U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
tuzlak58

#551 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by tuzlak58 »

A forsiranje savezništva sa Hrvatskom koje si pomenuo u prethodnom postu... ne znam, nije sam Slobo bio u Karađorđevu.]
Mislim da se nesto mijenja u hrvatskoj politici spram Bosne i da ne mozemo vise ici na kartu izjednacavanja Beograda i Zagreba (sto praktikuju nasi politicari) da bi se dodvorili Srbima. Ocito to ne pomaze, Srbi imaju svoj pravac i cilj ma kako se mi ponasali. Mislim da moramo imati saveznika a ne vidim nikog blizeg od Hrvatske.
Pa sutra i njih ceka ovo sa Granicem i Mesicem, ovo je samo probni balon.
ahuseino

#552 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ahuseino »

and

#553 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by and »

Chairman wrote:Ala mudrujete u blizini radijatora... ajde nesto konkretno.

U petak su mirni protesti pokrenuti od strane studenata SSST-a, univerziteta osnovanog od strane gosp. Ejupa Ganica. Pocinju u 1 pred katedralom, ide se gradom i do Engleske ambasade. Eto prilike da svi vi svoje nezadovoljstvo na konkretnom primjeru pokazete.
Takodjer, preporucujem Sa-x da ovome posveti malo vecu paznju.
Onima kojima je glupo da protestvuju sami evo dobre prilike jer ce tu biti bar 300 studenata.

Pozdrav
napokon da neko skonta gdje se treba protestvovati
jefferson

#554 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

and wrote:
Chairman wrote:Ala mudrujete u blizini radijatora... ajde nesto konkretno.

U petak su mirni protesti pokrenuti od strane studenata SSST-a, univerziteta osnovanog od strane gosp. Ejupa Ganica. Pocinju u 1 pred katedralom, ide se gradom i do Engleske ambasade. Eto prilike da svi vi svoje nezadovoljstvo na konkretnom primjeru pokazete.
Takodjer, preporucujem Sa-x da ovome posveti malo vecu paznju.
Onima kojima je glupo da protestvuju sami evo dobre prilike jer ce tu biti bar 300 studenata.

Pozdrav
napokon da neko skonta gdje se treba protestvovati
Ta nam je engleska gamad o glavi radila i u ratu a i sad.Oni su jedni od onih sto su zasluzni sto danas ovakve probleme i ovakvu drzavu imamo. Da oni nisu bili pobornici embarga na oruzje danas bi drugu pricu pricali.
glavutan

#555 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by glavutan »

...

03. Mar. 2010. 20:31 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» glavutan

tri puta upono postirash jedno te isto nakon brisanja. e ne moze tako.

zoom66
Last edited by Anonymous on 03/03/2010 20:33, edited 1 time in total.
Reason: 03. Mar. 2010. 20:31 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma” » glavutan
Loulou

#556 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Loulou »

ahuseino wrote:Super je govorila, Ganiceva kci...
http://www.youtube.com/watch?v=WiKICoJl ... r_embedded
Maloprije sam i ja ovo gledala... Odlično, Emina.
BiH-x

#557 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by BiH-x »

ahuseino wrote:Super je govorila, Ganiceva kci...

http://www.youtube.com/watch?v=WiKICoJl ... r_embedded
:bih:
jefferson

#558 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

Mimo toga sto mi se njegova stranka (SDA) gadi koliko recimo i Dodik ili SDS, taj covjek je bio u predsjednistvu kada se nije znalo hocel predsjednistva biti uopste na mapi sljedeci dan. Isto tako, price o ganicu kao ratnom profiteru su uvijek postojale, ali za razliku od 99% ratnih profitera, Ganic je covjek izuzetno cijenjen u svijetu. Ne prima Ganic platu u Sarajevu ili penziju, Ganic je u americi medju akadmeskom zajednicom izuzetno cijenjen, i vjerujem da zaradjuje dosta novca (zasluzeno) na osnovu svog znanja. Ovakvi komentari o ljudima koji su izuzetno obrazovani, i koji su izuzetno znacajni za drzavu samo salje poruku ostalim bosancima koji imaju slicne kvalitete da ostanu vani izvan BiH.

