijek imali aktivan rezultat nakon 45 min, iz "jednog" prelaza centra imali gol i precku (doduse iz ofsajda), i solidan prodor Misimovica. Dakle, cim smo ih malo napali u tih 5 min pred kraj prvog vidjelo se da mozemo, ali kakvu smo pouku izvukli iz toga? Nikakvu. Pocetak drugog kao i pocetak prvog, isti sastav, ista taktika, i naravno isti rezultat, gol u nasoj mrezi. Da je usao Vedad rasteretio bi Dzeku i mozda bi mogli do X-a jer se vidjelo da su se i Portugalci malo sasrali pred kraj prvog. A mozda bi primili 10 komada. Mozda, ali bi barem pokusali. Ovako smo pali kukavicki, bez veselog suta na gol cijelu utakmicu, dok je Begovic bio na streljani i izvuko je jos 3-4 izuzetno opasne lopte. Neki kazu tako se igra protiv boljih, cekas kontre. Kontre protiv Portugala, vjerovatno najbrze ekipe u Evropi? Pa koliko smo im to kontri napravili u ove dvije (ili ove cetiri) utakmice? Dajte molim vas... Jebiga Safete, poslije Francuske smo svi hvalili taktiku, nakon onog sinoc samo mozemo reci da si ispo trenerska pichoka i kukavica, a nemalo i amater bez rezervne taktike.

U svim jacim utakmicama do sad smo dominarli jedno jedino poluvrijeme, a to je bilo jedino poluvrijeme u kojem je Safet postavio napadacku igru i spustio loptu na zemlju bez napucavanja na Dzeku. Zasto tako nije smio igrati jos poneko poluvrijeme to zna on. Nadam se da cemo sljedece kvalifikacije svako poluvrijeme odigrati tako jer ocito nemamo ni igrace ni mentalitet da se branimo i cuvamo rezultat.
Mustang1

#552 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

4m3l wrote:Image

CMOOOOOOOK :kiss: :mrgreen: :mrgreen: :bih:
Jel ovo Mevlid u pozadini ? :-)
Sezam

#553 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

LSD wrote:Izvinite se Sezamu što ste mu tim slikicama vrijeđali idole iz Reala : Ronalda, Pepea, Coentrao-a i ostale vedete i tako mu nanosili duševni nemir.
Sad nakon poraza je covjek docekao da vas kudi i ruži...i red je da mu se izvinete :-)
Dobro je bolan, mani se patetike. Respektovanje protivnika je osnova svakog uspjeha u sportu. A ti znas zasto ti ovo govorim. Po tebi je qurcenje bez qurca pokazivanje hrabrosti. Po meni je to idiotluk.
Manic Psycho

#554 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Manic Psycho »

jeza u ledja wrote:
Manic Psycho wrote:
jeza u ledja wrote:Jebote neda mi se citat ovolike romane... :D Vidim raja htjela dusu da ispusti malo..

Al generalno vidim da povelik broj ljudi govore da nas je sudija ostetio.

Kako se zove onaj poremecaj dobrovoljnog sljepila, ono kad fizicki mozes da vidis, ali ne zelis?
Jako me razocaralo par likova koji inace pisu normalne postove, a ovdje izbacuju teorije zavjere. :-?
kad ti sudija da crveni za nesto sto sigurno nije se moralo dati onda te je nagradio, jel tako :-)
Odkud ti znas da se sigurno nije moralo?
otkud ti znas da se moralo. portugal vodi 3-1 u tom trenutku, i onda stark da im jos pomogne daje crveni zbog prigovora. jel mu i sta rekao lulic to znaju lulic i stark. al jedno je sigurno da nam je tim zapecatio utakmicu. znao je da ce nam tim crvenim zapecatiti utakmicu i pored vodstva portugalaca. a kad portugalci prigovaraju onda nema ni zutog i tebi je to uredu
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#555 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by odesveuhonduras »

