Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
riko-ga

#551 Re: Komsija i ja!

Post by riko-ga »

amrica wrote:
Alkos wrote:Ovdje neki ljudi stvarno ne kontaju, ko da zivimo u nekom uredjenom sistemu pa je eto policija jedino rjesenje. Vi se pravite ili glupi ili niste procitali sta Hamza pise. Covjek je ranjavan nekoliko puta, nepokretan je skoro, RVI, ima divnu porodicu - malu kcerkicu i suprugu. Komsija iznad njega je narkoman, alkoholicar, kao i njegova porodica, neko ko je vec imao problema sa zakonom i policijom, neko ko vjerovatno ima zastitu u vrhu, jer prvenstveno ne bi ni dobio taj stan kao narkoman i neko ko je vec hapsen zbog raznih pizdarija.

pozz

Znaci, sve sto Hamza pise je 100% provjerena istina? Sveto slovo? Znas li hamzu, znas li komsiju, jesi li bio tamo, vidio, cuo, dozivio...?
Svaka prica ima dvije strane...

Procitajte malo stare hamzine postove, ima i on PTSP, imao je dijagnozu prije stana i komsije, i prije je imao "probleme" sa komsijama, tipa "okrznuo sam ga ramenom, a tip opasan, sad se bojim ..."

I sta je taj komsija napravio, ako zanemarimo "igranje fudbala kamenim loptama"? Rekao mu: Komsija, sta cemo sa liftom? WOW, prijetnja ubistvom?
Komsija upalio motor na balkonu, mozda je morao. Dovukao motor sa ulice, blatnjav, prljav, oprao ga da ga spremi za zimu, pa ga upalio da se osusi.... Stvarno je coj'k kreten, tipican narkos i alkos....
Najlakse policija 'vaka 'naka, tip ima stelu.... Da ima stelu ne bi stan dobio 15 godina nakon rata.

Dalje, hamza nista nije napisao kad je bila policija koju je on zvao, koja PU, kako se ljudi zovu (moraju imati iskaznice sa slikom i menom), zasto ih nije tuzio ako su vec culi nesto, a nisu reagirali. A pise da su dosli juce zbog necijeg drugog poziva....
I jos, dijete nema traume od buke, nego od istraumiranog oca. Djetetu je otac najveci na svijetu, a otac koji place, trese se, ili je grogi od lijekova ne spada u taj film.
Najbolji savjet je dala @milaa, hamzi treba dobar doktor.
A porodici, narocito djetetu treba odmor od oca.

Necu da pisem o ratu, ima postova ljudi koji su bili tamo gdje hamza kaze da je bio, pa pisu: "odvadi malo..."

Koja je to elitna jedinica imala komandanta od 19-20 godina?

Shvatam da bi svako zelio pomoci ratnom heroju, ispraviti nepravdu, na ovaj ili onaj nacin, ali ljudi sagledajte cinjenice: cinjenica nema, niti jednog jedinog dokaza osim hamzinog pisanja.
A ljudi dogovoraju sastanak sa ministrom, a ne znaju kako se covjek zove ni gdje zivi, salju pisma mupu, predsjednistvu, traze pomoc za xy mozda hamzu, zato jer ga maltretira komsija yx narkoman i alkos, na adresi ulica xxy....

Predlazu da se skupi lova za montaznu kucu :-)
Nude mu smjestaj, pare, ovo ono, nije on socijalni slucaj, njegov problem se drugacije treba rijesiti.
Sutra ce javiti novi lik na forumu sa pricom, ja rvi, ovo ono, dobio stan, a ispod mene komsija sa PTSP-em, ako mi kasika ispadne zove policuju, u carapamo hodamo, ne mozemo da zivimo od njega... blablabla... sta onda?

Sad ce drvlje i kamenje na mene.... :run:

Vec treci put copiram ovaj tvoj post napisem pa obrisem.Razmislim jos jednom procitam pa sve ponovo.Ljudi neznam dali sam lud,zbunjen ili ono pravo normalan ali ovo sto ti pises je nigdje veze.Pa okreni se oko sebe ako si u BiH i siguran sam da ces pronaci minimum 1 Hamzu u svojoj blizini.Ako se okrenes dva puta nacices ih vise to sam siguran 100%.

