Nijedan student bez obećane karte
-
caes
#551 Re: Nijedan student bez obećane karte
tacnije, KO KRADE TAJ I UBIJA A KO UBIJA MOZE SVE 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#552 Re: Nijedan student bez obećane karte
tačnije BOG je, Alah je, odlučuje o tome ko će, a ko neće sa nama u proljeće,...caes wrote:tacnije, KO KRADE TAJ I UBIJA A KO UBIJA MOZE SVE
- respo
#553 Re: Nijedan student bez obećane karte
....................
Last edited by dr.gog on 21/02/2010 12:12, edited 1 time in total.
Reason: kršenje pravila foruma, opomena pred dugotrajni ban.
Reason: kršenje pravila foruma, opomena pred dugotrajni ban.
-
sarajevo63
- pametolog
#555 Re: Nijedan student bez obećane karte
Studenti su, gledano kroz istoriju i ovih prostora, uvijek bili napredna snaga, dajuci nove avangardne ideje i bili spremni za njih poginuti.
Ali u avangardne ideje definitivno ne spada ono sto danasnji studenti pokusavaju da prikazu kao takovo. Borba za par maraka licne koristi mjesecno je ispod casti studenta. Pogotovo sto prijete: rusenjem svega i svacega, ovo cemo ono cemo. A kada zavrse fakultet, trazit ce za sebe visoke plate i sve beneficije.
Ocekivao sam da ce se bar neko iz studentske populacije javiti i reci: evo mi studenti Saobracajnog fakulteta cemo traziti sastanak sa GRAS-om i vecinu nasih seminarskih i diplomskih radova, pa cak i naucnih radova izvan samog kurikuluma cemo posvetiti problemima GRAS-a i ponuditi rjesenja na naucnoj osnovi. Da ce studenti Kriminalistike ponuditi kroz svoje radove neka rjesenja u zastiti putnika i vozaca, da ce studenti Ekonomije ponuditi neka rjesenja kako da se kompenzira taj popust u cijeni karata kroz druge ustede, povecanje profita, da ce studenti Masinstva i Elektrike prouciti rad GRAS-ovog odrzavanja i ponuditi neka rjesenja koja bi donijela ustede. Da ce ponuditi Kantonu u zamjenu za nize cijene neki projekat od opceg drustvenog znacaja. Od svega ovoga bi korist imalo cijelo drustvo, ali i sami studenti jer bi ostvarili ozbiljne naucne radove, uspostavili veze sa poslovnim svijetom koje ce im trebati nakon diplomiranja, nauciti razmisljati na poslovni nacin i kako primjenjivati akademska znanja u praksi (sto je i jedan od osnovnih ciljeva studija).
Kad ono studenti traze da im se smanje cijene, ili ce sve palit, rusit, razvalit, blokirat, ....
Pa imamo mi blokatora koliko hoces.
Ali u avangardne ideje definitivno ne spada ono sto danasnji studenti pokusavaju da prikazu kao takovo. Borba za par maraka licne koristi mjesecno je ispod casti studenta. Pogotovo sto prijete: rusenjem svega i svacega, ovo cemo ono cemo. A kada zavrse fakultet, trazit ce za sebe visoke plate i sve beneficije.
Ocekivao sam da ce se bar neko iz studentske populacije javiti i reci: evo mi studenti Saobracajnog fakulteta cemo traziti sastanak sa GRAS-om i vecinu nasih seminarskih i diplomskih radova, pa cak i naucnih radova izvan samog kurikuluma cemo posvetiti problemima GRAS-a i ponuditi rjesenja na naucnoj osnovi. Da ce studenti Kriminalistike ponuditi kroz svoje radove neka rjesenja u zastiti putnika i vozaca, da ce studenti Ekonomije ponuditi neka rjesenja kako da se kompenzira taj popust u cijeni karata kroz druge ustede, povecanje profita, da ce studenti Masinstva i Elektrike prouciti rad GRAS-ovog odrzavanja i ponuditi neka rjesenja koja bi donijela ustede. Da ce ponuditi Kantonu u zamjenu za nize cijene neki projekat od opceg drustvenog znacaja. Od svega ovoga bi korist imalo cijelo drustvo, ali i sami studenti jer bi ostvarili ozbiljne naucne radove, uspostavili veze sa poslovnim svijetom koje ce im trebati nakon diplomiranja, nauciti razmisljati na poslovni nacin i kako primjenjivati akademska znanja u praksi (sto je i jedan od osnovnih ciljeva studija).
Kad ono studenti traze da im se smanje cijene, ili ce sve palit, rusit, razvalit, blokirat, ....
Pa imamo mi blokatora koliko hoces.