DaysleepeR wrote:za svjetsko, opet smo malo nerealni

treba preko Slovačke i Grčke koje nikako nisu bezveze
pa nisu bezveze ali se realno mogu preskočiti... a ako ne mogu, pa neka nas onda kući, bolju grupu nećemo nikad imati
Sezam

#556 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

poznanik wrote:
Sezam wrote:
poznanik wrote:Ako je sve navedeno - navijačko i euforično raspoloženje BiH stanovništva, želja za uspjehom državne reprezentacije kao jedan od rijetkih razloga za kolektivno slavlje i radost, razlog neuspjehu reprezentacije u Parizu i Lisabonu - onda si u pravu.
De mi samo reci sta se to slavilo?
Ti očito ne razumiješ uzbuđenje i navijačko raspoloženje, osjećaj sopstvene nadmoći i kavliteta i podsvjesnu želju da tako i bude, sve pamflete, karikature i sl. kao dodatno sredstvo u psihološkoj nadmoći nad protivničkom ekipom, a istovremeno i kao dodatni motiv i nadahnuće svojoj ekipi.

I nisam pisao da se slavilo, već da je nada i želja za uspjehom jedan od razloga za slavlje.

Ne, ti ne razumijes da to nema veze sa osjecajem nadmoci, vec prikrivanjem straha, a sto se tice motiva, svo nase cobansko ponasanje je samo dodatno motivisaloo Ronalda i ostale da se na nama izive sinoc. E, al trebamo priznati neke stvari sami sebi, ali ocigledno za to nemamo muda.
bahonnen

#557 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bahonnen »

Misli da bi osim svega rečenog trebalo sad maksimalno pojačati U21 repku. Ako može Pjanić čak i njega im dati dok traju ove kvalifikacije.
Treba Pape (ako ostaje a nadam se da ostaje) da maksimalno sarađuje sa Jagodićem, jer on sigurno vrši scouting mladih igrača.
Uspiju li oni da se slučajno kvalifikuju (a svaki bod je važan, pa i protiv Njemačke) sigurno će to mnogima biti pozitivno iskustvo. A i ne uspiju li dobrim igrama skreću pažnju dobrih klubova u kojima imaju uslove da napreduju.

Inače, vidjeti šta se sve može uraditi po pitanju bar organizovanja nekakvih kampova i turnira takvih igrača.

Ne znam šta savez planira po tom pitanju, ali sigurno da tu ima dosta prostora za uraditi.
Od samih klubova iz PL teško da se može očekivati nešto puno, ali bi savez nekakvim svojim potezima mogao da doprinese.
Acheron

#558 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

Prisnazujem post diskutanta @DMW. Odmjereno i u srz.
PR-player

#559 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

Janjicar wrote: Pa i znamo :)
Jutros Budi zena Safeta , Ustaj Safete sedam je
A on odgovara ufff kad dadose sedmi :)

a vec su nas prozvali i Baražlije :)

a bit ce jos togA
Bilo kako bilo meni dvije sedmice sto se tice fudbala predivne (Y) a pratio utakmice u svom mjestu na TV ;)
Hehehhe imam i ja jedan svoj.

Kako ubiti zmaja?

Šestarom. :D

Prvo je bilo petardom al zabise i sesti.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#560 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ledenko wrote:Rodila ga majka glupog
http://klix.com/view.php?pic=9iz381&s=5
vidi se iz aviona da mu je položaj tijela takav da je ovaj screenshot uzet iz vremena kad je još namještao živi zid. Nije se dobro on postavio definitivno ali ne vjerujem da je ovoliko otišao u stranu u trenutku samog šuta.
LSD

#561 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Sezam wrote:
LSD wrote:Izvinite se Sezamu što ste mu tim slikicama vrijeđali idole iz Reala : Ronalda, Pepea, Coentrao-a i ostale vedete i tako mu nanosili duševni nemir.
Sad nakon poraza je covjek docekao da vas kudi i ruži...i red je da mu se izvinete :-)
Dobro je bolan, mani se patetike. Respektovanje protivnika je osnova svakog uspjeha u sportu. A ti znas zasto ti ovo govorim. Po tebi je qurcenje bez qurca pokazivanje hrabrosti. Po meni je to idiotluk.
Ja nisam stavljao one sličice, pogrešna adresa.