Imamo sm gotovo identican slucaj u komsiluku gdje je covjek iselio iz svoje kuce radi slicnoga razloga.Borio se borio i nakraju odselio.A ovaj sto ga je na to "natjerao" sad se kesi a Sipa mu kucu pretresa pod ponom ratnom opremom.I nikome nista.Policija sve znala ali "nisu nadlezni bla,bla,bla.....".Necu da navodim ostali primjere slicne ili iste kao Hamzine.

Ja sam RVI i meni je komandir Izvidjacko Diverzantskoga Voda bio momak od 18 godina.U Vodu nas je bilo oko 30 i svi smo bili stariji od njega.

Meni ova tvoja prica daje za pravo da mislim da si ti slican ili isti onome iznad Hamze ili onome mom komsiji sto je "istjerao" drugoga komsiju iz kuce.Mozda grijesim ali tako mi ovaj tvoj post mirise.

Hamza nedaj se i neobracaj paznju na ove sto pokusavaju blatiti i tebe i tvoju borbu.
GAU 8

#552 Re: Komsija i ja!

Post by GAU 8 »

Ako nista ne upali, ja hamzi predlazem da se s komsijom dogovori bar oko izgradnje zvucne izolacije.
Jbg. nekada je kompromis jedino rjesenje, imace manje buke a samim tim ce i komsija biti malo svjestan da je pretjerao.

Zasto da se dogovori s komsijom?
Zato jer ce najjednostavniji i najjeftiniji nacin efikasne izolacije biti taj, da se uradi kod komsije, tj iznad betonske ploce.

Svaka izolacija sa hamzine strane bila bi manje efikasna, a mnogo skuplja (viseci stropovi itd.)
amrica

#553 Re: Komsija i ja!

Post by amrica »

Ne blatim ja hamzu, nista ti nisi skontao sta sam ja pricala.

Samo kazem da hamzi treba drugacija pomoc od izdrzi brate, druze, prijatelju, mi te volimo, cijenimo, podrzavamo....Treba mu strucna pomoc, prvenstveno zbog djeteta.

I gdje su ti silni jobovi, obovi, UG RVI, i slicne organizacije, koje imaju legitimitet da zvanicno traze pomoc za svog clana?
tekma

#554 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

amrice....
tvoje drvlje i kamenje neka slobodno preokrenu u mom smjeru, naravno da si u pravu, pusti mo te ko bajagi
humanitarce ala Majka Tereza.
Naravno da imamo pravo da si postavimo pitanje koliko je Hamzina prica vjerodostojna, takvih i slicnih prica puna nam Bosna.
Forumasima humanitarcima bez grama mogucnosti, pak po pravnom postupku kada se ovaj slucaj, kako mnogi kazu sa Bozijom pomoci privede kraju imam za predlog isto tako sledeci belaj pa kada ste tako zagrijani molim vas dalje se pozabavite sa vasim tastaturama i vasim savjetima.
Necu da negiram ni po koju cijenu tacnost Hamzinog belaja, ali kako bi bilo da se malo posavjetujes sa tvojim dzematlijama i samim efendijom, poznato je da su efendije bistri i dobronamjerni insani.

Fakt je da sa parolama ....bravo Hamza, kako si danas Hamza, dali si imalo spavao Hamza, nas junace Hamza, sa Bozijom pomoci Hamza....nista sa time mu niste pomogli, na suprot, covjeku odmazete , to je klasicno pranje mozga.

