Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adnan_hz

#551 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by adnan_hz »

Edin H. wrote:
adnan_hz wrote:evo meni poslije 3 mjeseca dosla kazna. Vozio sam superbrzih 62 km/h :D :D :D ... Koliko je to para? 40 maraka jelte :D
Je'l na biciklu :shock:
auto :D za dva me ufatilo ;D
eluna

#552 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

adnan_hz wrote:
Edin H. wrote:
adnan_hz wrote:evo meni poslije 3 mjeseca dosla kazna. Vozio sam superbrzih 62 km/h :D :D :D ... Koliko je to para? 40 maraka jelte :D
Je'l na biciklu :shock:
auto :D za dva me ufatilo ;D
za 12 adnane ............ ako je ograničenje 50, tolerancija 10, radar slika na 61, ali plaćaš kaznu za UKUPNO prekoračenje, dakle 12 :)
Zejnil

#553 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Zejnil »

Evo i meni stiglo sa tri mjeseca zakašnjenja na 63 km/h pa me zanima koliko će me oglobiti na ovo.
eluna

#554 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Zejnil wrote:Evo i meni stiglo sa tri mjeseca zakašnjenja na 63 km/h pa me zanima koliko će me oglobiti na ovo.
40 KM pod uslovom da nisi prošao na crveno, za što ide vozačka na mjesec dana :)
Zejnil

#555 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Zejnil »

eluna wrote:
Zejnil wrote:Evo i meni stiglo sa tri mjeseca zakašnjenja na 63 km/h pa me zanima koliko će me oglobiti na ovo.
40 KM pod uslovom da nisi prošao na crveno, za što ide vozačka na mjesec dana :)
Danke, za crveno ne piše ništa samo u gornjem desnom uglu 63 Kmh. Inače fakat pazim na ove semafore, a ovo je malo bilo pod gasom :D
walk_M-A-N

#556 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by walk_M-A-N »

Alhemicarkaa wrote:
ZOBS Clan/Clanak 45.
(1) Brzina kretanja motornih vozila na putu/cesti pod normalnim uslovima/
uvjetima saobracaja/prometa ne smije se ograniciti saobracajnim/prometnim
znakom ispod 60 km na cas/sat na magistralnim putevima
/cestama, a 40
km na cas/sat na ostalim putevima/cestama.

Mozda ovo pomogne na sudu,zar ono nije magistralni put kroz binjezevo??

Pa piše u čestitci da je magistralni put, drugi red u tekstu - na magistralnom putu M-17, u naselju na području općine Hadžići. Elem stigla mi identična čestitka, identično prekoracenje, je li iko potegao ovaj član kao argument na sudu i kako je prošlo?
Zanimljivo je to da je dosta ljudi, kako sam čula, tuda vozilo 64 km/h :? :mrgreen:

23 stranice priče pokazuje koliko je ovo maltretiranje normalnih ljudi, ili što se kaže poštenih građana, od strane policije. Šteta je što je bilo i nepotrebne priče i prepucavanja, pa nisam baš sve pročitao, ali ima dobrih postova. Još kad bi neko sjeo i lijepo povadio dobre stvari na jedno mjesto..
I sam sam dobio prije nekoliko dana kaznu za vožnju u Zmaja od Bosne brzinom 61km/h još u julu. Onda dok sam malo skontao, ispostavila se ta ludost, da je ispred Kampusa ograničenje 50 jer nema znaka, a dalje iza Čengić Vile 60 jer imaju znakovi.

Prema ZOBS-u se može odrediti povećanje dozvoljene brzine tamo gdje postoje uslovi, član 44.2:
Na putevima u naselju, ako saobraćajno-tehnički elementi to omogućavaju, saobraćajnim znakom može se dozvoliti kretanje vozilom i većom brzinom od propisane u stavu (1) ovog člana.
Znam da je MUP predlagao da ograničenje bude 70 u Zmaja od Bosne, odnosno glavnoj longitudinali, do Ilidže, ali Ministarstvo saobraćaja Kanotna Sarajevo to nije uvažilo, nego je valjda donijelo odluku da to bude 60. I onda nisu stavili znakove tamo gdje hiljade ljudi dobiva kaznu, a stavljaju znakove po nekim sarajevskim mahalama gdje je to besmisleno. U tom Ministarstvu postoji osoba koja je kriva imenom i prezimenom i ništa, i dalje je šefica.

