@sanabe: znači nisi čula za takva imena, ni među nenama? Mislim da je to ostatak iz turskog jezika, ova ženska imena koja su nam donijeli Turci kod njih završavaju na -E kao NadidE.
Najpopularnija imena u BIH?
Moderator: anex
- Ridjobrki
#551 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Joj, jeste vala i Safija! I lijepi su nadimci Biba i Safa, baš onako ašikli orijentalnoromantični. 
@sanabe: znači nisi čula za takva imena, ni među nenama? Mislim da je to ostatak iz turskog jezika, ova ženska imena koja su nam donijeli Turci kod njih završavaju na -E kao NadidE.
- Ridjobrki
#552 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ja ne znam nijednu Sanu osim po nadimku od Sanela - to sam čuo.
Primjer za -E fazon, krajiška narodna ''Hej Munire, gdje ti je Muharem'', neoficijelna himna USK.
Primjer za -E fazon, krajiška narodna ''Hej Munire, gdje ti je Muharem'', neoficijelna himna USK.
- Hemel
#553 Re: Najpopularnija imena u BIH?
od starih imena Safija, Hana, Munira...bez_ideje wrote:Safija je lijepo skroz
- Hemel
#554 Re: Najpopularnija imena u BIH?
zato sam i naveo to ime (Hana) koje mozec cuti i u Rimu, Parizu, Londonu...samo sa drugim akcentom.sanabe wrote:Ridjobrki wrote:Ja ne znam nijednu Sanu osim po nadimku od Sanela - to sam čuo.
Munira mi je naruznije ime koje postoji![]()
Izvinjavam se svim Munirama![]()
nego znate sta sam primjetila, sad i ove stare nane zovu Hana, kod doktora to cuh neki dan,zeni 70 godina i svi je zovu Hana, a Bog mene ubio te njoj nije ime Haaaaana
- Ridjobrki
#555 Re: Najpopularnija imena u BIH?
@sanabe: Nema oficijelne, ova se često intonira kad je kakva svečana prigoda u pitanju. Najčešće negdje oko skidanja janjeta s ražnja ali ne nužno. 
- Ductus Holedocus
#556 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pa i eeeema je staro ime,a sad su "eme"..Hemel wrote:zato sam i naveo to ime (Hana) koje mozec cuti i u Rimu, Parizu, Londonu...samo sa drugim akcentom.sanabe wrote:Ridjobrki wrote:Ja ne znam nijednu Sanu osim po nadimku od Sanela - to sam čuo.
Munira mi je naruznije ime koje postoji![]()
Izvinjavam se svim Munirama![]()
nego znate sta sam primjetila, sad i ove stare nane zovu Hana, kod doktora to cuh neki dan,zeni 70 godina i svi je zovu Hana, a Bog mene ubio te njoj nije ime Haaaaana
Mene vala nerviraju ta imena sa dva slova..
- HAVANA
#557 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ridjobrki wrote:Ejebemutemelj i Brezanu i Bihaću! Ja se tamo rodio i odrastao i NIJEDNOG Brezana ne znam a vas kanton znam haman i svak me haman zna. Imaju neka imena koja su znala biti češća kod nas u Krajini nego u ostatku Bosne (npr. ženska imena poput Bejza, Mejasa, Muškija, Gope), ali ja Brezana nikad nisam čuo a važim za velikog zaljubljenika u krajiške specifičnosti (naročito govor) i teškog krajiškog lokalpatriota koji se bavio mišlju da djeci da imena Una, Sana i Vrbas.
NightSkyWalker ne spominji Krajinu i Bihać kao argumente za svaku glupost koju čuješ, još se sjećamo kako sam te išprdao na onoj temi o nevinosti i krajiškim nevistama. A ako imaš nešto protiv Krajine i Krajišnika samo mi javi gdje da te nađem pa da mi to objasniš u facu.
- Language
#558 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Esma.......Esmaaaaaaaaaa
-
Sarajevski_Marlboro
#559 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Hodam ja jučer po Alipasinu,i ugledam smrtovnicu...kad na njoj piše INVALIDA.
