mislim 30 dana od dana isteka registracijesLLayer wrote:Koliko se ima fore registrovati auto nakon isteka registracije prije nego sto moram vratiti table??
- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- holowey
#551 Re: REGISTRACIJA - infarkt
- Stjui
#552 Re: REGISTRACIJA - infarkt
sLLayer wrote:Koliko se ima fore registrovati auto nakon isteka registracije prije nego sto moram vratiti table??
Član 8.
(Produženje važenja registriranja vozila)
(1) Zahtjev za produženje važenja registriranja vozila podnosi vlasnik registriranog vozila prije isteka važenja
registracije, ali ne prije 30 dana od isteka važenja registracije vozila.
(2) Uz zahtjev se prilaže potvrda o tehničkom pregledu vozila, izuzev u slučajevima navedenim u Zakonu. Zavozila pogonjena gasom prilaže se i karton ovjere tehničke ispravnosti uređaja za gas.
(3) Produženje registriranja vozila vrši se upisivanjem roka važenja registracije u ispravu o registriranju vozila.
(4) Produženje registriranja vozila iz člana 7. ovog Pravilnika vrši se na naprijed propisani način.
(5) Ako se zahtjev za produženje važenja registriranja motornog vozila ne podnese u roku od 30 dana od dana
isteka važenja registracije, vozilo se briše iz evidencije registriranih vozila i vlasnik vozila je dužan u roku od
osam dana vratiti registarske tablice, o čemu se donosi rješenje
-
sLLayer
#553 Re: REGISTRACIJA - infarkt
hvala punoStjui wrote:sLLayer wrote:Koliko se ima fore registrovati auto nakon isteka registracije prije nego sto moram vratiti table??
Član 8.
(1) Zahtjev za produženje važenja registriranja vozila podnosi vlasnik registriranog vozila prije isteka važenja
(2) Uz zahtjev se prilaže potvrda o tehničkom pregledu vozila, izuzev u slučajevima navedenim u Zakonu. Zavozila pogonjena gasom prilaže se i karton ovjere tehničke ispravnosti uređaja za gas.
(3) Produženje registriranja vozila vrši se upisivanjem roka važenja registracije u ispravu o registriranju vozila.
(4) Produženje registriranja vozila iz člana 7. ovog Pravilnika vrši se na naprijed propisani način.
(5) Ako se zahtjev za produženje važenja registriranja motornog vozila ne podnese u roku od 30 dana od dana
isteka važenja registracije, vozilo se briše iz evidencije registriranih vozila i vlasnik vozila je dužan u roku od
-
goran16v
#554 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Za tu zapreminu je samo putarina bila 250 KM ako se dobro sjecam jer sam je ja toliko placao na 4200 ccm.iceman ze wrote:Jeep, 4000 cm3, 140 kw.
-
mirzet87sa
#555 Re: REGISTRACIJA - infarkt
2987ccm3, 165kw, 2005g
- valter.ba
#556 Re: REGISTRACIJA - infarkt
1.9 TDI 74 KW 510 KM! Najjeftinije u KS sto sam nasao. Brzo efikasno ljubazno ... Preporuka!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
mirzet87sa
#557 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Koliko traze za ovo moje gore, ako ti nije problem provjeritvalter.ba wrote:1.9 TDI 74 KW 510 KM! Najjeftinije u KS sto sam nasao. Brzo efikasno ljubazno ... Preporuka!
- valter.ba
#558 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.
-
mirzet87sa
#559 Re: REGISTRACIJA - infarkt
hvala unaprijedvalter.ba wrote:Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.
- valter.ba
#560 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Frendu broj mob je 061 501 205. Ne trebas traziti povoljniju registraciju od ove jer je nema garantovano!mirzet87sa wrote:hvala unaprijedvalter.ba wrote:Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.
-
mirzet87sa
#561 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Zvat cu sutra, obzirom da trebam da registrujem vise auta tokom godine potrebna mi je jeftinija varijantavalter.ba wrote:Frendu broj mob je 061 501 205. Ne trebas traziti povoljniju registraciju od ove jer je nema garantovano!mirzet87sa wrote:hvala unaprijedvalter.ba wrote:Nazvacu covjeka sutra da pitam mogu li ti dati broj telefona pa ga nazovi za detalje. U svakom slucaju mislim da ces dobiti najpovoljniju ponudu u gradu garantovano. Lik je vrlo prijatan i profesionalan. Javim ti se.
Hvala na broju
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#562 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nije to nista, vidjeces ti kad ode Lezaj na radilici, pa turbina , pa zamajac 
- valter.ba
#563 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Kome ba:lol::lol::lol:
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#564 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ovom bolan sto se sekira za registraciju renaultavalter.ba wrote:Kome ba:lol::lol::lol:
- O'zone
- Globalni moderator
#565 Re: REGISTRACIJA - infarkt
1.3, 43 KW, 461KM
Majku...................
Majku...................
- xamp
#566 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nesto novije?O'zone wrote:1.3, 43 KW, 461KM
Majku...................
