Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
1906

#551 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

Marcello wrote:
Una ragazza wrote:Ali da ima dijete, ma nema sanse al ni teoretske...sto neko gore rece, mozda sam previse sebicna al ne bih htjela dijeliti nekoga sa djetetom koje nije moje i koje ce uvijek podsjecat na taj brak i zajednistvo prije i sve ostalo...
A da li si spremna prihvatiti činjenicu da je većina muškaraca (ja bih rekao čak i 90% muške populacije, pod uslovom da nisu teži papci, ili su recimo konzervativci koji "se čuvaju za pravu" mada ove drugonavedene uopšte ne poznajem) prije braka imala po barem jedno seksualno iskustvo sa djevojkom/ženom ili više njih u isto vrijeme, i da te većina nas čak i kada smo u braku u mislima upoređujemo sa drugim ženama? Ako ti već smeta "prisustvo djeteta koje će te uvjek podsjećati na taj brak i zajedništvo" (mada ga više nema zbog čega ne razumijem šta te uopšte ima podsjećati na taj brak), i tražiš "čiste duše", kako se nosiš sa činjenicom da ipak nisi prva u njegovom životu bez obzira šta ti on pričao?

Već kada smo ovako iskreni, bit ću i ja iskren. Blesavo mi je, neljudski, i samoživo pisati na temama o razvodu kako imam sretan brak (da, daljinski je ipak moj, moja žena ima "Porsche dupe" i zna napravit' vrilicu, dakle ja sam sretno oženjen čovjek), ali eto na sreću ili nesreću ga ipak imam, no međutim kada bi se razveli, čisto sumnjam (odnosno ne sumnjam, 100% sam uvjeren) da bi ijedna druga žena bez obzira na svoju ljepotu, materijalni, moralni, ili intelektualni status mogla i "prismrditi tom djetetu". Mogla bi ga samo prihvatiti jer to nije dio moje bivše žene nego mene, ili bi mogla jednostavno otploviti daleko od nas, pa čak i da joj je "ona stvar" od suhoga zlata optočena rubinima.

Nagradno pitanje za milion dolara na koje mogu odgovoriti svi.

Koja će žena biti vjernija u braku, i koja će ga bolje razumjeti i shvatiti svoju funkciju u njemu:

1. Bivša prostitutka koja je u toku sezone imala po 50 mušterija na dan ;

2. Totalno nevina osoba koja se čuvala za pravog, i prije njega nije vidjela niti jednog muškarca.

Hvala na eventualnim odgovorima.

a ova s porše dupetom - ko sto gledam :lol:
yellow cat

#552 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

JThomas wrote:ne možeš znati, ovisi o mentalnom sklopu.

ekstremi su sranje i nepoželjni u oba smjera :D

I ja tako mislim, nema tu nekog pravila.
Marcello

#553 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

yellow cat wrote:I ja tako mislim, nema tu nekog pravila.
Ako zanemariš čistu logiku - onda nema.
XY.

#554 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

[quote="Marcello"][quote="Una ragazza"] čisto sumnjam (odnosno ne sumnjam, 100% sam uvjeren) da bi ijedna druga žena bez obzira na svoju ljepotu, materijalni, moralni, ili intelektualni status mogla i "prismrditi tom djetetu". Mogla bi ga samo prihvatiti jer to nije dio moje bivše žene nego mene, ili bi mogla jednostavno otploviti daleko od nas, pa čak i da joj je "ona stvar" od suhoga zlata optočena rubinima.[/quote

svaka cast za ovaj komentar :thumbup: :thumbup: :thumbup:
yellow cat

#555 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

Marcello wrote:ali eto na sreću ili nesreću ga ipak imam, no međutim kada bi se razveli, čisto sumnjam (odnosno ne sumnjam, 100% sam uvjeren) da bi ijedna druga žena bez obzira na svoju ljepotu, materijalni, moralni, ili intelektualni status mogla i "prismrditi tom djetetu". Mogla bi ga samo prihvatiti jer to nije dio moje bivše žene nego mene, ili bi mogla jednostavno otploviti daleko od nas, pa čak i da joj je "ona stvar" od suhoga zlata optočena rubinima.
Mislim da je malo sebično to što bi tražio.
1906

