kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suncica24

#551 Re: kad sam bio mali

Post by suncica24 »

Ja sam imala kornjacicu koja je bila premrsava pa sam je hranila, i hranila i hranila i onda... onda se udebljala i pukla.
Onda sam imala drugu kornjacicu kojoj je bilo hladno, pa sam joj nalila tople vode, pa sam imala kuhanu kornjacu.
Onda sam imala trecu kornjacu koja je poucena prvim iskustvom gladovala, pa su je hranili naizmjenicno tata, mama, baka, deda, tetka... dok mi tata nije priprjetio, pa sam je opet obilno nahranila pa je i ona pukla.
Nakon toga nisam imala vise kornjacica :D

Onda sam imala jednu ribicu, koja je bila pravo dosadna, jer ribice i kornjacice nisu zivotinje, to su samo privjseci koje ti tata i mama kupe kad hoce da se rijese onog "Hoooocuuu maaacuuuu", ali prema njoj sam bila paziljivija i zivjela je sretno i veselo sve dok jednog dana nije odlucila da se samoubije skokom pod krevet.
Onda vise nisam imala ni ribicu. :D

Na kraju sam uz kompromis i "casnu Titovu pionirsku" da cu se brinuti o njima dobila dva papagaja. Prvo Kicu, a onda i Mimi (kako mastovita imena :skoljka: ) koja je jadnog Kicu maltretirala po cijeli dan i koja me je kljucala, i bjezala iz kaveza, i upadala u serpu sa dzemom, a onda zajedno sa Kicom u sred rata dijelila s nama mrve hljeba, keks, sipinu kost nabavljenu usred teskog granatiranja, zrnevlje koje je tata kupovao trceci do carsije i Poljoopreme, a koje smo i mi nekad imali zelju pokljucati, sledjenu vodu i sarajevske zime.
Da bi uginuli taman pred kraj rata. Prvo Kico, lezeci na stomaku, u obilju hrane dok je ona dozivala odozgo (sjecam se jos te slike, znam da sam povracala od tuge), a onda nesto kasnije i ona, one zadnje ratne zime. :(
Poslije toga sam sama sebi rekla da nikad necu imati papagaja. Ni ribicu. Ni kornjacu. Cuku! Macu! Nista.

Sve do nedavno... i sad... juuupiiii, imam maaacuuu :)
Ridjobrki

#552 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Instant vic: pričaju dvije sunčicine kornjače
- Ja vrućine, da se skuhaš...
- Joj, jaranice ti si totalno pukla

:mrgreen:

Btw, jel na ovaj dio
i sad... juuupiiii,
imam maaacuuu
još neko razvuk'o kez ili sam to samo ja toliko izopačen :-?
VenomousV

#553 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

Ridjobrki wrote:Instant vic: pričaju dvije sunčicine kornjače

Btw, jel na ovaj dio
i sad... juuupiiii,
imam maaacuuu
sad kad si rekao ja sam se cak naglas nasmijala :D
PalaSa Marsa

#554 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

A jesi li ti pala sa Marsa k'o mala ili si to gore naucila? :D
Vipera berus je nasla slicnu varijantu, dobro skace, ali ovo je varijanta koju smo mi kao mali pravili :thumbup:
Samo umjesto ovih njenih prednjih nogu mi napravimo kao poluotvorena usta ;-)

:D Da znadoh da ne pripinjem klip bezze. :D
maybelline

#555 Re: kad sam bio mali

Post by maybelline »

Kad sam bila mala mislila sam da ce mojim barbikama narasti kosa iako je odrezem...
... mislila sam da je moj tata najpametniji covjek na svijetu....
...zivjeli smo pored groblja i svaku noc sam mislila da ce ozivjeti mrtvaci i doci mi pod prozor...
... kradom sam gledala bezobrazne scene iz Beverli Hilsa i Dinastije :)
....mislila sam da "ispod" nase drzave (valjda geografski ispod :-) ) nema nista :)

Ima toga jos, ali dok se sjetim....

