Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
exliberal

#551 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal »

Co0l wrote:
Hadzi Lojo wrote:Samo se ti zajebaji ali moja organizacija je vec trojicu uhitila, medju njima je i doktor dabic koji ga sad seselju glaba i obratno.
To care,kralju,šahu,padišahu :-D

Neka pusti ga...umislio covjek da je chuck :lol:
Hadzi Lojo

#552 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Hadzi Lojo »

Co0l wrote:
Hadzi Lojo wrote:Samo se ti zajebaji ali moja organizacija je vec trojicu uhitila, medju njima je i doktor dabic koji ga sad seselju glaba i obratno.
To care,kralju,šahu,padišahu :-D
Zaboravio si Iznoguda i Rasida Al prasida.
Zezam se, ali jos malo i mladic ide u corku, ali njega cu prvo dobro osakatiti pa onda u bajbukanu. Inace bi ga umlatio ko kera, ali od novaca se mogu pomoci dosta ljudi u BiH.
Nuclear Winter

#553 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Nuclear Winter »

exliberal wrote:
Nuclear Winter wrote: Bravo internet četo,jesi li sada sretan.Čuj bilo više snajperista u Sarajevu nego na brdima,još malo pa će ovi četnici tvrditi da smo mi počeli rat,da su demonstranti ispred skupštine bili bolje naoružani od onih snajperista u holiday inn-u
da je 1700 djece ubijeno na sokocu i palama a ne u Sarajevu.I OVO pod imenom "exliberal" je ljudsko biće :shock:
Pa internet junacino...... nisam jedanput procitao da je odnos snajperista uvijek bio na strani armije.
Objasnjenje za to je bilo da u nemogucnosti ubacivanja i pokrivanja srpskog dijela artiljerijom islo se na to da se teritorija pokrije snajperima jer su bili lagani za unos/transport a imalo se ljudstva i previse. Srbi su manjak ljudstva pokrili upotrebom artiljerije.Ova objasnjenja i podake je prezentirao UN.
A sto se tice snajpera pred skupstinom.....e tu se culo svakakvih izjava od srba, cace, cele, pa i pojedinih pripadnika AIDA i seva da se nije znalo ko pije a ko placa...ali sta ces ....ja nisam ljudsko bice. :run:

Pa internet četo pročitao si možda u politici,blicu i ostalim četničkim bljuvotinama,tako da to nikog živog osim vas opančara ne interesuje.I ja nisam bio internet junak,već dobrovoljac sa nepunih 17 godina i hvala bogu što je tako,i što sam sa svojom rajom odbranio ovaj grad od koljačkog šljama kao što si ti.Za ovo drugo boldirano mogu se samo nasmijati :lol: .kakav AID,kakve ševe 6 aprila 1992 :lol: :lol:
Da nismo zarobili ČETNIKE u holiday inn-u možda bi ti i povjerovao.Mogao bih i ja biti đubre od čovjeka pa se upitati:da li su se srbi sami mlatili maljevima u jasenovcu samo da napakoste ustašama-jer sam ja to negdje "pročitao"-ali neću.Ja imam dostojanstvo svoje i POŠTOVANJE prema nevinim žrtvama ma ko one bile,za razliku od vas.
Joey Tribbiani

#554 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Joey Tribbiani »

pssst...

i tu smo sami sebe ba...ko i na markalama... Al' evo neki se ne daju zajebat izgleda :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#555 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoseMujica »

eee u pravu je čovjek...priznajem ja sam sebe tri puta ranio :lol: :cry: :lol: :cry: :-)
Desert Wind

#556 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Desert Wind »

zavjera ustasko-dzihadska :lol:
JoseMujica

#557 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoseMujica »

Desert Wind wrote:zavjera ustasko-dzihadska :lol:
na šta su sve ovi muslimani spremni da dobiju pemziju :?: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :-)
argyle

#558 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by argyle »

Sarajevo - snajperom po djeci

p.s. Dragomir Milosevic je osudjen na 29 godina zatvora
vinnie_jones

#559 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by vinnie_jones »

malo vala da je i 29 dozivotnih kazni...ne kontam kakvom logikom mu skinuse 4 godine prva presuda je bila na 33 god.

