Zux wrote:ferrante071 wrote:chelo wrote:Ljudi, koje H7 stavljati u Megana dvicu, pucaju mi ko sibice. Ne traju ni dva mjeseca.
Je li znaci ista ako ih vratim u "0" polozaj, tj. da se ne pale pri paljenju, nego tek na prekidac.
Neko je negdje spominjao Osramove H7...
Gdje kupiti i sta kupujete?
Imao sam slicno iskustvo na Megane 2 koje me je dovodilo do ludila
Jedini nacin da djelomicno rijesis problem je da ti u servisu prilikom zamjene sijalice fizicki pomjere neki metalni dio u samom faru koji se pregrijava i na taj nacin dovodi do toga da sijalice ucestalo pregaraju.
Meni su taj "zahvat" napravili na mom starom Megane i interval pregaranja sijalica je znatno smanjen
Ni na novom Megane koji trenutno vozim nije znacajno bolja situacija ali koliko toliko su intervali mijenjanja sijalica produzeni.
Sto se tice pouzdanosti modela Megane 2, moj je bio 2005 god 1,5 dci sa 105ks Grand Tour presao sam sa mojim "Drugom", kako sam ga od milja zvao u to vrijeme nesto vise od 150,000km po bosanskohercegovackim gudurama!
Automobil je bio uvijek opterecen sa nekom robom koju sam prevozio od tacke A do tacke B.
Redovno servisiran u ovlastenom servisu na Barama, i nikada nisam imao ni jedan kvar na vozilu osim desetina zamijenjenih sijalica... Dok mi nisu pomakli taj metalni dio u samom faru i nakon toga se nije tako ucestalo moralo mijenjati sijalice.
Potrosnja samo za pozeliti! Jedne godine sam uspio sa punim rezervoarom dizela preci nevjerovatnih
1200km!!!
Automobil je na kraju kupio moj kolega s posla za svoju sestru. Sedam dana nakon kupovine, njegova sestra je dozivjela saobracajnu nezgodu. Tom prilikom je sletila sa ceste i prevrnula se vise puta. TOTALNA STETA NA VOZILU!!! Na svu srecu ona nije pretrpila neke ozbiljne povrede, ali moj "Drug" je podlegao povredama!
RIP "Druze"
Sa novim Megane 3 koji je takodjer Grand Tour verzija samo jaca 1,9 dci 130ks presao sam trenutno preko 50,000km. Megane 3 koji trenutno vozim je za razliku od Megane 2 full opremljen, Dinamique paket opreme sve sem Tom Tom navigacije. Automobil je za raziku od starog modela daleko udobniji, ima vise prostora, bolje "lezi" na cesti i ima volan koji naprosto ne mozete ispustiti iz ruku.
Kvalitet zavrsne obrade su definitivno digli na visi nivo tako da u novoj verziji za razliku od stare nema tvrde plastike koja bi s vremenom mogla da pocne skripuckati.
Moram reci da sam sa novim Megane 3 dozivio jednu neugodnost i to na odprilike predjenih 15,000km.
Nisam mogao upaliti vozilo. Nakon vise pokusaja uspio sam upaliti vozilo ali sam nakon toga imao problem jer vozilo nije "primalo" gas znaci papucica stisnuta do poda, auto se jedva pokrece! U tom momentu sam bio u Visokom. Nekako sam uspio doci do auto puta i krecucu se brzinom od 35/40km/h nekako doci do Sarajeva.
Odmah po povratku u Sarajevo sam otisao u servis gdje su mi promijenili neki dio koji je bio problematican (vozilo je naravno u garanciji).
Nakon toga nisam imao nikakvih problema.