Respektovanje protivnika je osnova svakog uspjeha u sportu :? :shock: :lol: wtf?? pa jesu li forumaši sa SA-X foruma igrali protiv portugala sinoc ili reprezentacija BiH :? koliko sam vidio naši su ih cak i previše respektovali jer su bili u strahu i grcu zbog cega su primili 6 komada...opet pogrešna adresa, momcino ;-)

I o kakvom respektu da pricamo kad nam sinoc 50 hiljada ljudi na stadionu u Lisabonu izviždi himnu, a laserima konstantno ometaju Begovića :roll:
alphonse kauders

#562 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by alphonse kauders »

Dead Man Walking wrote:Prvo, sudija jeste bio los, ali koliko je bio los nama toliko je (ako ne i vise) bio los i njima, jer su kljucne greske isle nama u korist.

Drugo, Bento Safetu odrzao lekciju iz fudbalske taktike. Znaci, dovoljno je bilo da pogleda onu analizu sa zonalmarking.net utakmice sa Francuzima, onu folusku kad se Medunjanin vraca i iznosi loptu i da nam to zatvori i automatski nam je ubio vezni red. Pape je valjda poput Velida Spahe mislio kako Portugalci ne mogu dugo igrati takav presing na nasoj polovini, ma ja, gdje bi to oni. Apsolutno nikakav odgovor na taj presing nije imao, a sto je najtuznije nije ni pokusao nesto promjeniti. Samo nabijanje lopti na Dzeksa kojeg su uvijek jahala minimalno dvojica. Utakmica je trebala biti rijesena nakon pola sata, ali smo ludom srecom i sudijskom greskom jos uvijek imali aktivan rezultat nakon 45 min, iz "jednog" prelaza centra imali gol i precku (doduse iz ofsajda), i solidan prodor Misimovica. Dakle, cim smo ih malo napali u tih 5 min pred kraj prvog vidjelo se da mozemo, ali kakvu smo pouku izvukli iz toga? Nikakvu. Pocetak drugog kao i pocetak prvog, isti sastav, ista taktika, i naravno isti rezultat, gol u nasoj mrezi. Da je usao Vedad rasteretio bi Dzeku i mozda bi mogli do X-a jer se vidjelo da su se i Portugalci malo sasrali pred kraj prvog. A mozda bi primili 10 komada. Mozda, ali bi barem pokusali. Ovako smo pali kukavicki, bez veselog suta na gol cijelu utakmicu, dok je Begovic bio na streljani i izvuko je jos 3-4 izuzetno opasne lopte. Neki kazu tako se igra protiv boljih, cekas kontre. Kontre protiv Portugala, vjerovatno najbrze ekipe u Evropi? Pa koliko smo im to kontri napravili u ove dvije (ili ove cetiri) utakmice? Dajte molim vas... Jebiga Safete, poslije Francuske smo svi hvalili taktiku, nakon onog sinoc samo mozemo reci da si ispo trenerska pichoka i kukavica, a nemalo i amater bez rezervne taktike.

U svim jacim utakmicama do sad smo dominarli jedno jedino poluvrijeme, a to je bilo jedino poluvrijeme u kojem je Safet postavio napadacku igru i spustio loptu na zemlju bez napucavanja na Dzeku. Zasto tako nije smio igrati jos poneko poluvrijeme to zna on. Nadam se da cemo sljedece kvalifikacije svako poluvrijeme odigrati tako jer ocito nemamo ni igrace ni mentalitet da se branimo i cuvamo rezultat.
:thumbup:

Ipak, džaba ti to ljudima pričaš, Pape se ovdje ne smije kritikovati, jer te odmah optuže za nacionalnu veleizdaju.

