FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Great Cornholio
#551 Re: FK Sloboda Tuzla
Na početku je sirotinja igrala fudbal a bogataši gledali, a sad je obrnuto. Nisam naopak čovjek, al' bi vala volio da svi klubovi propadnu, pa da se počnu graditi na zdravim osnovama, da se fudbal igra radi fudbala a ne radi para.
- p206
#552 Re: FK Sloboda Tuzla
Ko bi onda htio trčati 10 km svake srijede i subote, rizikovao tešku povredu i biti sirotinja? Niko. Znači nebi bilo ni ozbiljnog fudbala, igrao bi se po plažama i terenima iza škole.Great Cornholio wrote:Na početku je sirotinja igrala fudbal a bogataši gledali, a sad je obrnuto. Nisam naopak čovjek, al' bi vala volio da svi klubovi propadnu, pa da se počnu graditi na zdravim osnovama, da se fudbal igra radi fudbala a ne radi para.
-
Great Cornholio
#553 Re: FK Sloboda Tuzla
Ja sam samo konstatovao ono što je bilo, i ono što je sada. Nije bilo dobro ni ono što je bilo, a ni ono što je sada.p206 wrote:Ko bi onda htio trčati 10 km svake srijede i subote, rizikovao tešku povredu i biti sirotinja? Niko. Znači nebi bilo ni ozbiljnog fudbala, igrao bi se po plažama i terenima iza škole.Great Cornholio wrote:Na početku je sirotinja igrala fudbal a bogataši gledali, a sad je obrnuto. Nisam naopak čovjek, al' bi vala volio da svi klubovi propadnu, pa da se počnu graditi na zdravim osnovama, da se fudbal igra radi fudbala a ne radi para.
Nije dobro da fudbaler zarađuje milione, a ne bi bilo dobro ni da igra fudbal brinući se kako će preživjeti.
Kad bi fudbaler bio zadovoljan s normalnim primanjima, primanjima koja bi trebali svi da imaju, i kad se ne bi morao brinuti ni oko čega što ima veze sa treninzima i odigravanjem utakmica, možda bi se onda fudbalom bavili isključivo oni koji vole fudbal, koji vole da izađu na teren, daju gol i tim golom obraduju hiljade ili milione onih koji nisu imali sreću da se rode sa talentom za fudbal.
Fudbal bi imao smisao kad bi se igrao za raju, ne zanemarivajući ni taktiku
Danas se fudbal igra radi kladioničara, tajkuna, bolesnika poput ovih prebogatih nogometnih zvijezda, ne igra se ni zbog kakvog "višeg" cilja, i zbog taga ja takvom fudbalu želim da doživi propast.
- PrtiBeeGee
#554 Re: FK Sloboda Tuzla
Svi ljubitelji fudbala svi filozovi i svi znate kako je ispravno i kako zakoni idu u nasoj zemlji. aferim. pa kakva rasprodaja imovine gdje se gubi historija... De da vise zakljucimo sa ovom temom uz ovaj primjer...
glasgow rangers cist primjer, radi vise milionskih dugova klub je otisao u stecaj, time ispao u zadnju Skotsku ligu, ali ostalo je sve historija kluba, naziv stadiona, naziv navijaca, naziv kluba i bez i jednog duga ( dugovi obrisani) !!! jer treba jos objasnjavat ili da krenem crtat?
glasgow rangers cist primjer, radi vise milionskih dugova klub je otisao u stecaj, time ispao u zadnju Skotsku ligu, ali ostalo je sve historija kluba, naziv stadiona, naziv navijaca, naziv kluba i bez i jednog duga ( dugovi obrisani) !!! jer treba jos objasnjavat ili da krenem crtat?
- ultima_palabra
#555 Re: FK Sloboda Tuzla
Tebi izgleda treba crtati... zamisli da se Glasgow Rangers nakon bankrota udružio sa Inverness Caledonian Thistle-om i uzeo njihovo mjesto u ligi, upravu, trenera i igrače, a zadržao svoj stadion i plavu boju i nazvao se Inverness Rangers 1872?PrtiBeeGee wrote:Svi ljubitelji fudbala svi filozovi i svi znate kako je ispravno i kako zakoni idu u nasoj zemlji. aferim. pa kakva rasprodaja imovine gdje se gubi historija... De da vise zakljucimo sa ovom temom uz ovaj primjer...
Šta misliš koliko bi taj klub imao navijača? Ja tipujem na par stotina, a ovaj koji sad igra u četvrtoj ligi ima posjetu od 50.000 svaku tekmu...