#556 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

yellow cat wrote:
Marcello wrote:ali eto na sreću ili nesreću ga ipak imam, no međutim kada bi se razveli, čisto sumnjam (odnosno ne sumnjam, 100% sam uvjeren) da bi ijedna druga žena bez obzira na svoju ljepotu, materijalni, moralni, ili intelektualni status mogla i "prismrditi tom djetetu". Mogla bi ga samo prihvatiti jer to nije dio moje bivše žene nego mene, ili bi mogla jednostavno otploviti daleko od nas, pa čak i da joj je "ona stvar" od suhoga zlata optočena rubinima.
Mislim da je malo sebično to što bi tražio.

neka trazi - mozda i dobije od nekog :D
yellow cat

#557 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

1906 wrote: neka trazi - mozda i dobije od nekog :D
Da, nije isključeno, ali je, po meni to presebično. Malo mi je previše tih očekivanja rastavljene strane od osobe koja je slobodna. Ko ono, ti se meni prilagodi, hoćeš ili nećeš....
Marcello

#558 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

XY. wrote:svaka cast za ovaj komentar :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pa vidi... Cijelu priču koju ću sada napisati uzimam samo za primjer, ona dakle nije stvarna u smislu da se nekada desila meni ili bilo kome drugome.

1. Na početku priče sam mladić kojeg je privukla neka djevojka. Započinjemo vezu jer je ona mlada, lijepa, nježna, neizbježna, razumije me, po broju poruka i poziva koje dobijem od nje tokom dana ustanovim da me jako treba i da želi više biti sa mnom nego što je to trenutno izvodljivo... Radi jebenih boraca za "ravnopravnost polova" koji su aktivni učesnici ovog foruma, napisat ću da isto to u ovoj priči želim i radim i ja. :)

2. Odlučujemo se napraviti "korak naprijed". Kupujem prsten, zaručim je, nešto poslije je i oženim, ona je sva presretna jer "će čovjek njenog života napokon biti sa njom" kao i ja jer će "žena mog života biti sa mnom kako sam i želio". Ono par pijanaca na svadbi koji su razbijali čaše i dernjali se "živi nam bili trista godina" već sutra nas se neće sjećati nakon što se otrijezne, i tada ostajemo sami u ljubavi jer smo tako i željeli.

3. Brak povlači more obaveza, dakle nema više mame i tate koji će plaćati račune, praviti doručak/ručak/večeru dok ćemo mi imati više vremena za odmor, i sada maksimum vremena posvećujemo nečemu čega smo prije braka bili razriješeni. Svakodnevne izlaske sa prijateljima ne trebam ni pominjati kao ni ona, jer jebi ga druže sudija, đe' ćeš to radit' u ovoj primitivnoj sredini? Pa ja sam sada oženjen, a ona je udata. :)

4. Sada moramo misliti o našem novom zasebnom stanu jer na primjer ne želimo živjeti sa roditeljima, moramo ga kupiti ili iznajmiti, pa nas redovno pucaju mjesečni računi za kredit i komunalije. Ovdje već nastaju prvi problemi odnosno da se preciznije izrazim , "prvo suočavanje sa stvarnim životom bez fantazija nastalih pod utjecajem hemije i snova u kojem se čovjek mora dobro potruditi ako želi uspjeti", ali ko ga jebe druže sudija... Kontam "mi smo mladi, volimo se, sve će to proći, ostvarit ćemo i više nego što mislimo, imamo mi snage za to". Tada dolazi i dijete, a to je nova obaveza. Mame su tu prisutne samo na početku, obično prvih mjesec dana dok se žena malo ne oporavi. Poslije i ta obaveza pripada nama što znači da bez obzira što sutra radim moram ustati u 03.00 ujutro i presvući odnosno nahraniti dijete jer ni njena majka nije robot, i ona treba odmor. Ali opet kažem, pa ko ga jebe druže sudija, ono je naše, a mi smo mladi, imamo svoje planove, jaki smo, snažni smo, i ostvarit ćemo ih.

