pa cuo sam ja da i to prosle godine, da ce ove godine tj. u martu doci skroz novi internet 2-8-15 preci na flat, sa 7 ili 14mbs downloada, flat nije na fer osnovi, gdje je taj sad internetMiro Spiro wrote:Pozdrav
Ovih dana je pocelo izgradnja optičke infrastrukture na području Breke.Koliko sam čuo od majstora BH telecom postavlja optiku a bakrene parice se ukidaju.Samo ne znam je li fiber to home ili do PTT sandučića optika.Također dolazi inova centrala.
Neprovjerene informacije ali to sam čuo
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Quaresma
#551 Re: BIHnet primjedbe i komentari
-
Hendrix
#552 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Dođe ova vijest u BHTelecom oglasniku....
Usluga Moja TV dostigla broj od 10.000 korisnika!
U skladu sa daljnjom realizacijom ove usluge, BH Telecom je proširio licencu na 40.000 budućih korisnika Moje TV.
Također je definisano proširenje asortimana usluge Moje TV, čime će se povećati brojne mogućnosti na zadovoljstvo korisnika, poput: većeg broja kanala, povećanja sadržaja u okviru aplikacije Video On Demand, naknadnog gledanja sadržaja koji ste propustili (Time Shift), povećanja kapaciteta prostora za snimanje sadržaja, kao i brojna druga poboljšanja koja se tiču kvaliteta ove usluga.
Dobro su se i sjetili pored ovakve konkurencije trenutačno da nešto i dalje poboljšaju.
Usluga Moja TV dostigla broj od 10.000 korisnika!
U skladu sa daljnjom realizacijom ove usluge, BH Telecom je proširio licencu na 40.000 budućih korisnika Moje TV.
Također je definisano proširenje asortimana usluge Moje TV, čime će se povećati brojne mogućnosti na zadovoljstvo korisnika, poput: većeg broja kanala, povećanja sadržaja u okviru aplikacije Video On Demand, naknadnog gledanja sadržaja koji ste propustili (Time Shift), povećanja kapaciteta prostora za snimanje sadržaja, kao i brojna druga poboljšanja koja se tiču kvaliteta ove usluga.
Dobro su se i sjetili pored ovakve konkurencije trenutačno da nešto i dalje poboljšaju.
- Bourne
#553 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Zato sto oni "IDU 101 I DAJU "NAJ"VISE"Lud i ponosan wrote:^^
I zbog cega da daju vece brzine ovog FLAT-a, zbog cega da ponude neku normalnu i konkurentnu listu TV kanala (a ne samo smece) i zbog cega da ne deru svoje korisnike po ovako "povoljnim" cijenama?
Pa 10 000 ljudi pusi foru za 0 km unutar fiksne mreze, zadovoljavaju se ovim ponudjenim i neka ih BHT-ovci deru dok mogu...
http://www.speedtest.net/global.php#0,3,123
Top Countries Ranked by Speed
Download Speed
1 South Korea 35.47 Mb/s
2 Latvia 25.02 Mb/s
3 Lithuania 23.74 Mb/s
4 Republic of Moldova 23.24 Mb/s
5 Romania 21.99 Mb/s
6 Netherlands 21.92 Mb/s
7 Aland Islands 21.24 Mb/s
8 Japan 19.67 Mb/s
9 Sweden 19.37 Mb/s
10 Portugal 18.57 Mb/s
