zvornicanin wrote:komi wrote:šta se ovdje muti da mi je znati

Pa prvo uzmi u obzir OVE cinjenice:
1.Dr Ganic je vise puta do sada putovao u VB bez problema...
2.Veza izmedju OVOGODiSNJE hapsenja i politicke polarizacije na Balkanu
3.U oktombru u BiH glasanje??
4.Dali je ustvari u pitanju guranje bosnjaka da se jos jednom zahebu i glasaju za nacionalne stranke??
5.Sta dobija/gubi Srbija ovim hapsenjem na svjetskoj sceni???
6Sta dobija/gubi Bosna?
Kad sam sebi odgovoris na ova pitanja skontaces sta se muti,po meni nista dobro jer ovo ti je ko i uvjek eglesko udaranje magarca da se sjeti konj...

veze izmedju izbora, hapsenja, sudjenja i ostalog su vise manje jasne - hajmo praviti belaj, ne bi li u mutnom sta ulovili , jer se vlast u srbiji samo na tome odrzava - ili je prica o kosovu ili necemu slicnom, a u nedostatku boljeg mozemo se zabaviti i pokusajem hapsenja ganica, jer vlast u srbiji sebi u krug kupuje vrijeme buduci da im se ne da idu u eu jer kontaju da im je bolja ovakva situacija nadaju se da ce kroz kupovinu vremena capiti bar malo zemlje jal na sjeveru kosova jal u bih...
hoce li bosnjaci glasati za nacionalne stranke ala sda - ja u to cisto sumnjam, mislim da je sda na celu s mrljom tihicem spremna za arhivu - uostalom, tihic a i sda su na ovom slucaju a pogotovo na slucaju ilije jurisica pokazali kolike su to P.CKE
srbija dobija to sto pokuasava da izjednaci sve strane pred svijetom i demonstrira silu podizuci sebi cijenu pred strancima porukom tipa "ako nas ne gotivite evo kakve probleme mozemo praviti"...., bih dobija to sto se nasla ponovo pod svjetskim reflektorima (lepi hare ponovo u svojoj omiljenoj cnn pozi) i ima dobru odbranu u ovom slucaju - ganic je provjeravan od strane haga, nije bilo optuznice nema dokaza, sve ispostovano covjek se ne krije i to je to...mozda jos vaznije, dobija se to sto su pojedini stranci koji su iza zatvorenih vrata organizirali susrete zadnjih mjeseci izmedju bih i srbije konacno skontali da tadic nema vlast koju prica tj. pokazalo se ko stvarno vlada srbijom i/ili da je tadic izradio sve ranije dogovore, nije bitno koje je od ovo dvoje efekat je isti...to mi je najdraze radi onog mrlje tihica koji bi se kao "dogovarao"