12 poena za tebe.Armen wrote:primili su istu nagraduAbacija wrote:Sta zajednicko imaju Sanja Vlaisavljevic i Bakir Hadziomerovic?, sada neka se bakir odrekne ovog smeca
Podrzavam boldirano!
Moderator: anex
12 poena za tebe.Armen wrote:primili su istu nagraduAbacija wrote:Sta zajednicko imaju Sanja Vlaisavljevic i Bakir Hadziomerovic?, sada neka se bakir odrekne ovog smeca
Nek se i on odrekne smeca.ultima_palabra wrote:To bi 2006. - ličnost godine bio Dodik
![]()
Ličnost godine za 2005. godinu bio je kopredsjedavajući Komisije za reformu odbrane američki diplomata Rafi Gregorijan, a nagradu `Nikola Guzijan` dobio je glavni i odgovorni urednik `Slobodne Bosne` Senad Avdić.
Jes' pa da ostane bez par pasusa svoje suplje kolumne. Lakse je pljuvati po svom gradu kad znas da nece biti nikakvih sankcija.kakavdanakneiskustvu wrote:Dasi wrote:Vlaisavljevićeva je izrazila nadu da će bh. novinari nastaviti da rade na poštivanju i čuvanju ljudskog dostojanstva.
"Dolazim iz grada koji je, čini mi se, postao neprijatno jezgro sijanja jezika mržnje, huškačkog jezika ulice, jezika koji sve više razdvaja, a ne spaja.
Sanja idi u 100 (jezik mrznje)
i kad je sve to rekla,vjerovatno je mislila na novine u kojima subotom objavljuje svoju kolumnu-avaz
Ne pise ona za Nezavisne, jos gore, ona pise za Glas (Avaz) Srpske, bljuvotinu od novine.kakavdanakneiskustvu wrote: pisati u avazu o kulturi dijaloga a ne spomenuti avazovo pljuvanje po ljudima,niđe veze,niđe zdrave pameti.
pisati u nezavisnim novinama,a ne spomenuti dodikovo psovanje,prijetnje,dodikove fašističke izjave,dodikovo negiranje genocida,niđe veze na kvadrat,niđe zdrave pameti
Nije ona, jest hrpa njenih učenika/debatanatakaranana wrote:a jel stvarno bila na forumu?
nisam listo temu od pocetka.
bach wrote:Je li zna neko šta se dešavalo ljeta gospodnjeg 1996. u Dubrovniku?
Vidio sam da se to spominje u komentarima na portalu, a čini mi se da je bitno za cijelu priču.
kakavdanakneiskustvu wrote:bojim se da je ova osoba izgubljen slučaj,ona i u današnjem avazu spominje samo FTV kao medij u kojem se ljudi vrijeđaju a hvali avaz i g. srpske kao tolerantne medije
i malo licemjerja...mackicamijau wrote:Zaista me fascinira sa kakvim žarom napadate Sanju. Ispade ona kriva za sve i svašta...
Šta je loše u zalaganju za kulturu dijaloga? Šta je loše u pokušajima da mlade generacije nauče bolji i kulturniji jezik od onog huškačkog kojim su bombardovani sa svih strana? Šta je loše u tome što pokušava približiti ljude BiH jedne drugima? Šta je loše u kritikovanju? Zar kritika nije tu da nas podstakne da budemo bolji ljudi? Zar se ne bi trebali manuti svoji povrijeđenih sujeta kada nas kritikuju i pokušati ispravit greške koje napravimo? Osim toga uvijek sam bila zagovornik toga da prije svega trebao uvidjeti svoje mane pa tek onda suditi o drugima.
I zašto je tako loše što Sanja piše u Glasu Srpske? Ili u Avazu? Ako mislite da znate i možete bolje zašto ne pošaljete reagovanje na njen tekst i oborite sve njene stavove dobrim argumentima. S obzirom da ona, prema vašem mišljenju, ima loše tekstove i izgleda piše neargumentovano neće vam biti problem pobiti je? Ili...
A čini mi se kako ta žena ostvari koji uspjeh tako je vi sa većim žarom napadate. Po meni bez razloga jer ona ne promoviše ništa što BiH ne treba, a to je malo razumijevanja, kulture dijaloga i da napokon počnemo jedni druge slušati.
Eto, sad možete i mene napadati.
Šta je loše u kritikovanju Sanje? Zar kritika nije tu da podstakne Sanju da postanje bolja osoba? Zar se ona ne bi trebala manuti svoje povrijeđene sujete kada je kritikuju i pokušati ispravit greške koje stalno pravi? Osim toga, uvijek sam bio zagovornik toga da covjek prije svega treba uvidjeti svoje mane pa tek onda suditi o drugima. Tako i Sanja treba uvidjeti svoje mane pa tek onda oplesti po forumasima.mackicamijau wrote:Zaista me fascinira sa kakvim žarom napadate Sanju. Ispade ona kriva za sve i svašta...
Šta je loše u zalaganju za kulturu dijaloga? Šta je loše u pokušajima da mlade generacije nauče bolji i kulturniji jezik od onog huškačkog kojim su bombardovani sa svih strana? Šta je loše u tome što pokušava približiti ljude BiH jedne drugima? Šta je loše u kritikovanju? Zar kritika nije tu da nas podstakne da budemo bolji ljudi? Zar se ne bi trebali manuti svoji povrijeđenih sujeta kada nas kritikuju, i pokušati ispravit greške koje napravimo? Osim toga uvijek sam bila zagovornik toga da prije svega trebao uvidjeti svoje mane pa tek onda suditi o drugima.
Na ovo ostalo je vec odgovoreno.mackicamijau wrote:I zašto je tako loše što Sanja piše u Glasu Srpske? Ili u Avazu? Ako mislite da znate i možete bolje zašto ne pošaljete reagovanje na njen tekst i oborite sve njene stavove dobrim argumentima. S obzirom da ona, prema vašem mišljenju, ima loše tekstove i izgleda piše neargumentovano neće vam biti problem pobiti je? Ili...
A čini mi se kako ta žena ostvari koji uspjeh tako je vi sa većim žarom napadate. Po meni bez razloga jer ona ne promoviše ništa što BiH ne treba, a to je malo razumijevanja, kulture dijaloga i da napokon počnemo jedni druge slušati.
Sloboda istinitog govora u BiH slabo da postoji. SA-X je jedno od rijetkih mjesta gdje se ta sloboda praktikuje, a svako insistiranje na suzbijanju slobode istine znaci unistenje BiH. Sanja je vise puta istakla da nam zeli ukinuti tu slobodu, samim tim Sanja je neprijatelj svojoj domovini. Time je izgubila osnovnu ljudsku osobinu - pravicnost. Da bi Sanja mogla da popuje o kulturi dijaloga Sanja bi prvo trebala da postane............ covjek.mackicamijau wrote:Eto, sad možete i mene napadati.
A da nije slučajno zato što je gospođa na platnoj listi režimskih medija?ekonomista wrote:Zašto su građanski mediji na meti Sanjinih natpisa više od ostalih....zato što imaju veću odgovornost od režimskih medija, da pišu i izvještavaju na objektivan način, da informiraju građane jezikom primjerenim za medije.
Hajd nađi samo jednu njenu rečenicu u kojoj se kritikuje ABA3 ili bilo koji medij iz PC-a. Ne možeš, zato što je nema...ekonomista wrote:Ali kritikuje medije, SVE medije, s naglaskom na građanske, s pravom, da je jezik koji se koristi u izvještajima, emisijama i natpisima strašan.