Mislim, mi smo s ovom taktikom kukavičluka redom padali od Njemačke, Švedske, Francuske, Rumunije (čak i utakmicu kući smo gubili na poluvremenu, pa je nekom ludom srećom preokrenuli). Drugo poluvrijeme protiv Francuske, Albanija u gostima i Portugal kući su nam bile opomene, ono posljednji vrisak da se nešto promijeni, ali ne - on nešto čuva, čeka do sudnjeg dana, kao boji se katastrofe i onda je doživi.

Utakmica sinoć me vratila u najcrnja vremena Blaža Sliškovića, em' izgubiš, em' se obrukaš.

Jednostavno, selektori su nas s godinama toliko navikli na luzerski mentalitet "da se ne obrukamo i pretrpimo katastrofu" da uopšte ne znamo kako je to kad fakat izađeš i pokušaš pobijediti jačeg od sebe.

Al, haj, nek se maše zastavicama :bih: :bih: :bih: :bih:
Bosnolog

#563 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosnolog »

4m3l wrote:Image

CMOOOOOOOK :kiss: :mrgreen: :mrgreen: :bih:

:bih: :bih: :bih:
Pape je veliki covjek u dusi i srcu,nikom zasigurno nije teze pao poraz nego njemu i zato mu treba iskrena podrska ovih dana.

Ja mu halalim sve greske koje je imao(po meni su sto ne igra svaku utakmiciu u kvalifikacijama sa najmanje dva spica i ofanzivno na pobjedu jer kada got igramo defanzivno na nerjeseno i na bod zijanimo (Francuska u Sarajevu,Rumunija u Bukurestu ali i u Albaniju se islo po bod a trebali smo i mogli uzeti tri )Sinoc je trebao imati pored Dzeke Ibisevica od pocetka ili najkasnije nakon poluvremena kod rezultata 2:1)

Bez obzira na sve Pape treba ostati da vodi repku u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014.,...... :thumbup:
bosnovizija

#564 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bosnovizija »

Naši argumenti

Ipak, zašto Portugalci ne pišu o pet, šest nepostojećih prekršaja, koje je Stark na sredini terena dosudio u korist njihove selekcije u otvaranju utakmice? Na taj način direktno «vagu je dodatno pretega» na njihovu stranu u trenucima kada su dominirali terenom. Bilo je nekoliko detalja u kojima je Nijemac sa svojim asistentima na sitnim detaljima «natezao» za Portugal (npr. u dva navrata nije pokazao očite kornere za nas, duele uglavnom presuđivao je u korist bh. rivala).

Ne pričaju Portugalci ništa ni o činjenici u kojoj Coentrao nakon duela udara Pjanića rukom u glavu, te ne dobiva ni žuti karton! Crveni karton po svakom rezonu i to u prvom poluvremenu. Sa igračem više, sigurno, i onako loši kao sinoć, naši igrači mogli bi okrenuti odnos snaga na terenu u svoju korist.
Vratimo se penalu za BiH. Kažu Portugalci, pa i nije trebao biti dosuđen. Da, trebao je, ali Stark je propustio kazniti Coentraa. U najgorem slučaju zbog igranja rukom trebao je dobiti žuti karton, pa uz najblaže, javnu opomenu kada je udario Pjanića, dobio bi crveni. Opet, naš protivnik ostao bi sa igračem manje na terenu, a onda ko zna šta bi se desilo!?
I još nešto. Ronaldo je laktom udario Jahića, poslije jednog od njihovih duela. Stark to «nije vidio» ili nije želio vidjeti.
Sa druge strane, opravdano, uočio je Lulićev protest nakon što smo primili treći gol. Senad je mislio da je Ronaldo bio u ofsajdu, a Nijemac mu pokazao drugi žuti, tj. put u svlačionicu prije kraja meča. I tu je bio naš kraj.
Onda, kako je Start sudio sinoć na «Lužu»? Na osnovu uočenih grešaka, i sa naše i portugalske strane, nije bio na visini zadatka.
U nekim situacija za nas, ali i njih, bio je dobar. Bio je loš. Bio je zao.

