kamen je dobro,hvala na pitanjuMichun wrote:kamenu, kako si?
imam pitanjce (unaprijed hvala) sestica donja desna, nekad bila popravljana, plitka je plomba. prije nekih mjesec dana me je pocela boliti na zagriz, pa cak mi je i u noci kuckala. odem do zubara, skine tu plombu, a ja skacem do plafona od bolova. covjek se cudi kaze: ne znam sta te toliko boli, pliiitko. snimi zub, nista nema. stavi malo lijeka, kao da se "odmori" zub i da se javim za 2-3 dana. ne boli. ja odem, stavi drugu plombu i opet me boli. manje nego prije ali me boli opet na zagriz.
slican slucaj je bio i sa lijevom sesticom. izvadili zivac, zatvorili. nekad je jos osjetim u pms-u. znam da zvuci sega al sam hpersenzitivna u pms-u pa me i zubi bole i osjetljivi su na hladno tih 4-5 dana.
pitanje: sta mi je???![]()
![]()
miSim, jel fakat moze biti da ja izubijam zub gornjim pa da je trauma i da zato boli ili je to nesto sto moj zubar ne zna.
zaista bih volio vidjeti snimak,jer su ti simptomi malo pomjesani ali perkutorna bol(na zagriz) i pulsiranje govore da nesto nije ok...postoji mogucnost da ta sestica uoste nije problem...mozda je neki zub pored,ili onaj u gornjoj vilici...mozda je i traumatska okluzija u pitanju(ako si nesto mnogo tvrdo zagrizla ili pak imas problem s bruksizmom)...a mozda je pms-om uzrokovan hipersenzivitet(sto je moguce)...
ali bih volio prvo pogledati snimak...jer u ovakvim slucajevima idemo linijom da trazimo ono sto nije...ovo su najzanimljiviji sluicajevi u nasoj praksi
imas li mogucnost da mi posaljes snimak?