Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Ljuska_u_BaklaFi

#551 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

ccccccc :-D
O'zone
Globalni moderator

#552 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Sta ima efikasno i brzo da djeluje ne mogu pomaci desnu stranu, ruku pogotovo....znam da ovo nije tema ali fakat me boli :(
Probaj toplu oblogu za opuštanje mišića i jak anelgetik. Ja sam jutros od 3 patio od toga samo kod mene je lijeva strana evo i sad me boli ali je podnošljivo jutros sam imao groznicu :roll:
Sentinel

#553 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Sentinel »

Hajmo protestovat na Zetri gore! Ko je za nađemo se gore 07 novembra :)
novi.dan.nova.nafaka

#554 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Mene priče o navodno izliječenim slučajevima podsjećaju na jednu zanimljivu igru koju smo imali na studentskom kampu. Naime, moderator je od nekoliko desetina prisutnih studenata tražio da se javi 10 sa najboljim pamćenjem. Javilo se nas nekoliko. Onda nas je moderator izdvojio od ostalih studenata kako ne bismo mogli čuti šta se dešava tamo, te je pozvao prvog od nas i ispričao mu priču o događaju koji se zbio: 2 auta marke XY, te i te boje itd su imala udes sa tim i tim posljedicama, bla bla. Nakon toga, pozvao je sljedećeg iz skupine "pametnih" i rekao ovom koji je već čuo priču pred svima da ispriča tom drugog, isto pred svima. Drugi je nakon toga pričao trećem, ...., deveti desetom.
Verzija priče koju je 9. ispričao 10. je bila nevjerovatno drugačija, tako da marke auta više nisu bile iste, boja je bila različita, posljedice isto tako.
Dakle, kao što je neko napisao, taj Alen nije izliječen, možda je autosugestijom "osjetio" neko poboljšanje, i onda je to narod pričajući od kahve do kahve toliko uveličao da onaj šarlatan ispade čudotvorac... Naravno, dodatni efekat svemu daju oni koji su plaćeni da za sitnu lovu aplaudiraju Mekkiu.
kolega

#555 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by kolega »

... a ja bih želio da liječim lezbejke od zablude im divne :D
Bitte_Halt_ja_ja

#556 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Mene priče o navodno izliječenim slučajevima podsjećaju na jednu zanimljivu igru koju smo imali na studentskom kampu. Naime, moderator je od nekoliko desetina prisutnih studenata tražio da se javi 10 sa najboljim pamćenjem. Javilo se nas nekoliko. Onda nas je moderator izdvojio od ostalih studenata kako ne bismo mogli čuti šta se dešava tamo, te je pozvao prvog od nas i ispričao mu priču o događaju koji se zbio: 2 auta marke XY, te i te boje itd su imala udes sa tim i tim posljedicama, bla bla. Nakon toga, pozvao je sljedećeg iz skupine "pametnih" i rekao ovom koji je već čuo priču pred svima da ispriča tom drugog, isto pred svima. Drugi je nakon toga pričao trećem, ...., deveti desetom.
Verzija priče koju je 9. ispričao 10. je bila nevjerovatno drugačija, tako da marke auta više nisu bile iste, boja je bila različita, posljedice isto tako.
Dakle, kao što je neko napisao, taj Alen nije izliječen, možda je autosugestijom "osjetio" neko poboljšanje, i onda je to narod pričajući od kahve do kahve toliko uveličao da onaj šarlatan ispade čudotvorac... Naravno, dodatni efekat svemu daju oni koji su plaćeni da za sitnu lovu aplaudiraju Mekkiu.
sta si se raspricao, samo kazes narod se igra gluhih telefona :D
samo malo

#557 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

karanana wrote:mozda je pitanje za podforum religija, ali nije li u nekim ajetima ili nekim analizama kurana navedeno da je jedan od znakova propasti naroda i to da taj narod masovno pocne vjerovati u madjije?
Ja sam cuo da u Bibliji pise da ce u zadnjim danima, valjda prije armagedona ili kijametskog dana kako god, narod masovno poceti vjerovati laznim prorocima i isjeljiteljima.