Mani se ti Hamza klincica i klinaca sa foruma, budi konstantno u kontaktu sa pravnikom i pravnim institucijama, mani se ove harlase.
Ti se amrice za tvoj vid komentara ni najmanje ne brini...komentar je na mjestu.
tekma

#555 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

riko-ga...
Vec treci put copiram ovaj tvoj post napisem pa obrisem.Razmislim jos jednom procitam pa sve ponovo.Ljudi neznam dali sam lud,zbunjen ili ono pravo normalan ali ovo sto ti pises je nigdje veze.Pa okreni se oko sebe ako si u BiH i siguran sam da ces pronaci minimum 1 Hamzu u svojoj blizini.Ako se okrenes dva puta nacices ih vise to sam siguran 100%.
___________________________________________________________________________________________________

Nebi htio reci da si lud, to mi ne dolikuje, ali zbunjen u svakom slucaju jesi.
Imati 18-ogodisnjeg Komandira Diverzantskog Voda, oprosti na ovoj primjedbi, ali plasim se na osnovu tog, nosite trajnu zbunjenost, to se nije moglo na dobro zavrsiti, na svu Boziju zalost.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#556 Re: Komsija i ja!

Post by Pera Trta »

Alkos wrote:Ovdje neki ljudi stvarno ne kontaju, ko da zivimo u nekom uredjenom sistemu pa je eto policija jedino rjesenje. Vi se pravite ili glupi ili niste procitali sta Hamza pise. Covjek je ranjavan nekoliko puta, nepokretan je skoro, RVI, ima divnu porodicu - malu kcerkicu i suprugu. Komsija iznad njega je narkoman, alkoholicar, kao i njegova porodica, neko ko je vec imao problema sa zakonom i policijom, neko ko vjerovatno ima zastitu u vrhu, jer prvenstveno ne bi ni dobio taj stan kao narkoman i neko ko je vec hapsen zbog raznih pizdarija.

Jeste modza svjesni sta covjek rizikuje konstantnim zvanjem policije? Halo ljudi, nema on problema sa komsijom tinejdzerom, vec sa kriminalcima, a vi opet forsirate jedno te isto. Covjek je fino rekao da ga je strah, da nije spreman na to, jer time dovodi u opasnost dijete i zenu. Svasta! Razmislite malo... Sta je komsiji da mu na vrata zakuca sa pistoljem u ruci, jos narkoman, jos cvaknut u glavu!!

pozz
Odakle tebi tako pouzdani privatni podaci o čovjeku koji je, kao i svi mi, ovdje samo jedan nick?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#557 Re: Komsija i ja!

Post by Pera Trta »

Amrice, sve više me oduševljavaš! :) :thumbup:
PS. Sada oboje možemo očekivati kanonadu sa lijeva i s desna.
hape

#558 Re: Komsija i ja!

Post by hape »

amrica wrote:
Znaci, sve sto Hamza pise je 100% provjerena istina? Sveto slovo? Znas li hamzu, znas li komsiju, jesi li bio tamo, vidio, cuo, dozivio...?
Evo ja poznajem i Hamzu i njegovu situaciju i mogu ti potvrditi da je sve ovo tacno sto je napisao! :-)

Procitajte malo stare hamzine postove, ima i on PTSP, imao je dijagnozu prije stana i komsije, i prije je imao "probleme" sa komsijama, tipa "okrznuo sam ga ramenom, a tip opasan, sad se bojim ..."
I sta je taj komsija napravio, ako zanemarimo "igranje fudbala kamenim loptama"? Rekao mu: Komsija, sta cemo sa liftom? WOW, prijetnja ubistvom?
Komsija upalio motor na balkonu, mozda je morao. Dovukao motor sa ulice, blatnjav, prljav, oprao ga da ga spremi za zimu, pa ga upalio da se osusi.... Stvarno je coj'k kreten, tipican narkos i alkos....
Najlakse policija 'vaka 'naka, tip ima stelu.... Da ima stelu ne bi stan dobio 15 godina nakon rata.
Da Bog da i ti imala komsiju koji pali motor na balkonu! :wink: Pa jesi li ti svjesna sta pises? Znaci da tvoj komsija sve ovo tebi radi ti bi ostala nijema i pisala bi isto kao sto sad pises? Haj' ne pricaj majke ti, sama sebe lazes! A o stelama i laznim RVI ti valjda ne moram pricati. Ako je taj lik RVI onda sam i ja Rambo.

