- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
holowey

#551 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by holowey »

sLLayer wrote:Koliko se ima fore registrovati auto nakon isteka registracije prije nego sto moram vratiti table??
mislim 30 dana od dana isteka registracije
Stjui

#552 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Stjui »

sLLayer wrote:Koliko se ima fore registrovati auto nakon isteka registracije prije nego sto moram vratiti table??

Član 8.
(Produženje važenja registriranja vozila)

(1) Zahtjev za produženje važenja registriranja vozila podnosi vlasnik registriranog vozila prije isteka važenja
registracije, ali ne prije 30 dana od isteka važenja registracije vozila.
(2) Uz zahtjev se prilaže potvrda o tehničkom pregledu vozila, izuzev u slučajevima navedenim u Zakonu. Zavozila pogonjena gasom prilaže se i karton ovjere tehničke ispravnosti uređaja za gas.
(3) Produženje registriranja vozila vrši se upisivanjem roka važenja registracije u ispravu o registriranju vozila.
(4) Produženje registriranja vozila iz člana 7. ovog Pravilnika vrši se na naprijed propisani način.
(5) Ako se zahtjev za produženje važenja registriranja motornog vozila ne podnese u roku od 30 dana od dana
isteka važenja registracije, vozilo se briše iz evidencije registriranih vozila i vlasnik vozila je dužan u roku od
osam dana vratiti registarske tablice, o čemu se donosi rješenje
sLLayer

#553 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by sLLayer »

Stjui wrote:

Član 8.

(1) Zahtjev za produženje važenja registriranja vozila podnosi vlasnik registriranog vozila prije isteka važenja
(2) Uz zahtjev se prilaže potvrda o tehničkom pregledu vozila, izuzev u slučajevima navedenim u Zakonu. Zavozila pogonjena gasom prilaže se i karton ovjere tehničke ispravnosti uređaja za gas.
(3) Produženje registriranja vozila vrši se upisivanjem roka važenja registracije u ispravu o registriranju vozila.
(4) Produženje registriranja vozila iz člana 7. ovog Pravilnika vrši se na naprijed propisani način.
(5) Ako se zahtjev za produženje važenja registriranja motornog vozila ne podnese u roku od 30 dana od dana
isteka važenja registracije, vozilo se briše iz evidencije registriranih vozila i vlasnik vozila je dužan u roku od
hvala puno
goran16v

#554 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by goran16v »

iceman ze wrote:Jeep, 4000 cm3, 140 kw.
Za tu zapreminu je samo putarina bila 250 KM ako se dobro sjecam jer sam je ja toliko placao na 4200 ccm.
mirzet87sa

#555 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mirzet87sa »

2987ccm3, 165kw, 2005g
valter.ba

#556 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by valter.ba »

1.9 TDI 74 KW 510 KM! Najjeftinije u KS sto sam nasao. Brzo efikasno ljubazno ... Preporuka!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
mirzet87sa

#557 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mirzet87sa »

valter.ba wrote:1.9 TDI 74 KW 510 KM! Najjeftinije u KS sto sam nasao. Brzo efikasno ljubazno ... Preporuka!

Koliko traze za ovo moje gore, ako ti nije problem provjerit
valter.ba

#558 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by valter.ba »

Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.

mirzet87sa

#559 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mirzet87sa »

valter.ba wrote:Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.

hvala unaprijed :kiss:
valter.ba

#560 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by valter.ba »

mirzet87sa wrote:
valter.ba wrote:Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.

Frendu broj mob je 061 501 205. Ne trebas traziti povoljniju registraciju od ove jer je nema garantovano!

mirzet87sa

#561 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mirzet87sa »

valter.ba wrote:
mirzet87sa wrote:

Frendu broj mob je 061 501 205. Ne trebas traziti povoljniju registraciju od ove jer je nema garantovano!

Zvat cu sutra, obzirom da trebam da registrujem vise auta tokom godine potrebna mi je jeftinija varijanta :D
Hvala na broju
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#562 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Slo Burner »

Nije to nista, vidjeces ti kad ode Lezaj na radilici, pa turbina , pa zamajac :D
valter.ba

#563 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by valter.ba »

Kome ba:lol::lol::lol:

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#564 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Slo Burner »

valter.ba wrote:Kome ba:lol::lol::lol:

Ovom bolan sto se sekira za registraciju renaulta :P
O'zone
Globalni moderator

#565 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by O'zone »

1.3, 43 KW, 461KM

Majku................... :evil:
xamp

#566 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by xamp »

O'zone wrote:1.3, 43 KW, 461KM

Nesto novije? :) Garant ti pukli i porez na luksuz :)
sLLayer

#567 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by sLLayer »

2.0 136ks 600 mambi jbt :roll:
O'zone
Globalni moderator

#568 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by O'zone »

xamp wrote:
O'zone wrote:1.3, 43 KW, 461KM

Nesto novije? :) Garant ti pukli i porez na luksuz :)
2000 godina, kakvo novije :evil:
Snake Eyes

#569 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Snake Eyes »

Stjui wrote:

Član 8.

