PlayStation 3
Moderator: Benq
-
legolaslegolas
#551 Re: PlayStation 3
Pa garancija na reballing je 6 mjeseci. Ali samo ako nije grijana konzola prije, ako je radjena prije... Nema garancije.
Ali evo kad pogledas na googl-u. Svi kazu da je reballing jedino trajno rjesenje RRODA.
Kod mene radi bez problema.
Ali evo kad pogledas na googl-u. Svi kazu da je reballing jedino trajno rjesenje RRODA.
- BaDa
#552 Re: PlayStation 3
ljudi postoji li nacin da sam uradim downgrade sa 3.73 na 3.55 ?? hvala
- arnes_king
#553 Re: PlayStation 3
legolaslegolas wrote:Pa garancija na reballing je 6 mjeseci. Ali samo ako nije grijana konzola prije, ako je radjena prije... Nema garancije.
Pa da, to ti i kazem reballing je trajno rijesenje i kod xboxa rroda i kod ps3 yloda pa zbog toga bi garancija i trebala biti veca, 6 mjeseci je taman za reflowing, ali kada on meni na rebaling ne moze garantovati vise onda ne mogu biti siguran da je uopste uradio reballing, mozda je samo reflow uradio, ili nesto nije kako treba ?
- arnes_king
#554 Re: PlayStation 3
BaDa wrote:ljudi postoji li nacin da sam uradim downgrade sa 3.73 na 3.55 ?? hvala
Da, nekim hardverskim flasherom, ili e3 ili progskeet, ali obe varijante su skupe, te mozes lahko unistiti konzolu jer je moras otvarati, i zavisno od verzije tvoje konzole mozda se mora i zalemiti, tako da je i skupo i tesko, a nisam vidio da to kod nas jos iko radi, ja sam htio ali me zeza narudjba e3-a -.-
-
zongo
#555 Re: PlayStation 3
planiram prodati ps3 od 250G, verzija 4.0, pa me interuje koliko bi mogao vrijediti.
8 original igrica:
la noire,
red dead redemption,
god of war,
battlefield 2,
uncharted 2,
metal gear solid 4,
assasin creed brotherhood,
gta 4
8 original igrica:
la noire,
red dead redemption,
god of war,
battlefield 2,
uncharted 2,
metal gear solid 4,
gta 4
- arnes_king
#556 Re: PlayStation 3
zongo wrote:planiram prodati ps3 od 250G, verzija 4.0, pa me interuje koliko bi mogao vrijediti.
8 original igrica:
la noire,
red dead redemption,
god of war,
battlefield 2,
uncharted 2,
metal gear solid 4,
gta 4
Sta dodje uz konzolu, npr djojstika koliko, u kakvom su stanju oni u kakvom je stanju konzola, da li je kvarena, otvarana, od kad je imas itd, nisam kupac ali ti mogu pomoci oko cijene da skontas otprilike
-
zongo
#557 Re: PlayStation 3
kupljen je u oktobru 2010, jedan dzojstik, svi potrebni kablovi su tu, nije otvaran, posudjivan, iznajmljivan, bez ikakvih problema koristen, i mislim, generalno, da je u vrlo dobrom stanju.arnes_king wrote:zongo wrote:planiram prodati ps3 od 250G, verzija 4.0, pa me interuje koliko bi mogao vrijediti.