Dalje, hamza nista nije napisao kad je bila policija koju je on zvao, koja PU, kako se ljudi zovu (moraju imati iskaznice sa slikom i menom), zasto ih nije tuzio ako su vec culi nesto, a nisu reagirali. A pise da su dosli juce zbog necijeg drugog poziva....
Sta treba da uradi? Policija ionako ne pomaze a sad da ih jos eventualno razljuti objavljivanjem njihovih imena ovdje na forumu???? Pa ti si stvarno smijesna. :lol:
I jos, dijete nema traume od buke, nego od istraumiranog oca. Djetetu je otac najveci na svijetu, a otac koji place, trese se, ili je grogi od lijekova ne spada u taj film.
Ovo je definitivno najodvratniji dio tvoga posta. Dijete se boji te buke a ti mi pricas da ima traumu od oca???? Da vidis jednom kako mu se obraduje kad ga vidi ne bi ovo garant napisala. On ne place pred djetetom niti se trese pred djetetom. A da kazes invalidu da je "grogi od lijekova", pa na to nemam komentar majke mi. Da Bog da uvijek bila grogi od lijekova! :-?
Necu da pisem o ratu, ima postova ljudi koji su bili tamo gdje hamza kaze da je bio, pa pisu: "odvadi malo..."
Gdje su ti postovi? Ja ih na ovoj temi ne vidjeh!
Kakve veze ima starost komandanta sa njegovim ratnim iskustvom matere ti? Sta se uopce javljas kad nemas pojma? Hamza je jos 1991 silom prilika bio na dubrovackom ratistu, prvi put je ranjen 01.02.1992 na Han Pijesku dok ste vi pjevali o bratstvu i jedinstvu i sto to on ne bi postao komandant jedinice kad je vec tada imao vise ratnog iskustva nego 99,999999% svih boraca!!!
Shvatam da bi svako zelio pomoci ratnom heroju, ispraviti nepravdu, na ovaj ili onaj nacin, ali ljudi sagledajte cinjenice: cinjenica nema, niti jednog jedinog dokaza osim hamzinog pisanja.
A ljudi dogovoraju sastanak sa ministrom, a ne znaju kako se covjek zove ni gdje zivi, salju pisma mupu, predsjednistvu, traze pomoc za xy mozda hamzu, zato jer ga maltretira komsija yx narkoman i alkos, na adresi ulica xxy....
Da si malo pazljivije citala, vidjela bi da se neke stvari odvijaju preko pp. :wink: Da znas ko je taj komsija (redovan u crnoj hronici) ne bi ni ti nijedno ime ovdje javno napisala. Ali lahko je sjediti za kompjuterom i pisati gluposti, jel'de?
Nude mu smjestaj, pare, ovo ono, nije on socijalni slucaj, njegov problem se drugacije treba rijesiti.
Sutra ce javiti novi lik na forumu sa pricom, ja rvi, ovo ono, dobio stan, a ispod mene komsija sa PTSP-em, ako mi kasika ispadne zove policuju, u carapamo hodamo, ne mozemo da zivimo od njega... blablabla... sta onda?
A rjesenje za njegov problem je???? Evo ja ti govorim da je sve ovo istinito sto je Hamza napisao. Sta cemo sad? Hoces li i sad reci "Jaoo majko mila, ti si jedini koji ga zna, bla bla"? Pa tebi stotinu ljudi ovdje da napise da ga poznaju, ti bi nasla nesto srati.

Zasluzila si ti i vise od drvlja i kamenja. Bez ijednog dokaza govoris ovdje da sumnjas u ovo sto je Hamza napisao. Da si makar jedan jedini dokaz imala pa isto ovo napisala, ne bih ni odgovorio na tvoj post. Ali pravo je odvratno i ljigavo nekome reci da laze (sto si ti uradila, iako indirektno) a ne imati nijedan validan dokaz da je to bas tako kao sto kazes.
Antifriz

#559 Re: Komsija i ja!

Post by Antifriz »

Dobro jutro Bosno i Hercegovino!!!
Kakav smo mi narod u PM

p.s. ŽIVI I PUSTI DRUGE DA ŽIVE, AKO NE MOŽES POMOĆI NE ODMAŽI

Toliko od mene...Ko zna, skontat će, ko ne zna, nek i dalje konta!
hamza_sa

#560 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

amrica wrote:

pozz

Slazem se sa tobom da svaka prica ima dvije strane. Ja sam vam ponudio moju. Ime i prezime, adresu necu i ne zelim ostavljati javno na forumu.

