Pogotovu ja..kodam se sta dijeli..sanabe wrote:vi se polomiste oko teksta![]()
nije ni Dino toliko
Dino Merlin 2011
Moderator: _BataZiv_0809
- Adem meda
#551 Re: Dino Merlin 2011
- Le_La
#552 Re: Dino Merlin 2011
Zvuci dobroold_drummer wrote:Le_La wrote:Da gadja tebeold_drummer wrote:Jel ko skonto za sta ce mu sito?![]()
![]()
Ej, nesto mi pade na pamet ona sto je birvaktile u nekom reality showu pjevala "tulibu dibu daućuuu"![]()
![]()
- terra_incognita
#553 Re: Dino Merlin 2011
nema na osnovu cega, nisam metalostrugar sa govornom manomvelikibrnjo wrote:Ne kazem ja dzabe sta vam co'jk uradioterra_incognita wrote:ako nas do sad nije obrukao, evo mu prilikevelikibrnjo wrote:Mene samo jedno interesuje
Je li vam lakse (naravno ovima sto pljuju i urlaju i omalovazavaju sve i svakog)
Je li vam lakse kad napisete papak, peder budala, nema pojma
Kad istresete frustracije godinama skupljanje, moRe bit zbog vlastitih neuspjeha
Ne mogu se naibretiti kolicni gluposti u masi postova
Pa sta vam je kriv ovaj covjek
Pa DZe nas to Dino obruka da se ovih nekolicina sto te mrze toliko upinju da to pokazu
Ne kontam vas majke mi
![]()
![]()
![]()
ovo je smijesno, ovaj engelski, skaka ga stoji po bini (mislim skakal bih i ja da mi BH Telecom svake godine cusne ono sto njemu i HanCi cusne u padze)
I ti bi da ti telekom sta cusne
al nema na osnovu cega pa ti krivo![]()
![]()
![]()
- old_drummer
#554 Re: Dino Merlin 2011
Le_La wrote: Zvuci dobrodaj link
Et.
- Vitezanin
#555 Re: Dino Merlin 2011
Kako sam nju zaboravio.Le_La wrote:Doris je bila prejaka, ali i Danijela, samo je ona uvjela onaj fol sa skidanjem na binislijedecih godina su to svi radili, o bozeeee
![]()
A sta kazes za ovu djevojku? Ja ovo poslusam svako par mjeseci![]()
Evo još nešto:
MItre leeee
- ladyada
#556 Re: Dino Merlin 2011
-
pianist
#558 Re: Dino Merlin 2011
Svidjela mi se pjesma na prvu,pozitivna je i ko tim se odlicno drze...zelim im sve najbolje,i mislim da ce bit zapazen rezultat...a tuzno je sto drugi pozitivno komentarisu,dok ovi nasi "muzicki znalci" uglavnom kude,ko i obicno...a vjerujem da su isto to radili ako ne i jos vise kad je Hari otpjevao Lejlu...pa Lejla treca zavrsi...ne kazem da ce i ova bit treca,i slicno...al ruku na srce,pjesma je daleko od lose,i prosjecne...nije monotona,i ostavlja bar neki utisak,ima nesto,i to je bitno...sretno Dino!
- Le_La
#559 Re: Dino Merlin 2011
old_drummer wrote:Le_La wrote: Zvuci dobrodaj link
Et.![]()
Pa ne pjeva lose
- Vitezanin
#560 Re: Dino Merlin 2011
pustopoljina wrote:voda je VRH!!!
- cyprus
#561 Re: Dino Merlin 2011
Ko o čemu...nellington wrote:Pusti što je engleski, nego što ima neke matematike, nešto one two hundred multiply by two
- Le_La
#563 Re: Dino Merlin 2011
Eh to mi je vec bilo malo too muchVitezanin wrote:e]
Kako sam nju zaboravio.Ova cura je isto razvalila. I imala je super spot, sve nešto unatrag ide.
![]()
![]()
Šteta što te godine nije bilo žirija, završila bi i bolje od 9. mjesta.
Evo još nešto:![]()
![]()
MItre leeee![]()
![]()
. Odlično.