11 Andorra 17.82 Mb/s
12 Bulgaria 17.26 Mb/s
13 Switzerland 16.68 Mb/s
14 Germany 15.79 Mb/s
15 Denmark 15.56 Mb/s
16 Iceland 14.77 Mb/s
17 Hungary 13.53 Mb/s
18 Finland 12.88 Mb/s
19 Czech Republic 12.80 Mb/s
20 Ukraine 12.80 Mb/s
21 Estonia 12.73 Mb/s
22 Singapore 12.64 Mb/s
23 France 12.60 Mb/s
24 Norway 12.29 Mb/s
25 Belgium 12.02 Mb/s
26 Slovakia 11.69 Mb/s
27 Austria 11.30 Mb/s
28 Russia 11.24 Mb/s
29 Liechtenstein 10.77 Mb/s
30 United States 10.17 Mb/s
31 Taiwan 9.38 Mb/s
32 Spain 9.34 Mb/s
33 United Kingdom 9.18 Mb/s
34 Slovenia 9.01 Mb/s
35 Ghana 8.98 Mb/s
36 Canada 8.82 Mb/s
37 Luxembourg 8.58 Mb/s
38 Trinidad and Tobago 8.35 Mb/s
39 Kyrgyzstan 8.30 Mb/s
40 Australia 8.15 Mb/s
41 Poland 8.13 Mb/s
42 Malta 7.63 Mb/s
43 Isle of Man 7.48 Mb/s
44 Saint Pierre and Miquelon 7.45 Mb/s
45 Greece 7.44 Mb/s
46 Kazakstan 7.38 Mb/s
47 Georgia 7.08 Mb/s
48 Monaco 6.87 Mb/s
49 New Zealand 6.70 Mb/s
50 United Arab Emirates 6.60 Mb/s
51 Faroe Islands 6.57 Mb/s
52 Ireland 6.52 Mb/s
53 Macau 6.20 Mb/s
54 Greenland 6.17 Mb/s
55 Jamaica 5.73 Mb/s
56 Turkey 5.68 Mb/s
57 Vietnam 5.65 Mb/s
58 San Marino 5.64 Mb/s
59 Chile 5.55 Mb/s
60 Thailand 5.54 Mb/s
61 Macedonia 5.49 Mb/s
62 Belarus 5.32 Mb/s
63 Israel 5.15 Mb/s
64 Croatia 5.09 Mb/s
65 Aruba 4.99 Mb/s
66 Jersey 4.95 Mb/s
67 Guernsey 4.66 Mb/s
68 Maldives 4.61 Mb/s
69 Gibraltar 4.54 Mb/s
70 Grenada 4.54 Mb/s
71 Italy 4.48 Mb/s
72 Brazil 4.28 Mb/s
73 Saint Lucia 4.24 Mb/s
74 Qatar 3.97 Mb/s
75 Saudi Arabia 3.94 Mb/s
76 Montenegro 3.62 Mb/s
77 China 3.47 Mb/s
78 Mongolia 3.36 Mb/s
79 Nicaragua 3.29 Mb/s
80 Uganda 3.28 Mb/s
81 Guam 3.24 Mb/s
82 Bermuda 3.23 Mb/s
83 Cayman Islands 3.16 Mb/s
84 Bahamas 3.15 Mb/s
85 Cyprus 3.08 Mb/s
86 South Africa 3.03 Mb/s
87 Puerto Rico 2.95 Mb/s
88 Serbia 2.92 Mb/s
89 Kenya 2.85 Mb/s
90 Azerbaijan 2.82 Mb/s
91 Kuwait 2.80 Mb/s
92 Rwanda 2.73 Mb/s
93 Mexico 2.72 Mb/s
94 Netherlands Antilles 2.72 Mb/s
95 Malaysia 2.64 Mb/s
96 Albania 2.53 Mb/s
97 Mozambique 2.50 Mb/s
98 Tunisia 2.44 Mb/s
99 Dominica 2.40 Mb/s
100 Argentina 2.34 Mb/s
101 Bosnia and Herzegovina 2.33 Mb/s
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#554 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne mogu još da stave flat zbog zagušenja prometa i onih koji bi skidali ogromne količine stvari sa interneta,a to je zbog slabe infrastrukture.Sada je napravljen novi MAN ring sarajevo i sarajevo-zenica.Sada kreće implementacija po gradovima fiber optike.Lako je novopečenim ISP-ovima da se prave pametni i pokazuju infrastrukturu ali oni sve rade iz početka a telecom mora da staru modernizuje i nadogradi.Uz to mora da bude on line a cim dođe do prekida svi se zale kako im je spor internet dok drugi samo stave obavještenje da tog i tog datuma nece biti interneta IP telefona i drugih servisa.