Nemam ja samo jednu dijagnozu, imam ih vise.

Medjutim u cemu je problem sto imam PTSP. Pa nisam lud. Pa tu sam dijagnozu dobio upravo nakon ratnog dogadjaja u selu Ledicima gdje mi je poginulo 9 prijatelja i 15 tesko ranjeno u roku jedne sekunde, gdje mi je neko na pricu koju sam ispricao, rekao odvadi malo. Ja sam to dozivio tako kako sam dozivio, postoje svjedoci i cinjenice. Sta ja treba svakome da se pravdam za ono sto sam dozivio, a on smatra da nisam. A, sa sigurnoscu ti tvrdim da taj tip nije bio tu. Jer da jeste nastavio bi raspravu, da dokaze da lazem.

Nikada nisam imao problema sa komsijama, ali nikada u svom zivotu. Kriminalac sa kojim sam imao problem je jedan od jarana ovoga sto je sinoc pucao na policiju. Cak kad bih vam dao ime znali bi o kome se radi.

Ovog puta te stvarno molim, ali stvarno molim nemoj da ovdje prvo spominjes moju porodicu u tom kontekstu, da oni trpe zbog mene. Nisu, niti ce ikada bilo sta trpiti. Ja imam divnu porodicu i zivimo u punom skladu bez ikakvih problema. U braku sam skoro 17 godina i nikada za to vrijeme nisam imao problema sa suprugom. A, sta da ti kazem o djetetu koje sam cekao 11 godina? Pa, zar mislis da bih ja bio u stanju uciniti nesto nazao svojoj kcerkici. Mislim da pises nebuloze. Ona nema traume od mene, nego upravo zbog komsije. Evo dok i ovo pisem, sjedi mi u krilu, jer ne zeli da se odvoji od mene zbog buke. A, to sto se tice moga placa, nije imala priliku da me jos vidi da placem.

Da se razumijemo. Ja nisam ratni heroj, niti sam gdje to napisao. Nisam socijalni slucaj, nisam trazio nikakvu materijalnu ili drugu pomoc, osim pomoci u savjetima kako da rijesim slucaj u kojem sam se nasao. Dobio sam par odlicnih savjeta i ponasam se u skladu sa njima i pokusavam rjesiti svoj problem.

Kazes nema cinjenica osim mog pisanja. Evo hajde da se dogovorimo, da dodjes kod mene u stan da sa nama popijes kafu, uvjeris se u situaciju u kojoj se nalazim. Vrlo rado cu ti se predstaviti, staviti na raspolaganje svu svoju dokumentaciju. Moci ces upoznati i mog komsiju. Sto licno, sto cu da ti pokazem papire da vidis o kakvom se tipu radi. Samo cu ti reci da prilikom zadnjeg hapsenja, policija je objavila da se radi o jednom od jacih dilera u Sarajevu.

Molim te da, sto se tice policije ne iznosis lazi. Ja nigdje nisam napisao da policija nece da radi svoj posao. Na svaki moj poziv policija je dolazila i upozoravala istog. To sto se ovaj oglusavao je drugi par rukava. Po definitivnom saznanju o kome se radi, ja sam napisao da zbog bezbjednosti svoje porodice i samog sebe prestajem zvati policiju.

O jucerasnjem dogadjaju sa policijom sam pisao na osnovu pretpostavki i na osnovu toga sto mi je komsinica rekla da isti su dolazili kako njemu, tako i meni. Par sati poslije se desilo nesto o cemu ne mogu pisati na forumu.

Ne znam sta vise da ti napisem. Evo, ponovo ti upucujem poziv da dodjes i da se licno upoznamo, pa ce ti neke stvari biti mnogo jasnije.