danasnje svjedocenje Barrya Hogana iz haga:
U završnici izvođenja dokaza o stradanju sarajevskih civila tužilaštvo u predmetu Radovana Karadžića ispitalo istražitelja Barrya Hogana koji je u pripremi suđenja nekadašnjim komandantima Sarajevsko-romanijskog korpusa obišao lokacije snajperskih i artiljerijskih incidenata

Na suđenju Radovanu Karadžiću optužba privodi kraju izvođenje dokaza o snajperskom i artiljerijskom teroru nad Sarajevom. Ispitan je istražitelj tužilaštva Beri/Barry Hogan koji je za potrebe suđenja generalima Stanislavu Galiću i Dragomiru Miloševiću obišao mjesta incidenata stradanja sarajevskih civila i prikupljao dokumentaciju koja se odnosi na operacije Sarajevsko-romanijskog korpusa.

Hogan je u glavnom ispitivanju na fotografijama i kartama Sarajeva označio lokacije svih šesnaest snajperskih incidenata koji se navode u optužnici protiv Karadžića. On je objasnio da su mu u svakom pojedinom slučaju same žrtve ili očevici zločina ukazivali na lokacije na kojima se incident odigrao, kao i na pravac iz kojeg su, po njihovom sjećanju, ispaljeni hici, što je svjedok obilježio na panoramskim snimcima i kartama Sarajeva. Kako bi izvršio tačno očitavanje svake pojedine lokacije Hogan je, kako je objasnio, koristio GPS uređaj.

Snimcima sa lica mjesta svjedok je 2007. godine “testirao” i teoriju ruskog pukovnika Andreja Demurenka koji je na suđenju generalu Miloševiću tvrdio da granata koja je prouzrokovala masakr na Markalama 28. avgusta 1995. godine, kada je ubijeno 43 i ranjeno 75 Sarajlija, “nije ispaljena sa položaja VRS”.

Demurenko je, podsjetimo, tvrdio da je lično obišao lokacije na srpskoj strani s kojih je mogla biti ispaljena granata i navodno se uvjerio da tamo nije bilo tragova teškog oruđa. S druge strane, tužilac u tom predmetu je uz pomoć fotografija koje je Hogan snimio na različitim lokacijama, pokazao da je Demurenko pogrešno odredio pravac kretanja granate i samim tim moguće minobacačke položaje s kojih je ona mogla biti ispaljena.

Karadžić je u unakrsnom ispitivanju osporavao sve. Osim sarajevskih istraga za koje tvrdi da su rađene uz pomoć “štapa i kanapa”, on je dovodio u pitanje i valjanost GPS uređaja koji je Hogan koristio u svojim istragama, kao i iskaze žrtava i svjedoka o tome gdje su se tačno dogodili incidenti i iz kojeg pravca su ispaljeni kobni hici.

http://protest.ba/v2/snajperanje-sarajeva/
exliberal

#560 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal »

Nuclear Winter wrote:Pa internet četo pročitao si možda u politici,blicu i ostalim četničkim bljuvotinama,tako da to nikog živog osim vas opančara ne interesuje.I ja nisam bio internet junak,već dobrovoljac sa nepunih 17 godina i hvala bogu što je tako,i što sam sa svojom rajom odbranio ovaj grad od koljačkog šljama kao što si ti.Za ovo drugo boldirano mogu se samo nasmijati :lol: .kakav AID,kakve ševe 6 aprila 1992 :lol: :lol:
Da nismo zarobili ČETNIKE u holiday inn-u možda bi ti i povjerovao.Mogao bih i ja biti đubre od čovjeka pa se upitati:da li su se srbi sami mlatili maljevima u jasenovcu samo da napakoste ustašama-jer sam ja to negdje "pročitao"-ali neću.Ja imam dostojanstvo svoje i POŠTOVANJE prema nevinim žrtvama ma ko one bile,za razliku od vas.
Kao prvo .....necitam ni blic ni ostale srpske novine koje ti ocito tabiris od korice do korice... sto se tice tog naziva opancar....znas ja svoje porijeklo u Sarajevu mogu da pratim ne desetcima godina nego vijekovima ...za tebe nisam siguran.
Za razliku od tebe ja nisam bio dobrovoljac jer sam bio tretiran kao spijun, peta kolina od takvih kao ti, jer mnogima nije bilo jasno sto sam ostao u svome rodnom gradu (?)....znas na pocetku rata kako su ljudi hapseni, maltretirani pa i ubijani ( ops samo mi nemoj reci da to nije istina) samo zato sto su bili srbi....za pucnjavu pred holidey inn-om....prosvrljaj malo potrazi izjave ne srba nego bosnjaka koji su bili neko i nesto u to doba, ljudi koji su bili u policij...valjda ces stici to uradit poslije citanja blica i drugih novina ;-)
Ja opet ponavljam , odnos snajperista je bio na strani Armije jer nije imala teske artiljerije ko VRS da pokrije manjak ljudstva.....broj poginulih od snajpera je veci u gradskoj zoni jer zaboga bilo je 10 puta vise stanovnistva u gradu nego na grbavici ili vogosci....i u cemu je problem sto je armija imala vise snajperista ?
JoseMujica