Sto se tice Emine, ona je extra posao uradila. Na vrhunskom engleskom je vrlo elokventno odradila posao. Ganic, Silajdzic, Lagumdzija i slicni su uvijek bili trn u oku Srbiji jer su tokom rata predstavljali sve ono sto Srbija nije, a to je civilizaciju i pripadnost naprednim drustvima.
chuchumbamayumbe

#559 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by chuchumbamayumbe »

Poslusao sam i nsta konkretno nisam cuo.
Svasta je ispricala, ali nista konkretno sto bi pomoglo sudu javnosti da shvati o kakvom se zavlacenju i lakriji britanskog suda radi, a samo je to trebala da uradi.
Da ih napadne zbog zadrzavanja sa diplomatskim pasosem (za koji mi nije jasno odakle Ganicu, nije u politici), jedino je spomenula da ne daju da se vidi sa porodicom, sve skupa 5 sekundi.
Umjesto sto je izgubila 2 minute pokusavajuci opisati dogadjanja u Dobrovoljackoj i slicne gluposti, umjesto sto je spominjala Srbiju, morala je napasti Veliku Britaniju i prozvati direktno odogovorne!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#560 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Admir_1984 »

zvornicanin wrote:
komi wrote:šta se ovdje muti da mi je znati :shock:
Pa prvo uzmi u obzir OVE cinjenice:
1.Dr Ganic je vise puta do sada putovao u VB bez problema...
2.Veza izmedju OVOGODiSNJE hapsenja i politicke polarizacije na Balkanu
3.U oktombru u BiH glasanje??
4.Dali je ustvari u pitanju guranje bosnjaka da se jos jednom zahebu i glasaju za nacionalne stranke??

5.Sta dobija/gubi Srbija ovim hapsenjem na svjetskoj sceni???
6Sta dobija/gubi Bosna?
Kad sam sebi odgovoris na ova pitanja skontaces sta se muti,po meni nista dobro jer ovo ti je ko i uvjek eglesko udaranje magarca da se sjeti konj... :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Nije ovo daleko od istine
dallton

#561 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by dallton »

zvornicanin wrote:
komi wrote:šta se ovdje muti da mi je znati :shock:
Pa prvo uzmi u obzir OVE cinjenice:
1.Dr Ganic je vise puta do sada putovao u VB bez problema...
2.Veza izmedju OVOGODiSNJE hapsenja i politicke polarizacije na Balkanu
3.U oktombru u BiH glasanje??
4.Dali je ustvari u pitanju guranje bosnjaka da se jos jednom zahebu i glasaju za nacionalne stranke??
5.Sta dobija/gubi Srbija ovim hapsenjem na svjetskoj sceni???
6Sta dobija/gubi Bosna?
Kad sam sebi odgovoris na ova pitanja skontaces sta se muti,po meni nista dobro jer ovo ti je ko i uvjek eglesko udaranje magarca da se sjeti konj... :skoljka: :skoljka: :skoljka:
veze izmedju izbora, hapsenja, sudjenja i ostalog su vise manje jasne - hajmo praviti belaj, ne bi li u mutnom sta ulovili , jer se vlast u srbiji samo na tome odrzava - ili je prica o kosovu ili necemu slicnom, a u nedostatku boljeg mozemo se zabaviti i pokusajem hapsenja ganica, jer vlast u srbiji sebi u krug kupuje vrijeme buduci da im se ne da idu u eu jer kontaju da im je bolja ovakva situacija nadaju se da ce kroz kupovinu vremena capiti bar malo zemlje jal na sjeveru kosova jal u bih...

hoce li bosnjaci glasati za nacionalne stranke ala sda - ja u to cisto sumnjam, mislim da je sda na celu s mrljom tihicem spremna za arhivu - uostalom, tihic a i sda su na ovom slucaju a pogotovo na slucaju ilije jurisica pokazali kolike su to P.CKE
:D

srbija dobija to sto pokuasava da izjednaci sve strane pred svijetom i demonstrira silu podizuci sebi cijenu pred strancima porukom tipa "ako nas ne gotivite evo kakve probleme mozemo praviti"...., bih dobija to sto se nasla ponovo pod svjetskim reflektorima (lepi hare ponovo u svojoj omiljenoj cnn pozi) i ima dobru odbranu u ovom slucaju - ganic je provjeravan od strane haga, nije bilo optuznice nema dokaza, sve ispostovano covjek se ne krije i to je to...mozda jos vaznije, dobija se to sto su pojedini stranci koji su iza zatvorenih vrata organizirali susrete zadnjih mjeseci izmedju bih i srbije konacno skontali da tadic nema vlast koju prica tj. pokazalo se ko stvarno vlada srbijom i/ili da je tadic izradio sve ranije dogovore, nije bitno koje je od ovo dvoje efekat je isti...to mi je najdraze radi onog mrlje tihica koji bi se kao "dogovarao"
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#562 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by corolla02 »

mene interesuje jel Ganic drzavljanin i BiH i Srbije :?:
nellington

#563 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nellington »

corolla02 wrote:mene interesuje jel Ganic drzavljanin i BiH i Srbije :?:
Emina kaže da Ejup N. Ganić nije državljanin Srbije.
dallton