Moze da pricaju svi kako je ovaj ili onaj najbolji interent provider.Ja sam ih promijenio skoro sve u gradu izuzev Logosofta mada sam radio i na njemu i do sada je telecomov najbolji.Iza njega je Europronet mada sada ne znam kakvi su problem im je sto nisu imali insfrasturkturu a nisam imao signala njihovog wirelesa.
Sto se tice downloada svugdje u svijetu gdje je flat kada " pretjerate" sa downloadom jednostavno vam uspore promet samo se kod nas ocekuje da se moze skinuti 300TB.
Ja u svome koristenju BH telecoma da kucnem u drvo nikada nisam imao problema sa konekcijom (dial up .ADSL ).Jeste se dešavalo da nekada pukne ili da nema negdje u "gluho" doba noci ali nikada me nije iznevjerio kada je trebao.
Mozete se neslagati sa time ali ja iznosim samo svoje misljenje. A sto se tice neorganizovasti u nekim oblastima to stoji.
Moze da pricaju svi kako je ovaj ili onaj najbolji interent provider.Ja sam ih promijenio skoro sve u gradu izuzev Logosofta mada sam radio i na njemu i do sada je telecomov najbolji.Iza njega je Europronet mada sada ne znam kakvi su problem im je sto nisu imali insfrasturkturu a nisam imao signala njihovog wirelesa.
Sto se tice downloada svugdje u svijetu gdje je flat kada " pretjerate" sa downloadom jednostavno vam uspore promet samo se kod nas ocekuje da se moze skinuti 300TB.
Ja u svome koristenju BH telecoma da kucnem u drvo nikada nisam imao problema sa konekcijom (dial up .ADSL ).Jeste se dešavalo da nekada pukne ili da nema negdje u "gluho" doba noci ali nikada me nije iznevjerio kada je trebao.
Mozete se neslagati sa time ali ja iznosim samo svoje misljenje. A sto se tice neorganizovasti u nekim oblastima to stoji.
- fole13
#555 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Miro Spiro wrote:Ne mogu još da stave flat zbog zagušenja prometa i onih koji bi skidali ogromne količine stvari sa interneta,a to je zbog slabe infrastrukture.Sada je napravljen novi MAN ring sarajevo i sarajevo-zenica.Sada kreće implementacija po gradovima fiber optike.Lako je novopečenim ISP-ovima da se prave pametni i pokazuju infrastrukturu ali oni sve rade iz početka a telecom mora da staru modernizuje i nadogradi.Uz to mora da bude on line a cim dođe do prekida svi se zale kako im je spor internet dok drugi samo stave obavještenje da tog i tog datuma nece biti interneta IP telefona i drugih servisa.
Jednostavno s nekim stvarima se neslazem s tobom to jest s vecinom.Prvo 15 godina kako je zavrsio rat oni se jos zale kako nemaju infrastrukturu koja je satro porusena i stara.U isto vrijeme se hvale kako idu prvi i daju vise ,a najveci paket im je od 20 gb sto je u danasnjem vremenu presmjesno nemozes ni ko covjek na youtube otici.Onda oni su najprofitabilnija kompanija vec duzi niz godina hvale se sa zaradom od 600 miliona na godisnjem nivou ,a nemogu opremu uraditi koja bi ih izasla par miliona.BichNET ima najskuplju internet uslugu na svjetskom nivou jer 52 km za 20 gb to je klanje i mafijasko uzimanje novaca od gradana ove zemlje.Za 52 km bi trebao dobivati 12Mps uz flat internet bez ogranicenja.Ali treba klempu finansirati pred izbore to je bitno.
-
zilog
#556 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne zelim da flejmam, ali boldirano je LAZ. Ne mora biti tvoja, ali jeste onoga ko ti je to stavio u glavu, ili na tastaturu. Kada ti to neko slijedeci put pocne pricati, otvoreno mu u lice reci da LAZE!!!Miro Spiro wrote:Ne mogu još da stave flat zbog zagušenja prometa i onih koji bi skidali ogromne količine stvari sa interneta,a to je zbog slabe infrastrukture.Sada je napravljen novi MAN ring sarajevo i sarajevo-zenica.Sada kreće implementacija po gradovima fiber optike.Lako je novopečenim ISP-ovima da se prave pametni i pokazuju infrastrukturu ali oni sve rade iz početka a telecom mora da staru modernizuje i nadogradi.Uz to mora da bude on line a cim dođe do prekida svi se zale kako im je spor internet dok drugi samo stave obavještenje da tog i tog datuma nece biti interneta IP telefona i drugih servisa.