Što se tiče ovog člana 45, u prvi mah sam pomislio na to da je Zmaja od Bosne također magistralni put:
Brzina kretanja motornih vozila na putu pod normalnim uslovima saobraćaja ne smije se ograničiti saobraćajnim znakom ispod 60 km/h na magistralnim putevima, a 40 km/h na ostalim putevima.
Onda mi je neko rekao da se na magistralne puteve u naselju primjenjuje onaj prethodni član, sa 50, tako da ovaj, logičan član, i nema puno primjene. U stvari, ovo bi trebalo potegnuti na sudu, evo ja ću, jer ću se žaliti, pa da vidimo šta će biti.
Tranquilizer

#557 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Tranquilizer »

OGRANIČENJE 50KM/H, ZNAKOVI 60KM/H, A RADARI SLIKAJU NA 70KM/H:

U Sarajevu podignuto ograničenje brzine na 70 km/h?!

Nakon što je brzina kretanja vozila na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu, odnosno na dionici od Baščaršije do Ilidže, smanjena sa 60 na 50 kilometara na sat, povećale su se saobraćajne gužve. Vozači su negodovali zbog ovakve odluke nadležnih i tražili da se ograničenje poveća jer konstrukcija ceste to dozvoljava.

Ograničenje brzine na glavnoj saobraćajnici sada iznosi 60 kilometara na sat, ali prekoračenje do 10 km/h se ne kažnjava

Nadležni iz Ministarstva prometa i komunikacija KS-a poslušali su vapaje vozača i izašli na teren, nakon čega su propisi promijenjeni.
Prema riječima Elvedina Muratspahića, zamjenika komandira Saobraćajne policije Kantona Sarajevo, prema Zakonu vozač u naselju ne smije da se kreće brzinom većom od 50 kilometara na sat.

Fali novca za znakove

- Ovo pravilo važi u svim slučajevima, osim kada je saobraćajnim znakom regulisano drugačije. Znači, i na glavnim gradskim saobraćajnicama važi pravilo ograničenja od 50 na sat, ali pošto su postavljeni znakovi koji brzinu kretanja vozila ograničavaju na 60 kilometara na sat, vozači moraju poštovati to pravilo, istakao je Muratspahić.

Međutim, znakovi nisu postavljeni na cijeloj dionici, odnosno od Baščaršije do Ilidže, ali kako su kazali iz MUP-a, razlog je nedostatak sredstava za njihovu izradu i postavljanje. Iz MUP-a dodaju kako će bez obzira što saobraćajnica nije cijelim dijelom pokrivena novim znakovima, smatrati da je na cijeloj dionici ograničenje brzine podignuto na 60 kilometara na sat.

Muratspahić je dodao da su iz nadležnog ministarstva, nakon praćenja situacije na terenu, odlučili podići ograničenje brzine.

- Oni su zaključili da se ovom saobraćajnicom može voziti malo brže. Mi u pojedinim slučajevima možemo sugerisati zbog bolje sigurnosti, ali ovo je isključivo u nadležnosti Ministarstva prometa i komunikacija, pojasnio je Muratspahić. Oslobođenje
karanana

#558 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by karanana »

a imaju para za postavljanje nepotrebnih baklava znakova na svakoj raskrsnici glavne ceste kao i nepotrebnih "klizavo na mostu" znakova na svakoj cupriji kantona.

i sad nakon ovog vracanja na 60, raja koja je placala kaznu zbog 61-62 km/h ispadose magarci. ko mi garantuje da se i u kamerama upisao limit o kojem ovaj elvedin prica?

btw. smio bih se zakleti da 100 metara prije radara ispred marsalke ima okrugli znak sa brojem 60 u njemu i da je uvijek tu bio tako da je fakat ta kamera slikala i kaznjavala svakog ko je isao i 2-3 kilometra iznad dozvoljene brzine a ne 12-13 kilometara.
Cholina_Lokica

#559 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Cholina_Lokica »

na glavnoj cesti je uvijek bio znak da je ogranicenje 60, to se nije nikad ni mjenjalo koliko se ja sjecam. kad su tek to uveli 50 ogranicenje, bas sam obracala paznju i na svakoj raskrsnici je bio znak 60 ogranicenje a ne 50
Tranquilizer

#560 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Tranquilizer »

ovo može i znaciti i da su se naklepali dovoljno love (za ovu godinu) :roll: :roll: :roll:
AmADin_gospo

#561 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by AmADin_gospo »

sad je po gradu vračena brzina na 60 km/h ukolko znakom nije drugačije određeno.