Btw, mnooogo mi se svidja tema! :)
suncica24

#556 Re: kad sam bio mali

Post by suncica24 »

VenomousV wrote:
Ridjobrki wrote:Instant vic: pričaju dvije sunčicine kornjače

Btw, jel na ovaj dio
i sad... juuupiiii,
imam maaacuuu
sad kad si rekao ja sam se cak naglas nasmijala :D
ccc... izopacen, nego sta :D
:lol:
LepaProtinaKći

#557 Re: kad sam bio mali

Post by LepaProtinaKći »

Kad sam bila mala ,vjerovala sam da ce mi se glava uvuc u zemlju ako stanem na nesto crveno !
I da se bebe radjaju kroz pupak!
I da ako razbijem televizor da ce mi iz njega izaci mali ljudi :roll:
I da se na oblaku moze lebdit :D pa sam plakala i molila mamu da mi kupi oblak :-)
sorei

#558 Re: kad sam bio mali

Post by sorei »

LepaProtinaKći wrote:Kad sam bila mala ,vjerovala sam da ce mi se glava uvuc u zemlju ako stanem na nesto crveno !
I da se bebe radjaju kroz pupak!
I da ako razbijem televizor da ce mi iz njega izaci mali ljudi :roll:
I da se na oblaku moze lebdit :D pa sam plakala i molila mamu da mi kupi oblak :-)
i ja sam mislila da se bebe radjaju kroz pupak :lol:

jasi ti neka nova-stara :D dobar ti nick, sacu ja da budem Buba Erdeljan :D
Obuca9

#559 Re: kad sam bio mali

Post by Obuca9 »

suncica24 wrote:
Sunrise00 wrote:ja se danas sjetih jedne igre sto smo mi igrali, ali se ne sjecam pravila tacno :shock: sjecam se samo da jedno stoji s jedne strane, ostali s druge :D onda ovaj tamo govori nesto tipa "tri kisobrana" ili "tri mravlja koraka" i onda mi napravimo tri ta pokreta :lol: ko prvi dodje valjda pobjednik :D jel' to jos neko igrao :oops:
Care, care, govedare, kol'ko ima sati?

Tri mravlja koraka...
Tri zecija...
Tri kisobrana...

Pa ko prvi :D
Ja se ove igre sjećam kao najbesmislenije igre. Onaj ko je Car igra se boga i praktično odlučuje ko će pobjediti, a da pri tome ne možeš nikako utjecati na to da baš ti pobjediš :D tako da mi ni dan danas nije jasna svrha ove igre (osim da skontaš ko se kome sviđa, na osnovu toga koliko je sati :D)
VenomousV

#560 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

hz__semir wrote:
suncica24 wrote:
Sunrise00 wrote:ja se danas sjetih jedne igre sto smo mi igrali, ali se ne sjecam pravila tacno :shock: sjecam se samo da jedno stoji s jedne strane, ostali s druge :D onda ovaj tamo govori nesto tipa "tri kisobrana" ili "tri mravlja koraka" i onda mi napravimo tri ta pokreta :lol: ko prvi dodje valjda pobjednik :D jel' to jos neko igrao :oops:

Tri mravlja koraka...
Tri zecija...
Tri kisobrana...

Ja se ove igre sjećam kao najbesmislenije igre. Onaj ko je Car igra se boga i praktično odlučuje ko će pobjediti, a da pri tome ne možeš nikako utjecati na to da baš ti pobjediš :D tako da mi ni dan danas nije jasna svrha ove igre (osim da skontaš ko se kome sviđa, na osnovu toga koliko je sati :D)

sta mislis sto kazu "znas ti kol'ko je sati?" :D :D
astrid

#561 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

hz__semir wrote:
suncica24 wrote:

Tri mravlja koraka...
Tri zecija...
Tri kisobrana...

Ješta,oni najpopularniji u raji su uvijek pobjeđivali :zoka:
sheilak

#562 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

@suncica24

Dusmanine vodenih zivotinja! :D

Znas, ja mislim da je to bio tvoj plan da sve te zivotinje poubijas na jedan vrlo perfidan nacin, samo da bi dobila macu. :D Ali, ako i maca nestane na sumnjiv nacin, znacemo s kim imamo posla.

Drzimo te na oku...