- respo
#556 Re: Nijedan student bez obećane karte
ako ste odabrali studirati sami placajte i karte a ne da vam drzava placa
- iz dna duše
#557 Re: Nijedan student bez obećane karte
A vi koji nemate, ne morate i studirati, i jeste glupost da sirotinja studira...marš u rudnike i na njive...šta se imate miješati sa ovima koji ne kukaju i lijepo i "pošteno" plaćaju sebi sve bez kukanja...respo wrote:ako ste odabrali studirati sami placajte i karte a ne da vam drzava placa
@respo, ja sebi ovako prevedoh tvoj post...
-
elSaik
#558 Re: Nijedan student bez obećane karte
Nek' si nam rek'o! 'ajd' sad', tramvaj!respo wrote:ako ste odabrali studirati sami placajte i karte a ne da vam drzava placa
-
obelix1
#559 Re: Nijedan student bez obećane karte
Mislim da studentima Vlada Kantona Sarajevo treba obezbjediti i topli obrok, dok su na fakultetima.
- iz dna duše
#560 Re: Nijedan student bez obećane karte
Možda je dovoljno da im obezbijedi menze sa obrocima po cijeni recimo koju plaćaju parlamentarci, koji znamo kako rade...šta misliš za to?obelix1 wrote:Mislim da studentima Vlada Kantona Sarajevo treba obezbjediti i topli obrok, dok su na fakultetima.
- veljaca
#561 Re: Nijedan student bez obećane karte
" Razgovarali smo i sa predstavnicima KJKP „GRAS“, te i od njih dobili podršku za uvođenje besplatnog gradskog prijevoza studenata, kroz obavezno subvencioniranje troškova od strane Vlade KS, a preko resornog ministarstva“, upoznao je premijera Velid Alibašić.
Premijer Mehmedić je podržao prezentirani projekat, te istakao da je upravo on najbolji pokazatelj da su studenti postali aktivni učesnici u rješavanju studentskih problema, što u konačnici mora rezultirati poboljšanjem studentskog standarda u Kantonu Sarajevo.
„Imate moju punu podršku za realizaciju vašeg projekta, ali moram vam ukazati da je neophodno sačiniti izvedbeni projekat sa egzaktnim finansijskim pokazateljima, kako bismo u budžetu za 2010. godinu mogli planirati potrebna sredstva za njegovu punu realizaciju“, naglasiao je premijer Mehmedić. "
Kako mnogi ovdje spretno izvrcu cinjenice .....
Procitajte ovo gore - O TOME SE RADI ....
A pojedinci pocnu price o Grasu, toplom obroku, placanju studiranja ....
Da jos jednom napomenem: RADI SE O ISPUNJENJU DATOG OBECANJA ....
Premijer Mehmedić je podržao prezentirani projekat, te istakao da je upravo on najbolji pokazatelj da su studenti postali aktivni učesnici u rješavanju studentskih problema, što u konačnici mora rezultirati poboljšanjem studentskog standarda u Kantonu Sarajevo.
„Imate moju punu podršku za realizaciju vašeg projekta, ali moram vam ukazati da je neophodno sačiniti izvedbeni projekat sa egzaktnim finansijskim pokazateljima, kako bismo u budžetu za 2010. godinu mogli planirati potrebna sredstva za njegovu punu realizaciju“, naglasiao je premijer Mehmedić. "
Kako mnogi ovdje spretno izvrcu cinjenice .....
Procitajte ovo gore - O TOME SE RADI ....
A pojedinci pocnu price o Grasu, toplom obroku, placanju studiranja ....
Da jos jednom napomenem: RADI SE O ISPUNJENJU DATOG OBECANJA ....
-
obelix1
#562 Re: Nijedan student bez obećane karte
Vlada Kantona Sarajevo trebala bi im obezbjediti i neki džeparac npr. 5 KM dnevno da se nađe za kafe i cigara.iz dna duše wrote:Možda je dovoljno da im obezbijedi menze sa obrocima po cijeni recimo koju plaćaju parlamentarci, koji znamo kako rade...šta misliš za to?obelix1 wrote:Mislim da studentima Vlada Kantona Sarajevo treba obezbjediti i topli obrok, dok su na fakultetima.
- veljaca
#563 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ih, pretjera ti ......obelix1 wrote:Vlada Kantona Sarajevo trebala bi im obezbjediti i neki džeparac npr. 5 KM dnevno da se nađe za kafe i cigara.iz dna duše wrote:Možda je dovoljno da im obezbijedi menze sa obrocima po cijeni recimo koju plaćaju parlamentarci, koji znamo kako rade...šta misliš za to?obelix1 wrote:Mislim da studentima Vlada Kantona Sarajevo treba obezbjediti i topli obrok, dok su na fakultetima.