#561 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoseMujica »

ma nije problem, samo nisam siguran da je to tačno....ja bih iskreno volio da je bilo tako jer su snajperisti najefikasnija pješadija.

napisao sam gore da je u mojoj brigadi 1993. godine u magacinu bilo 50 metaka 7,62 po pušci, a pušku nije imao svaki vojnik već svaki treći ili četvrti. Znam kada sam ja zadužio prvo oružje dobio sam kalaš krive cijevi. Mislim kada je osnovna opremljenost loša teško mi se uklapa u priču da je snajpera bilo dosta. Imali smo u čitavoj brigadi jedan Štajerov vojni snajper 7,62 NATO standard, jedan 12 mm štajerov snajper (koji nas je spasio na Treskavici i Bjelašnici) i znam za dva karabin snajpera. Sad možda je bila još koja M76 (ako je i bila možda plafon 2-3 u čitavoj brigadi). Meni je ovo što sam nabrojao za jednu brigadu ispod minimalnog. U pravilu bi svaki vod pješadije trebao imati jedan snajper ili barem jedan na nivou čete a to nije bio slučaj.

evo ako se ima još ljudi neka napišu kako je bilo na terenu
kv99

#562 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by kv99 »

JoseMujica wrote:ma nije problem, samo nisam siguran da je to tačno....ja bih iskreno volio da je bilo tako jer su snajperisti najefikasnija pješadija.

napisao sam gore da je u mojoj brigadi 1993. godine u magacinu bilo 50 metaka 7,62 po pušci, a pušku nije imao svaki vojnik već svaki treći ili četvrti. Znam kada sam ja zadužio prvo oružje dobio sam kalaš krive cijevi. Mislim kada je osnovna opremljenost loša teško mi se uklapa u priču da je snajpera bilo dosta. Imali smo u čitavoj brigadi jedan Štajerov vojni snajper 7,62 NATO standard, jedan 12 mm štajerov snajper (koji nas je spasio na Treskavici i Bjelašnici) i znam za dva karabin snajpera. Sad možda je bila još koja M76 (ako je i bila možda plafon 2-3 u čitavoj brigadi). Meni je ovo što sam nabrojao za jednu brigadu ispod minimalnog. U pravilu bi svaki vod pješadije trebao imati jedan snajper ili barem jedan na nivou čete a to nije bio slučaj.

Vidim da si novi na forumu pa da te upoznam da je @exliberal tip koji tvrdi da nije bilo 5 kolone po Sarajevu i da je vecina ubistava po mjestima koja se nisu mogla da vide sa cetnickih polozaja izvrsena od "Seva " i ostalih jedinica i grupa iz grada a ne od cetnika i njihovih pomagaca. Imas o tome bas na ovoj temi pa kada to procitas bice ti jasnije sto tvrdi kako je ABIH imala vise snajperista nego cetnici.
goibos

#563 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goibos »

Nuclear Winter wrote:
exliberal wrote:
Nekako s proljeća wrote::)

Obratih pažnju na naslov teme. Iz njegovog naslova se stiče utisak da je u gradu Sarajevu bilo snajperista. Inače bi bio naslov ''Snajperisti oko Sarajeva'' ili Snajpersko djelovanje po Sarajevu'' .Ono što je svima jasno je da je vremenski period u koji je smještena tema jasno određen. Vrijeme višegodišnje barbarske opsade grada Sarajeva.

