u medjuvremenu oni nisu ni u kakvoj poziciji...tulio wrote:Pa ja to tebe pitam. Ako blokiranje izbora delegata nije kazneno djelo, ili kršenje Ustava, o čemu se onda priča? Onda HDZ-ovi potpuno legalno sve rade? Onda su u boljoj poziciji nego sam ja to mislio.madner wrote:Sta ako na novim izborima nego drugi blokira samo jedan kanton i nece da imenuje svoje kandidate?
Vlada FBiH (2011 - .........?)
- vee-jay
#551 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
- Alfons Kauders
#552 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
sta da urade?pemanapemani wrote: Kada oforme državnu vlast. Dobro, pustimo Savu, neka za početak urade nešto za Zukana, Josipa i Ognjena koji živi u okolici Grahova.
Naravno, nisam mislio na lične priče, nego sam uzeo ovu trojicu koji predstavljaju stotine hiljada obespravljenih građana BiH.
s drzavnog nivoa? tu nece biti sami...
a na nizim nivoima ih nema nigdje osim samo u fbih institucijama...
znaci nemaju drzavu, kanton, opstinu... mrka kapa...
- madner
#553 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Stani, pa nismo svi kreteni. 5 mjeseci se trazio nacin, ali po ovom tumacenju ne postoji mehanizam deblokade federacije ukoliko imas vecinu u samo jednom kantonu. Pristati na to znaci ove 4 godine provesti sa vlasti iz 2006 i otvoriti mogucnost za takvo hebanje na svakim sljedecim izborima.stochar wrote:pa jebemliga, valjda neka metoda ima, ne mozemo na silu ucerivat' ono sto se nama svidja. pokusali su to Slobini 90-ih, pa je sve o'slo u PM, iako su oni imali i Nacertanije, i masu 'obrazlozenja' zasto su bas oni u pravu. boze sacuvaj da Slobu poredim sa Zlayom (ne zajebavam se), ali zaista je SDP upao u zeznutu situaciju iz koje se pokusao izvuci na najgori moguci nacin. bojim se fakat sta ce biti ako Ustavni sud FBiH ponisti Dom naroda, jer ce to dati krila HDZ-ovcima koji su formiranje vlasti nazvali 'bosnjackom samoupravom'.madner wrote:Kultura i Obrazovane se do kraja aprila odlukom ustavnog suda trebaju vratiti na razine kantonastochar wrote:joj dosade od teme. nekompetentna vlada generalno, Kaplanu ce posao ministra prakticno biti prvo zaposlenje, CIK s pravom ponistio izbor predsjednika i potpredsjednika jer je i budali jasno da ako nisu bili do kraja izabrani delegati nije mogao biti izabran ni Dom naroda. ali, kakvi, Komitet kaze da ti zakoni za njih ne vrijede, i odmah je to sveto slovo, posebno za ove koji bi da SDP donese zakon 'prve bracne noci', ovdje trunili kako je to odlican potez i kako je dobro da im SDP-ovci prave djecu... jadni mi sa ovakvom alternativom, jadni...![]()
Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda? CiK se ogradio od toga, koliko se trebalo cekat?
koja metoda? sta ja znam, oni su politicari, zato ih biramo i placamo da skontaju. ne mogu ja sad ulaziti umjesto Džeke da dajem golove, jer ne znam, ali mogu srati sto ih on ne daje, jer znam da zna i da je za to dobro placen.
uglavnom, kako god bude, znam da naredne 4 godine na vlasti imamo one koji su nas u ovaj corsokak doveli, i s kojima smo proveli 20 najtezhih godina zajedno - SDA. ako pak ona 'trula koalicija' Lepi Hare-Fahraon-HDZ-SNSD oformi drzavnu vlast, opet imamo Hareta, SBiH, Fahru i kompletan uzhas, tako da je najbolje pobjeci u Japan i povoljno uzeti parcelu pored Fukushime!
uglavnom, evo razvoja dogadjaja:
Razdvojimo to od imena, imena su prolazna, ali ovo je sustinska stvar.
- vee-jay
#554 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
a ljudi ce bukvalno crkavati po ulicama. ma bravo momcino... nema statulio wrote:E jesi ti smiješan. Pa oni će to sve pripisati kao krivicu SDP-a i poentirati još više.Alfons Kauders wrote:a covic i ljubic neka objasnjavaju narodu zasto skole i bolnice ne rade...
-
pemanapemani
#555 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sad baš da ih nema u kantonima i opštinama, ne bih rekao.Alfons Kauders wrote:sta da urade?pemanapemani wrote: Kada oforme državnu vlast. Dobro, pustimo Savu, neka za početak urade nešto za Zukana, Josipa i Ognjena koji živi u okolici Grahova.