što se tiče kamere, kad odete u mup da dostavite podatke o vozaču il se sami priajvite, oni vam na licu mjesta pišu prekršajni nalog a prije toga na monitoru pokažu i sliku. ukoliko na vašem vozilu tj. tablicama istog stoji crni krstić u bijelom krugu, onda je vaše vozilo napravilo prekršaj.

P.S. znam iz višestrukog iskustva :mrgreen:
sabanss

#562 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by sabanss »

Znak ogranicenja na 60 km/h je postavljen nekada u septembru. Do tada je vazilo idiotskih 50 km/h jer u zakonu tako pise.

Inace nadleznima i oca i majku za maltretiranje, valjda je cilj sprijeciti divljanje od 61 km/h dok im u centru grada pjesake pokupe ljudi koji pice preko stoje i ne odleze dana u zatvoru.

P.S. Oca cu ipak izostaviti, naj**em im se samo mame
smak

#563 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by smak »

ne znam dal ima kod nas, al u rep.srpskoj ako te slikala kamera i kada dobijes cestitku, u dnu cestitke ima web adresa na kojoj mozes vidjeti svoje vozilo..
Margita81

#564 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Margita81 »

sabanss wrote:Znak ogranicenja na 60 km/h je postavljen nekada u septembru. Do tada je vazilo idiotskih 50 km/h jer u zakonu tako pise.

Inace nadleznima i oca i majku za maltretiranje, valjda je cilj sprijeciti divljanje od 61 km/h dok im u centru grada pjesake pokupe ljudi koji pice preko stoje i ne odleze dana u zatvoru.

Seljacino.

Inace trebalo bi te kamere postaviti na svakih 200injak metara pa opaljivat po dzepu maksimalno. Mozda bi onda naucili kako se pristojno vozi po gradu.
citroen

#565 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by citroen »

Margita81 wrote:
sabanss wrote:Znak ogranicenja na 60 km/h je postavljen nekada u septembru. Do tada je vazilo idiotskih 50 km/h jer u zakonu tako pise.

Seljacino.

Inace trebalo bi te kamere postaviti na svakih 200injak metara pa opaljivat po dzepu maksimalno. Mozda bi onda naucili kako se pristojno vozi po gradu.
tako je :thumbup: :-)
sabanss

#566 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by sabanss »

Margita81 wrote:

Seljacino.

How yes no. Ne sikiraj se za mene, nikad nisam presao 80 km/h u gradu. Ti si ili pjesak ili vozis 30 km/h i ugrozavas saobracaj svojom nesigurnoscu.

Bolje bi ti bilo da kazes seljacino onima sto voze po 120 km/h i boli ih kurac za kaznu jer im auto nije registrovano i kada ubiju covjeka samo poceskaju jajca. Lako je policiji i drzavi sa meni slicnim jer znaju da vozac koji vozi 61 km/h sigurno hoce platiti kaznu jer hoce da je cist pred zakonom (mada ne vidim svrhu tome, covjek samo ispada budala)

Helem, normalni vozaci ce shvatiti, ostali nece....
makkaj

#567 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by makkaj »

je te shvatam...valjda sam i ja seljačina. :thumbup:
beco

#568 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by beco »

Samo da se tuspasim 63 km/h :-)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#569 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by 1946 »

beco wrote:Samo da se tuspasim 63 km/h :-)
Kakav si ti divljak za volanom!!! :-)

:D
eluna

#570 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

blago meni ...... još kad ne budete znali iza koje krivine vas čeka "djeda mrazić" :-D :-D :-D onda ću da budem još više happy
walk_M-A-N

#571 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by walk_M-A-N »

Tranquilizer wrote:OGRANIČENJE 50KM/H, ZNAKOVI 60KM/H, A RADARI SLIKAJU NA 70KM/H:

U Sarajevu podignuto ograničenje brzine na 70 km/h?!
.... Nadležni iz Ministarstva prometa i komunikacija KS-a poslušali su vapaje vozača i izašli na teren, nakon čega su propisi promijenjeni.