4. Vremenom sam ostario i zamorio sam se. Dobio sam nešto godina viška. Ustanovio sam (radi milijardu razloga koji uopšte nisu bitni za ovu priču) da ta osoba uopšte nije za mene, a ona je ustanovila također da ni ja nisam za nju. Naši snovi su već odavno mrtvi, i primjera radi, njoj sada smeta "uvertira hrkanja polarnog medvjeda" koju obično "sviram" njoj kraj uha kada sam preumoran, smeta joj jer igram SuperMarija do tri ujutro jer me to opušta, a ona je recimo dobila dvjesta kila viška, ne želi sa mnom razgovarati o bilo kakvim problemima jer joj time kvarim njen optimizam, zbog toga počinjem pušiti i/ili konzumirati alkohol, počinjem je ignorisati, zanemarivati, tu su naravno obično umješane i obe pristrane porodice jer "jebi ga zete, da smo mi znali da si toliki konjina nikad ti nju ne bi oženio jer mi to ne bi dopustili", ili ova moja "jebi ga snaho, u vrijeme našeg robovlasničkog društva žena je obično ručala sa mužem u kući, a ne u restoranu sa prijateljima ostavljajući čovjeka gladnog". Nakon svega toga dođe do zamrzavanja dijaloga, ona nađe nekog štrebera na netu koji vrlo dobro zna šta žene vole slušati, izađe par puta sa njim, i gruh... jebi ga.... Pukni se u hotelu treće kategorije jer on nema para za skuplje, a pukla se samo jer je on za razliku od mene razumio u svemu, i jer je uvijek bio spreman saslušati sve njene probleme koje je imala. :)

5. I naravno nakon toga slijedi posjeta nepismenom socijalnom radniku koji kaže "pa dobro, trebali bi objasniti vašem djetetu da se želite razvesti, bez obzira što je ono malo ipak će shvatiti da je bolje razvesti se nego živjeti u paklu" (ma ja, a motherfucker ne konta da je dijete recimo u pubertetu i da mu sve i ne pada tako "lako" kao što on to misli, ali ko jebe nepismenog kretena, on je tu da prdi i smrdi o teoriji iz knjiga koja je već odavno zastarjela zbog čega je praktično neprimjenljiva i na kraju kraju sere o mom životu a ne o svom, pa ne mora biti nešto naročito oprezan i pametan). Sud primjera radi odluči da dijete ostane sa mnom (jako je bitno za ovu priču da ostane sa mnom jer se govori o početku veze muškarca sa djetetom i neke druge žene), i sada ostajem sam. Toj bivšoj prijateljski kažem "oke, što je bilo bilo je, ne osuđujem te, molim te ne osuđuj me, želim ti svu sreću ovog svijeta i svako dobro, i hvala ti za sve lijepe trenutke koje sam proveo sa tobom". Rastanemo se u miru kao prijatelji, poslije jednostavno uzmem gumicu i obrišem je kao i ona mene i zdravo...

5. Ostajem sam... Teško mi je samom "piti onu jutarnju kafu" (pokušaj odgonetnuti na što asociram), reanaliziram svoje greške, počinjem shvatati gdje sam pogriješio, pa kontam ono... dobro jebi ga... Nije ni ona bila tako loša, kažem samom sebe, ja sam se pokazao kretenom ovdje i ovdje... I to podcrtam i zapamtim kako ne bih ponovio istu grešku. Odlučim se ponovno oženiti jer ću na taj način kompletirati svoj život u smislu da će mi biti lakše ostvariti ciljeve koje sam zacrtao i uvijek imati nekog kraj sebe sa kim ću se barem moći ispričati, ali sada poučem ranijim iskustvima shvatam da snovi i hemija ne mogu biti vodeći faktor u mom izboru jer sam se upravo zahvaljujući njima zajebao prvi put. Pored toga što ta nova sa kojom u ovoj priči sjedim upravo sada (svaka njoj čast kao da mi je rođena sestra) izgleda kao Madonna u najboljim godinama, pored te tjelesne privlačnosti i njene ljepote osjetim da ta žena laže kao pas, da je hladna kao špricer koji je proveo pola sata direktno izložen auto klimi, i da ta "šminka koju je nabacila" služi samo za "bolju prodaju nekvalitetnog proizvoda", odnosno da joj u čitavoj priči nisam bitan ja, nego recimo moj posao i stan. Skontam da ona nije to "što sam tražio"... pa onda izađem sa drugom, trećom, četvrtom... I završim na pedeset i petoj koja je po meni eto upravo ono što mi odgovara. Otvorim joj dušu do u sam beskraj, ispričam joj sve o sebi i svom "prošlom životu", kažem joj da imam i dijete, i da je ona osoba sa kojom bih bez ikakavih problema mogao provesti ostatak svog života, a ona me pita:

"Ma ti si meni super bebo, ali šta ćemo sa tvojim djetetom? Nisam ni ja tebi rekla sve o sebi, recimo to da me je seksao čitav Treći korpus zajedno sa logistističkom podrškom i još dva crnca iz UNPROFOR-a koji su tu bili u prolazu kada sam radila u vojnoj kuhinji kojima nažalost nisam stigla zapamtiti ime, ali vidi ljubavi, tebi to uopšte ne bi trebalo smetati jer ja nemam plodova svog "rada" za razliku od tebe. Meni je to dijete jako veliki problem, i ja ga ne mogu vidjeti svojim očima jer će me čitav život podsjećati na tvoju ženu".

Može li mi neki bog otac nakon svega ovoga što sam napisao, ili kakva nevina boginja objasniti kakvu krivicu može snositi dijete u čitavoj priči? :) Završio sam vezu (brak) sa prvom ženom, naše emocije su odavno mrtve, da nisu mrtve ne bih se odlučivao za drugu vezu, nisam poznavao ovu drugu sa kojom želim započeti vezu što u principu znači da nema "na što biti ljuborna" i da joj tu "nema šta smetati" jer je nisam varao ili komparirao sa ženom sa kojom sa bio prije u braku i koje se sada gotovo i ne sjećam, i sada stvarno ne kontam... Zašto je krivo dijete?
Marcello

#559 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

yellow cat wrote:Mislim da je malo sebično to što bi tražio.
Sebično ili ne, nakon rečenice "šta ćemo sa tvojim djetetom, meni ono ne treba i trebao bi ga zaboraviti", mogla bi napraviti "špuru", ali ne u prvoj nego u šestoj.
Marcello

#560 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

yellow cat wrote:Da, nije isključeno, ali je, po meni to presebično. Malo mi je previše tih očekivanja rastavljene strane od osobe koja je slobodna. Ko ono, ti se meni prilagodi, hoćeš ili nećeš....
Možeš li garantovati (i čime) da "slobodna osoba" iz tvoje priče nikada neće proživjeti isto ili slično iskustvo, a također i da se priča iste te osobe neće mijenjati prije i poslije tog iskustva? Ili ipak hoće? Možeš li također garantovati da će neoženjeni muškarac kojeg izabere nakon što šutira ovog prvog biti "idealan vjeran tip sa kojim će živjeti u sreći i slozi do kraja života"?
Marcello

#561 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

1906 wrote:neka trazi - mozda i dobije od nekog :D
"Traženje" danas i nije toliko zanimljivo kao prije 20 godina kada je to bilo dosta teže, jer danas pored "neosvojivih tvrđava" postoje i one lakše osvojive koje se mogu naći na svakom koraku, čak i u profesionalnim verzijama po cijeni od... Koliko ono? 25 - 250 evra za pola sata? :)

Ono što bi po meni svakome trebalo biti bitnije od "traženja" je "kakav je čovjek u duši", jer i muškarci i žene koji "traža samo da bi našli" to mogu naći kada god požele.

Romeo i Julija su živjeli u vječnoj ljubavi čitav život jer su se roknuli još dok su bili mladi. Da nisu, on bi njoj u 60-toj pričao o hemoroidima, sjebanoj prostati, i dominama, a ona bi njemu pila mozak sa "košuljom koju treba obući kada ide njenoj mami", i trkeljala bi mu o tome kako ipak treba sjediti za vrijeme dok vrši malu nuždu. :)
1906

#562 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

Marcello wrote:
1906 wrote:neka trazi - mozda i dobije od nekog :D
"Traženje" danas i nije toliko zanimljivo kao prije 20 godina kada je to bilo dosta teže, jer danas pored "neosvojivih tvrđava" postoje i one lakše osvojive koje se mogu naći na svakom koraku, čak i u profesionalnim verzijama po cijeni od... Koliko ono? 25 - 250 evra za pola sata? :)

Ono što bi po meni svakome trebalo biti bitnije od "traženja" je "kakav je čovjek u duši", jer i muškarci i žene koji "traža samo da bi našli" to mogu naći kada god požele.