Je li autor teme aktivan , da mi malo pojasni ovu nedoumicu.? Ili je preuzeo ulogu čitača , da ne kažem istraživača.
Kao i svaka tema i ova je malo skrenula ....mada sta to fali naslovu....snajperisti su bili i sa obe strane, cak je snajperista bilo vise koji su dejstvovali iz grada nego prema gradu.I mene je uvijek interesovalo sta su ti ljudi mislili, dali sad imaju problema ili griznje savjesti
Bravo internet četo,jesi li sada sretan.Čuj bilo više snajperista u Sarajevu nego na brdima,još malo pa će ovi četnici tvrditi da smo mi počeli rat,da su demonstranti ispred skupštine bili bolje naoružani od onih snajperista u holiday inn-u
da je 1700 djece ubijeno na sokocu i palama a ne u Sarajevu.I OVO pod imenom "exliberal" je ljudsko biće :shock:

Nemoj ovu tvrdnju tek tako odbijati... istina je da je bar 70% od njihovih poginulih vojnika oko sarajeva stradalo od naših snajperista...
naravno naši su 99,99% gađali vojnike a ne djecu i žene
JoseMujica

#564 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoseMujica »

kv99 wrote:
JoseMujica wrote:ma nije problem, samo nisam siguran da je to tačno....ja bih iskreno volio da je bilo tako jer su snajperisti najefikasnija pješadija.

Vidim da si novi na forumu pa da te upoznam da je @exliberal tip koji tvrdi da nije bilo 5 kolone po Sarajevu i da je vecina ubistava po mjestima koja se nisu mogla da vide sa cetnickih polozaja izvrsena od "Seva " i ostalih jedinica i grupa iz grada a ne od cetnika i njihovih pomagaca. Imas o tome bas na ovoj temi pa kada to procitas bice ti jasnije sto tvrdi kako je ABIH imala vise snajperista nego cetnici.
pa da ti kažem sa ove vremenske distance to o čemu govori exliberal možda i nije daleko od istine. Naravno, ovo uslovno govorim jer je bilo bar par čudnih snajperskih , da ih nazovem, atentata u Sa tokom rata npr. kako je Ćelo upucan. Sva priča o Ševama i njihovoj ulozi u ratu je obavijena debelim velom tajne tako da ostaje ogroman prostor za različita nagađanja. Na čak nemam pojma ni za šta su oni služili osim kao neka privatna banda ubica. Bar sam takav zaključak izvukao iz onoga što je pisano po novinama vezano za slučaj Ugljan. Ja sam obišao gotovo sva ratišta u zoni 1. korpusa i nikada nisam vidio ni čuo za Ševe sve do kraja rata (slučaja Ugljen). Tako da kao borbena jedinica sigurno nisu ni postojale.

E sad druga strana priče je to šta se radilo i ko je s kime imao talove i trgovinu. O tome mi nismo ništa ni znali jer smo se borili da preživimo. A lično sam gledao da je Juka svojevremeno sav vozni park iz Sarajeva izvukao preko Lukavice na Igman. Očigledno je da su, za MC-e, postojale neke stvari koje su veće od neprijateljstava. Tako da i ovo što exliberal kaže, možda jeste istina, jer svi mi poznajemo samo male fragmete priče zvane rat.
kv99

#565 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by kv99 »

JoseMujica wrote:
kv99 wrote:

pa da ti kažem sa ove vremenske distance to o čemu govori exliberal možda i nije daleko od istine. Naravno, ovo uslovno govorim jer je bilo bar par čudnih snajperskih , da ih nazovem, atentata u Sa tokom rata npr. kako je Ćelo upucan. Sva priča o Ševama i njihovoj ulozi u ratu je obavijena debelim velom tajne tako da ostaje ogroman prostor za različita nagađanja. Na čak nemam pojma ni za šta su oni služili osim kao neka privatna banda ubica. Bar sam takav zaključak izvukao iz onoga što je pisano po novinama vezano za slučaj Ugljan. Ja sam obišao gotovo sva ratišta u zoni 1. korpusa i nikada nisam vidio ni čuo za Ševe sve do kraja rata (slučaja Ugljen). Tako da kao borbena jedinica sigurno nisu ni postojale.

