VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
erni3

#551 Re: VW Golf all about

Post by erni3 »

Cemu ovolika rasprava?
Zato sto je golf precijenjen ili zato sto je los?
johntra

#552 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

Bordolini wrote:
johntra wrote:možda upravo zato što su kupili redizaniranu peticu sa ispravljenim nedostacima, (btw zar Golf ima nedostatke?) a ne potpuno novi automobil?
Koji potpuno novi automobil? Golf 7 jos nije izasao, sestica je najbolje sto imaju na trzistu tako da izbor nije bio tezak. Fiata naravno nisu htjeli :D
Bezze pjenis jarane, to je samo auto, relax. Vjerujem da te kod nas mogu isfurati vozaci tog istog golfa jer ima svakakvih ( a i mora imati kad ih je procentualno najvise) ali nije to razlog da mrzis auto. :wink:
Pa kad izađe Golf 7, onda se možemo svi složiti da se radi o potpuno novom autu...a do tad možemo reći da raja ne daje pare za novi proizvod, nego za facelift verziju... ;-)
Blobi

#553 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

johntra wrote:
Bordolini wrote:
johntra wrote:možda upravo zato što su kupili redizaniranu peticu sa ispravljenim nedostacima, (btw zar Golf ima nedostatke?) a ne potpuno novi automobil?
Koji potpuno novi automobil? Golf 7 jos nije izasao, sestica je najbolje sto imaju na trzistu tako da izbor nije bio tezak. Fiata naravno nisu htjeli :D
Bezze pjenis jarane, to je samo auto, relax. Vjerujem da te kod nas mogu isfurati vozaci tog istog golfa jer ima svakakvih ( a i mora imati kad ih je procentualno najvise) ali nije to razlog da mrzis auto. :wink:
Pa kad izađe Golf 7, onda se možemo svi složiti da se radi o potpuno novom autu...a do tad možemo reći da raja ne daje pare za novi proizvod, nego za facelift verziju... ;-)
Pa od Golfa 1 do Golfa 6, Golf je imao nesto sto druga auta nemaju - prepoznatljivost. Sa ovim se svi moraju slozit. A ni VW nije udruzenje pcelara pa da pretjeruje sa novim dizajnom. Formula je jednostavna, kad prodas 20 miliona necega, naravno da neces praviti radikalne izmjene na tom necemu, vec ces samo raditi mala poboljsanja i estetske zahvate da to nesto napravis modernijim i ljepsim, ali da zadrzis ono glavno - prepoznatljivost. A Golf mozda nije najudobniji, ali je medju najboljim. A kapitalizam je pokazao da precijenjenost ne postoji. Sve ima svoju cijenu koje trziste PRIHVATA ili ODBIJA. Eto, znaci trziste prihvatilo cijenu Golfa. Zato vise ne serite o precijenjenosti.

P.S.

Johntra, reci mi samo da je Stilo bolji i kvalitetniji od Golfa, da te odmah diskvalifikujem kao ozbiljnog, prvo COVJEKA, pa onda forumasa :D :D...

P.S. Kad se stilo tek pojavio tamo nekad 2001, ne znam ni ja je li tad, zario je i palio dizajnom (coupe verzija narocito), ali onda je dosla petica :D :D
johntra

#554 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

Pa Stilo je napravljen kao konkurent četvorci, a ne petici, tako su se poklopile godine proizvodnje...Što znači, Stilo nimalo ne zaostaje za četvorkom, a to znam i iz ličnog iskustva... :D
Blobi

#555 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

johntra wrote:Pa Stilo je napravljen kao konkurent četvorci, a ne petici, tako su se poklopile godine proizvodnje...Što znači, Stilo nimalo ne zaostaje za četvorkom, a to znam i iz ličnog iskustva... :D
Realno gledajuci, Stilo ima i dan danas lijep i ne toliko prevazidjen dizajn, ali SAMO COUPE verzija. Onaj sa 4 vrata je nekakav jadan skroz, ali to je moje misljenje samo :D. Uzet cemo u obzir to da je u cetvorci daleko kvalitetniji interijer, instrument tabla je oblozena nekim mekanim materijalom, a ne PLASTIKOM :D :D. A i uzet cemo u obzir i to da se cetvorka pocela proizvodit nekad '98...
johntra

#556 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

kako vas uvijek volim dočekati na ovu... :D Stilo ima istu unutrašnjost kao Audi A3, ali baš istu...znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom..Stilo, po meni, ima samo lošiju plastiku na oblogama vrata...
sheikh

#557 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

Stilo ima istu unutrašnjost kao Audi A3, ali baš istu...znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom.. ???????
Ima istu unutradsnjost kao Audi???? hahahhahahahha
Dobar si Johntra :)
Golf 4 se poceo proizvoditi kraj 97,a stilo mu konkurencija koliko godina poslije :D
golfova je napravljeno 35 miliona :) to je sa serijom V,znaci jos koji milion sa serijom VI :)
Klodovik

#558 Re: VW Golf all about

Post by Klodovik »

johntra wrote:kako vas uvijek volim dočekati na ovu... :D Stilo ima istu unutrašnjost kao Audi A3, ali baš istu...znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom..Stilo, po meni, ima samo lošiju plastiku na oblogama vrata...
Još samo da su kupci prepoznali kvalitet Stila.
johntra