Izvor: SC SportCentar
Janjicar

#565 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

PR-player wrote:

a bit ce jos togA
Bilo kako bilo meni dvije sedmice sto se tice fudbala predivne (Y) a pratio utakmice u svom mjestu na TV ;)

Kako ubiti zmaja?

hahahaha :thumbup: :bih: :bih:
Tvrdokorna mrlja

#566 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tvrdokorna mrlja »

Janjicar wrote:
palermo wrote:
Sezam wrote:Dje su sad oni fotomontazeri, te Ronaldo uplakan jer je Portugal izvuko Bosnu, te Pape tjesi uplakanog Ronalda, te Dzeko guzi Ronalda, te Mevlid i Ronaldo? :-?

Dokle god se na ovakvo cobansko kompleksasko potcjenjivanje protivnika bude gledalo blagonaklono i tolerantno, nikada se nigdje necemo plasirati.

Dokle god budemo proslavljali pobjede, pravili parade i taksijade prije, a ne poslije utakmica, nikada se nigdje necemo plasirati.

Dokle god se patriotizam i koeficijent navijacke odanosti repki gleda kroz prizmu nerealnih prognoza i uvreda (4:0!!! 5:0!!!! ta ce Ronaldo!!! firauni!!!) a pozivanje na trezvenost i razum gleda kao kukavicluk i skidanje gaca (?) nikada ne nigdje necemo plasirati.

Dokle god ne shvatimo da se istorijske utakmice ne igraju po kvalifikacijama, vec na velikim turnirima, nikada se nigdje necemo plasirati.
Netačno.
Plasirat ćemo se onda kada damo gol više od protivnika.

Inače, ovakvo samoponižavanje kao što je ovaj post, je naprosto glupo i bezvezno. Ali svatko ima pravo da o sebi i o onome čemu pripada misli na svoj način.
Ja svakako pripadam onom drugom taboru
Upravo tako Palermo :thumbup:
A to fotomontazeri i to sve, mi i jesmo poznati sto se samo za'hebavamo ;)
pa hajmo se onda zajebavati,ako smo zajebanti.

ne vidim da je neko montirao dzeku i video sta reci,kome poruku poslati. :D
i kako spahic,jahic i zahirovic placu na onakve golove ronalda i nanija.
i pride begovica sa cuclom u ustima :D

imamo puno tog nekog sabanski nastrojenog folklora,a malo frajerluka i postovanja protivnika.

kad dobijemo po picki svi su nam krivi,od sudije do uefe,urote kako smo mali,kako smo jadni.

treba postovati protivnika,ko je god u pitanju...al i sebe kad dozivis poraz.i uvijek imati dostojanstva.

mi nit znamo prvo,a bogami niti drugo
jeza u ledja

#567 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Manic Psycho wrote:
jeza u ledja wrote:
Odkud ti znas da se sigurno nije moralo?
otkud ti znas da se moralo. portugal vodi 3-1 u tom trenutku, i onda stark da im jos pomogne daje crveni zbog prigovora. jel mu i sta rekao lulic to znaju lulic i stark. al jedno je sigurno da nam je tim zapecatio utakmicu. znao je da ce nam tim crvenim zapecatiti utakmicu i pored vodstva portugalaca. a kad portugalci prigovaraju onda nema ni zutog i tebi je to uredu
Izgleda da je postao trend na ovom forumu da ako ne znas odgovoriti na pitanje samo postavis protupitanje. Dobar fol. :-)

Cinjenica je da ne znamo sta je Lulic rekao Starku da bi mu ovaj dao crveni. Ne mozes ti na osnovu toga sto ne znas ocjeniti da ovaj nije zasluzio crveni. Sudiji nije bitno da li je time utakmica zavrsena ili ne, on ima pravilnik po kojem se sudi.
Sto se tice prigovora Portugalaca, opet ne znas sta su mu prigovarali. Prigovarali su i nasi zbog raznih stvari pa nisu dobijali kartone. Zbog prekrsaja, zbog golova, itd.
udrch

#568 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by udrch »

PR-player wrote:

a bit ce jos togA

Kako ubiti zmaja?

