Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

1gorstak wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
1gorstak wrote:Lagumdzija bi jos veceras trebao poslati SMS Covicu sa pozivom na sastanak, sutra ga ugostiti domacinski i objasniti da jednostavno ne moze napredovati sve dok se ponasa kao Dodikov satelit, sve dok forsira etnicku podjelu. Njih dvojica mogu (bez HSP-a, Tihica i Lijanovica, kravata i medija) zavrnuti rukave i kao ljudi preci preko platforme, vidjeti sta Covicu smeta, sta bi htio dodati i onda to predstaviti ostalim koalicionim partnerima kao osnov za dalje dotjerivanje plana i programa.
Zakon o opljačkanoj imovini je i mentalna kočnica kod D.Č., pa ne vjerujem da bi dotični i odgovorio na eventualnu SMS poruku sastanačke vrste.
I znacajan se dio SDA kadra boji tog zakona ali su prihvatili realnost i usli u koaliciju. Mozda Covic dodje do zakljucka da je i njemu bolje taj zakon docekati u vlasti nego u opoziciji.
Dobro si, lakše je napraviti taj zakon iz pozicije, pa kao Zakon o izmjenama Krivičnog zakona FBiH predvidjeti zamjensko plaćanje ležanja u zatvoru do godine dana: Ukradeš milion, platiš 100 000 i ne ideš u zatvor, ostane ti 900 000.
1gorstak

#552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Gandalf wrote:Ne znam što će nam čović čak i pod našim uslovima u koaliciji :? potrošen političar koji je opljačkao vlastiti narod, uspostavio čvrstu koaliciju sa glavnim egzekutorima vlastitog naroda, ni ne osvrne se na izručenje boraca iz vlastitog naroda u Beogradski kazamat - što će nam :? bez čovića ne da se može već se treba, usudiću se reći bez čovića se mora - njegov kriminal bi samo bespotrebno navalio golemu hipoteku kriminala na tek formiranu vlast, a sam čović bi vjerovatno bio dodin insajder koji bi kočio Federaciju ucjenama i dalje otežavao i onako tešku situaciju - čova adio
Kako je god pristao da igra u Dodikovom timu, tako isto moze igrati i u tvom. Rooney ima cijenu a da nema Covic.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
:? :? moram priznati izvrstan post............svaki trijumfalizam, ne samo lagumdžije nego i nas običnih ljudi nije dobar

P.S ono čuđenje, jebi ga nekad me iznenadiš, ono prijatno
ma nema trijumfa

to je malo sarkazma, i "diranje" onih sto nas citaju..sto svaki post zakljucise sa-bit ce Treci
Gandalf

#554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

1gorstak wrote:
Gandalf wrote:Ne znam što će nam čović čak i pod našim uslovima u koaliciji :? potrošen političar koji je opljačkao vlastiti narod, uspostavio čvrstu koaliciju sa glavnim egzekutorima vlastitog naroda, ni ne osvrne se na izručenje boraca iz vlastitog naroda u Beogradski kazamat - što će nam :? bez čovića ne da se može već se treba, usudiću se reći bez čovića se mora - njegov kriminal bi samo bespotrebno navalio golemu hipoteku kriminala na tek formiranu vlast, a sam čović bi vjerovatno bio dodin insajder koji bi kočio Federaciju ucjenama i dalje otežavao i onako tešku situaciju - čova adio
Kako je god pristao da igra u Dodikovom timu, tako isto moze igrati i u tvom. Rooney ima cijenu a da nema Covic.
Ali moj tim ima sasvim dobar sastav - a čović zabušava na treninzima, prodaje utakmice, svađa se sa saigračima - nisam siguran da bi nas pojačao :roll:
1gorstak

#555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Gandalf wrote:
1gorstak wrote:
Ali moj tim ima sasvim dobar sastav - a čović zabušava na treninzima, prodaje utakmice, svađa se sa saigračima - nisam siguran da bi nas pojačao :roll:
HSP nije puno bolji od HDZ-a. Pa onda Tihic i Lijanovici. Sve gore od goreg. Ali prihvatanje programske platforme je ono sto veze ekstremnu desnicu (HSP) sa Lijanovicima, SDA i na kraju krajeva sa SDP-om. U tom se cirkusu HDZ ne bi puno isticao a dobilo bi se dodatnu podrsku za ono sto se sprema Dodiku.
luckypot

#556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

palermo wrote:
luckypot wrote: Hajd lijepo je što slavite napredak reforme - nego bi volio podsjetiti na ovo:

nadam se da lagumdžija neće upadati u neku trijumfalističku priču i govore, već će učiniti obratno, pokazati kako se "našao kompromis s hdzom" (s brojevima ili bez)...u današnjoj situaciji kad HDZ nameće hrvatima (iz svojih razloga) osjećaj poniženosti, praviti se veliki pobjednik nije pametno, a pogotovo nije pametno radi dode koji će pokušati da iskoristi ovo "kao dokaz majorizacije"...

