Ako te boli za cijenu auta sto nisi za iste pare kupio ili stariji auto priznatijeg brenda ili za vise para mladji auto istog brenda. Na se ne smaras sa filozifijom, odgovoricu ja u tvoje ime, kad si kupovao svoj auto zhtio si sto mladje sa sto vise opreme, a da nije neki tadasnji no name i za tu cifru si mogao kupiti samo taj auto i tad jos uvijek polovicno renomirane azijate, a posto si htio mlad auto to ti je bila jedina opcija - tako da tu suplju "mene boli briga za cijenu auta" ostavi kuci kad dodjes.johntra wrote:bla, bla, bla...ništa nisi konkretno rekao i opet vadiš stvari iz konteksta...mene boli briga za cijenu auta, zaista, ali sam uzeo svoj primjer, jer nisam htio lupati ni izmišljati toplu vodu...zato je i ono poređenje napisano...ali vidim da se na to želiš vraćati, jer ti je to jedini preostali argument (po tvom mišljenju)...
osim bijednog, ja nisam upotrebljavao druge epitete...ali, vrlo brzo zaboravljaš spomenuti i ovo gdje Škodu proglašavam kvalitetnom...
dalje, kad FIAT padne nekoj stvari za uši da ga neko mora kupiti, kao što je to bio slučaj sa Škodom, onda ću se poklopiti..a dokle god ta kompanija proizvodi auta i posluje uspješno, dotle ne možeš ništa dokazati osim bacanja šuplje...
što se tiče Sedicija, Freemonta i ostalih, nešto me baš interesuje koji su motori i mjenjači u tim modelima..naravno da su dizelaši FIAT-ovi, a šta je sa Škodinim motorima, postoji li išta takvo? Kom je Škoda prodala neko rješenje, motor, mjenjač, pogon, bilo šta? na kraju krajeva, Sedici će sad biti samostalno razvijen, dok je Freemont, Voyager i Thema samo prelazno rješenje, kao i izgled tih modela...čuj Škoda nije prodala nijedan model koji je kopija ostalih, Citigo se baš onako razlikuje od ostalih, razlika ko nebo i zemlja...Toledo i Rapid će isto biti pravo različiti, ludnica...
pad priodaje od 20% ti smatras uspjesnim... Pa ti si stvarno imperator apsurda i gluposti.
Da, da, od samouvjerene tvrdnje da Fiat sve sto proizvede sam i nacrta si sveo stvar na ugradnju faitovog dizel motora u japanske i americke auto, a pri tome nisi spomenuo koliko su koliko zajednickog sa Fiatom imaju oni bez dizel motora.
Sto se tice sedicia, Freemonta itd itd opet najave bez osnove tj neuspjesne prognoze i gatanje vodovite Dzemile.
Ja sam pominjao iskljucivo 1/1 kopie. Za razliku od Freemonta, Sedicia koji je 1/1 kopija i koji se od originala razlikuju iskljucivo po znaku na masci i volanu i imenui gdje slobodno far sa SX4 montirati na Sedici itd, Citigo se od Up!-a i Milia bar dizajnerski dovoljno razlikuje da sa kilometar prepoznas koji je od te trojice sve da na autu nista ne pise, bas kao sto je slucaj i sa Rapidom.