8 original igrica:
la noire,
red dead redemption,
god of war,
battlefield 2,
uncharted 2,
metal gear solid 4,
gta 4
Sta dodje uz konzolu, npr djojstika koliko, u kakvom su stanju oni u kakvom je stanju konzola, da li je kvarena, otvarana, od kad je imas itd, nisam kupac ali ti mogu pomoci oko cijene da skontas otprilike
- arnes_king
#558 Re: PlayStation 3
Pa ne znam sta da ti kazem mozda negdje oko 500-550 KM
Ja sam prije mjesec dva prodao fat ps3 (40gb) cipovana s tim sto sam joj ja ubacio 100 GB HDD, sa 30-ak igrica na hdd-u polovna, jedan org djojstik slabo ocuvan, dva djojstika na usb oni jeftini+ externi hdd od 40GB + 4 portni usb hub za 580 KM
A odmah sutra dan kupio skoro nov 120 GB PS3 slim, dva originalna dualshock 3 djojstika kao novi, konzola nije upaljena par puta, isto tako kao nova, 3 originalne igrice, cijenio momak 550 i dao mi za 520 KM, prezadovoljan sam, znam da sam mogao dodati jos pa za 600 KM kupiti potpuno novu konzolu, ali i ova skoro pa i nije koristena, u posjedu ovog momka bila samo 3 sedmice, dobio na poklon, ali sam se za nju odlucio jer je bila na 3.55 a novu da sam kupio ne znas koja je verzija al najvjerovatnije da je preko
Et napisa se ja i vise nego sto treba, mozda se neko nece sloziti sa cijenom koju sam ti predlozio ali mislim oko 500 KM da je realno, i da nize nebi trebao dati
Ja sam prije mjesec dva prodao fat ps3 (40gb) cipovana s tim sto sam joj ja ubacio 100 GB HDD, sa 30-ak igrica na hdd-u polovna, jedan org djojstik slabo ocuvan, dva djojstika na usb oni jeftini+ externi hdd od 40GB + 4 portni usb hub za 580 KM
A odmah sutra dan kupio skoro nov 120 GB PS3 slim, dva originalna dualshock 3 djojstika kao novi, konzola nije upaljena par puta, isto tako kao nova, 3 originalne igrice, cijenio momak 550 i dao mi za 520 KM, prezadovoljan sam, znam da sam mogao dodati jos pa za 600 KM kupiti potpuno novu konzolu, ali i ova skoro pa i nije koristena, u posjedu ovog momka bila samo 3 sedmice, dobio na poklon, ali sam se za nju odlucio jer je bila na 3.55 a novu da sam kupio ne znas koja je verzija al najvjerovatnije da je preko
Et napisa se ja i vise nego sto treba, mozda se neko nece sloziti sa cijenom koju sam ti predlozio ali mislim oko 500 KM da je realno, i da nize nebi trebao dati
- Lucazode
#559 Re: PlayStation 3
Ja bi ga prodao odvojeno od igri za 500KM. I kasnije pojedinačno lijepio igre na Pik. Kako vidim nema ni jedne ispod 30KM, i bićeš u dobrom plusu.zongo wrote:kupljen je u oktobru 2010, jedan dzojstik, svi potrebni kablovi su tu, nije otvaran, posudjivan, iznajmljivan, bez ikakvih problema koristen, i mislim, generalno, da je u vrlo dobrom stanju.arnes_king wrote:zongo wrote:planiram prodati ps3 od 250G, verzija 4.0, pa me interuje koliko bi mogao vrijediti.
8 original igrica:
la noire,
red dead redemption,
god of war,
battlefield 2,
uncharted 2,
metal gear solid 4,
gta 4
P.s. Ako se odlučis sve u komadu prodati nemoj ispod 650KM
-
zongo
#560 Re: PlayStation 3
cijena od 550 za komplet izgleda realnije, jer npr na piku nov, 320g, kosta 580, i vidio sam da i ostali prodaju, sa slicnom oprememom, igricama, do 550.
http://www.pik.ba/artikal/2142223/plays ... b-ps3-320/
inace, hvala svima na savjetima, odgovrima
http://www.pik.ba/artikal/2142223/plays ... b-ps3-320/
inace, hvala svima na savjetima, odgovrima
- Lucazode
#561 Re: PlayStation 3
Bok škvadro
Ima li novosti za Jailbreak 2 (True blue) ?
- arnes_king
#562 Re: PlayStation 3
Lucazode wrote:Bok škvadro![]()
Sta ce biti, kupis ga i mozes neke novije igre pokretati ali ove zadnje opet ne mozes ..... tako da se ne isplati jos kupovati
EDIT : Evo ti sajt gdje mozes sve igre provjeriti rade li i kako rade true blue cfw ili sta vec
http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List
- nedimaha
#563 Re: PlayStation 3
Pozdrav svima
Pitanje, sta znaci reball-ing reflow-ing?
Druga stvar, igram battlefield 3 multiplayer pa ako neko jos ima da igra neka me slobodno doda
Nick je isti kao ovdje
Druga stvar, igram battlefield 3 multiplayer pa ako neko jos ima da igra neka me slobodno doda
Nick je isti kao ovdje
- arnes_king
#564 Re: PlayStation 3
nedimaha wrote:Pozdrav svima
Nick je isti kao ovdje
Reflow-ing ti je proces koji se rada ako imas kvar YLOD (yellow light of death na konzoli) pa se graficki cip mora zagrijavati na odredjenoj temperaturi itd i tako obicno proradi, ali to nije trajni popravak, jer se ylod poslije toga kad tad vrati.
