neobican dizajn/detalj autica
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#551 Re: neobican dizajn/detalj autica
utališe Buga sinoć za 5.550 funti...meni se baš svidio autić, nisam ni znao da postoji, kontao sam Reliant i nema dalje...za grada se ubio... 
-
Blobi
#552 Re: neobican dizajn/detalj autica
I na kraju, vrhMa.Le.Na wrote:
puno ljepsi

- ljubav_aha
#553 Re: neobican dizajn/detalj autica
Ma.Le.Na,ovo je garant famozni konecpAtMa.Le.Na wrote:
- Ma.Le.Na
#554 Re: neobican dizajn/detalj autica
izgleda kao da je photosopiran 
-
Vernes_AMG
#555 Re: neobican dizajn/detalj autica
Negdje sam procitao da ovo cudo ide u serijsku prozivodnjuljubav_aha wrote:Ma.Le.Na,ovo je garant famozni konecpAtMa.Le.Na wrote:
oktacen ideja
ko iz kinder jajeta
- Ma.Le.Na
#556 Re: neobican dizajn/detalj autica
i ja sam procitala..
Ova fabrika već preko trideset godina planira da napravi pravi super-automobil sa šest točkova i konačno su spremni da ga ponude zainteresovanim kupcima.
Koncept je premijerno prikazan još pre šest godina na salonu automobila u Ženevi, ali sada su iz fabrike stigle najave da će ovaj automobil uskoro krenuti u serijsku proizvodnju.
Automobil težak 1200 kg pokretaće 4,2 litarski V8 agregat sa 434KS i 468 Nm obrtnog momenta, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Maksimalna brzina biće oko 300 km/h a pogon na zadnjim točkovima.
Dužina automobila je 4180 mm, širina 1990 mm, visina 1080 mm. Četiri točka od 15 inča nalaze se napred i dva od 20 inča pozadi.
- respo
#557 Re: neobican dizajn/detalj autica
a onda jos ljepsiBlobi wrote:I na kraju, vrhMa.Le.Na wrote:
puno ljepsi

Last edited by respo on 12/12/2010 20:05, edited 1 time in total.
- Ma.Le.Na
#558 Re: neobican dizajn/detalj autica
nije ni ovaj...los

- respo
#559 Re: neobican dizajn/detalj autica
a onda primjereno temi 

- ljubav_aha
#560 Re: neobican dizajn/detalj autica
respo wrote: a onda jos ljepsi
- respo
- respo
#562 Re: neobican dizajn/detalj autica
ili mozda nesto slicnoljubav_aha wrote:respo wrote: a onda jos ljepsi
![]()
uh,kako je lijep

-
Blobi
#563 Re: neobican dizajn/detalj autica
@respo: mocno izgleda ovaj koncept
, samo malo pretjerano ekstravagantno za moj ukus. Isti slucaj kao i za Citroen Metropolis koncept, mocno izgleda, ali francuzi ga vole ukenjat sa samo njima svojstvenom ekstravagancijom i zeljom da budu kao Svabe. Neki ce to mozda prihvatit dobro, neki ne. A i sjetimo se samo pompezno najavljivanog iznenadjenja iz francuske automobilske kuhinje poznatijeg kao Vel Satis
. Koji je to odron od dizajna bio...
A mogla bi se otvoriti tema:

VS

A i na kraju krajeva, razlog zasto su njemci uspjesniji u autoindustriji je taj sto klijentima malo njeznije plasiraju neke totalne/ekstremne novine u dizajnu i obliku karoserije..
P.S.
Klasika uvijek pali. Obrazlozenje ("ekstravagancija" vs "klasika")

VS

A mogla bi se otvoriti tema:

VS

A i na kraju krajeva, razlog zasto su njemci uspjesniji u autoindustriji je taj sto klijentima malo njeznije plasiraju neke totalne/ekstremne novine u dizajnu i obliku karoserije..
P.S.
Klasika uvijek pali. Obrazlozenje ("ekstravagancija" vs "klasika")

VS

- ljubav_aha
#564 Re: neobican dizajn/detalj autica
respo ,just for me
hvala 
- respo
#565 Re: neobican dizajn/detalj autica
blobi ne vole svi klasiku 
da vole jos bi vozali model T od forda i to je to
da vole jos bi vozali model T od forda i to je to
- ljubav_aha
#566 Re: neobican dizajn/detalj autica
Blobi,ali frnacuzi jesu orginalniBlobi wrote:@respo: mocno izgleda ovaj koncept, samo malo pretjerano ekstravagantno za moj ukus. Isti slucaj kao i za Citroen Metropolis koncept, mocno izgleda, ali francuzi ga vole ukenjat sa samo njima svojstvenom ekstravagancijom i zeljom da budu kao Svabe. Neki ce to mozda prihvatit dobro, neki ne. A i sjetimo se samo pompezno najavljivanog iznenadjenja iz francuske automobilske kuhinje poznatijeg kao Vel Satis
. Koji je to odron od dizajna bio...
-
Fozgen
#567 Re: neobican dizajn/detalj autica
DELAHAYE ROADSTER TYPE 175 S

-
herbert mekfjuger
#568 Re: neobican dizajn/detalj autica
@Blobi primjećujem da na više mjesta "blatiš" Vel Satisa koji je meni onako solidno dizajniran, jbg sve je stvar ukusa...

