U stvarnosti:
Dzemperak-ko zna koja markica, star sto godina, kupljen u fisu
Suknjica-massimo duti, samo malo namreskana naprijed
cipelice - H&M
Kais skinut sa Zarinih hlača
Mantil - H&M
Torba - Carpisa
Ogrlica - Rosen kvarc na obicnom zlatnom lancu
Moderator: anex

Partizzanka wrote:ma kakva ja i poli ... ja tamo samo vidim garderobu hehehe
joj, kod nas u sarajevu cim sebi neku sliku stavis u glavu, pisi propalo. kolko je ova na asosu?Ma.Le.Na wrote:trazim jaknu
nesto slicno ovoj
dakle, ove duzine...crnu...strukiranu..ne mora imati pojas ako je strukirana..ne mora biti na kopcanje - moze i rajfeslus..ne mora imati revere moze i ruska kragna..
da slucajno neko nije negdje u SA vidio slicnu?
mrzim kad trazis nesto jednostavno ..i neeeemaa
hvala unaprijed
Cest problem sa casopisima je sto njihovi modni editorijali su sve manje nosivi, tako da tu mozes vidjeti pokoji zanimljiv komad, potraziti malo inspiracije, ali u glavnom oni samo prezentiraju trendove.Ovi nasi casopici sad pokusavaju praviti cini mi se neke stvarne prijedloge, samo meni se rijetko kad to svidizamzija wrote:Partizzanka wrote:ma kakva ja i poli ... ja tamo samo vidim garderobu hehehe![]()
hahahahhaa ista sam tak'a , otišla na poli, pokušala napraviti kombinaciju, ali se baš nisam proslavila
![]()
Zato mi je uživanje doći ovdje, pogledati šta su napravile madžioničarke Nadinka & ostale, i pokušavam to aplicirati na svoju garderobu![]()
Inače strašno volim ove "nosive" kombinacije, za posao, u grad, navečer, pa često kupujem časopise u kojima se tako nešto može naći i kopiram od njih. Ali ovo na forumu mi je nedavno otkriće i baš mi se sviiiiiđa
Hej malena pokušaj u Mangu, doduše vidjela sam istu takvu samo crvenu, oduševila se ali nije bilo mog broja, ali pitaj možda imaju crnu.Ma.Le.Na wrote:trazim jaknu
nesto slicno ovoj
hvala unaprijed
Ja sam 100% sigurna da bi uspjela bez ikakvih problema i kao modni urednik a i stilist.Nadinka wrote:Sta bih dala da radim u modnoj industriji ili bar nekom nasem casopisu kao modni urednik
eee duso moja, sam mi nadji onda koga da ga stiliziramGospoda Ministarka wrote:Ja sam 100% sigurna da bi uspjela bez ikakvih problema i kao modni urednik a i stilist.Nadinka wrote:Sta bih dala da radim u modnoj industriji ili bar nekom nasem casopisu kao modni urednik
Ja sam se pokazala u prodaji reklamnog prostoraNadinka wrote:eee duso moja, sam mi nadji onda koga da ga stiliziramGospoda Ministarka wrote:Ja sam 100% sigurna da bi uspjela bez ikakvih problema i kao modni urednik a i stilist.Nadinka wrote:Sta bih dala da radim u modnoj industriji ili bar nekom nasem casopisu kao modni urednikili da otvorimo mi kakve novine, po ovim nasim silnim temamam imamo i sadrzaja i strucnjaka za sve oblasti
alica.k wrote:
joj, kod nas u sarajevu cim sebi neku sliku stavis u glavu, pisi propalo. kolko je ova na asosu?
hvala...danas s posla odoh malo prohodat po ferhadijizamzija wrote:
Hej malena pokušaj u Mangu, doduše vidjela sam istu takvu samo crvenu, oduševila se ali nije bilo mog broja, ali pitaj možda imaju crnu.
Vidjela sam nešto slično u Orsay-u, i jučer sam bila u onoj Sportini u Mercatoru i tu sam nešto vidjela poput tog što tražiš.
Sretno
auh.Ma.Le.Na wrote:skupa![]()
Fred Perry By Amy Winehouse Cropped Trench Coat
€360.80
mogul ja ovozamzija wrote:U mangu ti je u desnom dijelu kad prođeš pored pulta gdje je kasa, visi na vješaliciCrveni je mrak stvarno, u ponedjeljak sam to vidjela nadam se da se nisu prodali, bilo ih je nekoliko
Otiđi i Orsay, pa svrati i u Oviesse u BBI centruI javi ako si našla i kupila
A Nadinka, baš sam ti htjela predložiti portal / web site, bolje nego časopis, nešto poput ovog foruma bio bi sjajan !