Romeo i Julija su živjeli u vječnoj ljubavi čitav život jer su se roknuli još dok su bili mladi. Da nisu, on bi njoj u 60-toj pričao o hemoroidima, sjebanoj prostati, i dominama, a ona bi njemu pila mozak sa "košuljom koju treba obući kada ide njenoj mami", i trkeljala bi mu o tome kako ipak treba sjediti za vrijeme dok vrši malu nuždu. :)
da doduse, ovo bi bio jedan od tih tipova zene :D
dobra u dusi, zeljna pomoci, mozda i bez mogucnosti da rodi svoje dijete, osjetljiva na nepravdu, ona koja je kroz zivot nacucila da njene zelje nisu na prvom mjestu, moguce jako vezana za oca i mladjeg brata :lol: uvijek mu je prala carape, obozavala kuhat mu, jer bi je pohvalio - i ona bi tad bila presretna :D
nesto sto bi zaradila davala bi u kucu - kako bi svi imali za neke svoje zelje
jer opet tad je sretna - samo kad druge usrecuje i sluzi :) i kad ima svrhu
i kako bi ona mogla i pomisliti da je uskracena, kad je to dijete nevino i ona se moze sva posvetiti da ga spasi - i sebe mrziti ako bi i na sekund pomislila nesto lose - jer opet - tudje dijete je najbitnije u njenon zivotu

uglavnom - ovoj ne bi morao platiti ni 25 - dala bi - iz sazaljenja :)
Loulou

#563 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Loulou »

Marcello wrote:Romeo i Julija su živjeli u vječnoj ljubavi čitav život jer su se roknuli još dok su bili mladi. Da nisu, on bi njoj u 60-toj pričao o hemoroidima, sjebanoj prostati, i dominama, a ona bi njemu pila mozak sa "košuljom koju treba obući kada ide njenoj mami", i trkeljala bi mu o tome kako ipak treba sjediti za vrijeme dok vrši malu nuždu. :)
Pod uvjetom da se u međuvremenu nisu razveli :D
Marcello

#564 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

Loulou wrote:Pod uvjetom da se u međuvremenu nisu razveli :D
Da !!! :D :D :D :D
XY.

#565 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

Marcello wrote:
yellow cat wrote:Da, nije isključeno, ali je, po meni to presebično. Malo mi je previše tih očekivanja rastavljene strane od osobe koja je slobodna. Ko ono, ti se meni prilagodi, hoćeš ili nećeš....
Možeš li garantovati (i čime) da "slobodna osoba" iz tvoje priče nikada neće proživjeti isto ili slično iskustvo, a također i da se priča iste te osobe neće mijenjati prije i poslije tog iskustva? Ili ipak hoće? Možeš li također garantovati da će neoženjeni muškarac kojeg izabere nakon što šutira ovog prvog biti "idealan vjeran tip sa kojim će živjeti u sreći i slozi do kraja života"?
opet dobar komentar :-D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
yellow cat

#566 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

Marcello wrote: Možeš li garantovati (i čime) da "slobodna osoba" iz tvoje priče nikada neće proživjeti isto ili slično iskustvo, a također i da se priča iste te osobe neće mijenjati prije i poslije tog iskustva? Ili ipak hoće? Možeš li također garantovati da će neoženjeni muškarac kojeg izabere nakon što šutira ovog prvog biti "idealan vjeran tip sa kojim će živjeti u sreći i slozi do kraja života"?
A što pušim cigarete ako mogu ali i ne moram dobiti rak na plućima? Ne mogu se ja baš voditi s tim "možda će se meni to nekad desiti" ili "daj šta daš, ko zna kako će mi biti sa ovim slobodnim muškarcem"...Jednostavno, oboje smo slobodni, ne garantuje mi niko uspjeh, ali za početak smo tu samo nas dvoje. A ne nas dvoje+ njegova prošlost (ex žena i zajednički prijatelji) + njegovo dijete. Jednostavno, teret je to velik koji bih mogla podnijeti možda u nekim kasnijim godinama, ali u mojim godinama zaista NE.
Marcello wrote: Sebično ili ne, nakon rečenice "šta ćemo sa tvojim djetetom, meni ono ne treba i trebao bi ga zaboraviti", mogla bi napraviti "špuru", ali ne u prvoj nego u šestoj.
Pa to ti niko normalan ne bi ni rekao, jer ne znam koliko možeš biti zloban pa reći ocu ili majci da zaborave na svoje dijete- svoju krv.
XY.