-
sLLayer
#567 Re: REGISTRACIJA - infarkt
2.0 136ks 600 mambi jbt 
- O'zone
- Globalni moderator
#568 Re: REGISTRACIJA - infarkt
2000 godina, kakvo novijexamp wrote:Nesto novije?O'zone wrote:1.3, 43 KW, 461KM
Majku...................Garant ti pukli i porez na luksuz
- Snake Eyes
#569 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Sjećam se da mi je pred kućom tri godine stajao automobil neregistrovan i kada sam ga opet registrovao dobio sam nove tablice i vratio stare ali mi niko ne reče što ih nisam vratio ranije. Šta onda znači ovo da moram vratiti tablice u roku od osam dana?Stjui wrote:sLLayer wrote:Koliko se ima fore registrovati auto nakon isteka registracije prije nego sto moram vratiti table??
Član 8.
-
goran16v
#570 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Snake Eyes wrote:
Sjećam se da mi je pred kućom tri godine stajao automobil neregistrovan i kada sam ga opet registrovao dobio sam nove tablice i vratio stare ali mi niko ne reče što ih nisam vratio ranije. Šta onda znači ovo da moram vratiti tablice u roku od osam dana?
To je tako moglo dok nisu dosle ove nove tablice.
- Snake Eyes
#571 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa i bilo je sa starim tablicama, kakve bi bile posljedice sada ako ih ne predam na vrijeme?goran16v wrote:Snake Eyes wrote:
Sjećam se da mi je pred kućom tri godine stajao automobil neregistrovan i kada sam ga opet registrovao dobio sam nove tablice i vratio stare ali mi niko ne reče što ih nisam vratio ranije. Šta onda znači ovo da moram vratiti tablice u roku od osam dana?
-
goran16v
#572 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Dobio bi kaznu.Snake Eyes wrote:Pa i bilo je sa starim tablicama, kakve bi bile posljedice sada ako ih ne predam na vrijeme?goran16v wrote:Snake Eyes wrote:
- Snake Eyes
#573 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Možeš li malo detaljnije ukoliko si u potpunosti upoznat, kako bi je dobio, poštom? Kolika je kazna?goran16v wrote:Dobio bi kaznu.Snake Eyes wrote:
Pa i bilo je sa starim tablicama, kakve bi bile posljedice sada ako ih ne predam na vrijeme?
-
goran16v
#574 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nisam imao iskustvo, ali koliko znam rjesenje o vracanju tablica u roku od 8 dana dobijes postom, a kazna tj nalog valjda isto stize postom. Kazna bi trebala biti:Snake Eyes wrote:Možeš li malo detaljnije ukoliko si u potpunosti upoznat, kako bi je dobio, poštom? Kolika je kazna?goran16v wrote:Dobio bi kaznu.Snake Eyes wrote:
Pa i bilo je sa starim tablicama, kakve bi bile posljedice sada ako ih ne predam na vrijeme?
Novcanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit ce se za prekrsaj:
• vlasnik vozila ako u roku od osam dana ne vrati registarske plocicemjerodavnome tijelu Clan/Clanak 208. stav/stavak 4;
• vlasnik vozila koji postupa suprotno odredbama Clana/Clanka 208.stav/stavak 5.
Osim novcane kazne vozacu se odredjuju i jedan ili dva kaznena boda.
Clan 208, stavak 4:
4) Vlasnik vozila, ako ne produzi registraciju vozila u roku od 30 dana od dana isticanja vazenja potvrde o registraciji, duzan je vratiti registarske/registracijske tablice/plocice nadleznom/ovlastenom organu/tijelu u roku od osam dana.
Clan 208, stavak 5:
5) Vlasnik vozila duzan je odjaviti vozilo ako je prodano, unisteno ili otpisano i ako je vlasnik promjenio stalno prebivaliste, odnosno sjediste, u roku od 15 dana. U istom roku vlasnik je duzan prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u potvrdi o vlasnistvu i potvrdi o registraciji.
- Snake Eyes
#575 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Hvala na informacijama!goran16v wrote:Nisam imao iskustvo, ali koliko znam rjesenje o vracanju tablica u roku od 8 dana dobijes postom, a kazna tj nalog valjda isto stize postom. Kazna bi trebala biti:Snake Eyes wrote:
Možeš li malo detaljnije ukoliko si u potpunosti upoznat, kako bi je dobio, poštom? Kolika je kazna?
Novcanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit ce se za prekrsaj:
• vlasnik vozila ako u roku od osam dana ne vrati registarske plocicemjerodavnome tijelu Clan/Clanak 208. stav/stavak 4;
• vlasnik vozila koji postupa suprotno odredbama Clana/Clanka 208.stav/stavak 5.
Osim novcane kazne vozacu se odredjuju i jedan ili dva kaznena boda.
Clan 208, stavak 4:
4) Vlasnik vozila, ako ne produzi registraciju vozila u roku od 30 dana od dana isticanja vazenja potvrde o registraciji, duzan je vratiti registarske/registracijske tablice/plocice nadleznom/ovlastenom organu/tijelu u roku od osam dana.
Clan 208, stavak 5:
5) Vlasnik vozila duzan je odjaviti vozilo ako je prodano, unisteno ili otpisano i ako je vlasnik promjenio stalno prebivaliste, odnosno sjediste, u roku od 15 dana. U istom roku vlasnik je duzan prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u potvrdi o vlasnistvu i potvrdi o registraciji.