Pa kad pogledash borbe u kojim je zijanio,i kad vidish od koga je zijanio onda nemere biti dobar borac,opet ponavljam,on je samo prosjecan borac i nista vishe od toga..Cyrax wrote:Ma lik trola sto se lozite
MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- citroen
#551 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#552 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Od koga je izgubio? Od JDS-a koji se bori za titulu? Od Mira koji je bio prvak? Od Konga koji nakon ove pobjede dobija contender fight? Mirko odavno nije vrhunski borac ali reci da je prosjecan moze samo MMA neznalica ili troll 
-
enisss
#553 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jos nepotvrdjena informacija al izgleda da ce se odrzati Mirkova oprostajna borba u Areni u Zagrebu...11. decembra ...ako to bude istina sigurno sam tamo 
- chengaba
#554 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ma hajd samopouzdanje, nego nakon tog meča je ostao i bez koljena kako treba.UnscarD wrote: Mislim da mu je u UFC-u presudila borba protiv Gonazage...i to laktovi koji su u UFC-u bili dozvoljeni a u Pridu nisu. Mirko nije bio dovoljno spreman na to u tom momentu (kasnije je taj segment znacajno popravio) i Gonzaga ga je razorio laktovima tako da kada ih je sudija podigao, Mirko nije ni vidjeo onaj high kick. Taj high kick je Mirkovo samopouzdanje razbio na paramparcad. Nakon te borbe, to nije vise bio isti borac a za sve je kriva nedovoljno doba pripremljenost na laktove u parteru.
A pogledajte opet meč sa Big Countryem i obratite pažnju na Mirkov desni biceps (navodno ga je povrijedio 15 dana prije meča) i na generalno odsustvo udaraca desnom rukom.
@Citroen - nemoj više majke ti, da je sa K1 završio karijeru, imao bi odličnu karijeru, a sa Japanom i Prideom je imao fenomenalnu karijeru i zasluženo dosegao status legende.
A o tome kakav je lik:
- pirmin
#555 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
chengaba wrote: A o tome kakav je lik:
- 4m3l
#556 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kaze Mirko da mu je doktor savjetovao da odkaze borbu ali on nije htio, evo slike tog bicepsa:

Pa ovaj HK je polovicno sjeo
Nelson ga nije ni osjetio, nevjerovatno kako je lik otporan na udarce...
Inace ne koristi on desnu ruku za udaranje samo lijevu, pogledajte ostale njegove borbe i vidjet cete...
Jedino sto se nije mogao hrvat te ga je Nelson lahko obarao....
Edit: Obratite paznju na Nelsonov stomak

Pa ovaj HK je polovicno sjeo
Inace ne koristi on desnu ruku za udaranje samo lijevu, pogledajte ostale njegove borbe i vidjet cete...
Jedino sto se nije mogao hrvat te ga je Nelson lahko obarao....
Edit: Obratite paznju na Nelsonov stomak
-
UnscarD
#557 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
chengaba wrote:Ma hajd samopouzdanje, nego nakon tog meča je ostao i bez koljena kako treba.UnscarD wrote: Mislim da mu je u UFC-u presudila borba protiv Gonazage...i to laktovi koji su u UFC-u bili dozvoljeni a u Pridu nisu. Mirko nije bio dovoljno spreman na to u tom momentu (kasnije je taj segment znacajno popravio) i Gonzaga ga je razorio laktovima tako da kada ih je sudija podigao, Mirko nije ni vidjeo onaj high kick. Taj high kick je Mirkovo samopouzdanje razbio na paramparcad. Nakon te borbe, to nije vise bio isti borac a za sve je kriva nedovoljno doba pripremljenost na laktove u parteru.![]()
A pogledajte opet meč sa Big Countryem i obratite pažnju na Mirkov desni biceps (navodno ga je povrijedio 15 dana prije meča) i na generalno odsustvo udaraca desnom rukom.
@Citroen - nemoj više majke ti, da je sa K1 završio karijeru, imao bi odličnu karijeru, a sa Japanom i Prideom je imao fenomenalnu karijeru i zasluženo dosegao status legende.
A o tome kakav je lik:
A jasta je i koljeno, ono je bilo ruzno vidjeti...sjecam se taj mec kada je bio, Nova iskljuci sliku i ostavi ton. Ja ugasim TV i nadjem snimak, i objasnim djevojci da ucita video stavi na full screen da ne vidim koliko traje mec ...ona je takvu facu napravila dok je to podesavala jer je vidjela nokaut da sam ja samo rekao , " e ne moras stavljati na full screen , reci mi samo jeli ziv" , kaze ona " ne znam " .... trebao biti neki dernek kod mene to vece , dzaba ja sjeban, ko da mi se to bratu desilo.