#567 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

a sta u slucaju da slobodna nece sa razvedenim muskarcem sa djetetom, pa nadje nekog "bez greske" i onda skonta da je neplodna ?????? sta treba onda da uradi slobodni muskarac???? da je ostavi jer je "felericna"???
hipoteticko pitanje. ;-)
madner

#568 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by madner »

XY. wrote:a sta u slucaju da slobodna nece sa razvedenim muskarcem sa djetetom, pa nadje nekog "bez greske" i onda skonta da je neplodna ?????? sta treba onda da uradi slobodni muskarac???? da je ostavi jer je "felericna"???
hipoteticko pitanje. ;-)
Treba prije braka otici na Kosevo i uraditi test. Ne samo na plodnost nego da bidne genetskih greski.
1906

#569 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

XY. wrote:a sta u slucaju da slobodna nece sa razvedenim muskarcem sa djetetom, pa nadje nekog "bez greske" i onda skonta da je neplodna ?????? sta treba onda da uradi slobodni muskarac???? da je ostavi jer je "felericna"???
hipoteticko pitanje. ;-)

pa eto - ako je ona "felericna" - ti bi joj bio taman :)
uvijek sam za to da se dvoje nadju po potrebi :lol:

eh da - to je osvrt na hipoteticko pitanje :D

edit: hipo hipo pardon :D
Last edited by 1906 on 26/02/2011 18:46, edited 1 time in total.
burek_in_space

#570 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by burek_in_space »

Hodate po tankoj liniji, dobro se pazite. :oops:
XY.

#571 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

ne treba biti iskljuciv !!!!!! svima nam se moze "sve" desiti zato ne reci NIKADA.
:-D
1906

#572 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by 1906 »

XY. wrote:ne treba biti iskljuciv !!!!!! svima nam se moze "sve" desiti zato ne reci NIKADA.
:-D
eto tebi se vec dosta desilo - ne znam sta bi te jos moglo iznenaditi :-D
yellow cat

#573 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

hipoteticko pitanje. ;-)
Šta hoćeš da kažeš, da bi joj to bila kazna božija? Ma dajte, niko ovdje nije spomenuo da je razveden muškarac čovjek sa "greškom" kako ti to napisa, jer ko bi imao srca da dijete greškom naziva, nemojte se ljutiti, ali život nakon razvoda ne može ti biti isti ako imaš dijete, ne možeš se ponašati isto. Ne možeš očekivati da su svi ostali koji ne mogu prihvatiti činjenicu da imaš dijete staromodni, zatucani debili.

A što se tiče neplodnosti, mislim da to nema veze sa temom. Ako se ustanovi da ja ne mogu imati djecu, to i dalje ne znači da ću objeručke prihvatiti tvoju.
XY.

#574 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

udaljili smo se od teme .......... svaki dalji komentar bi jos vise pravio jaz i razliku izmedju rastavljenih i onih drugih.
za temu je bitno kako dalje a ne da se osudjujemo !!!!!!!
priznajem, desilo mi se na zalost mnogo toga ali nije za ovaj forum.
opet naglasavam da bih volio da se nikome ne desi slicno ili isto.
BJB

#575 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by BJB »

Marcello wrote:
XY. wrote:svaka cast za ovaj komentar :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pa vidi... Cijelu priču koju ću sada napisati uzimam samo za primjer, ona dakle nije stvarna u smislu da se nekada desila meni ili bilo kome drugome.

1. Na početku priče sam mladić kojeg je privukla neka djevojka. Započinjemo vezu jer je ona mlada, lijepa, nježna, neizbježna, razumije me, po broju poruka i poziva koje dobijem od nje tokom dana ustanovim da me jako treba i da želi više biti sa mnom nego što je to trenutno izvodljivo... Radi jebenih boraca za "ravnopravnost polova" koji su aktivni učesnici ovog foruma, napisat ću da isto to u ovoj priči želim i radim i ja. :)

2. Odlučujemo se napraviti "korak naprijed". Kupujem prsten, zaručim je, nešto poslije je i oženim, ona je sva presretna jer "će čovjek njenog života napokon biti sa njom" kao i ja jer će "žena mog života biti sa mnom kako sam i želio". Ono par pijanaca na svadbi koji su razbijali čaše i dernjali se "živi nam bili trista godina" već sutra nas se neće sjećati nakon što se otrijezne, i tada ostajemo sami u ljubavi jer smo tako i željeli.