Naravno, nisam mislio na lične priče, nego sam uzeo ovu trojicu koji predstavljaju stotine hiljada obespravljenih građana BiH.
Evo ovako na prvu, neka svaki mjesec odvajaju 40% od plata (opet će im ostati preko 2000 KM) i ulože u jedno mjesto. Ja bih napravio medijsku pompu, svakog tridesetog u mjesecu platformaši sa svih nivoa idu u posjetu jednoj opštini i doniraju za cestu, bolnicu, vrtić, mini fabriku, otkupnu stanicu... Njih pedeset u gumenim čizmama obilaze BiH i pokušavaju riješiti životne probleme ljudi.
- Alfons Kauders
#556 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ja bi radije da tih jednostavno skresu plate 40%... bilo bi dovoljnopemanapemani wrote:Sad baš da ih nema u kantonima i opštinama, ne bih rekao.Alfons Kauders wrote:sta da urade?pemanapemani wrote: Kada oforme državnu vlast. Dobro, pustimo Savu, neka za početak urade nešto za Zukana, Josipa i Ognjena koji živi u okolici Grahova.
Evo ovako na prvu, neka svaki mjesec odvajaju 40% od plata (opet će im ostati preko 2000 KM) i ulože u jedno mjesto. Ja bih napravio medijsku pompu, svakog tridesetog u mjesecu platformaši sa svih nivoa idu u posjetu jednoj opštini i doniraju za cestu, bolnicu, vrtić, mini fabriku, otkupnu stanicu... Njih pedeset u gumenim čizmama obilaze BiH i pokušavaju riješiti životne probleme ljudi.
- madner
#557 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Mislim da bi bilo najefikasnije da ti sebi skreses platu 40%. 
- Alfons Kauders
#558 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
svima na budzetu koji imaju preko 3000 skresat 40%... preko 2000 30%... preko 1500 20%... preko 1000 10%...madner wrote:Mislim da bi bilo najefikasnije da ti sebi skreses platu 40%.
a meni svakako skinu 60 i kusur posto u porezima, sunce im jebem...
- Banksy
#559 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
I saznasmo li?mister-no wrote:
Je li misliš da Ministar pravde FBiH može biti čovjek koji je pretukao svoju suprugu?
na čelu Ministarstva pravosuđa bit će Zoran Mikulić – Mika iz Mostara, pravnik zaposlen u Gradskoj upravi Mostara
Porodično nasilje u Mostaru
Vlasnik restorana „Rondo“
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=329252##
"Ines Mikulić (36) iz Mostara prijavila je u nedjelju 15 minuta iza ponoći Policijskoj upravi Mostar da je u ugostiteljskom objektu „Rondo“, na trgu Rondo u centru Mostara, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policajci su izašli na lice mjesta i utvrdili da je Ines Mikulić pretukao njen suprug Zoran Mikulić, vlasnik restorana „Rondo“, te joj nanio povrede. Povod za ovaj incident navodno su bili porodični problemi supružnika. Povrijeđena je prevezena u Hitnu pomoć Mostar, gdje su ljekari ut..."
DNEVNI AVAZ, BR.4158, STR.54, 23/04/2007
Je li ovo novi ministar pravde ili se radi o nekoj drugoj osobi?
-
iko123
#560 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ja cisto smnjam da ce se oni odreci privilegija i da ce plate kresati, to je bila ubleha kad su bili opozicija, siktali su na plate a vozali su se u crnim pasatima ko ovi na vlasti, zlaja imao CC ipak je on ljepsi i bolji, a komsic je na pocetku mandata posudio mecku od robota sto govori koliko su oni spremni da se necega odreknu, bice svega samo pratite 
- madner
#561 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
To su toliko minorne stvari da je smjesno o tome govoriti. Zavist i malo sujete.
Neka voze S klasu ako napune budzet dovoljno da je mogu kupit.
Neka voze S klasu ako napune budzet dovoljno da je mogu kupit.
-
iko123
#562 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
dovoljno govore o njihovoj borbi za socijalnu pravdu, a budzet ako napune, a da nije iz MMF-a nek voze one zmajeve iz avatara (zlaja bi imao onog zajebanog
) , al mrka kapa
- Komrad
#563 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Koju tacku izbornog zakona je prekrsio SDP?tulio wrote:Pa to je to. Onda su lijepo trebali čekati Ustavni sud i onda ići u formiranje vlasti. Ovako su i sami prekršili izborni zakon, po tumačenju CIK-a, a vjerojatno i Ustav.madner wrote:Ne krsenje je Ustava, kao sto rekoh zakonski rok je 30 dana. Zato su i platformasi tako lezerni da ce proci pred Ustavnim Sudom.
zasto je problem to sto je SDP eventualno prekrsio ustav i zakon a nije problem sto HDZ vec pola godine krsi zakon?
