bizet wrote:pankreas i slezena eho nalaz uredan.
nalaz na bubrezima bez osobitosti.
u abdomenu i maloj zdjelici se ne evidentira prisustvo slobodne tecnosti
(napravim pogresan klik na mobu pase ne mogu vratiti na zadnji red, nego moram u novu poruku)
drugo su bolovi u donjem dijelu stomaka dok se rasteze materica, a drugo je ova bol koja se osjeti na dodir i tik ispod desne dojke...desna strana gornjeg stomaka mi je i zategnutija i napetija od lijeve, to osjetim prilikom dodira, bas sam poredila i kao da nekad bude kao neko malo oteknuce, neka grbica i tu je bas zariste boli koja se onda razlaze po desnoj strani
ja sam lezeca trudnica, kretanje samo do wc-a i nazad i tako vec puna 4 mjeseca, mozda i to igra neku ulogu, kila vise nego bi da sam se normalno kretala imam, uz totalni izostanak kondicije i vjerovatno dobru atrofiju misica
mislim da nisam nista izostavila

Cuj lezeca trudnica?
Lezis od 4 mjeseca trudnoce jel?
Pa sto odmah nisi rekla, nije tebi nista, malo bi da se leta oko tebe i da se brine, i da se pregledas.
U drugom si stanju, budi sebi, pa onda drugom. I na kraju, ako su mogle zene u pecini prije tebe, mozes i ti nekako dovesti trudnocu ovu kraju i ako to nije za tebe, nemoj bivati trudna vise.
Ha ja. Cuj od 4 mjeseca lezeca trudnica, nabila kilograma, sa kilogramima holesterol kao u prici i sad je zaboli s vremena na vrijeme zuc. To je tvoj recept za trudnocu uradio tebi. Da si rekla da ti nije nista i da moras da radis do 8 mjeseca trudnoce, bila bi zdrava kao dren i nista te nebi boljelo. A sad idi onima koji su ti preporucili da se pravis bolesna jer si trudna, i da lezis umjesto da si radna, i na nogama, pa da oticu ko bukagije, neka oteknu, ne moze se i biti trudno i da te ne zigne nikad nista, i da jos lezis 4 mjeseca. Sad je kasno, ali eto. Jedina trudnica koja treba da lezi je zena koja ima disfunkciju grlica maternice i koja moze da se porodi prijevremeno i da joj pukne voda prijevremeno, i kojoj se usije grlic maternice da do toga nebi doslo. To su obicno zene koje nose blizandi ili trojke, i imale su operacije na grlicima maternice i slcno. Svaka druga zena, a narucito ona koja je u 4 mjesecu trudnoce ne treba da od sebe pravi pacenicu vec da radi i krece se koliko moze, i ne dozvoli labilnoj psihi da "prelezava" trudnocu ko neku infeketivnu bolest.
I jest, nisam akuser, ali u Americi, gdje je zivim i radim, zene rade do 8 mjeseca trudnoce, imaju 6 sedmica nakon poroda dok se ne vrate na posao, i jos nisam cuo u svom treningu medicinskom, nijednu trudnicu da je lezala 4 mjeseca. Radis to sebi, za sebe, a ne meni i nekom drugom. Zbog toga, mani se ti dijagnozica, nego lezi jos mjesec dana, i ako nije za tebe, imaces jedno djete i kraj price. Ja imam pacijente koji imaju rakove najgorih stadija pa nisu legli 4 mjeseca u krevet, a da mi je zena legal u 4 mjesecu trudnoce u krevet, predlozio bih joj odmah da ga abortira, jer kako ces sljedecih 25 godina ako si nakon 4 mjeseca na ivici hospitalizacije i lezanja. Nego nije tebi nista, trudna si i u drugom stanju, ide tesko ali kraj se primice, i nemoj na ovaj nacin trudovati ikad vise. Nije normalno nabaciti 20-30kg jer imas u sebi bebu od 2-3 kg, takodje mozes dobiti gestacioni dijabetis, sto ce onda uvecati plod, tebe predispozirati za dijabetis, dijete od 5kg treba poroditi, a kod nas bezbeli nema epiduralne, pa se onda muci. Zbog toga, mani se ti hrane i "zdravog" nabijanja mase, jedi toliko da nisi hospitalizirana, pij tekucine i strpi se jos mjesec dana.