:D
napokon odrasla

#563 Re: kad sam bio mali

Post by napokon odrasla »

Kad sam imala 10-tak, moja starija sestra je pisala dnevnik, pa sam po uzoru na nju, pocela i ja pisati. U pocetku mi je to bilo zanimljivo. Ali, obzirom da nisam bila odgovorna djevojcica, znala sam ne pisati po nekoliko dana, i onda uzmem njen dnevnik i prepisujem, kao da su se te stvari meni desavale. :-) :-)

Kad je moja sestra isla u skolu, uciteljica im je rekla da nacrtaju slijepog misa. Ona nacrtala obicnog misa i pita svoju drugaricu iz klupe - kako sad da nacrtam da je slijep?! Tek onda je skontala da je trebala nacrtati sismisa :D :D

Opet nas dvije :) kad nam je mama isla u prodavnicu, nas dvije legnemo u hodniku i vristimo i lupamo nogama u vrata, sve dok se mama ne vrati. Neposredno prije nego se ona vrati, uzmemo kuhinjske nozeve, stavimo ih izmedju proreza kosulje, tako da viri drska noza, izgolacimo oci, isplazimo jezike i pravimo se mrtve :roll: :roll:

Sestra i ja vazda zajedno smo zajedno spavale, pa tako i namjestale krevet za spavanje. Rasklopimo krevet, stavimo carsaf, jastuke i ona uleti, ne cekajuci da stavimo jorgan. Tako legnemo neporkivene, iz inata, nijedna nece da ustane, smrzavamo se, i onda ja donesem jorgan, al ostavim ga na podu i samo se coskom pokrijem. Onda vuce ona sebi, ja sebi, tu se redovno poudaramo,pocupamo se, i onda dodje stariji brat i posamara nas obje. Onda placemo u tisini :skoljka:

Obziom da smo stanovali na 6-tom sparatu, a u ratu nije bilo struje, vazda mi se mrsko bilo penjati, pa tako vazda dozivam sestru ili brata da mi bace nesto s prozora. Tako jedne prilike brat trazio da mu na kanafi spustimo vode. Sestra i ja uzmemo kanister, al nije bas bio pun, zavezemo za kanafu i krenemo polako spustati. Dobro je islo jedno do treceg sprata i onda kanafa pukne i kanister s vodom se raspukne o asfalt. Dole stajale neke komsinke, jadne zene se isprepadale, mislile da je pala granata. Kad su skontale da smo mi, samo su zakolutale ocima, kao u smislu-alasalamet ovih budala :lol: :lol: :lol: :lol:

Najbolja prijateljica i ja smo jednom odnijele mrtvu macku zeni pred vrata ( ali je nismo mi ubile :)

Krale smo papire i plave koverte iz sumske uprave u komsiluku i onda pisale ljubavna pisma djecaku u kojeg smo obje bile zaljubljene, ali smo se u pismu predstvaljale kako jedna treca prijateljica. Pisma smo ostavljale u njihov sanducic. Sad mogu zamisliti kako su se njegovi roditelji trzali na plave koverte - o ne opet sudski pozivi :? :? :?

Kada u filmu neko umre, ja sam kontala da prvo naprave audiciju da se prijavi ko zeli umrijeti, i da onda on stvarno umre u filmu. :-) :-) :-) :-)

U jednom preiodu sam mislila da je film neciji stvarni zivot, pa sam mislila da i mene snimaju, pa sam se ponasala kao da me snimaju, da film bude zanimljiviji :shock:

Mislila sam da su vrapci djeca golubova, a vazda sam se pitala kako nemaju neki prelazni period, kako se vrapci automatski pretvore u golubove :-) :-)

P.S. nas troje smo ipak na kraju ispali kako treba:)
bosanceros90

#564 Re: kad sam bio mali

Post by bosanceros90 »

Mi na vikendici. Dooš'o tetak s Fičom i ostavi ga pod ručnom na brdu. Ja i rođak sjeli i sputimo ručnu, i fičo krene a rođak govori "kako ga znaš upalit???" :mrgreen: hahaha

Jednom sam bio na nekom teferiču kod Sarajeva, nekakvo brdo ni sad ne znam gdje tacno... Helenejse, ja ti sa svojom amdžicom bio tu, i ona se ufatila u kolo i to do kasnih nocnih sati, a meni se, dijete ko dijete hudom prispavalo. I ja gdje cu sta cu, i u neki kanal kraj puta legnem i zaspem. Znam da me probudila hljaska, a kad sam otvorio oči bio već dan... Tad sam dobio upalu pluća.... :cry:

Nabavio meni babo poslije rata nakvog BMX-a, ni kocnica ni kog klinca nije im'o. I ja se zafuro niz Kovače i tras u traktor se zapucam. Plačem jaaa, sav komsiluk gleda sta mi je, jedna kona me vodom poljeva (sjecam se iz flaše od Coca cole), a ja se derem što se BMX raspo u 1000 komada... :twisted:
bosanceros90

#565 Re: kad sam bio mali

Post by bosanceros90 »

Dioda wrote:Bila sam fascinirana dugom, i bila sam ubijedjena da cu jednog dana uspjeti protrcati ispod nje i postati musko :D
hah i ja sam mislio da se tako promijeni musko u zensko i obrnuto. Koliko me je bilo strah da ne postanem žensko kada vidim dugu trcecim korakom se vracao u kucu :run: , pitaju jarani gdje cu ja kazem odo jest :mrgreen:
Obuca9

#566 Re: kad sam bio mali

Post by Obuca9 »

napokon odrasla wrote:Mislila sam da su vrapci djeca golubova, a vazda sam se pitala kako nemaju neki prelazni period, kako se vrapci automatski pretvore u golubove :-) :-)
Nije to ništa, moja je jaranica do nekidan živjela u ubjeđenju da je magarac dijete od konja. Jedva smo je uhavizali :D
spree

#567 Re: kad sam bio mali

Post by spree »

ja sam mislio da hepek postoji. uvijek sam htjeo da ga imam i da hepekiram okolo :D . stalno sam staroj dosadjivao da mi ga kupi. ne znam kako se jadna zena odbranila.
VenomousV

#568 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

kako se zvao onaj crtani neki bik koji je (zakljucujem po klompama i vjetrenjaci u pozadini) holandjanin? bush-bush ili tako nes? :D

e to bih voljela opet gledati ^^
bosanceros90

#569 Re: kad sam bio mali

Post by bosanceros90 »

VenomousV wrote:kako se zvao onaj crtani neki bik koji je (zakljucujem po klompama i vjetrenjaci u pozadini) holandjanin? bush-bush ili tako nes? :D

hahahaha sjecam se i ja toga, samo se ne sjecam imena :lol: znam samo da je stalno hodo po njivi i sadio nesta :D :lol: :lol: :lol: :lol:
VenomousV

#570 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

bosanceros90 wrote:
VenomousV wrote:kako se zvao onaj crtani neki bik koji je (zakljucujem po klompama i vjetrenjaci u pozadini) holandjanin? bush-bush ili tako nes? :D

hahahaha sjecam se i ja toga, samo se ne sjecam imena :lol: znam samo da je stalno hodo po njivi i sadio nesta :D :lol: :lol: :lol: :lol:
to je uvodna spica al se ne sjecam ni jedne situacije iz crtanog... znam spicu u detalje... sladak crtani :D
spree

#571 Re: kad sam bio mali

Post by spree »

evo samo je na slovenskom cini mi se :D .
VenomousV

#572 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

spree wrote:

evo samo je na slovenskom cini mi se :D .

jao genijalno!!!
hvala ti ^^
Sunrise00

#573 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nesto :D onda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim... :lol:
VenomousV

#574 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

Sunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nesto :D onda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim... :lol:

aaaa znam to... bilo je cak nedavno u poslijepodnevnom terminu, sjecam se nekog malog iz venecije pa kao sprema se za karneval =)
Sunrise00

#575 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

VenomousV wrote:
Sunrise00 wrote:ja sam stalno gledala na tvu ono kad snimaju jedan dan djecu negdje u svijetu, tipa Kina ili tako nesto :D onda sam i ja sve mislila da ce jednom mene doci da snimaju i sve smislila, kako cu opisivati gdje idem, sta radim... :lol:

aaaa znam to... bilo je cak nedavno u poslijepodnevnom terminu, sjecam se nekog malog iz venecije pa kao sprema se za karneval =)
daaa :D
i voljela sam Backyard Science, kod nas je bilo prevedeno kao Svakodnevna Pitalica :D doduse, to i nije bilo toliko davno :D isla sam u osnovnu :D
Post Reply