-
zelenashica
#564 Re: Dino Merlin 2011
Mene vala nije obruka nigdje.....jer mene nigdje i ne predstavlja.velikibrnjo wrote:Mene samo jedno interesuje
Je li vam lakse (naravno ovima sto pljuju i urlaju i omalovazavaju sve i svakog)
Je li vam lakse kad napisete papak, peder budala, nema pojma
Kad istresete frustracije godinama skupljanje, moRe bit zbog vlastitih neuspjeha
Ne mogu se naibretiti kolicni gluposti u masi postova
Pa sta vam je kriv ovaj covjek
Pa DZe nas to Dino obruka da se ovih nekolicina sto te mrze toliko upinju da to pokazu
Ne kontam vas majke mi
![]()
![]()
![]()
Sita sam tipova koji se prodaju zarad siće,pa i Dine kojem ne mogu halaliti nikako što pjesmu "da te nije Alija"navodno posveti rahmetli Aliji I. i pljunu uspomenu na jarana kojem je pjesmu napisao u amanet.
Kad je spreman prodati uspomene na prijatelje zarad uzdizanja međ "vlastodršcem/ima u mojim očima je ništa do obična nula od insana.
-
Pacificgirl
#565 Re: Dino Merlin 2011
Nije vam ovo sve ok, kad Beauty Queens pjevaju cuje se u refrenu : "three songs of mine...your love in rewind"Il_Principe wrote:to je toAdem meda wrote:Evo sa "HITOVI.BA"
One to hundred
multiplied by you
it all looks great
it all looks good
Healthy children
go to school
My doughter's in love
my son loves too
Oh, on the surface...
oh, in the distance...
it's all the same.
Oh, in the darkness...
oh, don't you notice
what a differnet game
REF.
If you take this life
from me today
tare it up and bury me away
just want you.
These songs survive,
hundreds more is at line
your love, your love in rewind
just want you.
These songs survive,
hundreds more is mine
your love, love in rewind
Sito, sito, sito, sito
One to hundred
multiplied by two
it's less about me,
it's les about you.
To keep it running
on serpmentine, i don't know
where to run from reality.
-
tavustavus
#566 Re: Dino Merlin 2011
ccccc...Boze,Boze citam ovo i ne znam sta da mislim...lakse bi polarni medo izdrzao u Etiopiji nego uspjesan covjek u Bosni..pa sta hocete vi ''kontra revolucija''..hajd malo da ispostujemo covjeka zasluzio je bar to,okrenite se malo i recite sami sebi da mi nemamo boljeg,popularnijeg veceg od njeg ...i ne donosi samo pjesma bodove...izgleda da sam ja u toku rata 92'-95' bio na Grenlandu...
- hary
#567 Re: Dino Merlin 2011
Pametno odigrano, Dino. Pjesma za ljude njegovih godina, koji su usput najveci Eurosong auditorij. Sito je dakle filter zivota, i kad se sve "protrese", ostane porodica:zena, zdrava djeca i njihova ljubav. Ipak, nadam se da je na engleskom pjevao samo da skrene paznju evropskoj publici na poentu pjesme, iako 90% publike pjesme cuje u noci Eurosonga. U Eurosong noci nadam se pjesmi na bosanskom.
Procitah dobar komentar na ESC Today : "Dino Merlin should present the song in a decent way like the Olsen Brothers did a few years ago. He could surprise a lot of people like they did. Well done Bosnia & Herzegovina."
Samo mirnije, Dino. Gitarica je super, ali ono dizanje noge je bespotrebno. Sreca se moze pokazati i na mnogo mirniji nacin.
Ono sto ne ide na ruku je cinjenica da Belgija i Holandija nekoliko godina unazad salju ovakve pjesme. E sad, ova je "oplemenjena" dodatnim instrumentima i ima dublju poruku.
Kako rekoh ranije : Sretno Dino, sretno Bosno i Hercegovino
Procitah dobar komentar na ESC Today : "Dino Merlin should present the song in a decent way like the Olsen Brothers did a few years ago. He could surprise a lot of people like they did. Well done Bosnia & Herzegovina."
Samo mirnije, Dino. Gitarica je super, ali ono dizanje noge je bespotrebno. Sreca se moze pokazati i na mnogo mirniji nacin.
Ono sto ne ide na ruku je cinjenica da Belgija i Holandija nekoliko godina unazad salju ovakve pjesme. E sad, ova je "oplemenjena" dodatnim instrumentima i ima dublju poruku.
Kako rekoh ranije : Sretno Dino, sretno Bosno i Hercegovino
- Adem meda
#568 Re: Dino Merlin 2011
Nigdje u tekstovi nema da pise kad pjevaju vokali..a i slova preko slova bi trebala..Pacificgirl wrote:Nije vam ovo sve ok, kad Beauty Queens pjevaju cuje se u refrenu : "three songs of mine...your love in rewind"Il_Principe wrote:to je toAdem meda wrote:Evo sa "HITOVI.BA"
One to hundred
multiplied by you
it all looks great
it all looks good
Healthy children
go to school
My doughter's in love
my son loves too
Oh, on the surface...
oh, in the distance...
it's all the same.