Nisam neki vjernik, ne znam ni sta pise u Bibliji ni Kuranu, hocu reci znam onako okvirno, vjerujem u Boga naravno ali to je sve. Tako sam cuo. Pa eto, ovo sto se danas desava, samo me podsjeca na to sto sam cuo. Menscini da to nije znak propasti naroda, vec svih naroda, odnosno planete.
Sta ce biti nakon armagedona/kijametskog dana, e to mislim niko ne zna osim Boga.

Nego, Torabi, posto zivim blizu Zetre, ovdje u krugu kilometar u oktobru ne mozes naci slobodan stan za iznajmljivanje, hoteli puni ko sibice (mislim u cijelom gradu, ne samo ovo par motela na i oko Koseva) ali bukvalno nema stana za iznajmiti, sve puno, dosla raja iz Bosne, iz Hrvatske, cak iz Makedonije cujem dosli, iznajme stan da idu na Zetru. Narod je definitivno pao na tu pricu, a ja licno bi svima savjetovao da paze sta pisu i pricaju, sejtan sve vidi i sve cuje, da nas ne kazni zbog ovog sto razotkrivamo sejtanska posla. Ozbiljan sam, od kako se pojavio Torabi svi u mojoj okolini u napastgi da odu, ja jedini kazem daj ljudi to je prevara, i ja se zadnjih dana nikako dobro ne osjecam.

Sad ce se neko nasmijati, ali ono, meni fakat nesto nije u dure (ko odgovori "otidji kod Torabija da ti pomogne", nabit cu ga nogom virtualno :D )
O'zone
Globalni moderator

#558 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

samo malo wrote:
karanana wrote:mozda je pitanje za podforum religija, ali nije li u nekim ajetima ili nekim analizama kurana navedeno da je jedan od znakova propasti naroda i to da taj narod masovno pocne vjerovati u madjije?
Ja sam cuo da u Bibliji pise da ce u zadnjim danima, valjda prije armagedona ili kijametskog dana kako god, narod masovno poceti vjerovati laznim prorocima i isjeljiteljima.

Nisam neki vjernik, ne znam ni sta pise u Bibliji ni Kuranu, hocu reci znam onako okvirno, vjerujem u Boga naravno ali to je sve. Tako sam cuo. Pa eto, ovo sto se danas desava, samo me podsjeca na to sto sam cuo. Menscini da to nije znak propasti naroda, vec svih naroda, odnosno planete.
Sta ce biti nakon armagedona/kijametskog dana, e to mislim niko ne zna osim Boga.

Nego, Torabi, posto zivim blizu Zetre, ovdje u krugu kilometar u oktobru ne mozes naci slobodan stan za iznajmljivanje, hoteli puni ko sibice (mislim u cijelom gradu, ne samo ovo par motela na i oko Koseva) ali bukvalno nema stana za iznajmiti, sve puno, dosla raja iz Bosne, iz Hrvatske, cak iz Makedonije cujem dosli, iznajme stan da idu na Zetru. Narod je definitivno pao na tu pricu, a ja licno bi svima savjetovao da paze sta pisu i pricaju, sejtan sve vidi i sve cuje, da nas ne kazni zbog ovog sto razotkrivamo sejtanska posla. Ozbiljan sam, od kako se pojavio Torabi svi u mojoj okolini u napastgi da odu, ja jedini kazem daj ljudi to je prevara, i ja se zadnjih dana nikako dobro ne osjecam.