Da mi je neko rekao da ima i to ime,ne bih mu vjerovala.
-
Sarajevski_Marlboro
#560 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ko ne vjeruje nek' ode do trafike ! 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#561 Re: Najpopularnija imena u BIH?
ja govorio, niko ne vjeruje... i sanabe govorila... ja joj nisam vjerovoSarajevski_Marlboro wrote:Hodam ja jučer po Alipasinu,i ugledam smrtovnicu...kad na njoj piše INVALIDA.![]()
- Chmoljo
-
Sarajevski_Marlboro
#563 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Mislim da je Invalida umrla u decembru!sanabe wrote:Vidjela ja davno, pa mi Chmoljo rece da lazem, pa onda i on vidio, znaci jos stoji, a pored nje Mijo MijicSarajevski_Marlboro wrote:Ko ne vjeruje nek' ode do trafike !
Još je nisu skinuli...zna se zašto.
-
theTruePath
#564 Re: Najpopularnija imena u BIH?
tobejarabiSarajevski_Marlboro wrote:Mislim da je Invalida umrla u decembru!sanabe wrote:Vidjela ja davno, pa mi Chmoljo rece da lazem, pa onda i on vidio, znaci jos stoji, a pored nje Mijo MijicSarajevski_Marlboro wrote:Ko ne vjeruje nek' ode do trafike !
Još je nisu skinuli...zna se zašto.![]()
morbidno
-
Sarajevski_Marlboro
#565 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pa ko joj je kriv što je Invalida .
Ne viđoh je li imala brata.
Ne viđoh je li imala brata.
- respo
#566 Re: Najpopularnija imena u BIH?
nisu je skinuli zato jer je ovisnikSarajevski_Marlboro wrote:Mislim da je Invalida umrla u decembru!sanabe wrote:Vidjela ja davno, pa mi Chmoljo rece da lazem, pa onda i on vidio, znaci jos stoji, a pored nje Mijo MijicSarajevski_Marlboro wrote:Ko ne vjeruje nek' ode do trafike !
Još je nisu skinuli...zna se zašto.![]()
- Language
#567 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Invalida moze da Konvalidira

- mO k3
#568 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Dzenabeta 
- Država
#569 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Vidio, i čudom se čudio, ocam...Sarajevski_Marlboro wrote:Hodam ja jučer po Alipasinu,i ugledam smrtovnicu...kad na njoj piše INVALIDA.![]()
- bez_ideje
#571 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Tako se zove macka od moje komsinicetheTruePath wrote:Gertruda![]()
![]()
Inace...ime bilo populatno i classy u jednom historijskom razdoblju
-
theTruePath
#572 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Bosnohercegovac wrote:Ne postoje biblijska imena, kao sto i ne postoje kur'anska. Postoje arapska, turska, jevrejska,...mig wrote:Postoji jedan problemcic u vezi ovog imena... U pitanju je biblijsko imeHAVANA wrote:Sudeci kako su se svi iznenada sjetili cika jove...cak i neki koji su na nekim drugim temama svasta pisali...glasam za Jovan.
U ovom slučaju Jovan je lično ime u srpskom jeziku, jevrejskog porijekla i znači - Bog je milostiv. A došlo je u Europu preko grčkog pa latinskog, a negdje samo preko grčkog.
U engleskom jeziku ovo ime je John, njemačkom Hans, Johhan, francuskom Jean, portugalskom Joao, hrvatskom Ivan, srpskom Jovan, Ivan, danskom Jan, talijanskom Giovanni ...
nije na jemackom hans vec johan,,hans je skoz drugo ime
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- Chmoljo
#574 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Neboderka... drago mi je ja sam Oblakoder
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#575 Re: Najpopularnija imena u BIH?
vise mi licis na Gricka, ne znam stoChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
Neboderka... drago mi je ja sam Oblakoder![]()
![]()