jez
Stvarno treba crtati:
Mi smo pred ovo sljedece izvlacenje U TRECOJ JAKOSNOJ SKUPINI.
To znaci, da smo mi realno trenutno snazni za trece mjesto u grupi koju izuvcemo. Sve iznad toga je USPJEH. Svi ispod toga je neuspjeh.
Mi se mozemo nadati drugom ili prvom mjestu, ali ne mozemo ocekivati prvo ili drugo mjesto.
To uveliko ovisi i od toga koga dobijemo u drugoj jakosnoj skupini.
Ako dobijemo Slovacku mozemo se nadati drugom mjestu vise nego ako dobijemo Cesku. Ako dobijemo Hrvatsku u prvoj jakosnoj skupini mozemo se nadati plasmanu boljem nego ako dobijemo Spaniju.
To je tako logicno, jednostavno i crno na bijelo postavljeno.
Ko ne moze da shvati - on ne zeli da shvati.
U fudbalu ne vlada samo zakon logike, niti je sve crno ili bijelo postavljeno. Je li logicno da treceligas Leeds dobije Man.U; cetvrtololigas najjtrofejniju ekipu u LP; Porto osvoji LP ?
Niko ne kaze da su oni to ocekivali, pa cak ni da su se nadali tome. Ali sve je moguce...osim u nasem slucaju
Mi nismo bili favoriti protiv Portugala, i ja sam ih najmanje zelio u barazu. OK. A je li Danska bila favorit protiv njih?
Po mom sudu, a vjerujem i svakog iole poznavatelja: niti su talentovaniji, niti fizicki spremniji, niti skuplji, tj. jaci na papiru. (pricam o danskoj i portugalu) Nesto drugo je u pitanju. Mozda mentalitet i profesionalan savez. Jer cisto sumnjam da se samo
marljivoscu i
osjecajem za realnost moze otici na veliko takmicenje. (Valjda bi i Kinezi bili redovni ucesnici)
Prica o savezu je vise puta sazvakana i ne mislim se vracat na cirkus uoci utakmica baraza (modne revije, bajramski program, nikakve analize protivnika i td. i td.)
I onda cete ti i jos par pojedinaca prebacit pricu na domacu ligu, EU, standard zivota ...bla bla.
Eto nek igarci Obale Slonovace dolaze iz domace lige i imaju starhobalan standard zivota. (ah da, njima je laksi put za plasman)
I ne bi se ja ogranico samo na Slovacku i Sloveniju. Nedajem nikakve igracke prednosti ni Svicarskoj ni Grckoj.
istina je da su oni imali laksi put kroz kvalifikacije, ali moze se. (tj. neko moze, tj svi osim nas

)
Latvija je izbacila Tursku kad je bila na vrhunucu, a mi ih nismo mogli dobit u dvije utakmice kad su ovi u silaznoj putanji.
@cyprus Nije problem sto dijete prolazi tricom, nego sta znas da ima potencijal za odlican uspjeh, ali ga jebu druge stvari.
I za kraj, baraz nije nikakav uspjeh.

barem ne za slavljenje po ulicama, na sta sam i tada regovao.