LaCici wrote:Jutros problemi

Prokrvarila malo, kao roskasti iscjedak. Bila sam kod doktora i prepisao mi je Dobroston i mirovanje. Je li neko imao takvih problema, malo me utjesite da nece doci do spontanog, bas sam se prepala, jer mi je prva trudnoca, nemam iskustva, ne znam sta smijem sta ne smijem raditi.

Ne brini, kod puno žena se dešava da u vrijeme kad su trebale dobiti menstruaciju, a nisu, prokrvare oko tog datuma. Dobroston tablete su, ustvari, čuvari trudnoće i daju se ženama koje na početku trudnoće imaju slabija krvarenja, a funkcija ima je da očuvaju plod i smanje komplikacije. Ženama koje su imale spontani, daju se obavezno, a često se koriste i radi stabilizacije menstrualnog ciklusa. Zato, ne brini, moja kuma ih je koristila od samog početka i ima bebicu.

Samo nemoj paničiti i vjeruj da je tvoja bebica najjača i da će to proći.

Ipak, drugi put pitaj ginekologa za utrogestan, njegovo mišljenje, čula sam da su te tablete bolje. Šta smiješ raditi? Ništa, ti si od sad na mirovanju dok ti doktor ne kaže drugačije.
Kad ti je drugi pregled?
niko_niko_kao_ja wrote:
hvala puno na cestitkama, jesi li ti saznala je li braco ili curica?

večeras mi je pregled, budem vam javila ako saznam.
Felidae wrote:
i hajmo zene, ukljucite se malo u ovu temu, koliko se koja udebljala, kako se koja osjeca, u kojoj ste sedmici, da li kupujete stvari za bebu i gdje...gdje je sta jeftinije, a gdje skuplje....podijelite iskustva, tako cemo pomoci jedne drugima....
ja sam danas napunila punih 18. sedmica. Sad se super osjećam, ali do 13-e sedmice mi je bilo grozno.. i povraćala i imala mučnine i bilo mi vruće.. ma katastrofa.. i to sve, uglavnom, poslijepodne.

Smršala sam 6 kg do 13-e sedmice, sad ne znam stanje, jer hoću da me samo ginekolog važe, pošto je svaka vaga drugačija. Javim vam večeras, ali još uvijek stanem u svoju staru odjeću, stomak se malo vidi.. ipak, najčešće sam u tunici i tajicama, nekako su mi najudobnije. Stvari još ne kupujem, čekam da saznam spol.