Sad ce se neko nasmijati, ali ono, meni fakat nesto nije u dure (ko odgovori "otidji kod Torabija da ti pomogne", nabit cu ga nogom virtualno :D )
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ni ja ti nisam najbolji evo jutros se probudio u goloj vodi glava i lijevo rame puca od boli nešto kontam možda mi samo fali dodir ko zna? :mrgreen:
samo malo

#559 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

Mene u grlu nesto steze, is`o sam cak na pregled grla i stitnjace ali sve u dure, nalozio sam se izgleda na hipohondriju :D

Mozda da odselim sto dalje od Zetre dok Torabi ne zavrsi posao, sta ja znam gdje po noci slijecu one kornjace, mozda na moju zgradu pa i meni prenose nekakvu energiju :x

Moja zgrada je inace sou, nabili nam nekakvu antenu gore, ne znam ni ko valjda telekom, i ovi sa gornjih spratova utripali da su bolesni, to padaju po cesti, ovaj jedan proljetos pao u nekakav kanal a nista mu nije bar ga ja vidjam cesto kad dodje s posla, ma sou. Ima nesto u ovom dijelu grada, nije dzaba Torabi ovdje sletio.
malischa

#560 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by malischa »

kad vidim koji procenat naroda vjeruje u turabijeva "chuda" (face), te na guzvu koju prave cekajuci na "tretman", onda me pogotovu ne cude ni rezultati izbora niti opste stanje u drzavi
Traktor`

#561 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Traktor` »

samo malo wrote:Mene u grlu nesto steze, is`o sam cak na pregled grla i stitnjace ali sve u dure, nalozio sam se izgleda na hipohondriju :D

Mozda da odselim sto dalje od Zetre dok Torabi ne zavrsi posao, sta ja znam gdje po noci slijecu one kornjace, mozda na moju zgradu pa i meni prenose nekakvu energiju :x

Moja zgrada je inace sou, nabili nam nekakvu antenu gore, ne znam ni ko valjda telekom, i ovi sa gornjih spratova utripali da su bolesni, to padaju po cesti, ovaj jedan proljetos pao u nekakav kanal a nista mu nije bar ga ja vidjam cesto kad dodje s posla, ma sou. Ima nesto u ovom dijelu grada, nije dzaba Torabi ovdje sletio.
ma brate, mene je juce svaki organ bolio, fakat sve i jedan organ sam osjetio kako me boli, osjetio svaki krvni sud, svaki zglob, ma sve zivo me bolilo, raspado se...u neka doba se sjetim da sam odlucio da prestanem pusiti i laganini uzmem i zapalim...cim sam zapalio i povukao prvi dim, svi moji bolovi su prestali... :D kakav crni Torabi...
Cholina_Lokica

#562 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Cholina_Lokica »

lijeci li zivotinje, da odvedem pasce, mozda joj noga naraste :D
malischa

#563 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by malischa »

Cyclone` wrote:
samo malo wrote:Mene u grlu nesto steze, is`o sam cak na pregled grla i stitnjace ali sve u dure, nalozio sam se izgleda na hipohondriju :D

ma brate, mene je juce svaki organ bolio, fakat sve i jedan organ sam osjetio kako me boli, osjetio svaki krvni sud, svaki zglob, ma sve zivo me bolilo, raspado se...u neka doba se sjetim da sam odlucio da prestanem pusiti i laganini uzmem i zapalim...cim sam zapalio i povukao prvi dim, svi moji bolovi su prestali... :D kakav crni Torabi...

ti si izgleda bas cvrsto rijesio da prestanes pusiti :D
Traktor`

#564 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Traktor` »

malischa wrote: ti si izgleda bas cvrsto rijesio da prestanes pusiti :D
al' bas... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ma nije ba, nego fakat nisam mogo trpiti one bolove...prepo se da mi se sta ne desi, pa kontam bolje da ja zapalim, nego da umrem prije vremena...i eto produzih sebi zivot koliko toliko... :D ko kaze da cigare skracuju zivot?! :D
novi.dan.nova.nafaka