#564 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by dallton »

nebitno pitanje, ukoliko ima dvojno drzavljanstvo u tom slucaju nadleznost za sudjenje pada na onu zemlju na cijem je teritoriju izvrseno navodno krivicno djelo
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#565 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by corolla02 »

znate zasto pitam, recimo kao najbanalniji primjer: uzmimo osoba XX ukrade zvaku i drzavljanin je i BiH i Srbije te se zadesi u Londonu, mogu li obje te drzave legalno traziti pritvor osobe sto je ukrala tu zvaku, odnosno traziti njegovo izrucenje u BiH ili Srbiji :?:
KadSeMrtviProbudimo

#566 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

A mene zanima kako je dobio državljanstvo BiH, prema kojem od uslova iz Zakona o državljanstvu BiH:

Sticanje državljanstva BiH
Opšti principi
Član 5.
Državljanstvo BiH u skladu sa odredbama ovog zakona stiče se:
1. porijeklom,
2. rođenjem na teritoriji BiH,
3. usvajanjem,
4. putem naturalizacije,
5. putem međunarodnog sporazuma.
http://oss.ba/dokumenti/Zakon_o_drzavljnstvu_BIH.pdf
BSn

#567 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by BSn »

nellington wrote:
Emina kaže da Ejup N. Ganić nije državljanin Srbije.

Ona taj zkljucak izvodi iz cinjenice da Ejup nikada nije imao pasos krnje Jugoslavije, niti Srbije. No, to ne znaci da covjek nije drzavljanin Srbije, posto nema veze posjedovanje pasosa sa posjedovanjem drzavljanstva.
feral.tribune

#568 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by feral.tribune »

Uhuhuhu , ovdje ima svega i svacega . Sigurno nisam jedan od pametnijih forumasa ali jesam stariji jesam . Ako mi dozvolite stoga . Zajebo me jaran jednom . Sto se god vise pravdao i mene blatio jos je vise tonuo u blato . Nije majka klela sina sto je izgubio na kocki nego sto se ,, vadio ,, Srbija je ovim cinom jos vise izgubila ! Srbija i RS i projekt velike srbije tone kao Titanic . Tu spasa nema . Ovo hapsenje ce samo ojacati Bosnu kao sto je mene ojaco onaj moj drug ....a sebe je tako ukopo da je to cista poezija . Te datumi se poklapaju sa Kardjicevom odbranom te ovo te ono ...ma dajte ljudi .....nista od toga , to su trzaji ranjene zvijeri kojoj je smrt sudjena jer je htjela ubiti . Bosna i lijepa i pametna Emina Ganic ce iz ovoga izvuci korist . Ja sam siguran u svoje rijeci jer ja poznajem zivotne zakone . Zivot me naucio
ahuseino

#569 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ahuseino »

chuchumbamayumbe wrote:Poslusao sam i nsta konkretno nisam cuo.
Svasta je ispricala, ali nista konkretno sto bi pomoglo sudu javnosti da shvati o kakvom se zavlacenju i lakriji britanskog suda radi, a samo je to trebala da uradi.
Da ih napadne zbog zadrzavanja sa diplomatskim pasosem (za koji mi nije jasno odakle Ganicu, nije u politici), jedino je spomenula da ne daju da se vidi sa porodicom, sve skupa 5 sekundi.
Umjesto sto je izgubila 2 minute pokusavajuci opisati dogadjanja u Dobrovoljackoj i slicne gluposti, umjesto sto je spominjala Srbiju, morala je napasti Veliku Britaniju i prozvati direktno odogovorne!
Katastrofalna greska u koracima... da je ista pokusala da objasnjava u detalje bila bi nista vise nego zrtva sto se brani od mocnika... niti je to bio forum za to...

Ono sto je VRLO mocno rekla na provokatorsko pitanje - zasto je ovaj slucaj drugaciji od drugih? (a bas sam se pitao hoce li se sjetiti da to kaze) je da je ICTY odbacio optuzbu protiv njega.

Odlicno je reagovala, vrlo elokventno, pribrano, a pod pritiskom i PUUNO je rekla...
hercegovac_pravi

#570 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote: veze izmedju izbora, hapsenja, sudjenja i ostalog su vise manje jasne - hajmo praviti belaj, ne bi li u mutnom sta ulovili , jer se vlast u srbiji samo na tome odrzava - ili je prica o kosovu ili necemu slicnom, a u nedostatku boljeg mozemo se zabaviti i pokusajem hapsenja ganica, jer vlast u srbiji sebi u krug kupuje vrijeme buduci da im se ne da idu u eu jer kontaju da im je bolja ovakva situacija nadaju se da ce kroz kupovinu vremena capiti bar malo zemlje jal na sjeveru kosova jal u bih...