E sad druga strana priče je to šta se radilo i ko je s kime imao talove i trgovinu. O tome mi nismo ništa ni znali jer smo se borili da preživimo. A lično sam gledao da je Juka svojevremeno sav vozni park iz Sarajeva izvukao preko Lukavice na Igman. Očigledno je da su, za MC-e, postojale neke stvari koje su veće od neprijateljstava. Tako da i ovo što exliberal kaže, možda jeste istina, jer svi mi poznajemo samo male fragmete priče zvane rat.
Znaci mozda je istina da su ustvari sarajlije i jedinice i grupe pod kontrolom ABIH/MUP-a krive za vecinu onih djelovanja snajperima po gradu a koji nisu mogli da izvrse cetnici na okolnim polozajima ? Dobro onda , vjerujem ti .
exliberal

#566 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal »

kv99 wrote: pa da ti kažem sa ove vremenske distance to o čemu govori exliberal možda i nije daleko od istine. Naravno, ovo uslovno govorim jer je bilo bar par čudnih snajperskih , da ih nazovem, atentata u Sa tokom rata npr. kako je Ćelo upucan. Sva priča o Ševama i njihovoj ulozi u ratu je obavijena debelim velom tajne tako da ostaje ogroman prostor za različita nagađanja. Na čak nemam pojma ni za šta su oni služili osim kao neka privatna banda ubica. Bar sam takav zaključak izvukao iz onoga što je pisano po novinama vezano za slučaj Ugljan. Ja sam obišao gotovo sva ratišta u zoni 1. korpusa i nikada nisam vidio ni čuo za Ševe sve do kraja rata (slučaja Ugljen). Tako da kao borbena jedinica sigurno nisu ni postojale.

Znaci mozda je istina da su ustvari sarajlije i jedinice i grupe pod kontrolom ABIH/MUP-a krive za vecinu onih djelovanja snajperima po gradu a koji nisu mogli da izvrse cetnici na okolnim polozajima ? Dobro onda , vjerujem ti .[/quote]

KV niko ovdje netvrdi da su srbi pucali i ubijali ko ludi po Sarajevu, nema potrebe da to naglasavamo. Ja sam spomenuo da je po UN podatcima vise vojnika snajperista bilo na strani Armije nego na strani VRS i obrazlozili su to jednostavnim razlozima, nedostatak teskog naoruzanja, "visak" ljudstva, lakocu snabdjevanja itd.
Sto se tice misterioznih ubistava nemoj sad da se pravimo budale, kao sto mujica rece ko upuca Celu, ko upuca Zajku ....jel nedavno Cegar izasao i javno rekao da su se ubistva desavala i onda se svaljivalo na snajpere...ja sam na pocetku rekao da me jednom umalo nije skinuo snajper na lokacij koja apsolutni nije bila vidljiva ni sa jedne srpske pozicije ( grbavica ) .
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#567 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by 1946 »

exliberal wrote:KV niko ovdje netvrdi da su srbi pucali i ubijali ko ludi po Sarajevu, nema potrebe da to naglasavamo. Ja sam spomenuo da je po UN podatcima vise vojnika snajperista bilo na strani Armije nego na strani VRS i obrazlozili su to jednostavnim razlozima, nedostatak teskog naoruzanja, "visak" ljudstva, lakocu snabdjevanja itd.
Sto se tice misterioznih ubistava nemoj sad da se pravimo budale, kao sto mujica rece ko upuca Celu, ko upuca Zajku ....jel nedavno Cegar izasao i javno rekao da su se ubistva desavala i onda se svaljivalo na snajpere...ja sam na pocetku rekao da me jednom umalo nije skinuo snajper na lokacij koja apsolutni nije bila vidljiva ni sa jedne srpske pozicije ( grbavica ) .
Ta naručena ubistva se itekako znaju u "mahali" koja su. Zajko rahmetli je poginuo od četničkog metka. A tebe su ganjali garant jer su provalili da si petokolonaš :lol: . Teror nad civilima Sarajeva su vršili agresorski velikosrpsko-četnički snajperisti. Teror nad agresorskom vojskom su vršili snajperisti Armije Republike Bosne i Hercegovine, hvala Bogu dosta uspješno. Da je Bogd'o bilo i više naših snajperista, ali eto odbranismo se i sa ovim.
exliberal