Sjećam se da mi je pred kućom tri godine stajao automobil neregistrovan i kada sam ga opet registrovao dobio sam nove tablice i vratio stare ali mi niko ne reče što ih nisam vratio ranije. Šta onda znači ovo da moram vratiti tablice u roku od osam dana?
goran16v

#570 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by goran16v »

Snake Eyes wrote:
Sjećam se da mi je pred kućom tri godine stajao automobil neregistrovan i kada sam ga opet registrovao dobio sam nove tablice i vratio stare ali mi niko ne reče što ih nisam vratio ranije. Šta onda znači ovo da moram vratiti tablice u roku od osam dana?

To je tako moglo dok nisu dosle ove nove tablice.
Snake Eyes

#571 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Snake Eyes »

goran16v wrote:
Snake Eyes wrote:

Pa i bilo je sa starim tablicama, kakve bi bile posljedice sada ako ih ne predam na vrijeme?
goran16v

#572 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by goran16v »

Snake Eyes wrote:
goran16v wrote:
Snake Eyes wrote:

Pa i bilo je sa starim tablicama, kakve bi bile posljedice sada ako ih ne predam na vrijeme?
Dobio bi kaznu.
Snake Eyes

#573 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Snake Eyes »

goran16v wrote:
Snake Eyes wrote:
Dobio bi kaznu.
Možeš li malo detaljnije ukoliko si u potpunosti upoznat, kako bi je dobio, poštom? Kolika je kazna?
goran16v

#574 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by goran16v »

Snake Eyes wrote:
goran16v wrote:
Snake Eyes wrote:
Dobio bi kaznu.
Možeš li malo detaljnije ukoliko si u potpunosti upoznat, kako bi je dobio, poštom? Kolika je kazna?
Nisam imao iskustvo, ali koliko znam rjesenje o vracanju tablica u roku od 8 dana dobijes postom, a kazna tj nalog valjda isto stize postom. Kazna bi trebala biti:

Novcanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit ce se za prekrsaj:
• vlasnik vozila ako u roku od osam dana ne vrati registarske plocicemjerodavnome tijelu Clan/Clanak 208. stav/stavak 4;
• vlasnik vozila koji postupa suprotno odredbama Clana/Clanka 208.stav/stavak 5.
Osim novcane kazne vozacu se odredjuju i jedan ili dva kaznena boda.

Clan 208, stavak 4:
4) Vlasnik vozila, ako ne produzi registraciju vozila u roku od 30 dana od dana isticanja vazenja potvrde o registraciji, duzan je vratiti registarske/registracijske tablice/plocice nadleznom/ovlastenom organu/tijelu u roku od osam dana.
Clan 208, stavak 5:
5) Vlasnik vozila duzan je odjaviti vozilo ako je prodano, unisteno ili otpisano i ako je vlasnik promjenio stalno prebivaliste, odnosno sjediste, u roku od 15 dana. U istom roku vlasnik je duzan prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u potvrdi o vlasnistvu i potvrdi o registraciji.
Snake Eyes

#575 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Snake Eyes »

goran16v wrote:
Snake Eyes wrote:
Nisam imao iskustvo, ali koliko znam rjesenje o vracanju tablica u roku od 8 dana dobijes postom, a kazna tj nalog valjda isto stize postom. Kazna bi trebala biti:

Novcanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit ce se za prekrsaj:
• vlasnik vozila ako u roku od osam dana ne vrati registarske plocicemjerodavnome tijelu Clan/Clanak 208. stav/stavak 4;
• vlasnik vozila koji postupa suprotno odredbama Clana/Clanka 208.stav/stavak 5.
Osim novcane kazne vozacu se odredjuju i jedan ili dva kaznena boda.

Clan 208, stavak 4:
4) Vlasnik vozila, ako ne produzi registraciju vozila u roku od 30 dana od dana isticanja vazenja potvrde o registraciji, duzan je vratiti registarske/registracijske tablice/plocice nadleznom/ovlastenom organu/tijelu u roku od osam dana.
Clan 208, stavak 5:
5) Vlasnik vozila duzan je odjaviti vozilo ako je prodano, unisteno ili otpisano i ako je vlasnik promjenio stalno prebivaliste, odnosno sjediste, u roku od 15 dana. U istom roku vlasnik je duzan prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u potvrdi o vlasnistvu i potvrdi o registraciji.
Hvala na informacijama!
Post Reply