hoce li bosnjaci glasati za nacionalne stranke ala sda - ja u to cisto sumnjam, mislim da je sda na celu s mrljom tihicem spremna za arhivu - uostalom, tihic a i sda su na ovom slucaju a pogotovo na slucaju ilije jurisica pokazali kolike su to P.CKE
:D

srbija dobija to sto pokuasava da izjednaci sve strane pred svijetom i demonstrira silu podizuci sebi cijenu pred strancima porukom tipa "ako nas ne gotivite evo kakve probleme mozemo praviti"...., bih dobija to sto se nasla ponovo pod svjetskim reflektorima (lepi hare ponovo u svojoj omiljenoj cnn pozi) i ima dobru odbranu u ovom slucaju - ganic je provjeravan od strane haga, nije bilo optuznice nema dokaza, sve ispostovano covjek se ne krije i to je to...mozda jos vaznije, dobija se to sto su pojedini stranci koji su iza zatvorenih vrata organizirali susrete zadnjih mjeseci izmedju bih i srbije konacno skontali da tadic nema vlast koju prica tj. pokazalo se ko stvarno vlada srbijom i/ili da je tadic izradio sve ranije dogovore, nije bitno koje je od ovo dvoje efekat je isti...to mi je najdraze radi onog mrlje tihica koji bi se kao "dogovarao"
dallton wrote:je prica o kosovu
100% ispravno. Čitava ova komedija o hapšenju Ganića na osnovu sporazuma iz 1957 ili 58 je samo "bacanje prašine u oči" zbog situacije na sjeveru Republike Kosovo. Živi bili pa vidjeli...u suštini to je odgovor Srbije na plan EU-a kojim će se sjever Republike Kosovo integrisati u ustavno-pravni poredak Kosovske države.
dallton wrote:srbije konacno skontali da tadic nema vlast koju prica[/size]
Tadić nema vlast koju propagira i o kojoj priča. Najbolji dokaz je "Rezolucija o Srebrenici". I pored ogromnih pritisaka MZ-a, Tadić jednostavno NE MOŽE progurati rezoluciju koja bi bila ekvivalentna rezoluciji o Srebreničkom genocidu kakva je usvojena u Parlamentu EU -a i USA-a. O kakvoj sprezi zla se ovdje radi najbolje potvrđuje nezvanična informacija da inicijator rezolucije u kojoj se spominje i osuđuje Srebrenički genocid, nije bio u stanju sakupiti ni 30% glasova iz stranke kojoj je predCednik. Jadno i žalosno..a Tihi bi se dogovarao :-)
Bosnolog

#571 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

ahuseino wrote:
Katastrofalna greska u koracima... da je ista pokusala da objasnjava u detalje bila bi nista vise nego zrtva sto se brani od mocnika... niti je to bio forum za to...

Ono sto je VRLO mocno rekla na provokatorsko pitanje - zasto je ovaj slucaj drugaciji od drugih? (a bas sam se pitao hoce li se sjetiti da to kaze) je da je ICTY odbacio optuzbu protiv njega.

Odlicno je reagovala, vrlo elokventno, pribrano, a pod pritiskom i PUUNO je rekla...
:thumbup: :bih:
BELLUNO

#572 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by BELLUNO »

Zar nije cudno da sud ne dozvoljava nikome da ga vidi.Ni ambasadoru BiH u Engleskoj,ni advokatima,porodici i kao slag na kraju danas dovode pogresnog covjeka.Da oni nisu gospodina Ganica vec isporucili Srbiji.
tuzlak58

#573 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by tuzlak58 »

Naravno da je bila sjajna i to je jedina nada za nasu buducnost, pametna i skolovana djeca. Samo tako mozemo parirati velikosrbima.
statix

#574 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by statix »

tuzlak58 wrote:Naravno da je bila sjajna i to je jedina nada za nasu buducnost, pametna i skolovana djeca. Samo tako mozemo parirati velikosrbima.
:thumbup: :bih:
chuchumbamayumbe

#575 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by chuchumbamayumbe »

ahuseino wrote:

OK, po meni, niti je sta konkretno rekla niti je koga direktno prozvala.
Niko nije kriv sto je Ganic u zatvoru?!
Ko ga je zatvorio i po kojem osnovu, ko je sudija, vise bih volio da je rekla imena nego sto je objasnjavala Dobrovoljacku.
Fino je ona svasta nesto rekla, ali nista sto bi podiglo javnost Britanije ili malo ih vise zaintrigiralo.
Trebala je prozvati sud i sudiju.
Zaista ne vidim cemu toliko odusevljanje Ganickom i njenim govorom?
Locked