Losa infrastruktura BH Telekoma moze biti opravdanje samo za niske brzine pristupa. ADSL je takav servis da ga flat nista ne opterecuje. Ako mozes imati 4 Mbps maksimalne brzine, mozes i flata. U pozadini ADSL-a se vec svakako nalazi optika i tu je investicija presmjesna da bi diskutovali o njoj.
Jos nesto. Prihod BHT-a je toliki da svake godine, za te pare, mogu napraviti kompletnu bakrenu infrastrukturu. Postoji samo jedna zackoljica. BHT je firma koja bazne stanice za GSM jos placa po milion KM, mada su stvarne cijene oko 20.000.
- cigara
#557 Re: BIHnet primjedbe i komentari
telekom je postao primitivan i preskup provider
-
zilog
#558 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ovo je pravi razlog zasto BHT nema flata. Prestace taljenje sa accountima iz firmi na kojima klinci nabijaju GB.Lud i ponosan wrote:Miro Spiro wrote:Ne mogu još da stave flat zbog zagušenja prometa i onih koji bi skidali ogromne količine stvari sa interneta,a to je zbog slabe infrastrukture.Sada je napravljen novi MAN ring sarajevo i sarajevo-zenica.Sada kreće implementacija po gradovima fiber optike.Lako je novopečenim ISP-ovima da se prave pametni i pokazuju infrastrukturu ali oni sve rade iz početka a telecom mora da staru modernizuje i nadogradi.Uz to mora da bude on line a cim dođe do prekida svi se zale kako im je spor internet dok drugi samo stave obavještenje da tog i tog datuma nece biti interneta IP telefona i drugih servisa.
Mozete se neslagati sa time ali ja iznosim samo svoje misljenje. A sto se tice neorganizovasti u nekim oblastima to stoji.![]()
![]()
![]()
Jadni BH Telekom, evo nakon tvog posta sad mi je zao sto moraju da "modernizuju i nadograde", a ovim ostalim je lako jerbo to rade ispocetka...![]()
![]()
![]()
E vece gluposti odavno nisam cuo.
Prvo, to je drzavna firma i za godinu dana mogu da pokriju fiber optikom pola drzave, jer imaju novac, a dozvole im nikakve nisu potrebne, sto se ne moze reci niti za jednog konkurenta.
Drugo, mogu oni da stave FLAt internet bez problema, ali nemaju kome da naplacuju prekoracenje u tom slucaju.
I trece, ne znam zasto spominjes te terabajte, mozda si bio doduse samo slikovit, ali postoji jako veliki broj provajdera koji ne stavljaju nikakvu klauzulu, a i ako ona postoji, za 99% korisnika predstavlja granicu koja se rijetko dostize.
Mogu sad navesti primjer M:tela, ali ce me neki prozvati da favorizujem jedne, tako da cu to nekom drugom prilikom.
A tu pricu oko USPORAVANJA ADSL-a ZBOG FLAT-a pricaj djeci od 3 godine, mozda tu foru i popuse.
Sto se tice Telekoma, jedno je sigurno, a to je da je provajder koji pruza svojim klijentima najskuplje usluge u regionu i za tu cijenu ne nudi nista. Svaka ostala prica je suvisna.
I da, kad korisnike shvate onako kako bi trebalo, kad im pruze usluge i ponudu dostojnu cijena koje formiraju, javno cu da pohvalim i dignem u nebesa ovu firmu, do tada jedino ostaje da pohvalim tehnicku podrsku, ljudi mislim jedini vrijedno rade, ljubazni su i za to svaka cast...
