Kad sam imala 10-tak, moja starija sestra je pisala dnevnik, pa sam po uzoru na nju, pocela i ja pisati. U pocetku mi je to bilo zanimljivo. Ali, obzirom da nisam bila odgovorna djevojcica, znala sam ne pisati po nekoliko dana, i onda uzmem njen dnevnik i prepisujem, kao da su se te stvari meni desavale.
Kad je moja sestra isla u skolu, uciteljica im je rekla da nacrtaju slijepog misa. Ona nacrtala obicnog misa i pita svoju drugaricu iz klupe - kako sad da nacrtam da je slijep?! Tek onda je skontala da je trebala nacrtati sismisa
Opet nas dvije

kad nam je mama isla u prodavnicu, nas dvije legnemo u hodniku i vristimo i lupamo nogama u vrata, sve dok se mama ne vrati. Neposredno prije nego se ona vrati, uzmemo kuhinjske nozeve, stavimo ih izmedju proreza kosulje, tako da viri drska noza, izgolacimo oci, isplazimo jezike i pravimo se mrtve
Sestra i ja vazda zajedno smo zajedno spavale, pa tako i namjestale krevet za spavanje. Rasklopimo krevet, stavimo carsaf, jastuke i ona uleti, ne cekajuci da stavimo jorgan. Tako legnemo neporkivene, iz inata, nijedna nece da ustane, smrzavamo se, i onda ja donesem jorgan, al ostavim ga na podu i samo se coskom pokrijem. Onda vuce ona sebi, ja sebi, tu se redovno poudaramo,pocupamo se, i onda dodje stariji brat i posamara nas obje. Onda placemo u tisini
Obziom da smo stanovali na 6-tom sparatu, a u ratu nije bilo struje, vazda mi se mrsko bilo penjati, pa tako vazda dozivam sestru ili brata da mi bace nesto s prozora. Tako jedne prilike brat trazio da mu na kanafi spustimo vode. Sestra i ja uzmemo kanister, al nije bas bio pun, zavezemo za kanafu i krenemo polako spustati. Dobro je islo jedno do treceg sprata i onda kanafa pukne i kanister s vodom se raspukne o asfalt. Dole stajale neke komsinke, jadne zene se isprepadale, mislile da je pala granata. Kad su skontale da smo mi, samo su zakolutale ocima, kao u smislu-alasalamet ovih budala
Najbolja prijateljica i ja smo jednom odnijele mrtvu macku zeni pred vrata ( ali je nismo mi ubile
Krale smo papire i plave koverte iz sumske uprave u komsiluku i onda pisale ljubavna pisma djecaku u kojeg smo obje bile zaljubljene, ali smo se u pismu predstvaljale kako jedna treca prijateljica. Pisma smo ostavljale u njihov sanducic. Sad mogu zamisliti kako su se njegovi roditelji trzali na plave koverte - o ne opet sudski pozivi
Kada u filmu neko umre, ja sam kontala da prvo naprave audiciju da se prijavi ko zeli umrijeti, i da onda on stvarno umre u filmu.
U jednom preiodu sam mislila da je film neciji stvarni zivot, pa sam mislila da i mene snimaju, pa sam se ponasala kao da me snimaju, da film bude zanimljiviji
Mislila sam da su vrapci djeca golubova, a vazda sam se pitala kako nemaju neki prelazni period, kako se vrapci automatski pretvore u golubove
P.S. nas troje smo ipak na kraju ispali kako treba:)