Još nešto: nadam se da će lagumdžija ili oni što rade u sdpu da konačno počnu da hodaju po cijeloj federaciji (za početak, a onda bi mogli i po rsu u odabranim mjestim).
:? :? moram priznati izvrstan post............svaki trijumfalizam, ne samo lagumdžije nego i nas običnih ljudi nije dobar

P.S ono čuđenje, jebi ga nekad me iznenadiš, ono prijatno
A šta si ti mislio da sam ja naivan i ne znam šta pišem :D
luckypot

#557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

1gorstak wrote:
Gandalf wrote:
1gorstak wrote:
HSP nije puno bolji od HDZ-a. Pa onda Tihic i Lijanovici. Sve gore od goreg. Ali prihvatanje programske platforme je ono sto veze ekstremnu desnicu (HSP) sa Lijanovicima, SDA i na kraju krajeva sa SDP-om. U tom se cirkusu HDZ ne bi puno isticao a dobilo bi se dodatnu podrsku za ono sto se sprema Dodiku.
Pa nije valjda da se udružujete protiv dodika? pa to je majorizacija
:mrgreen:
1gorstak

#558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

.
Last edited by 1gorstak on 18/02/2011 23:51, edited 2 times in total.
miki.ba

#559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

istina
AliceInChains

#560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

luckypot wrote:
Ne brini :mrgreen: Vecinski Hrvati(HDZ-ovci) nisu "glupi", da majoriziraju cetnike :mrgreen:
dale cooper

#561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Bome sudeći po ovome istupu Radmanovića i govorkanjima iza kulisa u zadnje vrijeme, Dodika bi mogli
majorizirati i ljudi iz njegove stranke. :D
1gorstak

#562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

AliceInChains wrote:
luckypot wrote:
Ne brini :mrgreen: Vecinski Hrvati(HDZ-ovci) nisu "glupi", da majoriziraju cetnike :mrgreen:
Nema tu ljubavi, sve je interes. Devedeset pete je bilo korisno slabiti cetnike, pa kad se krenulo od Sibenika jedva se zaustavilo na Manjaci. Sada nam treba jos jedna zdruzena ofanziva, ali bez oruzja, nego kroz sistem, drzavne institucije, lobiranje itd
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

1gorstak wrote:
AliceInChains wrote:
luckypot wrote:
Nema tu ljubavi, sve je interes. Devedeset pete je bilo korisno slabiti cetnike, pa kad se krenulo od Sibenika jedva se zaustavilo na Manjaci. Sada nam treba jos jedna zdruzena ofanziva, ali bez oruzja, nego kroz sistem, drzavne institucije, lobiranje itd
Odoh mirno spavati: Rata neće biti!
Laku noć!
luckypot

#564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

dale cooper wrote:Bome sudeći po ovome istupu Radmanovića i govorkanjima iza kulisa u zadnje vrijeme, Dodika bi mogli
Pa poznavajući srpsku politiku evo šta se sprema iz kulisa i o čemu se razmišlja (scenario Milošević):

dodo je zagrdio do kraja, para više nema, blef sa hdzom je pao, medju narodom je došlo da depresije i pada tenzija, nema nove tranše para jer je i srbija u problemima, rusija takodje ne pomaže... šta da se radi: daj da brzo organiziramo dešavanja naroda, pokažemo demokratski potencijal i prepadnemo MZ izvodjenjem masa na ulice što je poruka "još mi mnogo možemo"...u scenariju milošević taktika je bila pozitivna, gdje je srpska politika pokazivala "lijepo lice" svijetu...medjutim u ovom scenariju se ne može ići "pozitivnom slikom" jer je dodik potrošio "pozitivne vibracije" bošanjaka prema srbima generalno..dakle mora se ići na negativnim scenarijem...

E sad šta srpske "stratege" buni i zbog čega su nesigurni šta će dalje biti: srbi su im previše mirni, ni sjenka od onih kako su ih oni zamišljali :)
dale cooper

#565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

luckypot wrote:
dale cooper wrote:Bome sudeći po ovome istupu Radmanovića i govorkanjima iza kulisa u zadnje vrijeme, Dodika bi mogli
Pa poznavajući srpsku politiku evo šta se sprema iz kulisa i o čemu se razmišlja (scenario Milošević):

dodo je zagrdio do kraja, para više nema, blef sa hdzom je pao, medju narodom je došlo da depresije i pada tenzija, nema nove tranše para jer je i srbija u problemima, rusija takodje ne pomaže... šta da se radi: daj da brzo organiziramo dešavanja naroda, pokažemo demokratski potencijal i prepadnemo MZ izvodjenjem masa na ulice što je poruka "još mi mnogo možemo"...u scenariju milošević taktika je bila pozitivna, gdje je srpska politika pokazivala "lijepo lice" svijetu...medjutim u ovom scenariju se ne može ići "pozitivnom slikom" jer je dodik potrošio "pozitivne vibracije" bošanjaka prema srbima generalno..dakle mora se ići na negativnim scenarijem...