#559 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

sheikh wrote:Stilo ima istu unutrašnjost kao Audi A3, ali baš istu...znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom.. ???????
Ima istu unutradsnjost kao Audi???? hahahhahahahha
Dobar si Johntra :)
Golf 4 se poceo proizvoditi kraj 97,a stilo mu konkurencija koliko godina poslije :D
golfova je napravljeno 35 miliona :) to je sa serijom V,znaci jos koji milion sa serijom VI :)
mogu se i ja tako smijati...hahahahahhaa...provjeri, pa se javi... :lol:
a to za konkurenciju i godine nije nikako bitno, masu kompanija ne izbacuje automobile u istoj godini... ;-)
Blobi

#560 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

Fiat Stilo
Image

Audi A3 2002 iz Hondurasa :D
Image

Isti paneli :D, how yes no :D
johntra

#561 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom
Blobi brate, nemoj biti bukva, molim te...bar od tebe očekujem malo više... :D
Magna Steyr se zove kompanija pa guglajte malo...ista kompanija koja je i radila na CAD programima za novi Bravo...
Blobi

#562 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

johntra wrote:
znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom
Blobi brate, nemoj biti bukva, molim te...bar od tebe očekujem malo više... :D
Magna Steyr se zove kompanija pa guglajte malo...ista kompanija koja je i radila na CAD programima za novi Bravo...
johntra wrote:Stilo ima istu unutrašnjost kao Audi A3, ali baš istu...znači gornji panel je pravljen u istoj kompaniji od istih materijala, a ista stvar je i sa centralnom konzolom
Jedno je reci proizvodi ih ista kompanija, a drugo je reci od identicnih materijala, a skroz trece reci da su bas isti, ali bas isti :D. Nit su identicni, nit su od istih materijala :D, a to za istu kompaniju je highly plausible :D
johntra

#563 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

mislio sam na kvalitetu i materijale unutrašnjosti, što sam objasnio u sljedećoj rečenici... ;-)
i da, od istih su materijala...a to high plausible ili ne, google is your friend... :D
Blobi

#564 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

johntra wrote:mislio sam na kvalitetu i materijale unutrašnjosti, što sam objasnio u sljedećoj rečenici... ;-)
i da, od istih su materijala...a to high plausible ili ne, google is your friend... :D
Pa kod stila nisam zapazio da je dashboard oblozen nekim finim materijalom, u Audiju A3 sam jos '99 imao priliku to da vidim, znaci jako davno :)
johntra

#565 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

pa vjerovatno nisi zapazio dobro, jer si pun predrasuda... :D
johntra

#566 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

Košta isto kao i prosječna cijena Golfa četvorke u Njemačkoj... :D
johntra

#567 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

golfista wrote:jes, garant, haj ba jonthra, znam ja da si ti insajder u Stilu...možeš dobiti stila i po za jednog golfa ovdje i bilo gdje drugo, šta ima veze, kao da je sramota biti iza golfa. A cijena Stila je u rangu cijene Golfa ali trojke, i to ako je Stilo ono baš očuvan...

to samo mogu misliti zatucani golfisti poput tebe... :D
svaki dan zahvaljujem Bogu što vas ima toliko, zato ću ja uvijek kupiti bolje auto za manje love... :D
herbert mekfjuger

#568 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

johntra wrote:
golfista wrote:jes, garant, haj ba jonthra, znam ja da si ti insajder u Stilu...možeš dobiti stila i po za jednog golfa ovdje i bilo gdje drugo, šta ima veze, kao da je sramota biti iza golfa. A cijena Stila je u rangu cijene Golfa ali trojke, i to ako je Stilo ono baš očuvan...

to samo mogu misliti zatucani golfisti poput tebe... :D
svaki dan zahvaljujem Bogu što vas ima toliko, zato ću ja uvijek kupiti bolje auto za manje love... :D
:thumbup: :D
Sarajevski

#569 Re: VW Golf all about

Post by Sarajevski »

mišmaš

#570 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

ako je kod golfa (4-5) kvalitetna plastika unutra ja sam onda don džonson... zašto se onda ručke i 90% vrata oguli i ofuca kako nigdje nisam vidio? nemojte mi reć molim vas da to nikad niste vidjeli
Karabaja

#571 Re: VW Golf all about

Post by Karabaja »

Pa dok se ne oguli ima onu sexy mekoću, a kad se oguli dugotrajnost :D
mišmaš

#572 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

aj da se to sve oguli, nego prošarano :D isto to sam primijetio i kod audija a4 (1995-2000)
citroen

#573 Re: VW Golf all about

Post by citroen »

mišmaš wrote:ako je kod golfa (4-5) kvalitetna plastika unutra ja sam onda don džonson... zašto se onda ručke i 90% vrata oguli i ofuca kako nigdje nisam vidio? nemojte mi reć molim vas da to nikad niste vidjeli
Nije neki kavlitet materijala,ali mi se svidja sto je sve uklopljeno kako treba,tako da nema klepetanja plastike.
Karabaja

#574 Re: VW Golf all about

Post by Karabaja »

pa uzmeš krpu i dovršiš, šta je problem :)

moraš priznati dok je čitavo, fakat djeluje moćno :)
mišmaš

#575 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

ne znam, nisam imao priliku vidit kad je citavo :-D i btw, nisam ni kod jednog vozila (2000+ godiste) primijetio da plastike klepecu kod dizela i te stvari, a fkt vozio sam VW, renaulta, peugeot, kia, toyota... kod starijih druga prica al nebitno
Locked