-
Miro Spiro
#559 Re: BIHnet primjedbe i komentari
JA SAM VEC NAPISAO DA JE TO SAMO MOJE MISLJENJE I DA SE NE MORATE DA SLOZITE SA TIME.A sto se tice optike nema tu neke velike mudrosti a iza ADSL-a ne stoji svugdje optika samo na backboneu je ostalo je bakar.ADSL ne opterecuje mrezu ali zato IPTV da o tome sam mislio jer trend je u svijetu da se sada pruza taj servis.Zarade oni dosta ali nisu oni sami za sebe vec drzava dosta novca pokupi za sebe.Sto se tice dozvola to se slazem ali dobro znam kako su drugi provideri provlacili svoju optiku kao "Spidermen" svoju mrezu po kvartu.Pa onda padne kiša i jao nema interenta kao i sto neko zakaci optiku jer nigdje nema sema.
Toliko od mene
Toliko od mene
-
Miro Spiro
#560 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sto se tiče IPTV-a i bakra tu se slazem zasto su dali a nemaju infrastrukturu ali ima nekoliko objašnjenja.
1.Oni su to morali da urade jer su u svijetu a i vec kod nas poceli da uvode to a moraju da budu u trendu.Sto se tice bakra nije jednostavno zamijeniti bakar u cijeloj drzavi.Moj ujak je prije rata radio na zamjeni telekomunikacione infrastrukture u Africi i znam koji je to posao kao kula od karata.NE MOZE NI JEDAN TELEKOM DA SVE ZAMJENI kao sto mnogi misle. Moze kad bi radili 24 sata 365 dana u godini.U Svicarskoj je pocela implementacija optike 1990 a završena je tek 2000 u potpunosti.
A sto se tice drugih provajdera kad mene "zeza" IPTV ili bilo sto od telekoma oni dodju u roku od 2 -4 h.Kad sam imao kablovsku po nekoliko puta ih morate zvati samo da ih dobijete a ne da vam dodju. A o odrzavanju infrastrukture to je za neku drugu temu kao to kako su im optička ostrva otvorena i ulazi kiša snijeg lišće u njih a mogu da ubiju nekoga jer kiša pada direktno na transformatore a kad bi bio kratki spoj baš se bojim da bi oni platili štetu.
Sto se tice poodređenog položaja to nije samo kod nas vec SVUGDJE u svijetu da drzavne tvrke imaju vece mogucnosti od privatnih.
1.Oni su to morali da urade jer su u svijetu a i vec kod nas poceli da uvode to a moraju da budu u trendu.Sto se tice bakra nije jednostavno zamijeniti bakar u cijeloj drzavi.Moj ujak je prije rata radio na zamjeni telekomunikacione infrastrukture u Africi i znam koji je to posao kao kula od karata.NE MOZE NI JEDAN TELEKOM DA SVE ZAMJENI kao sto mnogi misle. Moze kad bi radili 24 sata 365 dana u godini.U Svicarskoj je pocela implementacija optike 1990 a završena je tek 2000 u potpunosti.
A sto se tice drugih provajdera kad mene "zeza" IPTV ili bilo sto od telekoma oni dodju u roku od 2 -4 h.Kad sam imao kablovsku po nekoliko puta ih morate zvati samo da ih dobijete a ne da vam dodju. A o odrzavanju infrastrukture to je za neku drugu temu kao to kako su im optička ostrva otvorena i ulazi kiša snijeg lišće u njih a mogu da ubiju nekoga jer kiša pada direktno na transformatore a kad bi bio kratki spoj baš se bojim da bi oni platili štetu.
Sto se tice poodređenog položaja to nije samo kod nas vec SVUGDJE u svijetu da drzavne tvrke imaju vece mogucnosti od privatnih.
-
neki
#561 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Dzaba im i to sto mozda i dodju lakse do dozvola za prokopavanje kad su u nepovoljnom polozaju kad je rijec o nabavkama (zakon o javnim nabavkama) bilo kakvog materijala.Miro Spiro wrote:Sto se tiče IPTV-a i bakra tu se slazem zasto su dali a nemaju infrastrukturu ali ima nekoliko objašnjenja.