-
iko123
#564 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa sad vadiona na HDZ, za HDZ se zna ko su i sta su, a za SDP se tvrdi suprotno, sad kad neko nesto jami iz SDP-a reci cemo pa i HDZ je krao sta ste se sad natakirili na SDP sto su to oni bolji od nas haha,Komrad wrote:Koju tacku izbornog zakona je prekrsio SDP?tulio wrote:Pa to je to. Onda su lijepo trebali čekati Ustavni sud i onda ići u formiranje vlasti. Ovako su i sami prekršili izborni zakon, po tumačenju CIK-a, a vjerojatno i Ustav.madner wrote:Ne krsenje je Ustava, kao sto rekoh zakonski rok je 30 dana. Zato su i platformasi tako lezerni da ce proci pred Ustavnim Sudom.
zasto je problem to sto je SDP eventualno prekrsio ustav i zakon a nije problem sto HDZ vec pola godine krsi zakon?
- madner
#565 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Dakle rijesenje je bilo sacekati do sljedecih izbora, pa ako rezultati budu povoljniji za HDZ mozda se smiliju
Citate li sta pisete i sta predlazete?
-
iko123
#566 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nazalost HDZ ima povoljne rezultate vec sada, predlazem da se poslije odluke CIK-a, saceka presuda ustavnog suda i da se postupa prema zakonu makar on bio i nebulozan, ako vec SDP hoce da rusi sistem nek izvedu ljude na ulice preuzmu odgovornost i nek tako naprave nesto ja cu stati u prve redove, jer ovo nikome normalnom ne odgovara, a ne da zasjednu na vlast i u prvom zasjedanju da se oduze onim koji su ih podrzavali (savez samostalnih sindikata i sirenje komisija) itd. to mi je isto kao da je stara postavka na vlasti samo sto se ovi jos predstavljaju kao mesije nidze veze, prave nas sviju budalama u startumadner wrote:Dakle rijesenje je bilo sacekati do sljedecih izbora, pa ako rezultati budu povoljniji za HDZ mozda se smiliju![]()
- madner
#567 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Nema, da imaju rezultate koje im odgovaraju ne bi blokirali izbore za DN
SDP je vec najavio da ce pustiti po odluci Ustavnog Suda, sto se tice drugog djela, dogadjanja naroda su specijalitet istocnih susjeda.
SDP je vec najavio da ce pustiti po odluci Ustavnog Suda, sto se tice drugog djela, dogadjanja naroda su specijalitet istocnih susjeda.
-
iko123
#568 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
da nemaju ne bi mogli blkokirati bilo stamadner wrote:Nema, da imaju rezultate koje im odgovaraju ne bi blokirali izbore za DN![]()
dogadjanje naroda je zlaja i najavio ako se ne formira vlast, istocni susjed
- madner
#569 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Znaci mislis da je dovoljno imati vecinu u jednom kantonu? Da/Ne?
Dogadjanje naroda ima specificno znacenje na ovim prostorima, valjda poznajes terminologiju
Dogadjanje naroda ima specificno znacenje na ovim prostorima, valjda poznajes terminologiju
-
iko123
#570 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pitaj Kasima Trnku alias Zgembo Hazislic (nekad more nekad ne more dzavo mu ga znao)
poznajem terminologiju tebi je ocito slabija strana ili je koristis kako tebi odgovara, ti si samo taj koji spominje dogadjanje naroda u tom smislu
poznajem terminologiju tebi je ocito slabija strana ili je koristis kako tebi odgovara, ti si samo taj koji spominje dogadjanje naroda u tom smislu
- madner
#571 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pitao sam tebe, valjda nije tesko odgovoriti na to pitanje?
-
iko123
#572 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ocitzo da jeste cim ustavni sud odlucuje o tome 
- madner
#573 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Izbjegavas odgovor. Ja tebe pitam za tvoje misljenje, da li je dovoljno imati vecinu jednom kantonu ili nije?
-
iko123
#574 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
moje misljenje je da HDZ ima jako veliki broj glasova jednog konstitutivnog naroda NAZALOST, a sve ostalo je pitanje ustavnog prava
sta mislis da nam ti doneses presudu prije ustavnog suda kao ekspert
sta mislis da nam ti doneses presudu prije ustavnog suda kao ekspert
- madner
#575 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Cuj nazalost
Samo mi jos reci kad su bili ti izbori unutar naroda?
Nista, sve mi je jasno. Kloniranje je zabavan sport
Samo mi jos reci kad su bili ti izbori unutar naroda?
Nista, sve mi je jasno. Kloniranje je zabavan sport