BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
udrch

#551 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

Znači Sušić razmišlja da pozove Mujdžu..dobro će nam doći ako Bog da..
zecko_kupuz

#552 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Alispahić i Zec strijelci za Šibenik. Alispahić izgleda :-D zabio makazicama. Momak igra sjajno ove sezone, ali (realno gledajući) nema baš velike šanse da bude pozvan na okupljanje. Šteta, barem za sada.
zecko_kupuz

#553 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Exxxtra :lol: :lol:. Kako ga samo pogleda, trebao mu je još De Nirovski odbrusiti - "you talkin' to me?" :lol:
BaileyS

#554 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BaileyS »

Dobra vijest, navodno Mujdza nakon razgovora sa Safetom Susicem dao pristanak da igra za nasu reprezentaciju. Preostaje jos promjena sportskog drzavljanstva.

Sesti igrac iz Bundeslige u reprezentaciji :) :thumbup:

http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=2142
jeza u ledja

#555 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Bogami si za mustuluka! :bih:

Evo i na Transfermarktu pise:

http://www.transfermarkt.de/de/bosnien- ... 38490.html
HarnagaHarnaga

#556 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Lijepo je sto je to uredjeno (ako ne bude problema sa drzavljanstvom s'obzirom ko sve odlucuje o tome), ali ne treba padati u neku euforiju. Mujdza se tek treba dokazati.
s_bjelava

#557 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by s_bjelava »

HarnagaHarnaga wrote:Lijepo je sto je to uredjeno (ako ne bude problema sa drzavljanstvom s'obzirom ko sve odlucuje o tome), ali ne treba padati u neku euforiju. Mujdza se tek treba dokazati.
E moj Avdaga,
Nema se on sta dokazivati, mi smo toliko tanki na poziciji beka da on ima zagarantovano mjesto u prvoj postavi na bilo kojoj strani.
U protivnom alternativa su Dzemo :-) , Ibricici :-) , Jahic (hajde i nekako ali je brz k'o zalazak sunca) i Muratovic :-)
Bocni igrac koji je izborio mjesto u bilo kojem timu BL MORA imati mjesto u timu.
Ako je ova informacija tacna, onda Pape svaka ti dala. :bih: :bih:
HarnagaHarnaga

#558 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

s_bjelava wrote:
HarnagaHarnaga wrote:Lijepo je sto je to uredjeno (ako ne bude problema sa drzavljanstvom s'obzirom ko sve odlucuje o tome), ali ne treba padati u neku euforiju. Mujdza se tek treba dokazati.
E moj Avdaga,
Nema se on sta dokazivati, mi smo toliko tanki na poziciji beka da on ima zagarantovano mjesto u prvoj postavi na bilo kojoj strani.
U protivnom alternativa su Dzemo :-) , Ibricici :-) , Jahic (hajde i nekako ali je brz k'o zalazak sunca) i Muratovic :-)
Bocni igrac koji je izborio mjesto u bilo kojem timu BL MORA imati mjesto u timu.
Da, zagovarao sam i sam da Susic razgovara sa Mujdzom otkako je postao standardan u Frajburgu bas zbog tog deficita po stranama. Htio sam da kazem da ne treba padati u euforiju tipa da smo sve rjesili sa Mujdzom po jednoj strani, treba da odigra par utakmica da se vidi, drugo je Frajburg a drugo reprezentacija. Takodje, ja ne bih podcjenjivao ove gore igrace...Dzemo je dugo u reprezentaciji i iskreno meni nije ni taoliko los, vise me je mucio problem po lijevoj strani, Ibricic je tu igrao silom prilika...Jahic takodje. Ne sjecam se da je Muratovic igrao po strani osim mozda jedno poluvrijeme...
HarnagaHarnaga

#559 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Boris Pandza ponovo na klupi Hajduku u uzvratnoj utakmicu hrvatskog kupa. Za Sibenik ne igra kaznjeni Alispahic, kojeg je Suslic gledao na zadnjoj utakmici i koji mu se svidio, a na terenu su Ibricic i Zec.
PS - ja da sam selektor ne bi ni sekunde razmisljao oko Mehmeda Alispahica, bice veliki igrac.
Eweleen