-
Strauss
#558 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
mirko u petak na gol.hr
http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/mm ... podne.html
http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/mm ... podne.html
- Citrojen
#559 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
@chengabachengaba wrote:Ma hajd samopouzdanje, nego nakon tog meča je ostao i bez koljena kako treba.UnscarD wrote: Mislim da mu je u UFC-u presudila borba protiv Gonazage...i to laktovi koji su u UFC-u bili dozvoljeni a u Pridu nisu. Mirko nije bio dovoljno spreman na to u tom momentu (kasnije je taj segment znacajno popravio) i Gonzaga ga je razorio laktovima tako da kada ih je sudija podigao, Mirko nije ni vidjeo onaj high kick. Taj high kick je Mirkovo samopouzdanje razbio na paramparcad. Nakon te borbe, to nije vise bio isti borac a za sve je kriva nedovoljno doba pripremljenost na laktove u parteru.![]()
A o tome kakav je lik:
Da je zavrsio na vrijeme ,mozda bi bio legenda, a da se voli zezati to se zna i to mu dosta bolje ide od borbi.
-
bob sap
#560 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
al kad se sjetim ove borbe Fedor i Mirko auuuuuuuu

-
UnscarD
#561 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
E to me recimo ne bi iznenadilo previse ... Japancima je Mirko legenda ali i Fedor...taj mec je bio daleko najveci mec ikada u Pride-u. Ako Fedor potone jos malo, ko zna, mozda im ponude remach uz neku dobru lovu.
Mada mislim da i nemam neku zelju da gledam taj mec.
Mada mislim da i nemam neku zelju da gledam taj mec.
-
Strauss
#562 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
mogao bi to i m1 global vrlo lahko organizovati. mirko ga tesko moze ugruzoti, da ne kazem da skoro nema sansi, tako da bi rusi jedno tako veliko ime mogli iskoristiti za vracanje fedora na vrh. iako su obojica daleko od nivoa kad su se borili u pride, bez obzira ta borba bi izazvala ogromno interesovanje, a time i zaradu.
zanimljivo ce biti pogledati mirka na gol.hr da vidimo sta ima reci o nastavku karijere. ja cisto sumnjam da ce on u poptunosti prekinuti karijeru. izleti u japan(bilo mma, bilo k1) ili u neke manje mma organizacije..
zanimljivo ce biti pogledati mirka na gol.hr da vidimo sta ima reci o nastavku karijere. ja cisto sumnjam da ce on u poptunosti prekinuti karijeru. izleti u japan(bilo mma, bilo k1) ili u neke manje mma organizacije..
- amra67
#563 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
nisam znala za ovu stranicu gol.hr.Strauss wrote:mogao bi to i m1 global vrlo lahko organizovati. mirko ga tesko moze ugruzoti, da ne kazem da skoro nema sansi, tako da bi rusi jedno tako veliko ime mogli iskoristiti za vracanje fedora na vrh. iako su obojica daleko od nivoa kad su se borili u pride, bez obzira ta borba bi izazvala ogromno interesovanje, a time i zaradu.
- zli_hordas
#564 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nista bez lebannera sa 120 kg,kako ga je bilo milina gledati.
-
enisss
#565 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Roy Nelson bi ostao na nogama da je bio u to vrijeme i da se bavio boksomamra67 wrote:nisam znala za ovu stranicu gol.hr.Strauss wrote:mogao bi to i m1 global vrlo lahko organizovati. mirko ga tesko moze ugruzoti, da ne kazem da skoro nema sansi, tako da bi rusi jedno tako veliko ime mogli iskoristiti za vracanje fedora na vrh. iako su obojica daleko od nivoa kad su se borili u pride, bez obzira ta borba bi izazvala ogromno interesovanje, a time i zaradu.
