Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
d700

#551 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by d700 »

minjonja wrote:...

i ja se toga bojim, ali je zakon na "nasoj" strani. zabranjeno je huskati zivotinju na drugu i mjeriti njegovu ostrinu na drugoj zivotinji, nebitno je li ishod smrt ili ne.
Ja mislim da sada sve ovisi o Tuzilastvu i koliko ce oni biti ozbiljni da ovo procesiraju i da budu istrajni. To ce -i ako sam samo povrsinski poznavaoc prilika u BiH- biti ovisno o pritisku koji ce se na njih vrsiti.

Ovo sto se radilo do sada se treba i dalje raditi. Cim se upozna nadlezna osoba za to...samo je zvati, slati mailove...
Dogman

#552 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Dogman »

d700 wrote: Ja mislim da sada sve ovisi o Tuzilastvu i koliko ce oni biti ozbiljni da ovo procesiraju i da budu istrajni. To ce -i ako sam samo povrsinski poznavaoc prilika u BiH- biti ovisno o pritisku koji ce se na njih vrsiti.

Ovo sto se radilo do sada se treba i dalje raditi. Cim se upozna nadlezna osoba za to...samo je zvati, slati mailove...
Zalosno je u kakvoj zemlji zivimo. Zakon je tu, a nitko ga ne provodi i jedini nacin da se nesto postigne je masovno okupljanje gradjana. Jad i bijeda nase svakodnevnice.
Cholina_Lokica

#553 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

sjooo sad sam upalila i jedan i drugi klip i gledala po nekoliko puta, 99% sam sigura da je isti pas u pitanju, i vremenske prilike i jednog i drugog mi odgovaraju sadasnjim vremenskim prilikama...
SoulSeeker

#554 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

d700 wrote:Evo...."Babuka" in Action.....(Objavljeno na Fejsu)

Image

Pashe, jer na ovo s upaljacem se vec izcmizdrio u clanku Oslobodjenja...

Znaš kako kažu... "Iver ne pada daleko od klade", ili "kakav pas takav i sin"...

Ako mu je otac ovako zapaljiv, ja se slažem, sin mu je sasvim normalan. Rodio ih babuka...
minjonja

#555 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

SoulSeeker wrote:...

Pashe, jer na ovo s upaljacem se vec izcmizdrio u clanku Oslobodjenja...

Znaš kako kažu... "Iver ne pada daleko od klade", ili "kakav pas takav i sin"...

Ako mu je otac ovako zapaljiv, ja se slažem, sin mu je sasvim normalan. Rodio ih babuka...[/quote]

meni nekako naumpade ona: "cega se pametan stidi,..."
jedna

#556 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by jedna »

Dogman wrote:Je li pocinitelj ovog zlocina domorodac ili je doselio od nekud?

mislim da je to najmanje u bitno u cijeloj priči
zvrk

#557 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

dogman svi smo mi nekad doselili odnekud

mislim da je dobar prijedlog sa grupe na fb

da se ovoj firmi posalje mail sa video snimkom
da vide sta im sticenik radi
pa da vidimo hocel onda dobiti bager

pod uslovom da ova firma postoji uopce
SoulSeeker

#558 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

minjonja wrote:meni nekako naumpade ona: "cega se pametan stidi,..."
Tip je po meni "out of control" jer piše velikim slovima (po netiquette-u kompletan tekst pisan velikim slovima za razliku od par riječi nije naglašavanje nečega nego klasična dernjava) i žensku osobu naziva guskom. Da mu je ženskić sa kojim je "razgovarao" ne dao dragi Tito malo bliže i pri ruci, vjerovatno bi je i prebio jer samo tako može ušutkati "gusku"... Meni onda uopšte nije ni čudo što mu djeca kolju i terorišu bespomoćne i bolesne pse po ulici, jer evo gospodin Karović želi prebiti gusku, a ima i bager, ili valjda dva... Dakle, ako poželite da jednog dana terorišete pse koje imate namjeru raznositi H bombama po gradu zajedno sa onima koji prose, kupite sebi bager jer to donosi mnogo prednosti. Pored toga što neometano možete terorisati pse, možete i "sve ostale glupače nazvati guskama".