Ovo ispisivanje odgovora na tvoja pitanja mi ispada kao pravdanje za nesto sto ti mislis da je tako. A, posebno imam osjecaj da hoces da me napravis lazovom. Ja sam tu i ne bjezim. Bujrum.

I, jos da ti kazem za motor. Napokon me je neko malo nasmijao. Divan ti je komentar. Volio bih tebe da ti komsija iznese motor na balkon, opere ga od blata i upali da ga malo osusi. I tako svremena na vrijeme ga susi.

Zaboravio sam ti napisati u vezi sastanka sa Ministrom. Osoba koja se je ponudila, da organizuje sastanak sa istim, je rekla da ce vidjeti moze li doci do toga. Ime i prezime nisam dao, niti ga je trazila. Mislio sam da ce reci daj mi ime i prezime, Ministar moze da te primi.
jazzer

#561 Re: Komsija i ja!

Post by jazzer »

Pera Trta wrote:Amrice, sve više me oduševljavaš! :) :thumbup:
A sta mislis da odete vas dvoje na pdf Ljubav i Sex pa da joj se tamo tako
ofirno uvaljujes a vecinu nas pustis da i dalje zivimo s mislju da nas Hamza ovdje sve zajebava???

Hajd' razmisli malo.
tekma

#562 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

jazzer wrote:
ofirno uvaljujes a vecinu nas pustis da i dalje zivimo s mislju da nas Hamza ovdje sve zajebava???

Hajd' razmisli malo.
Pogresno kontas, ne da Hamza vas zahebava, vi zahebavate Hamzu sa vasim parolama :
dje si Hamza, junace Hamza, jesil se naspavao Hamza, uz tebe smo Hamza, dace Bog Hamza...itd.itd.
jazzer

#563 Re: Komsija i ja!

Post by jazzer »

tekma wrote:
jazzer wrote:

Hajd' razmisli malo.
Pogresno kontas, ne da Hamza vas zahebava, vi zahebavate Hamzu sa vasim parolama :
dje si Hamza, junace Hamza, jesil se naspavao Hamza, uz tebe smo Hamza, dace Bog Hamza...itd.itd.
A tebi to opasno ide na zivce??
nokia6170

#564 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

Pustite svadje. Totalno je nebitno za ovu temu i konkretnu situaciju sta je Hamza bio u ratu, kada je ranjavan itd.

Jedino ako neko misli diskreditacijom Hamze u pogledu njegove proslosti ustvari nama reci da Hamza sve ovo izmislja, preuvelicava i da je sve ovo plod njegove maste.

Ja drzim da covjek ima problema sa Komsijom i u tom pravcu pokusavam pomoci.
tekma

#565 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

jazzer wrote:
tekma wrote:
jazzer wrote:

Hajd' razmisli malo.
A tebi to opasno ide na zivce??
Ni najmanje, sem da ste mi jako cudni, mnoge bi ja od vas na saljevanje strave spremio.. :lol: :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#566 Re: Komsija i ja!

Post by ladyblue18 »

@ tekma, skontali smo da ti to ide na zivce. Zasto se onda uporno vracas na temu i citas to, i ponavljas iz posta u post.

Ako nemas reci nesto vezano za temu, molim te da je ne razvodnjavas.
tekma

#567 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

nokia6170 wrote:
Ja drzim da covjek ima problema sa Komsijom i u tom pravcu pokusavam pomoci.
Upravo to, Vi ste strucna osoba i samo mu Vi mozete pomoci, neka se mane ovih klinki i klinaca. :thumbup:
tekma

#568 Re: Komsija i ja!

Post by tekma »

ladyblue18 wrote:@ tekma, skontali smo da ti to ide na zivce. Zasto se onda uporno vracas na temu i citas to, i ponavljas iz posta u post.

Ako nemas reci nesto vezano za temu, molim te da je ne razvodnjavas.
Ni najmanje, bilo bi zalosno da je tako, ali nikako nije.
Ja sam rekao vec davno svoje misljenje i rado ga ponavljam, Hamzi samo i iskljucivo moze pomoci pravna osoba
bez kojekakvih klinki i klinaca.
JThomas

#569 Re: Komsija i ja!