U telekomu vlada ogroman lopovluk i to je glavni razlog sto se kilavo razvija bilo sta a pogotovo infrastuktura za internet...vecina upravnog odbora je na platnom spisku nekog od privatnih providera i to je razlog sto su digli ruke od sarajeva
- Bourne
#562 Re: BIHnet primjedbe i komentari
http://www.speedtest.net/global.php#0,3,123
Download Speed
1 South Korea 35.47 Mb/s
2 Latvia 25.20 Mb/s
3 Lithuania 23.87 Mb/s
4 Republic of Moldova 23.70 Mb/s
5 Romania 22.13 Mb/s
6 Netherlands 21.91 Mb/s
7 Aland Islands 21.44 Mb/s
8 Japan 19.87 Mb/s
9 Sweden 19.47 Mb/s
10 Portugal 18.67 Mb/s
11 Andorra 17.40 Mb/s
12 Bulgaria 17.27 Mb/s
13 Switzerland 16.88 Mb/s
14 Germany 15.98 Mb/s
15 Denmark 15.64 Mb/s
101 Bosnia and Herzegovina 2.38 Mb/s "IDEMO 101 DAJEMO "NAJ"VISE"
Download Speed
1 South Korea 35.47 Mb/s
2 Latvia 25.20 Mb/s
3 Lithuania 23.87 Mb/s
4 Republic of Moldova 23.70 Mb/s
5 Romania 22.13 Mb/s
6 Netherlands 21.91 Mb/s
7 Aland Islands 21.44 Mb/s
8 Japan 19.87 Mb/s
9 Sweden 19.47 Mb/s
10 Portugal 18.67 Mb/s
11 Andorra 17.40 Mb/s
12 Bulgaria 17.27 Mb/s
13 Switzerland 16.88 Mb/s
14 Germany 15.98 Mb/s
15 Denmark 15.64 Mb/s
101 Bosnia and Herzegovina 2.38 Mb/s "IDEMO 101 DAJEMO "NAJ"VISE"
-
febo_acm
#563 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Miro Spiro wrote:Ne mogu još da stave flat zbog zagušenja prometa i onih koji bi skidali ogromne količine stvari sa interneta,a to je zbog slabe infrastrukture.Sada je napravljen novi MAN ring sarajevo i sarajevo-zenica.Sada kreće implementacija po gradovima fiber optike. Lako je novopečenim ISP-ovima da se prave pametni i pokazuju infrastrukturu ali oni sve rade iz početka a telecom mora da staru modernizuje i nadogradi.Uz to mora da bude on line a cim dođe do prekida svi se zale kako im je spor internet dok drugi samo stave obavještenje da tog i tog datuma nece biti interneta IP telefona i drugih servisa.
Prvo, ja se nadam da se ti šališ. Ovo prvo je izjava godine. Čuj lako je novopečenim ISP
Drugo, nije tačno da se "svugdje u svijetu uspori" internet. Ovo ti ja iz iskustva kažem. U Njemačkoj ti je FLAT = FLAT!!! U USA je FLAT = FLAT !!! I to je tako.
-
neki
#564 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne znam za njemacku i SAD al znam pouzdano da u Australiji na najvecim providerima postoji Fair use, i spustaju brzinu ako prekoracis. Rodjak mi se par puta zalio da mu je brzina na nivou dial-upaAMD wrote:Miro Spiro wrote:Ne mogu još da stave flat zbog zagušenja prometa i onih koji bi skidali ogromne količine stvari sa interneta,a to je zbog slabe infrastrukture.Sada je napravljen novi MAN ring sarajevo i sarajevo-zenica.Sada kreće implementacija po gradovima fiber optike. Lako je novopečenim ISP-ovima da se prave pametni i pokazuju infrastrukturu ali oni sve rade iz početka a telecom mora da staru modernizuje i nadogradi.Uz to mora da bude on line a cim dođe do prekida svi se zale kako im je spor internet dok drugi samo stave obavještenje da tog i tog datuma nece biti interneta IP telefona i drugih servisa.