#560 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eweleen »

igramol mi u maju onu prijateljsku protiv švedske? nadam se da će pape isprobat neke nove opcije :)
s_bjelava

#561 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by s_bjelava »

HarnagaHarnaga wrote:
s_bjelava wrote:
E moj Avdaga,
Da, zagovarao sam i sam da Susic razgovara sa Mujdzom otkako je postao standardan u Frajburgu bas zbog tog deficita po stranama. Htio sam da kazem da ne treba padati u euforiju tipa da smo sve rjesili sa Mujdzom po jednoj strani, treba da odigra par utakmica da se vidi, drugo je Frajburg a drugo reprezentacija. Takodje, ja ne bih podcjenjivao ove gore igrace...Dzemo je dugo u reprezentaciji i iskreno meni nije ni taoliko los, vise me je mucio problem po lijevoj strani, Ibricic je tu igrao silom prilika...Jahic takodje. Ne sjecam se da je Muratovic igrao po strani osim mozda jedno poluvrijeme...
Dzemo nije igrac koji moze odgovoriti zahtjevima danasnjeg bocnog igraca - nema brzinu, dribling i centarsut nula
bodova, jednostavno je tu jer nije bilo nikoga boljeg da ga zamijeni. Cak i u ispod prosjecnom turskom klubu nije standardan. :oops:
Jahic nije bocni igrac, igrao je tu poziciju kod Mikada :-) jer je svestran, jak, pametan ali je jako spor za beka.
Po meni on bi mogao igrati zadnjeg veznog umjesto Rahimica ili jednog od stopera umjesto Nadarevica.
Sto se Ibricica tice, Pape je posteno rekao, on nije bocni igrac, on u Hajduku igra spica ili poluspica i to jako dobro radi. Da li ce imati mjesta u spicu pored Dzeke, Vede i Zlatana je vec druga prica.
U svakom slucaju, ako Mujdza zaigra na desnom boku, onda nam ostaje jos jedino da rijesimo lijevi bok, Papac bi bio idealno rjesenje ali covjek nece vise da igra za BIH. Pola reprezentacija u svijetu trazi lijevog beka, solidan igrac na toj poziciji bi mogao sada da zaradi milione, svijecom da ga trazis neces ga naci.
Zato ce Pape morati da krpi tu lijevu stranu, vjerovatno ce Sejo tamo igrati, uz dva ofanzivna vezna (Miske i Pjanic), sto znaci da ce Dzeko se izvlaciti vise po lijevoj strani i praviti budalama njihove bekove i stopere. :D
Ko zna mozda nekad kuci bude igrao sa tri napadaca, protiv slabijih ekipa dok protiv jacih u gostima je ocekivati da igra sa dva zadnja vezna.
jeza u ledja

#562 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

HarnagaHarnaga wrote: PS - ja da sam selektor ne bi ni sekunde razmisljao oko Mehmeda Alispahica, bice veliki igrac.
Nek stane u red za vezne igrace na cekanju. :D
Eborg

#563 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Da nam je kakav turnir po Aziji ili tako negdje gdje bi mogli poslati B reprezentaciju sa Alispahićem, Zecom, Begovićem, da se naigraju malo ljudi i da vidimo na čemu stojimo. :)
Globus

#564 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Globus »

Ja bi vise volio da Susic sastavi 2 tima .. ovaj pravi sa svim najboljim .. 11 i 5 na klupi.. i jedan od nekih novih .. i da vidimo mogul ista puteri :D
jeza u ledja

#565 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

s_bjelava wrote: Dzemo nije igrac koji moze odgovoriti zahtjevima danasnjeg bocnog igraca - nema brzinu, dribling i centarsut nula
bodova, jednostavno je tu jer nije bilo nikoga boljeg da ga zamijeni. Cak i u ispod prosjecnom turskom klubu nije standardan. :oops:
Usput, Dzemicin tim ispada u drugu tursku ligu.