Inače, tip mi je i malo simpatičan radi jedne scene jer je iskren. Ovo je jedan dio teksta koji je pisao, možeš ga uporediti sa slikom gore da ne misliš da izmišljam... :)

Image

Tako je gospodine Karoviću, u pravu ste, ono što su uradila Vaša djeca ne mogu uraditi ni mnogo iskusniji LUDI. :)
SoulSeeker

#559 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

zvrk wrote:dogman svi smo mi nekad doselili odnekud

Mislim da si baš ti tražio multimedijalca. Pa evo me... slučajno sam profesionalac, a ovakve usluge će ti svakako biti besplatne. Napiši mi šta želiš i gdje da ti to pošaljem.
Karmen86

#560 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Karmen86 »

Zvrk,
taman sam htjela ovo predloziti. Znaci, trebamo poslati mail sa snimkama, linkove s foruma, s web stranica portala gdje je vijest objavljena sa snimkama i slikama tog monstruma. U zapadnim zemljama su vrlo osjetljivi na životinje i sigurno nece dobiti donaciju. Pa ćemo vidjeti onda je li babuka ponosan, vec ce ga nadraufati i namlatiti da ce plav ici u skolu kad ne dobije bager, j...ga bager da ga j....
Imam psa, prelijepog, najboljeg prijatelja na svijetu, jedinog kojeg kad cijeli dan ostavim samog opet mi se obraduje i pola sata skace po meni, umjesto da se ljuti kao sto bi covjek to uradio. Tko ima psa zna kolika je to ljubav, mene je ovo sve potreslo da sam plakala kao nikad, dva dana ne spavam, moramo nesto uciniti, jednostavno moramo!
Nadam se da ce ih drustvo izolirati, bolesnici jedni, da ce komsije okretati glavu od njih, da ce monstrum ostati bez drustva, djevojke itd. Tko ubija životinju, ubija i čovjeka, sjetimo se Mrnjavca, Mistrica i ostalih zrtava obijesti. to su ljudi koji ubijaju iz obijesti zivotinje i onda jednog dana izbodu nekoga u tramvaju/troli/vilsu/ ili na nekom drugom mjestu iz ciste obijesti!
SoulSeeker

#561 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Ljudi, pa zar ovi pitbulli nisu zakonom zabranjeni za držanje? Ili sam nešto pobrkao?
SoulSeeker

#562 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Karmen86 wrote:Tko ubija životinju, ubija i čovjeka
Aferim hanuma...
minjonja

#563 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

zvrk wrote:dogman svi smo mi nekad doselili odnekud

gledala sam sve njegove slike i koliko sam skontala njegov stari posjeduje bager jer je na bageru napisano njegovo ime i njegov broj telefona, znaci da kod oca u firmi radi.

ovaj skup u subotu treba pametno iskoristiti i voljela bih da cujem sto vise prijedloga sta da budu ciljevi.

ja sam za da se rupe u zakoni preprave. bio je jedan slucaj gdje je covjek namjerno jedno kuce pregazio, sve snimljeno, sa slikama, 3 covjeka su bila spremna svjedociti protiv njega. sa veljom su otisli do jednog advokata da ih savjetuje i rekao im je da nema nista od toga jer ubijeni pas je lutalica i pocinioc zlocina nije bio vlasnik tog psa. tome je kriva samo jedna recenica u zakonu koja je omogucila onom covjeku da se izvuce nekaznjen.
onda, akcije kastracija kao u zenici, besplatno lijecenje napustenih i ulicnih pasa, linija za prijavljivanje zlostavljanje zivotinja... ima li jos kakvih savjeta i prijedloga?
SoulSeeker

#564 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Malo da vas upoznam sa čime imate posla... Postovi neće sadržavati krvave scene, što je svakako bolje...

Mahniti pitbull rastrgao policijski automobil:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/ ... fault.aspx

Pitbull napada konje, i ubija jednog:

Pitbull napada stariju bespomoćnu ženu:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SuN57mHo4bI&NR=1[/youtube]

Pitbull bez ikakvog povoda napao retrivera:

http://www.vauvau.net/index.php?option= ... Itemid=235

Pitbull napao dječaka:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... ecaka.html

Pitbul terijer napao dijete u Petrovaradinu:

http://www.naslovi.net/2008-05-28/gradj ... inu/687131

Pas pitbull nasmrt izgrizao i ubio čovjeka:

http://naslov.hr/novosti_crna_kronika/P ... tari/edabj

Pitbull napao sedmogodišnje dijete:

http://www.advance.hr/clanak/zagreb-pit ... asnika-psa

Sada vam je valjda jasno sa kakvim američkim genetskim smećem imamo posla.
HAVANA

#565 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by HAVANA »

Ima mi drug pitbulla,fin čovjek pravooo...fin pitbull pravooo...
chuchumbamayumbe

#566 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by chuchumbamayumbe »

malkice je off topic, ali sta mislite o ovome?!
Po meni je i ovo jedna vrsta zlostavljanja, pas se istraumira u ovoj masini!