Prvo, ja se nadam da se ti šališ. Ovo prvo je izjava godine. Čuj lako je novopečenim ISP![]()
Ne mogu da vjerujem svojim očima.
Drugo, nije tačno da se "svugdje u svijetu uspori" internet. Ovo ti ja iz iskustva kažem. U Njemačkoj ti je FLAT = FLAT!!! U USA je FLAT = FLAT !!! I to je tako.
-
Miro Spiro
#565 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Tako je u Australiji Telstra snizava a najveci je ISP cini mi se i drzavni.
Deutsche telekom prije 4 mjeseca 100% snizavao sada ne znam.
Amerika Airmail ako hocete mogu ih jos nabrojati ali ne zelim da se svadjam ni sa kim.U Americi Google pokreće svoj ISP da bi konkurisao drugim ISP i on jedini ce dati NEOGRANIĆENI DOWNLOAD a ima i ISP -ova gdje se moze downloadovati ali nepodržava P2P mreže.
P.S
Rekao sam da je lako sa infrastrukturom i njenom modernizacijom u odnosu na Telekom jer je oni prave iz 0 a nemaju infrastrukturu staru 20 pa i više godina
Deutsche telekom prije 4 mjeseca 100% snizavao sada ne znam.
Amerika Airmail ako hocete mogu ih jos nabrojati ali ne zelim da se svadjam ni sa kim.U Americi Google pokreće svoj ISP da bi konkurisao drugim ISP i on jedini ce dati NEOGRANIĆENI DOWNLOAD a ima i ISP -ova gdje se moze downloadovati ali nepodržava P2P mreže.
P.S
Rekao sam da je lako sa infrastrukturom i njenom modernizacijom u odnosu na Telekom jer je oni prave iz 0 a nemaju infrastrukturu staru 20 pa i više godina
-
Miro Spiro
#566 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Slazem se meni ne treba da skidam 100 GB i vise mjesecno ( ako moze dobro je ali mi objektivno ne treba).Bio sam 1 mjesec u Hrvatsko na nekoj obuci i sta se desilo docekao nas je Fiber to home konekcija i cini mi se VDSL 1GB/s. I znate sta sam radio ukucam sarajevo-x.com 24 sata itd i skinuo nekih serija.Potrošnja mjesec 16 GB. Moglo se skinuti koliko se hoce a bilo gdje u svijetu da se pokusa neka enormna količina da skine nakon nekog vremena ce usporiti ili ce vama samima dosaditi.
- cigara
#567 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Meni treba daleko vise od 20GB koje imam trenutno, zaboli glava od racuna, proklete poguzije
-
neki
#568 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa tvoj logosoft na omega paketima ima fair use od 4,5 %Lud i ponosan wrote:^^
No, svaka fair use klauzula (tu ne racunam onu sa EPN-a od 20%) je zadovoljavajuca za 99,5 % populacije.
- Neelix
#569 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne budite lopovi i skidajte samo sto legalno smijete skinuti, pa ce i 10gb biti i vise nego dovoljno.
-
kod65
#570 Re: BIHnet primjedbe i komentari
20GB skinem na dva blue-ray filmacigara wrote:Meni treba daleko vise od 20GB koje imam trenutno, zaboli glava od racuna, proklete poguzije
-
elSaik
#571 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Zna li mi neko reći koliko traje i kako ide čitav proces odjavljivanja sa BH telecoma?
- holowey
#572 Re: BIHnet primjedbe i komentari
cak i ako odjavis na salteru postoji sansa da ce ti nastaviti obracunavati pretplatu...Lud i ponosan wrote:Odes na salter, platis sto si duzan i odmah ugovor raskines.elSaik wrote:Zna li mi neko reći koliko traje i kako ide čitav proces odjavljivanja sa BH telecoma?