Reball-ing ti je isto metoda za popravak istog kvara kod PS3 samo sto je to pravi i trajni popravak, ako se to uradi kako treba onda graficki cip konzole bude u boljem stanju nego sto je fabricki, jer se zamijene te tzv loptice pa je zbog toga i taj naziv, koje vrse kontakt cipa sa maticnom ....
- naneljube
#565 Re: PlayStation 3
igram al slabije, trenutno mw3,ima nas tamo oko 100-150 samo cod igraju, mada je meni malo dosadio, dodacu te pa valjda bacimo koju, psn je istinedimaha wrote:Pozdrav svima
Nick je isti kao ovdje
naneljube
LP
- naneljube
#566 Re: PlayStation 3
imam jedno pitanje da li ima neko ovdje ili me moze uputiti na pravu adresu, imam ps3 debeli i neradi mu laser, znaci treba mi novi laser i zamjena istog ???
- Lucazode
#567 Re: PlayStation 3
Haj i ja jedno pitanjce. Mrsko mi googlat
Imam 3.41 JB, mogu li igrati sa nekim putem "LAN" varijante? Ono, da ne rezultira banom i slično
Imam 3.41 JB, mogu li igrati sa nekim putem "LAN" varijante? Ono, da ne rezultira banom i slično
- nedimaha
#568 Re: PlayStation 3
[quote="naneljube"]imam jedno pitanje da li ima neko ovdje ili me moze uputiti na pravu adresu, imam ps3 debeli i neradi mu laser, znaci treba mi novi laser i zamjena istog ???[/quote]
Prije svega hvala ti na odgovoru
Sto se tice lasera najbolje ces naci na pik-u, ima dosta raje da to servisira itd... mozes cak to i sam uraditi (uz pomoc youtube-a) ali lakse je da neko drugi uradi da se ne peglas
Prije svega hvala ti na odgovoru
Sto se tice lasera najbolje ces naci na pik-u, ima dosta raje da to servisira itd... mozes cak to i sam uraditi (uz pomoc youtube-a) ali lakse je da neko drugi uradi da se ne peglas
- arnes_king
#569 Re: PlayStation 3
Da mozes igrati ali samo igre koje imaju LAN funkciju, ima program koji je slicam hamachi-a za PC koji pravi virtualni lan i tako npr mozes igrati Uncharted 3 online bez da si na PSN, jer na PSN ne mozes uci bez najnovijeg software-aLucazode wrote:Haj i ja jedno pitanjce. Mrsko mi googlat![]()
- nedimaha
#570 Re: PlayStation 3
kako da promjenim drzavu na psn acc, stavio sam hrvatska a trebao sam staviti uk 
- arnes_king
#571 Re: PlayStation 3
napravi novi accnedimaha wrote:kako da promjenim drzavu na psn acc, stavio sam hrvatska a trebao sam staviti uk
- naneljube
#572 Re: PlayStation 3
samo novi acc, i kod mene je hr, al skoro pa sve isto, mozda prije dobiju neki demo, osim ako neces uzimati plus !!nedimaha wrote:kako da promjenim drzavu na psn acc, stavio sam hrvatska a trebao sam staviti uk
- nedimaha
#573 Re: PlayStation 3
[quote="naneljube"][quote="nedimaha"]kako da promjenim drzavu na psn acc, stavio sam hrvatska a trebao sam staviti uk
[/quote]
samo novi acc, i kod mene je hr, al skoro pa sve isto, mozda prije dobiju neki demo, osim ako neces uzimati plus !![/quote]
ma neka ga sada na hr, samo ne znam da li je moguce vrsiti kupovinu posto nije BiH, hocu nove mape za bf3?
samo novi acc, i kod mene je hr, al skoro pa sve isto, mozda prije dobiju neki demo, osim ako neces uzimati plus !![/quote]
ma neka ga sada na hr, samo ne znam da li je moguce vrsiti kupovinu posto nije BiH, hocu nove mape za bf3?
- Lucazode
#574 Re: PlayStation 3
Kako sam poželio šutat online
A imam tonu igara na HDD-u nisam ni takao 
- fatality
#575 Re: PlayStation 3
ma haj to, nego meni da je da pes 2012 vise "naprave". Kad je fifa 2012 izasla haj reko nece dugo pa ce i soker izbacit, al sipakLucazode wrote:Kako sam poželio šutat onlineA imam tonu igara na HDD-u nisam ni takao