Necemo valjda imati reprezentativca iz turskog drugoligasa? :zoka:
jeza u ledja

#566 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Globus wrote: da vidimo mogul ista puteri :D
Puteri im ne mogu meda. :P
Eweleen

#567 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eweleen »

Eborg wrote:Da nam je kakav turnir po Aziji ili tako negdje gdje bi mogli poslati B reprezentaciju sa Alispahićem, Zecom, Begovićem, da se naigraju malo ljudi i da vidimo na čemu stojimo. :)
ma treba to uradit na bar jednoj prijateljskoj da vidimo na čemu smo, i zovnut ove naše mlade talente po evropi, nije isto kad se zovne za A tim i za neki mladi

al kako god okreneš ti bekovi će nam bit suza suzu goni :-)

:bih:
HarnagaHarnaga

#568 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Eweleen wrote:
Eborg wrote:Da nam je kakav turnir po Aziji ili tako negdje gdje bi mogli poslati B reprezentaciju sa Alispahićem, Zecom, Begovićem, da se naigraju malo ljudi i da vidimo na čemu stojimo. :)
ma treba to uradit na bar jednoj prijateljskoj da vidimo na čemu smo, i zovnut ove naše mlade talente po evropi, nije isto kad se zovne za A tim i za neki mladi

al kako god okreneš ti bekovi će nam bit suza suzu goni :-)

:bih:
Nije losa ideja, samo sto i ne mozes bas vidjeti sve na jednoj utakmici...Treba ih pratiti i povremeno ubacivati u vatru. Uostalom, sto vise igraca spremnih da uskoci, to bolje. Inace Hajduk vodi protiv Sibenika, Ibricic asistencija. Igra "napadaca iz drugog plana" sto mu najvise odgovara. Zec - dvije 100% sanse.
udrch

#569 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

Ma znao sam ja da će on zaigrati za nas, pa Mujdža je Džekin zemljak..samo što nijedan nije odrastao u Doboju..
HarnagaHarnaga

#570 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Zabi ga Ibro na kraju, istina iz penala. Hajduku kup Hrvatske, Ibricic po obicaju dobar, Zec se ispromasivao, Pandza usao i bio solidan. Sibenik bez Alispahica - drugi tim.
HarnagaHarnaga

#571 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

udrch wrote:Ma znao sam ja da će on zaigrati za nas, pa Mujdža je Džekin zemljak..samo što nijedan nije odrastao u Doboju..
Mensur nije nikada kalkulisao kao neki drugi koji se sada kunu da su oduvjek sanjali da igraju za BiH :D
klixober

#572 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Pjanic pogodio za 2-1 protiv Auxere-a :bih: To je vjerovatno pobjedonosni go...ako ostane ovakav rezultat,Pjanic donosi Lyon-u vjerovatno ligu prvala slijedece sezone.
Meho Kodro

#573 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Meho Kodro »

komeba wrote:Pjanic pogodio za 2-1 protiv Auxere-a :bih: To je vjerovatno pobjedonosni go...ako ostane ovakav rezultat,Pjanic donosi Lyon-u vjerovatno ligu prvala slijedece sezone.
Bravo Pjana, steta sto na kraju LP nije bio u takvoj formi
Meho Kodro

#574 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Meho Kodro »

Ne mora u Aziju, moze i ovdje samo treba naci ptotivnike po mjeri (klub neki, slabiju reprezentaciju...)
Meho Kodro

#575 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Meho Kodro »

HarnagaHarnaga wrote:Zabi ga Ibro na kraju, istina iz penala. Hajduku kup Hrvatske, Ibricic po obicaju dobar, Zec se ispromasivao, Pandza usao i bio solidan. Sibenik bez Alispahica - drugi tim.
Gol Ibre, sanse Zeca
Da je Zec bio u uobicajenoj golgeterskoj formi, Sibenik bi uzeo kup, svasta je Zeko ispromasivao
Post Reply