Post by JThomas »

iskreno, ja ne znam kakav bi um trebao da sve ovo slaže. eto. ne kažem da nije moguće, sve je moguće, ali stvarno bi me iznenadilo.

i drug, nađi negdje šta znači izraz pravna osoba...
haubica_i_to_teshka

#570 Re: Komsija i ja!

Post by haubica_i_to_teshka »

@hamza, odmori malo od ovog foruma, drzi se onih sa kojima si uspostavio kontakte i koji Ti mogu konkretno pomoci.
simo

#571 Re: Komsija i ja!

Post by simo »

Pa ja bih najradije par ljudi sa ove teme pljunuo posred face...
Dobro, vi mislite da ovo što je Hamza napisao nije istina, okej, iznijeli ste vaše mišljenje, sad razgulite odavde i nemojte se stalno i stalno vraćati i zatrpavati temu.
Ja imam 23 godine i otac mi je za vrijeme rata bio u vojsci i 6 mjeseci u zarobljeništvu, stoga prema Hamzi imam samo duboko poštovanje.
Koliko god mi govorili da sve treba ići regularnim kanalima preko policije,fondova i suda, i sami znamo u kakvoj državi živimo, te da to može trajati još dooooosta vremena.A možda se komšiji baš večeras uprlja motor...
Mislim, a to je moje osobno stajalište, da je ovakve situacije najbolje riješiti osobnim poznanstvima sa ljudima na vlasti
riko-ga

#572 Re: Komsija i ja!

Post by riko-ga »

tekma wrote:riko-ga...
___________________________________________________________________________________________________

Nebi htio reci da si lud, to mi ne dolikuje, ali zbunjen u svakom slucaju jesi.
Imati 18-ogodisnjeg Komandira Diverzantskog Voda, oprosti na ovoj primjedbi, ali plasim se na osnovu tog, nosite trajnu zbunjenost, to se nije moglo na dobro zavrsiti, na svu Boziju zalost.

Samo mi reci sta ti nije jasno???Nije ti jasno da neko sa 18 godina ima m.da visa od tebe da neko sa 18 godina ima mozak vise od tebe da neko sa 18 godina ima zelju vecu od tvoje?Ocigledno da imas problem decko.I idi na teme koje bolje razumijes kao ova:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=6000
fixer

#573 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

Ljudi,zaboravljate da je ovo forum. Ovdje se neke stvari ne mogu sakriti od osoba kojima nije korisno to cuti. Zaboravljate takodjer da je osnovna odlika foruma anonimnost, a gdje ima anonimnosti ima i raznih mogucnosti. Sve da neki i sumnjaju na psihozu kod Hamze, to covjek nikad nije ni osporio. On se nalazi u rastresenom stanju. Zadnja stvar koja mu treba je upiranje prstom i sumnja u njega. Premalo znamo o tom covjeku, a opet sve sto znamo upucuje na to da govori istinu. Pokusajte shvatiti da vas ovo ne kosta, da vam ovo ne cini nista nazao, pa prestanite i vi da budete potencijalno zlonamjerni.

Samo zamislite da je sve ovo sto govori istina, pa zamislite kako bi tom covjeku, u tom stanju, bilo cuti ovako zlonamjerne optuzbe. Nista vas ne kosta, niti se sta od vas trazi, i dok god postoji statisticka mogucnost da je ovo istina i nemogucnost da saznamo da li zaista jest, ponasat cemo se na nacin koji osigurava minimiziranje evetualnih posljedica. Kad neko dodje i kaze da razmislja o samoubistvu, najmanje me interesuje je li neko dosao da se zeza sa mnom, ja cu reagovati onako kako meni savjest govori - a ona govori da je sve moguce. Mnogi su mrtvi jer su ih olako shvacali. Mnogi su mrtvi jer su relativizirali njihove probleme. Pametnom je dovoljno.

P.S: mene nesto jedan s A faze "ugostitelj" asocira na ovog superneugodnog komsiju.
saim_adka

#574 Re: Komsija i ja!