I recimo da se slikaju cure u gradu, obične ( kao što to radi Cosmo na zadnjoj strani ) sa super kombinacijama, koje bi bile inspiracija ostalima za oblačenje
oviesse sam obisla..i BBI..nema tamo nista ovako..zamzija wrote:U mangu ti je u desnom dijelu kad prođeš pored pulta gdje je kasa, visi na vješaliciCrveni je mrak stvarno, u ponedjeljak sam to vidjela nadam se da se nisu prodali, bilo ih je nekoliko
Otiđi i Orsay, pa svrati i u Oviesse u BBI centruI javi ako si našla i kupila
A Nadinka, baš sam ti htjela predložiti portal / web site, bolje nego časopis, nešto poput ovog foruma bio bi sjajan !
I recimo da se slikaju cure u gradu, obične ( kao što to radi Cosmo na zadnjoj strani ) sa super kombinacijama, koje bi bile inspiracija ostalima za oblačenje
Iskreno, ne znam odgovor. Ja sam imala prijateljicu koja se opet drzala pravila broja 2zamzija wrote:Mene zanima slijedeće, ako neko može da mi pomogne
Već godinama hoću nekog da pitam, ko se razumije u modu
Dakle, nekad daaavno kad sam tek počela da razmišljam o modi i da kombinujem odjeću razgovarala sam sa rodicom o tome, i ona mi je rekla da postoji pravilo kad se oblači da se samo tri boje mogu staviti na sebe tj kombinirati, da je to optimalan broj boja, i da je ružno kad se stavi više od tri.
e sad, ja znam da se danas gotovo sve nosi, međutim zanima me da li je ikad postojalo to pravilo, da li ono još uvijek vrijedi, da li se to odnosi samo na odjevne predmete a ne na accessorize-s ( dodatke ) ?
Jao mi pitanja, ali eto baš me zanima

bogami ja ti imam obicaj puno vise nabacati na sebe. al ja sam inace cudna sto se mode tice, kad su mi rekli da se cipele i tasna i kais uvjek moraju sparivat tad sam odlucila da to nikada necu sparitzamzija wrote:Mene zanima slijedeće, ako neko može da mi pomogne
Već godinama hoću nekog da pitam, ko se razumije u modu
Dakle, nekad daaavno kad sam tek počela da razmišljam o modi i da kombinujem odjeću razgovarala sam sa rodicom o tome, i ona mi je rekla da postoji pravilo kad se oblači da se samo tri boje mogu staviti na sebe tj kombinirati, da je to optimalan broj boja, i da je ružno kad se stavi više od tri.
e sad, ja znam da se danas gotovo sve nosi, međutim zanima me da li je ikad postojalo to pravilo, da li ono još uvijek vrijedi, da li se to odnosi samo na odjevne predmete a ne na accessorize-s ( dodatke ) ?
Jao mi pitanja, ali eto baš me zanima
Bravo, e to je kreativnost, to mi se sviđa!Nadinka wrote: Ja se npr nikad ne drzim ni pravila torba+cipele u istoj boji.
Ja imam neka svoja pravila, npr kao sto sam rekla, jedan animal print mi je dovoljan, ako je dole siroko onda gore ide kratko isl
e, ja sam "mrtvi" klasičar, ali ne moraju mi cipele i torba biti iste boje, iako obično jesu jer "naša" ponuda je takva da mi je to lakša opcija ..... mada planiram da nabavim još koju torbu - tek da se nadjezamzija wrote:Bravo, e to je kreativnost, to mi se sviđa!Nadinka wrote: Ja se npr nikad ne drzim ni pravila torba+cipele u istoj boji.
Ja imam neka svoja pravila, npr kao sto sam rekla, jedan animal print mi je dovoljan, ako je dole siroko onda gore ide kratko isl
A sjetila sam se tih pravila, jer sam se neki dan prepirala s istom rodicom baš o pravilu - torba i cipele iste boje, koje je meni bljakić i tako staromodno, ona tvrdi da je to klasično pravilo.
Ja stvarno volim kad vidim djevojku da je spojila sako i cipele, ili sako i torbu, ili sve u jednoj boji a torba i recimo marama u totalno drugačijim bojama. Mada sam čitala savjete da ako se to radi onda moraju biti kao po pravilu "srodne boje", mada ja ne znam šta znači to "srodne boje" ili "neutralne boje", znam da je bež neutralna za ostale ne znam
Ovdje to spominju:
http://tlc.discovery.com/videos/what-no ... utfit.html
Možda ovo pomogne : http://tlc.howstuffworks.com/style/10-fashion-myths.htm
Odlično rečeno, nema se tu šta dodatieluna wrote:
a što se klasike tiče - nije poenta držati se nekih starijih pravila klasičnog oblačenja tipa "cipele, torba - jedna boja" .... osnova klasičnog stila oblačenja je skladnost i elegancija u svakoj varijanti, a upravo to i jeste najteže za postići