- PrtiBeeGee
#556 Re: FK Sloboda Tuzla
Stani ti hoces da kazes da cu ja od sutra navijati za Olimpik koji igra na Tusnju?????????? jesil procito i jedan clank koji su ljudi izbacili gdje kaze "da ce ostati historija kluba" ? hiljadu ljudi hiljadu cudi bilo i ostalo. tako je i sada, svako ima svoje misljenje sto se tice ovog. ja u ovom vidam spas za klub, neko mozda drugacije misli. Kad bude bilo zvanicno i kad sve bude jasno, ja cu iznjet svoje misljenje. jer covjek moze promjenit odluke u tren. tako kad bude formalno, znat cu dali je dobro za klub ili ne, i ako sam trenutno misljenja da je bolje i ovo nego milionski dugovi.ultima_palabra wrote:Tebi izgleda treba crtati... zamisli da se Glasgow Rangers nakon bankrota udružio sa Inverness Caledonian Thistle-om i uzeo njihovo mjesto u ligi, upravu, trenera i igrače, a zadržao svoj stadion i plavu boju i nazvao se Inverness Rangers 1872?PrtiBeeGee wrote:Svi ljubitelji fudbala svi filozovi i svi znate kako je ispravno i kako zakoni idu u nasoj zemlji. aferim. pa kakva rasprodaja imovine gdje se gubi historija... De da vise zakljucimo sa ovom temom uz ovaj primjer...
Šta misliš koliko bi taj klub imao navijača? Ja tipujem na par stotina, a ovaj koji sad igra u četvrtoj ligi ima posjetu od 50.000 svaku tekmu...
-
Great Cornholio
#557 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa nije to pošteno, dugove neko mora vratiti, niko ne bi trebao da bude privilegovan, pa ni fudbalski klubovi.PrtiBeeGee wrote:Svi ljubitelji fudbala svi filozovi i svi znate kako je ispravno i kako zakoni idu u nasoj zemlji. aferim. pa kakva rasprodaja imovine gdje se gubi historija... De da vise zakljucimo sa ovom temom uz ovaj primjer...
glasgow rangers cist primjer, radi vise milionskih dugova klub je otisao u stecaj, time ispao u zadnju Skotsku ligu, ali ostalo je sve historija kluba, naziv stadiona, naziv navijaca, naziv kluba??? jer treba jos objasnjavat ili da krenem crtat?
Vidiš, i mene je ovo spajanje Slobode i Olimpica "na prvu" obradovalo, s ocem se čak "posvađ'o" oko ispravnosti tog čina, a sad, nakon što sam pročitao različita razmišljanja iznesena na ovoj temi, ipak je otac u pravu.
Njegov stav dijele i časni navijači Želje i Sarajeva, koji sigurno bolje poznaju ovog Gracića i znaju da njegove namjere ne mogu biti časne.
Moj otac je rođen u Trebinju, odrastao, odškolavao se, oženio se i djecu othranio u Tuzli, a pored svega toga on i dan danas navija istovremeno i za Slobodu i za Sarajevo, zavolio Sarajevo gledajući Papetove majstorije u doba kad je fudbal bio nešto više od biznisa.
Priča on meni jednom " Gled'o ja na Tušnju utakmicu Sloboda - Sarajevo, i normalno, sjedio među Slobodinim navijačima, a bilo mi draže da Sarajevo pobijedi
Ne znam zašto vam ovo ispričah, ali ne može da škodi.
- ultima_palabra
#558 Re: FK Sloboda Tuzla
Upravo tako, ako izgleda kao patka, hoda kao patka i glasa se kao patka, onda je to vjerovatno patkaPrtiBeeGee wrote:Stani ti hoces da kazes da cu ja od sutra navijati za Olimpik koji igra na Tusnju?????????? jesil procito i jedan clank koji su ljudi izbacili gdje kaze "da ce ostati historija kluba" ? hiljadu ljudi hiljadu cudi bilo i ostalo. tako je i sada, svako ima svoje misljenje sto se tice ovog. ja u ovom vidam spas za klub, neko mozda drugacije misli. Kad bude bilo zvanicno i kad sve bude jasno, ja cu iznjet svoje misljenje. jer covjek moze promjenit odluke u tren. tako kad bude formalno, znat cu dali je dobro za klub ili ne, i ako sam trenutno misljenja da je bolje i ovo nego milionski dugovi.ultima_palabra wrote:Tebi izgleda treba crtati... zamisli da se Glasgow Rangers nakon bankrota udružio sa Inverness Caledonian Thistle-om i uzeo njihovo mjesto u ligi, upravu, trenera i igrače, a zadržao svoj stadion i plavu boju i nazvao se Inverness Rangers 1872?PrtiBeeGee wrote:Svi ljubitelji fudbala svi filozovi i svi znate kako je ispravno i kako zakoni idu u nasoj zemlji. aferim. pa kakva rasprodaja imovine gdje se gubi historija... De da vise zakljucimo sa ovom temom uz ovaj primjer...