Oh, in the darkness...
oh, don't you notice
what a differnet game
REF.
If you take this life
from me today
just want you.
These songs survive,
hundreds more is at line
just want you.
These songs survive,
hundreds more is mine
Sito, sito, sito, sito
One to hundred
multiplied by two
it's less about me,
it's les about you.
To keep it running
-
Pacificgirl
#569 Re: Dino Merlin 2011
Ma ne mislim na tekst vokala nego na tekst Dine Merlina, refren pjesme, samo je razumljivije bilo kad su to Beauty queens otpjevale, nisam ni ja uhvatila sve kako treba jer sam samo jednom cula- sad kad je bila repriza, ali sam pratila ovaj napisani tekst i to nije to sto se refrena tice.Adem meda wrote:
Nigdje u tekstovi nema da pise kad pjevaju vokali..a i slova preko slova bi trebala..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#570 Re: Dino Merlin 2011
Odgledah pjesmu na klipu,i ne znam sta bih rekao.
Onako na prvo slusanje odmah sam osjetio kao neko prepoznavanje melosa,imam osjecaj da sam je vec cuo. Ne kompletnu onako u segmentima,kao da je poslozio neke meodije koje je vec,on ili neko drugi,uokvirio u nekim pjesamama.
Meni melodija nekako poznata...a veze nemam odakle
Onako na prvo slusanje odmah sam osjetio kao neko prepoznavanje melosa,imam osjecaj da sam je vec cuo. Ne kompletnu onako u segmentima,kao da je poslozio neke meodije koje je vec,on ili neko drugi,uokvirio u nekim pjesamama.
Meni melodija nekako poznata...a veze nemam odakle
-
Kenan-sa
#571 Re: Dino Merlin 2011
BIH poslije Harija i Lejle nikad na Eurosongu nije imala bolju pjesmu! zelim mu sve najbolje i da eurosong dovede u Sarajevo!
- astrid
#572 Re: Dino Merlin 2011
Majko moja oplakah čitajući komentare
Pazite,Eurosong je ozbiljna manifestacija i kao takvoj treba pristupiti ozbiljno

Pjesma mi se ne sviđa.Zvuči dosta prežvakano..već mnogo puta viđeno
...a Dini mašala narasla fino kosica
Pazite,Eurosong je ozbiljna manifestacija i kao takvoj treba pristupiti ozbiljno
Pjesma mi se ne sviđa.Zvuči dosta prežvakano..već mnogo puta viđeno
-
Pacificgirl
#573 Re: Dino Merlin 2011
Tu ide :Adem meda wrote:Evo sa "HITOVI.BA"
One to hundred
multiplied by you
it all looks great
it all looks good
Healthy children
go to school
My doughter's in love
my son loves too
Oh, on the surface...
oh, in the distance...
it's all the same.
Oh, in the darkness...
oh, don't you notice
what a differnet game
REF.
If you take this life
from me today
just want you.
These songs survive,
hundreds more is at line
just want you.
These songs survive,
hundreds more is mine
Sito, sito, sito, sito
One to hundred
multiplied by two
it's less about me,
it's les about you.
To keep it running
For just one,two, three songs of mine,
Hundred worries of mine..
lijepo se razumije na studijskom snimku, ima ga za download na webu od Merlina.
- Vitezanin
#574 Re: Dino Merlin 2011
Ozbiljna je utoliko što onih 120 milijuna ljudi koji to gledaju u one tri minute dok nastupa neka zemlja čitavu zemlju procijeni na osnovu pjesme koju čuju. Pa valjda nam je cilj da ne kažu da smo fuj.astrid wrote:Majko moja oplakah čitajući komentare![]()
Pazite,Eurosong je ozbiljna manifestacija i kao takvoj treba pristupiti ozbiljno![]()
Pjesma mi se ne sviđa.Zvuči dosta prežvakano..već mnogo puta viđeno![]()
-
Crvena Tifoza
#575 Re: Dino Merlin 2011
Le_La wrote:Da gadja tebeold_drummer wrote:Jel ko skonto za sta ce mu sito?![]()
Da im je*e sito i rešeto ako ne pobjedi.
Sretno Dino, sretno Bosno i Hercegovino.