#568 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal »

1946 wrote:
exliberal wrote:KV niko ovdje netvrdi da su srbi pucali i ubijali ko ludi po Sarajevu, nema potrebe da to naglasavamo. Ja sam spomenuo da je po UN podatcima vise vojnika snajperista bilo na strani Armije nego na strani VRS i obrazlozili su to jednostavnim razlozima, nedostatak teskog naoruzanja, "visak" ljudstva, lakocu snabdjevanja itd.
Ta naručena ubistva se itekako znaju u "mahali" koja su. Zajko rahmetli je poginuo od četničkog metka. A tebe su ganjali garant jer su provalili da si petokolonaš :lol: . Teror nad civilima Sarajeva su vršili agresorski velikosrpsko-četnički snajperisti. Teror nad agresorskom vojskom su vršili snajperisti Armije Republike Bosne i Hercegovine, hvala Bogu dosta uspješno. Da je Bogd'o bilo i više naših snajperista, ali eto odbranismo se i sa ovim.
To sto je Zajko ubijen "cetnickim " snajperom mozes macku o rep....informisi se malo o lokaci gdje ga je "snajper" pogodio....to sto je mene snajper mogao pogodit,srecom nije, ......mozda je tebi smijesno meni nije nimalo
JoseMujica

#569 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by JoseMujica »

ma odoste u pogrešnom pravcu sa raspravom skroz... očigledno se ne slažemo oko toga ko je imao više snajperista...exliberal navodi podatke UN-a ali ja iz prakse nisam to vidio na terenu, pa nek UN piše šta god hoće jer je i sam UN na kraju politika. Pa mi smo 1994. i 1995. godine napadali čete kroz UNPA zonu. A za snajpere bih stvarno volio bih da je to istina već sam i rekao zašto

druga stvar o kojoj smo govorili je tamna strana rata, koja je nama svima nepoznata i tabu tema a to je ko je koga roknuo i zašto...Pazite, dešavalo se svašta iza kulisa i vjerovatno nikada nećemo ni saznati ko ga je kome i zašto. Ja sam jedino iz ovog rata naučio da ništa nije ni crno a bogme niti bijelo....rat je sivilo...malo sam više u prethodnim postovima to elaborirao pa ako vam nije mrsko čitajte.

poz svima

PS

ovo što piše exliberal za Zajku je istina ....i to znam i za Ćelu, pa to je javna tajna

Morate shvatiti da dok smo se mi borili za preživljavanje ili za neke ideale neki ljudi su okolo trgovali i nosali karte na kojima su crtali granice da bi to kasnije pretočili u "situaciju na terenu". Npr. bio sam na Treskavici, Bjelašnici i Igmanu 1993. cijelo ljeto kada je sve padalo. Nikada na jednom mjestu nisam vidio veću koncentraciju vojske a sve je padalo jer su se neke jedinice "samovoljno" povlačile :x WTF. Moj vod je tu godinu okončao sa 10 sposobnih ljudi od nas 30 i nešto

ja sam uvjeren danas da je pad Treske i Igmana bio politička igra kako bi se izazvala vojna intervencija.

