nisam stigao pročitati sve postove,ali evo da ja tebe sada pitam; šta ti podrazumjevaš pod uspjehom?Hrast wrote:..a gdje to armija jos imase uspjehe osim u krajini? Kolko znam ... nigdje. Ono malo na Ozrenu i Vozuci nije bog zna sta.
tebi nije bog zna šta ni zauzimanje vlašićkog platoa,nije ti odbrana gornjeg vakufa i mostara,sarajeva,olova,gradačca i maglaja,itd.,..po meni je odbrana ovih mjesta u kontekstu vremena i situacije veći uspjeh nego završne operacije u krajini,makar su mi one intimno najdraže i lično sam imao korist od istih,..tj. vratile me kući,..tebi je sve pišoka,svezao si se one neuspjele deblokade sarajeva,što ruku na srce i jeste bila debilana,u vrijeme dok je padala srebrenica,a šta je sa odbranom recimo igmana 93 u jeku najžešćih sukoba sa hrvatskim snagama,nisam za prenapuhivanje uspjeha,ali gledajući objektivno,napominjem u kontekstu svega,samo biti realan i dobićeš sliku da je mnogo veći uspjeh u globalu ostvarila nego kikseva kojih jeste bilo,a u kom ih to ratu nema?