- iz dna duše
#564 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ma ja, kao što ovi na vlasti imaju za reprezentaciju....Bodu li ti oni oči ili samo studenti?obelix1 wrote:Vlada Kantona Sarajevo trebala bi im obezbjediti i neki džeparac npr. 5 KM dnevno da se nađe za kafe i cigara.iz dna duše wrote:Možda je dovoljno da im obezbijedi menze sa obrocima po cijeni recimo koju plaćaju parlamentarci, koji znamo kako rade...šta misliš za to?obelix1 wrote:Mislim da studentima Vlada Kantona Sarajevo treba obezbjediti i topli obrok, dok su na fakultetima.
- Meshtar
#565 Re: Nijedan student bez obećane karte
Najvažnije je da su se studenti izborili sa korupcijom na fakultetima, kupovinom ispita, neodgovornošću profesora, iznudom studentica....
Sad je ostao samo problem s kartama da sve bude ok.
- iz dna duše
#566 Re: Nijedan student bez obećane karte
To smi im mi odrasli i "zreli" smještali godinama, nije lako se izboriti protiv toga, ali polako, biće i to....Meshtar wrote:Najvažnije je da su se studenti izborili sa korupcijom na fakultetima, kupovinom ispita, neodgovornošću profesora, iznudom studentica....
Studenti bi društvo koje boluje od raka trebali izliječiti preko noći ili šta...
Prvo smo mi svi ovoj državi donijeli rak birajući godinama istu vlast i sada studenti krivi za sve što si naveo, mi nedužni?
- NEOPLAN
#567 Re: Nijedan student bez obećane karte
Ma ja to ti je kad nas narod nema pametnijeg posla, pa se ufati GRAS-a, studenata, karata, i ostalih "teskih" tema....a sto ljudi umiru od gladi, sto nas kradu sakom i kapom, sto sva mladost ode, sto se ubijamo po kladionicama....to nema veze..........nidje veze....A i vi(mi) studenti....pokrenuli akciju "NIJEDAN STUDENT BEZ OBECANE KARTE", a sad kad se stavi da ce kartu kupovati uz upis u godinu, i tako ce sigurno svi dobiti karte, sad ni to ne valja, zaboga nekima ne treba.......jbg studenti......nit pisati nit kakiti...odlucite se...
P.S. Odlican prijedlog "pametologa" na prethodnoj strani....

P.S. Odlican prijedlog "pametologa" na prethodnoj strani....
-
sarajevo63
#568 Re: Nijedan student bez obećane karte
Neka studenti povedu studente.
- respo
#569 Re: Nijedan student bez obećane karte
pa ako si odabrao studirati onda ces se odreci nekih stvari kao sto je kafana recimo ili manje cigaraiz dna duše wrote:A vi koji nemate, ne morate i studirati, i jeste glupost da sirotinja studira...marš u rudnike i na njive...šta se imate miješati sa ovima koji ne kukaju i lijepo i "pošteno" plaćaju sebi sve bez kukanja...respo wrote:ako ste odabrali studirati sami placajte i karte a ne da vam drzava placa
@respo, ja sebi ovako prevedoh tvoj post...
ionako vjerujem da vise od pola studenata finansiraju roditelji
rintaju ko crnci da bi vam obezbjedili fakultet da ne bi rintali u rudnicima na njivama
a sad sto studenti to ne gledaju tako posebno iz sarajeva recimo to je druga stvar
a onda se cude kako je neki "seljak" zavrsio fax i dosao njemu u firmu da naredjuje i uvijek je ono ma on seljak iz cekrcica dosao meni sarajliji naredjivati
a taj "seljak" fino ucio trudio se
otac mu prodao kravu da moze kupiti i kartu i sve sto treba da bi diplomirao
to kako ces prevesti moj post tvoja stvar
al vjerujem da ces se sloziti sa ovim
a uvijek je bilo za vrijedne stipendije pa ako nesto vrijedis platit ce neka firma za tebe bez obzira ako si najveci siromah
znam da firma u kojoj ja radim stipendira studente
cak i jedan clan foruma je bio stipendist moje firme ne znam jeli jos uvijek
tako da to izvlacenje ovi siromasni njima je mjesto u rudniku i njivi ne pije vode
- respo
#570 Re: Nijedan student bez obećane karte
ja ipak se vozim autom koje sam sam zaradio a ne na osnovu subvencijaelSaik wrote:Nek' si nam rek'o! 'ajd' sad', tramvaj!respo wrote:ako ste odabrali studirati sami placajte i karte a ne da vam drzava placa
- respo
#571 Re: Nijedan student bez obećane karte
jesi ikad izasao da glasas?iz dna duše wrote: Ma ja, kao što ovi na vlasti imaju za reprezentaciju....Bodu li ti oni oči ili samo studenti?