A to što je neko izjavio da to nije patka nego žirafa... ljudi će svašta reći ako imaju interesa u tome
- splend
#559 Re: FK Sloboda Tuzla
glazgov rendzers vam nije dobro poredjenje.
to isto da ja imam firmu 'splend', koja je duzna 20 miliona KM. onda proglasim stecaj, i osnujem novu firmu 'splend' u istim prostorijama. znak mi bude isti, pecat isti, ostavim i pokojeg radnika i kazem: u cemu je problem - idemo dalje
i rendzersi su bili firma koja je propala i proglasila stecaj. pod uticajem medija i ostalog, nisu htjeli da prihvate fuziju s nekim iz recimo II lige, nego su kao krenuli iz VI lige ponovo iz pocetka. al to nisu oni rendzersi koji imaju 50 titula u skotskoj. to je nova firma - koja nije duzna nikome, ima novi racun i PDV broj. to sto radnici nose ista odijela ne znaci da je ista i firma.
sloboda nije htjela tako (iako je bila blizu stecaja), vec je nasla partnera s kojim ce se udruziti, prevariti malo drzavu i banke i krenuti na novo.
sto znaci, ako su ono isti rendzersi, ili ako je ova fiorentina ista ona fiorentina, onda je i sloboda sloboda
to isto da ja imam firmu 'splend', koja je duzna 20 miliona KM. onda proglasim stecaj, i osnujem novu firmu 'splend' u istim prostorijama. znak mi bude isti, pecat isti, ostavim i pokojeg radnika i kazem: u cemu je problem - idemo dalje
sloboda nije htjela tako (iako je bila blizu stecaja), vec je nasla partnera s kojim ce se udruziti, prevariti malo drzavu i banke i krenuti na novo.
sto znaci, ako su ono isti rendzersi, ili ako je ova fiorentina ista ona fiorentina, onda je i sloboda sloboda
-
roboth
#560 Re: FK Sloboda Tuzla
prije ce biti da je olimpic olimpicsplend wrote:
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#561 Re: FK Sloboda Tuzla
Nijazove bravure. Ni jedan pravi navijac se nebi slozio sa ovakvim spajanjima i gasenjima.
Hvala bogu pa je otisao, napokon i zvanicno, sto dalje od mog kluba. A isti je plan imao i sa Sarajevom, samo je bio od*je*ban na prvu loptu.
Hvala bogu pa je otisao, napokon i zvanicno, sto dalje od mog kluba. A isti je plan imao i sa Sarajevom, samo je bio od*je*ban na prvu loptu.
Last edited by -LIBERO- on 04/12/2012 20:04, edited 1 time in total.
-
missko
#562 Re: FK Sloboda Tuzla
Ljudi ne znaju da ova fuzija znaci gasenje oba kluba i Fk Slobode i Fk Olimpika, dobija se neki umjetni klub koji ce ljudi poistovjecivati sa Slobodom ali u tom klubu glavnu rolu igra Gracic Nijaz. Grad Tuzla dobija novi klub za koji trebaju da navijaju navijaci bivseg kluba koji se zvao Sloboda.
- Point.
#564 Re: FK Sloboda Tuzla
Ne znam zbog cega jadikovanje, u Italiji su propali jedna Fiorentina, Napoli, Perugia, Salernitana itd, otisli u stecaj i sad su vaskrsli sa malo drugacijim imenom ali istim pakovanjem (grb, boja dresova, vratili stare titule). To nije sprijecilo navijace da ostanu uz svoj novi/stari klub. BiH fudbalu je potrebna Sloboda kao klub, sad jel se zvala FK SLoboda ili Sloboda Soccer 1919, manje vise nebitno.
-
SSemir
#565 Re: FK Sloboda Tuzla
hajmo sad ponovo, sloboda zbog prevelikih dugova ne moze vise da posluje, sto i jeste tako, proglasi stecaj ,drzava dodje i kaze da hoce da dobije svoje dugove nazad trazi da se proda sva imovina i time se namire obaveze, prvo prema stecajnom upravniku, pa dalje prema drzavi, i onda prema ostalim koji potrazuju...kada u nekom trenutku nestane para, oni koji su dobili, dobili su, ovi ostali sisaju vesla..
eh sad, druga je stvar to sto sloboda nije vlasnik stadiona tusanj niti prostorija, i sta koga briga sto ce tu nastaviti da neka druga ekipa igra fudbal...u ovom slucaju ta neka druga ekipa ce biti , olimpic. s tim sto ce olimpic da promijeni svoj statut, pa ce izmedju ostalog donije odluku o promjeni naziva kluba, grba, sjedistu, obliku uprave i sta sve vec.i nastavi da se takmici tamo gdje je stao prije promjene statuta..
i tako se dobije klub koji se zove "sloboda 1919" nastavi da ima dresove istih boja, grb, stadion, navijace, grad.. kao svih dosadasnjih godina sto je imala sloboda. to je idalje ista ona sloboda koja je i prije bila, a sta je tamo pravno promijenjeno, to se mene ne tice, to se tice samo drzave..