Dva najjača stručnjaka na ovoj temi..
Šta misliš šta većina ljudi na ovoj temi misli o vašoj zajebanciji i vašim dubokoumnim postovima..
Zaključite sami..
odesveuhonduras

#569 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

stvarno je sramota i peksinluk zadnje vrste pričati o tome da nas je sudija oštetio sinoć... hajmo bar jednom pokazati malo stila u porazu
Last edited by odesveuhonduras on 16/11/2011 18:58, edited 1 time in total.
LSD

#570 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

NAJTEŽI PORAZ U NAJGOREM TRENUTKU

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretprila je sinoć u Lisabonu svoj najteži poraz u istoriji kada su u pitanju kvalifikacione utakmice.
Zakazali smo kada je to najmanje bilo potrebno - u odlučujućoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Portugal je demolirao Zmajeve sa 6:2 i više nego zasluženo otišao na Evropsko prvenstvo.

Sinoć na terenu ama baš ništa nije funkcionisalo u redovima naše reprezentacije.

Vezni red Bosne i Hercegovine potpuno je zakazao. Miralem Pjanić na terenu je djelovao vrlo nervozno i na trenutke potpuno izgubljeno. Jednostavno, to nije bio Mire kojeg smo navikli gledati. Ništa čudno s obzirom da je vezista Rome propustio nekoliko posljednjih treninga pred utakmicu, te je bio potpuno van forme.

Zvjezdan Misimović bio je za nijansu bolji. Međutim, reprezentativna desetka BiH izgledala je poprilično tromo naspram portugalskih veznjaka, koji su lako presijecali napade i uzimali loptu na sredini terena. Misketova vrlina svakako nije brzina, već brzina razmišljanja prilikom slanje lopte. Međutim, malo je lopti dobijao, jer nije imao dovoljne podrške saigrača u vezi.

Haris Medunjanin? Jedva da se vidio na terenu...

Jedini koji je u vezi igrao kako je trebalo bio je najstariji - Elvir Rahimić. Ali, ni on nije mogao sam pokrpiti rupe na sredini terena. Misimović se prečesto izvlačio naprijed prema Pepeu, a Medunjanin se povlačio prema zadnjoj liniji, ostavivši tako Rahimića usamljenog na sredini terena.

Naš jedini istureni igrač sinoć bio je Edin Džeko, kod kojeg je bila primjetna ogromna volja i želja, ali se Dijamant morao izvlačiti nerijetko i po 40 metara od protivničkog gola po loptu, te je samim tim bio bezopasan po Portugalce.

Pape je u drugom poluvremenu napravio nekoliko rokada u ekipi. Papac je prešao na mjesto stopera, Lulić je stao uz lijevu aut-liniju, Zahirović je sa desnog boka preselio kod Rahimića u vezni red, a Jahić je sa stopera otišao desno.

Možda je tako Sušić trebao zaigrati od početka, ali tolike rokade nisu donijele željeni učinak. Utakmica je definitivno bila gotova kada je Senad Lulić, potpuno nerezonski, zaradio dva žuta kartona. Nakon toga, bez obzira na gol sinoć odličnog Emira Spahića, sve je potonulo.

Sušićeve izmjene bile su promijenjivog učinka. Darko Maletić se pokazao vrlo dobrim. Brz, borben, uspio je svojim ulaskom donekle razdrmati našu igru. Međutim, Muhamed Bešić još je uvijek daleko od reprezentativnog nivoa. Mladi stoper izgledao je potpuno izgubljeno na terenu i zaista začuđuje Papetova odluka da mu dadne priliku u ovakvom susretu.