#565 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Mene priče o navodno izliječenim slučajevima podsjećaju na jednu zanimljivu igru koju smo imali na studentskom kampu. Naime, moderator je od nekoliko desetina prisutnih studenata tražio da se javi 10 sa najboljim pamćenjem. Javilo se nas nekoliko. Onda nas je moderator izdvojio od ostalih studenata kako ne bismo mogli čuti šta se dešava tamo, te je pozvao prvog od nas i ispričao mu priču o događaju koji se zbio: 2 auta marke XY, te i te boje itd su imala udes sa tim i tim posljedicama, bla bla. Nakon toga, pozvao je sljedećeg iz skupine "pametnih" i rekao ovom koji je već čuo priču pred svima da ispriča tom drugog, isto pred svima. Drugi je nakon toga pričao trećem, ...., deveti desetom.
sta si se raspricao, samo kazes narod se igra gluhih telefona :D
:-D
Ma eto, šta ja znam, učinilo mi se korisnim da ljudima prenesem iskustvo. Fakat smo svi na osnovu toga uzeli pouku kako ne treba nasjedati pričama rekla-kazala...
felichi

#566 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by felichi »

forum definitivno nije odraz javnog mnijenja.
ovdje niko ne vjeruje, a zetri se ne moze prici od mase naroda koja nadire sa svih strana.

slican fenomen kao i za izbore.
O'zone
Globalni moderator

#567 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

felichi wrote:forum definitivno nije odraz javnog mnijenja.
ovdje niko ne vjeruje, a zetri se ne moze prici od mase naroda koja nadire sa svih strana.

Forum je najbliže nešto što imamo javnom mijenju jer ovdje imamo ljude i koji vjeruju u to i koji ne, samo eto desilo se da nas više ne vjeruje u energiju pet planeta i da vidimo ublehu u tome nego korist.
ultima_palabra

#568 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

O'zone wrote:

Forum je najbliže nešto što imamo javnom mijenju jer ovdje imamo ljude i koji vjeruju u to i koji ne, samo eto desilo se da nas više ne vjeruje u energiju pet planeta i da vidimo ublehu u tome nego korist.
Pa ne baš... s obzirom da ljudi koji vjeruju su uglavnom forumaši sa dvocifrenim brojem postova, koji su se maksuz registrovali ili ponovo javili nakon dužeg vremena zbog ove teme. Ne vidim nijednog redovnog forumaša da vjeruje u 5 planeta :-D
Forumaši nikako nisu reprezentativan uzorak javnog mnijenja (vjerovatno ne bih ni bio ovdje da jesu)... pa ovdje je Naša Stranka bila druga stranka po jačini, a vidi kako su prošli ;-)
malischa

#569 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by malischa »

na faceu je 88 % ljudi reklo da vjeruje :)

a i najpoznatiji bosanski umjetnik dimitrijevic je rekao da vjeruje. valjda smo mi svi ovdje budale :-)
DoradO

#570 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by DoradO »

ja samo znam da svaki dan moram krenuti na posao 40 min ranije kako ne bih kasio zbog guzvi na i oko kosevskog :x
... a kad se vracam jos gore 8-)
malischa

#571 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by malischa »

DoradO wrote:ja samo znam da svaki dan moram krenuti na posao 40 min ranije kako ne bih kasio zbog guzvi na i oko kosevskog :x

otidji turabiju, mozda ti pomogne :evil:
jedna tamo

#572 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jedna tamo »

:lol:
ri0

#573 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ri0 »

Cyclone` wrote:

Drug da nisu cigare = Hors samo malo sminkas pricu ? :D :D
DoradO

#574 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by DoradO »

malischa wrote:
DoradO wrote:ja samo znam da svaki dan moram krenuti na posao 40 min ranije kako ne bih kasio zbog guzvi na i oko kosevskog :x

otidji turabiju, mozda ti pomogne :evil:
:lol:

jbg drug, zakasnio sam... sad kad bi stao u onaj red sumnjam da bi stigao do kraja njegovog mandata :D
femme

#575 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by femme »

O'zone wrote:

javno MNIJENJE... Zasto ljudi koriste izraze koje ne znaju izgovoriti ili napisati. Reci misljenje i kraj price. ;-)
Locked