3. Brak povlači more obaveza, dakle nema više mame i tate koji će plaćati račune, praviti doručak/ručak/večeru dok ćemo mi imati više vremena za odmor, i sada maksimum vremena posvećujemo nečemu čega smo prije braka bili razriješeni. Svakodnevne izlaske sa prijateljima ne trebam ni pominjati kao ni ona, jer jebi ga druže sudija, đe' ćeš to radit' u ovoj primitivnoj sredini? Pa ja sam sada oženjen, a ona je udata. :)

4. Sada moramo misliti o našem novom zasebnom stanu jer na primjer ne želimo živjeti sa roditeljima, moramo ga kupiti ili iznajmiti, pa nas redovno pucaju mjesečni računi za kredit i komunalije. Ovdje već nastaju prvi problemi odnosno da se preciznije izrazim , "prvo suočavanje sa stvarnim životom bez fantazija nastalih pod utjecajem hemije i snova u kojem se čovjek mora dobro potruditi ako želi uspjeti", ali ko ga jebe druže sudija... Kontam "mi smo mladi, volimo se, sve će to proći, ostvarit ćemo i više nego što mislimo, imamo mi snage za to". Tada dolazi i dijete, a to je nova obaveza. Mame su tu prisutne samo na početku, obično prvih mjesec dana dok se žena malo ne oporavi. Poslije i ta obaveza pripada nama što znači da bez obzira što sutra radim moram ustati u 03.00 ujutro i presvući odnosno nahraniti dijete jer ni njena majka nije robot, i ona treba odmor. Ali opet kažem, pa ko ga jebe druže sudija, ono je naše, a mi smo mladi, imamo svoje planove, jaki smo, snažni smo, i ostvarit ćemo ih.

4. Vremenom sam ostario i zamorio sam se. Dobio sam nešto godina viška. Ustanovio sam (radi milijardu razloga koji uopšte nisu bitni za ovu priču) da ta osoba uopšte nije za mene, a ona je ustanovila također da ni ja nisam za nju. Naši snovi su već odavno mrtvi, i primjera radi, njoj sada smeta "uvertira hrkanja polarnog medvjeda" koju obično "sviram" njoj kraj uha kada sam preumoran, smeta joj jer igram SuperMarija do tri ujutro jer me to opušta, a ona je recimo dobila dvjesta kila viška, ne želi sa mnom razgovarati o bilo kakvim problemima jer joj time kvarim njen optimizam, zbog toga počinjem pušiti i/ili konzumirati alkohol, počinjem je ignorisati, zanemarivati, tu su naravno obično umješane i obe pristrane porodice jer "jebi ga zete, da smo mi znali da si toliki konjina nikad ti nju ne bi oženio jer mi to ne bi dopustili", ili ova moja "jebi ga snaho, u vrijeme našeg robovlasničkog društva žena je obično ručala sa mužem u kući, a ne u restoranu sa prijateljima ostavljajući čovjeka gladnog". Nakon svega toga dođe do zamrzavanja dijaloga, ona nađe nekog štrebera na netu koji vrlo dobro zna šta žene vole slušati, izađe par puta sa njim, i gruh... jebi ga.... Pukni se u hotelu treće kategorije jer on nema para za skuplje, a pukla se samo jer je on za razliku od mene razumio u svemu, i jer je uvijek bio spreman saslušati sve njene probleme koje je imala. :)

5. I naravno nakon toga slijedi posjeta nepismenom socijalnom radniku koji kaže "pa dobro, trebali bi objasniti vašem djetetu da se želite razvesti, bez obzira što je ono malo ipak će shvatiti da je bolje razvesti se nego živjeti u paklu" (ma ja, a motherfucker ne konta da je dijete recimo u pubertetu i da mu sve i ne pada tako "lako" kao što on to misli, ali ko jebe nepismenog kretena, on je tu da prdi i smrdi o teoriji iz knjiga koja je već odavno zastarjela zbog čega je praktično neprimjenljiva i na kraju kraju sere o mom životu a ne o svom, pa ne mora biti nešto naročito oprezan i pametan). Sud primjera radi odluči da dijete ostane sa mnom (jako je bitno za ovu priču da ostane sa mnom jer se govori o početku veze muškarca sa djetetom i neke druge žene), i sada ostajem sam. Toj bivšoj prijateljski kažem "oke, što je bilo bilo je, ne osuđujem te, molim te ne osuđuj me, želim ti svu sreću ovog svijeta i svako dobro, i hvala ti za sve lijepe trenutke koje sam proveo sa tobom". Rastanemo se u miru kao prijatelji, poslije jednostavno uzmem gumicu i obrišem je kao i ona mene i zdravo...