Drugacije ne mere... Cak i ako ti iskljuce net, zbog neplacanja, tebi redovno ide mjesecna pretplata bez obzira sto nema signala.
kada sam raskinuo dialup (popunio i potpisao zahtjev) i uzeo adsl, nisam ni znao da su nastavili obracunavati pretplatu za dialup dok nekih 11 mjeseci kasnije nije stigla prijetnja tuzbom zbog neizmirenih dugovanja
-
elSaik
#573 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma hoće haver da se odjavi sa bht i pređe na nešto drugo. A modem i sl., jel nosi odmah njima i ostavlja kod njih ili će oni doći po njega?!Lud i ponosan wrote:Odes na salter, platis sto si duzan i odmah ugovor raskines.elSaik wrote:Zna li mi neko reći koliko traje i kako ide čitav proces odjavljivanja sa BH telecoma?
Drugacije ne mere... Cak i ako ti iskljuce net, zbog neplacanja, tebi redovno ide mjesecna pretplata bez obzira sto nema signala.
edit: Hvala na odg.
-
tacna
#574 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sve im vrati, ja kad sam odjavljivo odnio sam i modem i necekaj kraj mjeseca vec jedno pet dana ranije jer bi te zakinuli ko i mene za 0,90 feninga.

- AmADin_gospo
#575 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ako si potpisao ugovor na 12 mjeseci ap se za mjesec dana predomislio, moraš platiti svih 12 mjeseci.holowey wrote:cak i ako odjavis na salteru postoji sansa da ce ti nastaviti obracunavati pretplatu...
kada sam raskinuo dialup (popunio i potpisao zahtjev) i uzeo adsl, nisam ni znao da su nastavili obracunavati pretplatu za dialup dok nekih 11 mjeseci kasnije nije stigla prijetnja tuzbom zbog neizmirenih dugovanja
ovako, internet i servis mi je posao zadnjih 12-13 godina, pa da kažem svoje iskustvo od samog početka, tj. od 14400 kb/s, preko 33.000 kb/s pa naviše.
BH Telekom ima najpouzdaniji niternet, najbržu i najkvalitetniju podršku, 24satni zagarantovan rad, pruža usluge koje su propisane ugovorom, brzinu koju plačaš i imaš i na ruteru. od prvog dana imam adsl i do sada mi internet nije radio cca 2 sata i poteškoče su bile ljetos s pristupom (samo po danu) stranicama van BiH. loše strane su što su bezobrazno skupi, što ne ulažu u infrastukturu dok nemoraju tj. dok ih konkurencija na to ne prisili. inovativnost im je katastrofalna, ali sve to treba razumiti s obzirom da telekom svoje pare ne troši na svoj razvoj nego na invalidnine, penzije, dnevnice, honorare, stranačke promocije itd itd, i hljebljenje nesposobnih babinih sinova i kčeri.
prednosti kablovskih operatera su što su trenutno najbolji pružatelji usluga interneta, jeftini, imaju FLAT, imaju Free Zonu, brzo i jeftino uvode nove tehnologije koje su u startu podosta bagovite ali ipak prorade (moja TV od telekoma još neradi kako bog zapovjeda)
mana kablovskih operatera je u tome što (sad manje nego prije) si potpisao ugovor na 2 mb/s a na testu imaš raspon od 450 do 700 k a u rijetkim trenutcima kad je bajram, nova godina, prvi maj, kad nema nikoga na netu, brzina možda skoči i na 1.5 M. što se tiče podrške nemoram vam pametovati, svi koji ste zvali znate da svaki ima uposlenog jednog servisera Vailant bojlera, menađera s diplomom iz Viteza/Kiseljaka/Sokoca/Gradiške, servisera Beko frižidera i "Keminog malog što mi je jednom instaliro GTA 2 koje niko drugi nije mogao instalirati" itd itd, o dolasku na adresu se ne računa u satima i danima, nego u sedmicama i mjesecima.
i na kraju, da se pitam išta u državi, montere i direktore kablovskih firmi koji su plagali kablove po gradu bi natjerao da ih sve povade i pojedu na licu mjesta. muka me ufati kad vidim da nema mjesta u gradu da su iskopali više od 3 metra pravolinijski nego su vljda zamišljali da ih snajper gađa pa su motali mašine cik-cak, po trotoarima, šahtovima, igralištima itd itd, sjebali ionako malo ravnog i neoštečenog asvalta po gradu.