Sve su svemu, katastrofalna partija. Objektivno, Portugal je jači protivnik, u to nema sumnje, ali definitivno nije jači onoliko koliko to sinoćnji rezultat ukazuje. Bh. reprezentativci sinoć su prenervozni ušli u dvoboj sa Portugalcima, pogotovo se to moglo vidjeti na Luliću i Pjaniću. Paradoksalno, i pored šest primljenih golova, najbolje je djelovala odbrana. Asmiru Begoviću nema se šta zamjeriti, kao ni Spahiću, Papcu i Jahiću. Zahirović je imao mnogo problema na desnoj strani, ali to mu svakako nije bila prirodna pozicija, pa je to bila i za očekivati.

Selektor Safet Sušić i pored greški koje je napravio sinoć, zaslužuje odlične ocjene za svoj rad sa reprezentacijom u ovim kvalifikacijama. Neslavno smo završili, ali se ne smiju zaboraviti sjajne utakmice prije ove, te rekordno mjesto na FIFA rang listi.

Pape je sinoćna press konferenciji u Lisabonu rekao da još uvijek ne zna da li će ostati selektor, s obzirom da mu ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine važi do kraja ovih kvalifikacija, koje su završene.

Po kuloarima se već priča kako Sušić više neće voditi Zmajeve, te da će na njegovo mjesto doći Dušan Bajević. Koliko u ovom ima istine, vidjećemo u narednim danima.
Acheron

#571 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

Stvarno ne znam otkud ova navala 'humorista'. Djeci je mjesto na onom duplom sportu.
odesveuhonduras

#572 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Po kuloarima se već priča kako Sušić više neće voditi Zmajeve, te da će na njegovo mjesto doći Dušan Bajević. Koliko u ovom ima istine, vidjećemo u narednim danima.
ma ne trebaju ti kuloari, dovoljno je, "između redaka", čitati Sušićeve izjave i prije meča, a ne poslije ovog što se dogodilo

Ja sam 99% siguran da Sušić neće ostati
red_djavo

#573 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by red_djavo »

Evo ga opet, Zonal Marking... Zanimljiva konstatacija da nikada nije vidio ovakvu promjenu, osam igraca da promjeni pozicije...

http://kroznoge.com/?p=387

Zaboravih staviti orginalnu verziju

http://www.zonalmarking.net/2011/11/16/ ... #more-7466
Last edited by red_djavo on 16/11/2011 19:07, edited 1 time in total.
udrch

#574 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by udrch »

Janjicar wrote:
PR-player wrote:

a bit ce jos togA

Kako ubiti zmaja?

hahahaha :thumbup: :bih: :bih:
Šta da vam čovjek kaže a da i sami ne znate šta vam upravo govori većina koja čita ove vaše fazone u stilu Ismeta Hore..čovjek mora čitati postove ljudi kojima je realni intelektualni domet kafanski zabavljač..
Nekad su ovakve poput vas brisali sa lica zemlje, a nisu zatvarali redom teme koje su aktuelne mjesecima, pa i godinama..
palermo

#575 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Sezam wrote: A koji je to drugi tabor? Jel to onaj sto smo juce u ovo doba vec igrali cetvrtfinale EURA?
Upravo taj, taj se inače tabor zove tabor nade, vjere, radosti, hrabrosti da se nadaš čak i ako znaš da nada nije izgledna, spremnosti da i dalje vjeruješ iako si toliko puta iznevjeren, sposobnosti da radost nađeš i u samom tvome pokušaju.

jebi ga, lako je navijati za druge. Češće pobjeđuju

Teško je za samoga sebe navijati. Al slađe je,ljepše je, stvarnije.

Malo nam je falilo do četvrtfinala Eura. Slijedeći put ćemo :bih:
Post Reply