šta mu fali?
jest malo neobičan, al nije ružan... bar meni...

šta mu fali?
-
Blobi
#569 Re: neobican dizajn/detalj autica
@respo: Upravo sad rekoh, nekome to odgovara, nekome ne. A kad kazem klasika, mislim na onu liniju limuzine koja nikad nece izumrijeti niti postati prevazidjena.
@ljubav:
Francuzi jesu originalni, bez daljnjeg, ali meni ne odgovara ekstravagancija, i to je moje misljenje. Dok recimo njemacka autoindustrija (uzi krug proizvodjaca) i dan danas prati onaj klasicni oblik karoserije i prepoznatljivost modela koju imaju BMW, Mercedes i Audi.
O ovome govorim

Ali naravno, ovaj Peugeot je dizajnersko veledjelo, nema sta. Samo sto meni licno ne bi lezao jedan ovakav auto. Batmanu bi ipak mozda i odgovarao
@ljubav:
Francuzi jesu originalni, bez daljnjeg, ali meni ne odgovara ekstravagancija, i to je moje misljenje. Dok recimo njemacka autoindustrija (uzi krug proizvodjaca) i dan danas prati onaj klasicni oblik karoserije i prepoznatljivost modela koju imaju BMW, Mercedes i Audi.
O ovome govorim

Ali naravno, ovaj Peugeot je dizajnersko veledjelo, nema sta. Samo sto meni licno ne bi lezao jedan ovakav auto. Batmanu bi ipak mozda i odgovarao
-
Blobi
#570 Re: neobican dizajn/detalj autica
@herbert:
Samo mi se ne svidja dizajn. Ima dobar interijer, bez daljnjeg, ali s vana je grdan pravo. Ovo je neuspjeli pokusaj uvoza ekstravagancije
Rekao bih, ekstravagantno su ga popusili s Vel Satisom
Samo mi se ne svidja dizajn. Ima dobar interijer, bez daljnjeg, ali s vana je grdan pravo. Ovo je neuspjeli pokusaj uvoza ekstravagancije
Rekao bih, ekstravagantno su ga popusili s Vel Satisom
- citroen
#571 Re: neobican dizajn/detalj autica
Ovaj vel satis je kvalitetan auto,koliko god drugi srali na njega kako je ruzan,meni je odlicanherbert mekfjuger wrote:@Blobi primjećujem da na više mjesta "blatiš" Vel Satisa koji je meni onako solidno dizajniran, jbg sve je stvar ukusa...
šta mu fali?jest malo neobičan, al nije ružan... bar meni...
- ljubav_aha
#572 Re: neobican dizajn/detalj autica
[quote="Blobi']
@ljubav:
... Ali naravno, ovaj Peugeot je dizajnersko veledjelo, nema sta. Samo sto meni licno ne bi lezao jedan ovakav auto. Batmanu bi ipak mozda i odgovarao
[/quote]
Blobi,novi modeli svih auto industija postaju sve slicniji jedni drugima zahvaljuci globalizaciji kompanija
pezo bi meni definitivno odogovarao
@ljubav:
... Ali naravno, ovaj Peugeot je dizajnersko veledjelo, nema sta. Samo sto meni licno ne bi lezao jedan ovakav auto. Batmanu bi ipak mozda i odgovarao
Blobi,novi modeli svih auto industija postaju sve slicniji jedni drugima zahvaljuci globalizaciji kompanija
pezo bi meni definitivno odogovarao
- respo
#573 Re: neobican dizajn/detalj autica
blobi jesi siguran da tak tvoj klasicni izgled nece nekad izumrijeti?
ne zaboravi da su nekad auta izgledala ovako

i da je to bila odrednica za klasicni izgled auta
btw ovo je mercedes a svaki proizvodjac je imao bar jedno auto sa ovim izgledom karoserije
ne zaboravi da su nekad auta izgledala ovako

i da je to bila odrednica za klasicni izgled auta
btw ovo je mercedes a svaki proizvodjac je imao bar jedno auto sa ovim izgledom karoserije
- respo
#574 Re: neobican dizajn/detalj autica
evo ti blobi nesto za razmisljanje

-
Gost1515
#575 Re: neobican dizajn/detalj autica
ukusi su različiti ... većini je pravo ružan.citroen wrote: Ovaj vel satis je kvalitetan auto,koliko god drugi srali na njega kako je ruzan,meni je odlicanI bobi ovaj auto nemere niakao u istu recenicu sa multiplom
Fakat
ipak je dizajnom dosta ozbiljniji.
A skontali su to oni i sami, zato ga mijenjaju ovim:The Vel Satis is distinguished by its unusual height (13 cm higher than a Safrane), which benefits interior space but results in proportions some viewed as being ungainly. In September 2002, CAR magazine described it as "ugly and very French."[1] Design commentator Stephen Bayley decided that the problem with the car was that it was "not ugly enough."