- respo
#572 Re: Nijedan student bez obećane karte
niko ne kudi studente cakk naprotiv ali kad bi bili malo azurniji i malo agilniji gdje bi im bio krajmoderator wrote:Meshtare, koliko god se slazem da je problem sa kartama nebitan pored ostalih nabrojanih, zasto moras kuditi studente sto su se digli, pa makar radi GRASa?Meshtar wrote:Najvažnije je da su se studenti izborili sa korupcijom na fakultetima, kupovinom ispita, neodgovornošću profesora, iznudom studentica....
to je ono digao se tutto completo nezadovoljni stanjem u drzavi a svi pljuvali gdje ces na predsjednistvo jbt
oni su ovo oni su ono
a da su se digli da zastite stablo staro 100 godina u nekom parku bilo bi gdje ces ih kuditi ipak nesto rade bore se
- respo
#573 Re: Nijedan student bez obećane karte
njih sam samo naveo kao primjer nevezano sta su uradilimoderator wrote:Za prvu recenicu se slazem, sad ne smiju stati vec iskoristiti sto imaju i ici dalje.respo wrote:niko ne kudi studente cakk naprotiv ali kad bi bili malo azurniji i malo agilniji gdje bi im bio krajmoderator wrote: Meshtare, koliko god se slazem da je problem sa kartama nebitan pored ostalih nabrojanih, zasto moras kuditi studente sto su se digli, pa makar radi GRASa?
to je ono digao se tutto completo nezadovoljni stanjem u drzavi a svi pljuvali gdje ces na predsjednistvo jbt
oni su ovo oni su ono
a da su se digli da zastite stablo staro 100 godina u nekom parku bilo bi gdje ces ih kuditi ipak nesto rade bore se
Za TC stvarno nemam komentara vise, jer vandalizam ne podrzavam ni u kojem obliku.
- iz dna duše
#574 Re: Nijedan student bez obećane karte
Da se upoznamo:respo wrote:jesi ikad izasao da glasas?iz dna duše wrote: Ma ja, kao što ovi na vlasti imaju za reprezentaciju....Bodu li ti oni oči ili samo studenti?
Studirala bez dinara stipendije, van mjesta stanovanja, na izbore redovno izlazila i izlazim aiko trenutno "biram manje zlo" nikako moj pravi izbor, djecu školujem bez ikakvih državnih subvencija, radim u privatnoj firmi (za privatnika, ne u svojoj), radila i u javnom sektoru...
Radim puno, platu zaradim itekako. živim recimo normalnim životom, ali sam iz kuće svojih roditelja izašla sa nekim načelima kojih se ne stidim. Nikada ne gledam samo gore, nego osvrnem se i pogledam i oko sebe, vidim i osjećam kako je drugima....Postavim se na njihovo mjesto i bolje ih razumijem i ne libim se da takvim dam podršku.
Za mene je karta GRASA simbol svega protiv čega studenti treba da se pobune i ja u svojim postovima odavno ne govorim o toj karti iz naslova...
- respo
#575 Re: Nijedan student bez obećane karte
meni je ta karta grasova da izvines p....n dimiz dna duše wrote:
Da se upoznamo:![]()
Studirala bez dinara stipendije, van mjesta stanovanja, na izbore redovno izlazila i izlazim aiko trenutno "biram manje zlo" nikako moj pravi izbor, djecu školujem bez ikakvih državnih subvencija, radim u privatnoj firmi (za privatnika, ne u svojoj), radila i u javnom sektoru...
Radim puno, platu zaradim itekako. živim recimo normalnim životom, ali sam iz kuće svojih roditelja izašla sa nekim načelima kojih se ne stidim. Nikada ne gledam samo gore, nego osvrnem se i pogledam i oko sebe, vidim i osjećam kako je drugima....Postavim se na njihovo mjesto i bolje ih razumijem i ne libim se da takvim dam podršku.
Za mene je karta GRASA simbol svega protiv čega studenti treba da se pobune i ja u svojim postovima odavno ne govorim o toj karti iz naslova...
kao sto rekoh ako si ti peti deseti spreman i zelis da zavrsis fax to ces uraditi pa makar isao i pjeske od nedjarica do vjecnice i to ce se svakako isplatiti
a ne zahtjevati karte da bi koja markica ostala za kafe
opet kazem za one koji su se vec pokazali ili se pokazuju imaju ljudi fino stipendije i onda im placa neko d.d.,d.o.o, d.j.l itd pa taj trosak karte ne osjeti
vidis i sama rece djecu skolujes bez ikakve pomoci nema veze i da radis u polju ti ces kao roditelj se pobrinuti da ti djete ne bude kao ti u polju(karikiram) nego da sutra bude u kancelariji ili na terenu al sa olovkom za uhom
a isto tako jbg ne moze svako biti u kancelariji mora neko i kopati neko i u rudniku biti neko u njivi