Fali novca za znakove
...Međutim, znakovi nisu postavljeni na cijeloj dionici, odnosno od Baščaršije do Ilidže, ali kako su kazali iz MUP-a, razlog je nedostatak sredstava za njihovu izradu i postavljanje. Iz MUP-a dodaju kako će bez obzira što saobraćajnica nije cijelim dijelom pokrivena novim znakovima, smatrati da je na cijeloj dionici ograničenje brzine podignuto na 60 kilometara na sat.
Ne znam ko je gori, "zakonodavac" koji za platu od 6.000KM donese ovakav kretenski propis, "nadležni iz MS" iz http://ms.ks.gov.ba/ koji su slušali vapaje i čekali od 7. do 12. mjeseca da postave znakove, novinar koji ne piše imena i prezimena tih ljudi kako bi se znalo koga treba nogirati, "nadležni iz MUP-a" koji su uključili radar iako znaju da je 50km/h na magistrali glupost....

karanana wrote:a imaju para za postavljanje nepotrebnih baklava znakova na svakoj raskrsnici glavne ceste kao i nepotrebnih "klizavo na mostu" znakova na svakoj cupriji kantona.
i sad nakon ovog vracanja na 60, raja koja je placala kaznu zbog 61-62 km/h ispadose magarci. ko mi garantuje da se i u kamerama upisao limit o kojem ovaj elvedin prica?
..ima se para i za druge nepotrebne znakove po malim uličicama - ja više ne znam kako voziti od silnih znakova - a najgori su mi zabrana parkiranja gdje se auto i ne može parkirati.
Pošto se oni nisu sjetili, dovoljno je bilo postaviti samo JEDNU tablu sa ograničenjem 60 (a tu treba i 70) i natpisom "na dužini od 5 km".
samo_ovaj_put

#572 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by samo_ovaj_put »

sad bi kod kampusa radar trebao slikati na 71,jer znak na raskrsnici prije tog semafora pokazuje 60
?
neki

#573 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by neki »

walk_M-A-N wrote: Pošto se oni nisu sjetili, dovoljno je bilo postaviti samo JEDNU tablu sa ograničenjem 60 (a tu treba i 70) i natpisom "na dužini od 5 km".
I gdje bi ti takvu tablu stavio?? i sta ce onaj koji se ukljuci na glavnu na raskrsnici poslije te table?? Po zakonu ne smije voziti brze od 50 onda. Zato se i stavlja tabla ogranicenja poslije svake raskrsnice ako je ogranicenje mimo propisanog zakonom
walk_M-A-N

#574 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by walk_M-A-N »

neki wrote:
walk_M-A-N wrote: Pošto se oni nisu sjetili, dovoljno je bilo postaviti samo JEDNU tablu sa ograničenjem 60 (a tu treba i 70) i natpisom "na dužini od 5 km".
I gdje bi ti takvu tablu stavio?? i sta ce onaj koji se ukljuci na glavnu na raskrsnici poslije te table?? Po zakonu ne smije voziti brze od 50 onda. Zato se i stavlja tabla ogranicenja poslije svake raskrsnice ako je ogranicenje mimo propisanog zakonom
Priča je bila da nemaju para za znakove od Otoke prema gradu, pa zato kažnjavaju ljude. To je glupo naravno. Zato sam napisao da je dovoljno bilo postaviti samo JEDNU tablu sa ograničenjem 60 km/h dok ne postave ostale. I onda bi taj koji se ukljuci na glavnu na raskrsnici poslije te table vozio 50, a svi ostali 60, i svi sretni. Ovako je nekoliko hiljada nas dobilo kazne. Od tih para će leći novi Golfovi 6 policiji...
DoradO

#575 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by DoradO »

beco wrote:Samo da se tuspasim 63 km/h :-)
... e jesi seljak :-) :lol: :lol: :lol:
Post Reply