zanimljivo ce biti pogledati mirka na gol.hr da vidimo sta ima reci o nastavku karijere. ja cisto sumnjam da ce on u poptunosti prekinuti karijeru. izleti u japan(bilo mma, bilo k1) ili u neke manje mma organizacije..citam da perak ??? ima borbu sa bob sapom i da se duuugo priprema za taj mec
pa bob sap dodje u ring i padne sam i ako ga ne udaris !! pokupi lovu za par sekundi u ringu ode kuci smijajuci se sa debelim ispisanim chekom. ovdje kad se borio sa peter aertsom, bio je punih 10 sekundi u ringu. peter ga malo zakacio a on se valjao po patosu kao da ga je voz strefio dok sudija nije izbrojao do deset. onda se podigao kao da nista nije bilo. covijek skontao kako lako doci do para i to koristi.sve sto zna a to je zahukta se u prvoj rundi 20 sekundi i to je to. a onaj ko trenira boks i kickbox zna kako je 20 sekundi punching punom snagom iscrpljujuce. poslije toga treba se brzo oporaviti (na tome se i radi na trenizima da se sto prije i u kratkom roku mozes restartovati sebe i ici dalje, jer ne drzi djabe ti cardio trener sekundarku u ruci i kad ti kaze GO! ides dalje i nema price) ) ali posto je covijek gradjen kako je gradjen i kako mu je cardio los njemu treba pet minuta da dodje sebi i da opet smogne snage da pokusa zadati udarce kao u prvim sekundama borbu. sta meni ovdje upada u oci a to je da su ljudi koji treniraju ovaj sport na prostorima bivse YU opsjednuti svojom tezinom a ne tehnikom , brzinom i snagom udaraca. pa najace udarce ima borac koji tezi oko 95 kg. majk tajson je u svoje najbolje vrijeme tezio oko 95 kg. na vidim koji bi ostao na nogama bilo koje kilaze kad ga covijek udari.
- vinnie_jones
#566 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Gled'o sam CRO-a i Konga ("malce" obično preskočim nisu mi nešto interesantni
), Mitrione je zanimljiv borac teškaš sa radom nogu a la bokser srednjak, dobro se držao u prve dvije runde, šteta što ga je Shaka Zulu onako demolirao u trećoj
- dzeno123
#567 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Sta je sa Denisom i povratkom u UFC, znam da je bila prica oko nove godine?
- vinnie_jones
#568 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Po scsportu trebao bi se uoči Nove boriti u Vegasu 
-
Strauss
#569 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
"Dobio sam poziv da se 30. decembra borim na jednoj velikoj gala večeri u Las Vegasu na kojoj bi učestvovali najbolji svjetski borci"dzeno123 wrote:Sta je sa Denisom i povratkom u UFC, znam da je bila prica oko nove godine?
po informacijama sa upravo ovog sajta.
http://www.sarajevo-x.com/sport/clanak/111101168
-
Strauss
#570 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ne znam za nelsona, al onaj ludi japanac yatsu bi sigurno. kad god je rijec o ovim izdrzljivim borcima sjetim se njeg i batina koje dobio u dva navrata od goodridgea.enisss wrote:Roy Nelson bi ostao na nogama da je bio u to vrijeme i da se bavio boksom
- vinnie_jones
#571 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
jel' on poslije radio k'o sudija? Matsui je znao "popiti" finih batina, Sakuraba isto, japanska škola fanatizma 
- drugodtvogdruga
#572 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Nisi se ti rodio kad sam ja poco pratit MMA. A vidjeli smo te "bolje" MMA borce kad su dosli u UFC, osramotilo se 97% njih, stradale sve te legende.Cyrax wrote:Za one sto su poceli od juce da prate MMA i nije nesta uradiodrugodtvogdruga wrote:haha komentara, alo ba, mirko nije nista posebno uradio u karijeri osim 2006-e i grand prixa, ali razumijem sto ga vi hvalite, sa ovih je prostora ovo ono, coek ima deset poraza u karijeri sto je poprilicno lose, doso u ufc i nista nije napravio, ali eto samo vi..Postojale su MMA i prije UFC-a. Daleko bolje nego danas
-
enisss
#573 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
koji trolldrugodtvogdruga wrote:Nisi se ti rodio kad sam ja poco pratit MMA. A vidjeli smo te "bolje" MMA borce kad su dosli u UFC, osramotilo se 97% njih, stradale sve te legende.Cyrax wrote:Za one sto su poceli od juce da prate MMA i nije nesta uradiodrugodtvogdruga wrote:haha komentara, alo ba, mirko nije nista posebno uradio u karijeri osim 2006-e i grand prixa, ali razumijem sto ga vi hvalite, sa ovih je prostora ovo ono, coek ima deset poraza u karijeri sto je poprilicno lose, doso u ufc i nista nije napravio, ali eto samo vi..Postojale su MMA i prije UFC-a. Daleko bolje nego danas
-
harisaga
#574 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
drug je i za fedora tvrdio da je prosjecan borac
:D To je isto ko da kazes za schumahera da je prosjecan vozac formule 1.
-
sitna.buranija
#575 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
"Cro Cop otkrio: 'Mogao sam ostati invalid!'"
http://sportski.net.hr/klub-boraca/page ... 63006.html
http://sportski.net.hr/klub-boraca/page ... 63006.html