Dalje dok mi radimo 1995. (juli) deblokadu Sarajeva pada Srebrenica. Da je neko želio da spasi Srebrenicu mogao je nas poslati tamo. Garantujem čak da su nas pitali hoćemo li dobrovoljno ići da niko ne bi odbio.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#570 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

čudi me da niko od naručenih ubistava ne spominje ono Hakije Turajlića?

teško mi je vjerovati da bi Srbi tako olako ubili visokog funkcionera Vlade :roll: ali nejse, nije tema...
exliberal

#571 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal »

Chmoljo wrote:čudi me da niko od naručenih ubistava ne spominje ono Hakije Turajlića?

teško mi je vjerovati da bi Srbi tako olako ubili visokog funkcionera Vlade :roll: ali nejse, nije tema...
Ah sad i ti cackas mecku......isla je prica da je nalog dosao iz Sarajeva a da su srbi samo izvrsioci ( sto me bas cudi !)......isto se spominjalo kad je Ljubljakic nastradao kad su srusili helikopter ...navodno je skinut sto je suprostavljao kiriminalcima u zapadnoj bosni i zbog pljacke humanitarne koja su tad sprovodila .....ali ko ce ga znati pare su radile na svim stranama
popajic

#572 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by popajic »

Ne kontam diskusiju :roll:
Zar nije opste poznato da je od 1992-e Sarajevo zahvatio zarazni , nevidjeni mazohizam , pa smo se sami granatirali , sami sebe snajperisali , sami svoju djecu ubijali , sami sebi bili petokolonasi .... :roll: :-)
exliberal

#573 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal »

popajic wrote:Ne kontam diskusiju :roll:
Zar nije opste poznato da je od 1992-e Sarajevo zahvatio zarazni , nevidjeni mazohizam , pa smo se sami granatirali , sami sebe snajperisali , sami svoju djecu ubijali , sami sebi bili petokolonasi .... :roll: :-)
Diskusija je o snajperima u Sarajevu ali kao i svaka tema skrenula je u drugom pravcu.....ali nije to razlog da se neprica o mnogim crnim stvarima koje su se desavale u ratu a koje su pripisivane drugoj strani jer je tako bilo lakse da se zataska :skoljka:
popajic

#574 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by popajic »

exliberal wrote:
Diskusija je o snajperima u Sarajevu ali kao i svaka tema skrenula je u drugom pravcu.....ali nije to razlog da se neprica o mnogim crnim stvarima koje su se desavale u ratu a koje su pripisivane drugoj strani jer je tako bilo lakse da se zataska :skoljka:
Kojoj drugoj strani ?
Zar je tesko reci - agresorskoj ?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#575 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

za podatak da smo imali više snajpera sam i ja čuo prije. iskreno, meni itekako to ima smisla. zašto bi Srbi uopšte koristili snajpere osim za izbezumljivanje stanovništva.

za vojno djelovanje su imali šta su htjeli: tenkove, artiljeriju, PAT, PAM... imali su odlične pozicije za njih također. zato i jeste najviše civila naših ginulo od snajpera jer su samo za to i služili...

šta je našima drugo bilo preostalo? sjeti se frustracije rahmetli Pospanka i tenka što je terorisao Gazin Han mjesecima :-) tako je bilosve dok nisu došle one famozne "strijele". a danas čitam n e-novinama politiku iz tga perioda, onako ovlaš: ...muslimanske snage vrše ofanzivu brojnim ljudstvom, artiljerijom i tenkovima... :-) :-) :-)

dovoljno bilo da mi ručak uz jednjak krene...

@exliberal, nije to čačkanje mečke, nego realno stanje stvari. međutim i ti si znao pretjerivati i tvrditi da nije bilo petokolonaša. :roll: dobro se sjećam Latinice kada je Vikić rekao da je SREĆOM uletio u stan nekog oficira JNA u kome je bio pozamašan spisak onih koji su bili zaduženi za ta djelovanja. sigurno je i to spasilo živote mnogim Srbima po gradu. a da je bilo zločina iz koristoljublja pa kasnije svaljivanja na ratne okolnosti :roll: daj da vidim rat u kome je sve po "ženevskim konvencijama". bez ikakvog pravdanja zločinaca, naravno. rat je vrijeme u kojem govna isplivaju na površinu.

a kako god nakaradno bilo tadašnje vodstvo RBiH, ono sigurno nije poticalo činjenje zločina i nije svoju egzistenciju zasnivalo na zločinu.
Post Reply