Post by saim_adka »

U našoj BiH imamo jako puno ljudi koji kukaju, ali ništa ne čine po tom pitanju da se pokrenu i učine nešto za sebe. Većina nema hrabrosti da povuče adekvatan potez za sebe, da sjednu sami sa sobom i razmisle o svemu, nađu neki vid rješenja u obliku planova, a kako je nekad loše, tako i nije da se traži mišljenje drugih osoba koji situaciju gledaju iz svog ugla. Većina, pa skoro svi smo se našli u situaciji da kad imamo najbanalniji problem s naše tačke gledišta on je nerješiv, dok je za druge taj problem jednostavan za riješiti, a nebrojeno je bilo situacija da si svjestan da možeš to riješiti i znaš kako, ali te je strah da ne krene loše, da se izjaluje, da ne završi onako kako je planirano...

Zašto sam ovo napisao? Ovo i ima i nema veze sa Hamzom. Ovako je globalno! Od traženja posla, preko problema u porodici, do ljubavnih zavrzlama, pa evo sad i preko ovog problema sa komšijom.

Sve nekako stičem utisak nakon isčitavanja ovih 25 str. da Hamza želi riješiti svoj problem ali na neki način da to drugi za njega odrade. Da bi se neki problem riješio, prvi Hamza treba da se pokrene, da bi drugi mogli pomoći. Znači, mi ovdje ne možemo riješiti Hamzin problem, samo ga Hamza može riješiti, ali zato mi Hamzu možemo pogurati i dati mu vjetar u leđa svojim vezam i vezicama da se taj proces ubrza, ili pomoći savjetima kako da to izgura...

Znači cijela priča se svodi na sljedeće:
Hamza, u kakvom god da si stanju (fizičkom ili mentalnom) - svoje probleme moraš rješavati sam. To je realnost, to je tako. Pa ni majka rođeno dijete neće podojiti dok ovo isto ne zakmeči. Možemo ti mi srediti da i policija svaki dan dolazi, da ti stražari pred vratima tjelohranitelj, da ti se organizuje sastanak sa ministrima, ali niko baš niko ti neće tvoj problem riješiti i to neće biti trajno rješenje, sve dok ti ne zasučeš rukave i pokreneš se (odeš u policiju, odeš ministru...)!

Cijela ova priča mi izgleda, meni se raja radi, a mrsko mi tražiti posao, haj mi vi nađite nešto gdje ću ja raditi od kuće, sjediti u fotelji i dobro zarađivati i radi koliko mi je ćejf. Nešto nisam dobro, haj vi to skontajte kako da se izvede????
Ahhaaa, ako hoćeš nešto da riješiš, ne gledaj na sebe i svoje stanje, već gledaj na ostale članove porodice da ne trpe to sranje koje ti se dešava, zasuči rukave i u akciju...
Savjeta imaš, pomoć ti se nudi...pa izvoli - znači, imaš sve preduslove da to uspješno završiš onako kako želiš. Strahovi i izgovori ti ne rješavaju probleme!
Alkos

#575 Re: Komsija i ja!

Post by Alkos »

Pera Trta wrote:

Jeste modza svjesni sta covjek rizikuje konstantnim zvanjem policije? Halo ljudi, nema on problema sa komsijom tinejdzerom, vec sa kriminalcima, a vi opet forsirate jedno te isto. Covjek je fino rekao da ga je strah, da nije spreman na to, jer time dovodi u opasnost dijete i zenu. Svasta! Razmislite malo... Sta je komsiji da mu na vrata zakuca sa pistoljem u ruci, jos narkoman, jos cvaknut u glavu!!

pozz
Odakle tebi tako pouzdani privatni podaci o čovjeku koji je, kao i svi mi, ovdje samo jedan nick?
Perto trto koji su to pouzdani privatni podaci molim te? Detaljno sam citao sve sto je covjek pisao i sklopio pricu, i sta je tu problem? O kakvim privatnim podacima pricas molim te, o tome da ima zenu i kcerku, da je ranjavan? PoBogu, nisam napisao ime i prezime.

amrica wrote:

pozz

:shock: Svasta!
Last edited by Alkos on 17/12/2010 15:12, edited 2 times in total.
Locked