pojedini neka procitaju vise puta, kako bi razumili sve ovo...
eh sad, druga je stvar to sto sloboda nije vlasnik stadiona tusanj niti prostorija, i sta koga briga sto ce tu nastaviti da neka druga ekipa igra fudbal...u ovom slucaju ta neka druga ekipa ce biti , olimpic. s tim sto ce olimpic da promijeni svoj statut, pa ce izmedju ostalog donije odluku o promjeni naziva kluba, grba, sjedistu, obliku uprave i sta sve vec.i nastavi da se takmici tamo gdje je stao prije promjene statuta..
i tako se dobije klub koji se zove "sloboda 1919" nastavi da ima dresove istih boja, grb, stadion, navijace, grad.. kao svih dosadasnjih godina sto je imala sloboda. to je idalje ista ona sloboda koja je i prije bila, a sta je tamo pravno promijenjeno, to se mene ne tice, to se tice samo drzave..
- tm-maglaj
#566 Re: FK Sloboda Tuzla
Fukovi Otoka(Tuzla) 
kako god, Slobode vise nema nego Olimpic koji ce preselit u Tz i promijenit ime, jel sam dobro shvatio.. Sad, sto ce to ime bit slicno slobodinom to je nesto drugo.. al FK Sloboda Tuzla aufwiedersehen..
kako god, Slobode vise nema nego Olimpic koji ce preselit u Tz i promijenit ime, jel sam dobro shvatio.. Sad, sto ce to ime bit slicno slobodinom to je nesto drugo.. al FK Sloboda Tuzla aufwiedersehen..
-
vryzas
#567 Re: FK Sloboda Tuzla
SSemir wrote:hajmo sad ponovo, sloboda zbog prevelikih dugova ne moze vise da posluje, sto i jeste tako, proglasi stecaj ,drzava dodje i kaze da hoce da dobije svoje dugove nazad trazi da se proda sva imovina i time se namire obaveze, prvo prema stecajnom upravniku, pa dalje prema drzavi, i onda prema ostalim koji potrazuju...kada u nekom trenutku nestane para, oni koji su dobili, dobili su, ovi ostali sisaju vesla..
Dzaba si krecio
Ovi "pojedini" bi vjerovatno zaobisli temu da se "spajaju" npr. Sloboda i Travnik...Nijaz im je trn u oku
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#568 Re: FK Sloboda Tuzla
Jbg da ih "vi" niste izbacili, ne bi se "mi" morali brinuti za NIjaza 
-
vryzas
#569 Re: FK Sloboda Tuzla
Pitar sa Kariba wrote:Jbg da ih "vi" niste izbacili, ne bi se "mi" morali brinuti za NIjaza
Dobar
- Logovan
#570 Re: FK Sloboda Tuzla
itekako wrote:
- ultima_palabra
#571 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa izgleda da se nikoga i ne tiče, kao što se nije ticalo ni kad je Sloboda propadala, kad su propali košarkaški klubovi... samo se pitam kome onda prave taj novi klub.SSemir wrote:i tako se dobije klub koji se zove "sloboda 1919" nastavi da ima dresove istih boja, grb, stadion, navijace, grad.. kao svih dosadasnjih godina sto je imala sloboda. to je idalje ista ona sloboda koja je i prije bila, a sta je tamo pravno promijenjeno, to se mene ne tice, to se tice samo drzave..
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#572 Re: FK Sloboda Tuzla
Ja samo ne kontam kako ce ovaj novi klub naslijediti staru Slobodu ako se ona jednostavno ugasi, ovo je skroz nova prica, novi klub, novi pocetak i ne možeš govoriti ono npr nekad igrala sloboda-olimpik protiv veleza u yu ligi i slicno. Najbolja bi bila opcija kao što su uradili sa zvezdom u košarci, stari klub u dugovima zamrznuli, uletio ovaj novi vlasnik (fmp), dodalo se novo ime u ime kluba i covjek ce za par godina polako vratiti dug i opet ce to biti onaj stari klub, izbrisat ce se ovaj dodani naziv i to je to. a ne ti sahraniš klub, napraviš novi i onda pricaš to je taj isti klub, mislim nije logicno. Tuzli treba klub, treba jak tim, bolje za citavu ligu i slicno, al bi sto puta bolje bilo da ovaj Nijaz to uradi na neki bolji nacin, ovo što radi je cisti vještacki projekat
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#573 Re: FK Sloboda Tuzla
Toliko o vraćanju u PL

-
todd_smith
#574 Re: FK Sloboda Tuzla
itekako wrote:
- luckylaka
#575 Re: FK Sloboda Tuzla
todd_smith wrote:itekako wrote:![]()