SoulSeeker

#567 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

HAVANA wrote:Ima mi drug pitbulla,fin čovjek pravooo...fin pitbull pravooo...
Kao što sam i napisao, pitbull je genetski modificirano američko smeće namjenjeno borbama za koje niko ne zna kada će popizdit. Imami i mi grizlija, dobar je pravo, ali mu nije mjesto među ljudima, a naročito u obdaništima.
zvrk

#568 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

@soul seeker
hvala ti puno prije svega

ja sam veceras u totalnoj frci privatno
kucam nesto za sta imam rok :(

potrebno je naci ovu firmu o kkojoj je otac govorio

i poslati im slike i ova dva klipa klanja pasa

uz malo objasnjenje o njihovom sticeniku

ako ne moze ovo neko drugi uraditi veceras
ja cu sutra

a kod nas nije zabranjeno haman ni medjeda drzat na lancu a kamoli pit bulla

moji porijedlozi za cilj protesta su negdje na 13-15 stranici - od jutros su
minjonja

#569 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

nije to americko geneticko smece, nego ces primijetiti da su svi ovi psi imali vlasnike. nisam sigurna ko ono rece da je covjek kad se rodi kao glina koja se oblikuje u nesto lijepo ili ruzno, zavisno od raznih uticaja. tako je isto i kod psa, samo sto najveci uticaj na njega im vlasnik. mene je napao i ugrizao mjesanac pudle i pekinezera. bio je strasno agresivan jer su mu vlasnici bili da bog sacuva.

ja ne znam kako neko moze imati psa i voljeti ga na takav nacin da ga salje u borbe gdje njegov pas dobija ugrize i ogrebotine.
milenko

#570 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by milenko »

SoulSeeker wrote:Ljudi, pa zar ovi pitbulli nisu zakonom zabranjeni za držanje? Ili sam nešto pobrkao?
da nisi mozda cit'o njemacke zakone???
chuchumbamayumbe

#571 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by chuchumbamayumbe »

Ma schenad su generalno OK, imao sam ih nekoliko, zadnji je bio rotvajler, i generalno su blesavi koliko vas vole i kako su ludo odani. A 99,9% njihovog ponasanja je preslikano od gazde i odnosa prema njemu.
Ko nije ima schene niti ne zna kakve su to relacije.
I da, mnogo je veca sansa da ce neko nastradati u gradu od homo sapiensa, nego od scheneta, jel tako?
Vise ljudi zavrsi u hitnoj ili umre zbog pcele, nego zbog Canis lupus familiarisa-a!
SoulSeeker

#572 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

milenko wrote:da nisi mozda cit'o njemacke zakone???
Nisam, ali u Hamburgu, Berlinu, Getingemu, Minhenu, Bonu, i Frankfurtu nisam vidio niti jednog jedinog pitbulla na ulici. Nemam ništa protiv da mi citiraš taj dio zakona. :)
ryan

#573 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by ryan »

Image
Cholina_Lokica

#574 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

@soulseeker
nema potrebe da blatis pit bullove, to su divni psi, to znam iz iskustva. ako nisi znao, najvise napada na covjeka imaju dalmatiner i njemacki ovcar ;) i sasvim je nepotrebno citavu rasu blatiti ako nemas nikakvog iskustva sa njima, i ravnas se prema tome sto mediji preseravaju. i to sto se desavaju napadi, to je cista greska ljudi i bolesnika koji se dokopaju psa, i takvi ljudi ce istu stvar uraditi sa bilo kojom rasom... imaju ruznu reputaciju cisto zbog bolesnih LJUDI a ne zbog njih samih, ljudi ih pustaju i tjeraju da se bore, ali kad kazem da ih tjeraju to i i mislim

SoulSeeker

#575 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Dile wrote:i sasvim je nepotrebno citavu rasu blatiti ako nemas nikakvog iskustva sa njima,
Problem je u tome što imam preko rodice (nije je puno unesrećio, samo je jednom ugrizao bez ikakvog razloga), i od tada nosim CZ 7.65 koji je uvijek "otkočen". :)
Post Reply