5. Ostajem sam... Teško mi je samom "piti onu jutarnju kafu" (pokušaj odgonetnuti na što asociram), reanaliziram svoje greške, počinjem shvatati gdje sam pogriješio, pa kontam ono... dobro jebi ga... Nije ni ona bila tako loša, kažem samom sebe, ja sam se pokazao kretenom ovdje i ovdje... I to podcrtam i zapamtim kako ne bih ponovio istu grešku. Odlučim se ponovno oženiti jer ću na taj način kompletirati svoj život u smislu da će mi biti lakše ostvariti ciljeve koje sam zacrtao i uvijek imati nekog kraj sebe sa kim ću se barem moći ispričati, ali sada poučem ranijim iskustvima shvatam da snovi i hemija ne mogu biti vodeći faktor u mom izboru jer sam se upravo zahvaljujući njima zajebao prvi put. Pored toga što ta nova sa kojom u ovoj priči sjedim upravo sada (svaka njoj čast kao da mi je rođena sestra) izgleda kao Madonna u najboljim godinama, pored te tjelesne privlačnosti i njene ljepote osjetim da ta žena laže kao pas, da je hladna kao špricer koji je proveo pola sata direktno izložen auto klimi, i da ta "šminka koju je nabacila" služi samo za "bolju prodaju nekvalitetnog proizvoda", odnosno da joj u čitavoj priči nisam bitan ja, nego recimo moj posao i stan. Skontam da ona nije to "što sam tražio"... pa onda izađem sa drugom, trećom, četvrtom... I završim na pedeset i petoj koja je po meni eto upravo ono što mi odgovara. Otvorim joj dušu do u sam beskraj, ispričam joj sve o sebi i svom "prošlom životu", kažem joj da imam i dijete, i da je ona osoba sa kojom bih bez ikakavih problema mogao provesti ostatak svog života, a ona me pita:

"Ma ti si meni super bebo, ali šta ćemo sa tvojim djetetom? Nisam ni ja tebi rekla sve o sebi, recimo to da me je seksao čitav Treći korpus zajedno sa logistističkom podrškom i još dva crnca iz UNPROFOR-a koji su tu bili u prolazu kada sam radila u vojnoj kuhinji kojima nažalost nisam stigla zapamtiti ime, ali vidi ljubavi, tebi to uopšte ne bi trebalo smetati jer ja nemam plodova svog "rada" za razliku od tebe. Meni je to dijete jako veliki problem, i ja ga ne mogu vidjeti svojim očima jer će me čitav život podsjećati na tvoju ženu".

Može li mi neki bog otac nakon svega ovoga što sam napisao, ili kakva nevina boginja objasniti kakvu krivicu može snositi dijete u čitavoj priči? :) Završio sam vezu (brak) sa prvom ženom, naše emocije su odavno mrtve, da nisu mrtve ne bih se odlučivao za drugu vezu, nisam poznavao ovu drugu sa kojom želim započeti vezu što u principu znači da nema "na što biti ljuborna" i da joj tu "nema šta smetati" jer je nisam varao ili komparirao sa ženom sa kojom sa bio prije u braku i koje se sada gotovo i ne sjećam, i sada stvarno ne kontam... Zašto je krivo dijete?
Hipoteticki, dijete nije krivo, vec osoba s kojom muskarac stupa u vezu..On zeli brak, samo sto on ima i "prikkolicu"..Ona zeli brak al' od samog pocetka, sto njoj s njim nece biti moguce ostvariti na zadovoljavajuci nacin, barem ne za obe stranke...
Ovo dodje kao da je ona na prvom nivou, a on na petom, i sasvim je razumljivo da veza nece stimati.
On treba nacii zrelu osobu koja shvata da mi svi imamo "prikolice" u nekom smislu i da ako zelis "zivjeti/biti/voljeti" neku osobu morash prihvatiti objerucke i sve njene prikolice kao i ona tvoje i nauciti se da zivis s njima...
Hipoteticki njemu je 45 ima sina od 16, njoj je 26 i zato od ovoga nece biti nista ukoliko ona nije "zrelija/starija" od svojih godina.
Post Reply