E sad šta srpske "stratege" buni i zbog čega su nesigurni šta će dalje biti: srbi su im previše mirni, ni sjenka od onih kako su ih oni zamišljali :)
Ko bi po tebi mogao biti "novi" Dodik? Radmanović? Radojčić? Ova dvojica mi se čine kao da imaju velikih
ambicija.
luckypot

#566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

neće biti dodika poslije dodika - jer nema više kosova i para :D
dale cooper

#567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

luckypot wrote:neće biti dodika poslije dodika - jer nema više kosova i para :D
Nije valjda da ćemo za našeg života doživjeti racionalne i kooperativne Srpske političare? :D
hercegovac_pravi

#568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

Potpis.....
Dodik je zadnji Srpski vožd sa ove strane Drine...gotovo..prošo voz..
AliceInChains

#569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

luckypot wrote:

:thumbup:
plain vanilla

#570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

bla
i poslije Dodika bit ce Dodik, ili neko "gori" od Dodika
AliceInChains

#571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:
bla
I, gdje bi bio problem? :mrgreen: Vidis, kako su Srbi zadnjih 20 godina sa njihovim licnostima ljudski, kulturoloski i po brojcanosti napredovali :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 19/02/2011 00:12, edited 1 time in total.
vee-jay

#572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

1gorstak wrote:
NightSkyWalker wrote:Ma slazem se ja sa vama. :bih:
Steta pa se ne slazes sam sa sobom. Kada Tihic pokusava bezuslovno uvuci svog kompanjona Covica u vlast, ti sve zabrinuto upozoravas na posljedice Covicevog odlaska u opoziciju, povlaceci paralelu sa Jugoslavijom. Kada Tihic prihvati realnost, ti se odjednom ismijavas I.M.Jovicu. Ti si u sustini primjer prosjecnog glasaca koji samo ide za vodjom a drzavu ko jebe. Tihic desno, ti desno, Tihic lijevo, ti lijevo, Tihic niz liticu, ti za njim. I takvih je nazalost previse, neko slijepo slijedi Dodika, neko Lagumdziju, malo je onih kojima je drzava prioritet. Evo ja sam na ovom forumu najvise bio napadan od strane SDP-ovaca koji su mi ideoloski najblizi a samo zato sto sam podrzao obaranje Aprilskog paketa (jer bi se tu jednu sansu za sustinsku reformu prokockalo na bezvezarije). Sada kada i Lagumdzija (kroz programsku deklaraciju) postavlja ogranicavanje zloupotreba entitetskog glasanja kao prioritet u neizbjeznoj ustavnoj reformi, niko se od njih ne pita zasto je ta reforma ustava ispred a ne iza nas.
e o tome se moze diskutovati... ali nije tema :mrgreen:
luckypot

#573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

plain vanilla wrote:
bla
ideološko-programski da...defakto u smislu resursa i potencijala - nikad više ...

Nema žalosnije slike od fašiste bez resursa - onda sve padne na zastave, rakiju i klanje svinja - ako je to današnji maksimum fašizma medju srbima, hebiga naučit ćemo se živjeti s tim :D hebiga, i u americi i dan danas hoda klukluks klan i slave se pobjede konfederacije, pa opet ide život dalje :D
Hemel

#574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:
bla
ne moze gori. ni ovaj dodik ne bi bio ovakav da mu kostunica nije dao pare. sve je prolazno pa i novac tako da sa tim novcem odlazi i jedna kabadahija.
plain vanilla

#575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

luckypot wrote:
plain vanilla wrote:
bla
ideološko-programski da...defakto u smislu resursa i potencijala - nikad više ...

Nema žalosnije slike od fašiste bez resursa - onda sve padne na zastave, rakiju i klanje svinja - ako je to današnji maksimum fašizma medju srbima, hebiga naučit ćemo se živjeti s tim :D hebiga, i u americi i dan danas hoda klukluks klan i slave se pobjede konfederacije, pa opet ide život dalje :D
Ne znam bas da je tako kako ti mislis..on ima RS, vecini je izgleda stalo samo da se RS odrzi kao entitet i odmah sretni

Dokle to ima, narod se ne buni (samo time je dobio izbore)
samim tim, od naroda moze uzimati sve vise, a narod ce govoriti-hvala
Locked