Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
and

#551 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

zato što su se poigrali sa englezima,sada ni hrvatska ni rusija ne idu na svjetsko.slučajno? :dance:
ako mi budemo čekali da se sredi stanje u savezu,kao uslov da se negdje plasiramo,bojim se da će to potrajati.
navijači,igrači i selektor su ti koji se moraju izdići iznad prosječnosti i potvrditi svoj kvalitet.mislim da to mogu.
valjda će se nekad i stanje u tom savezu srediti i ličiti na normalno.
luksemburg vjerovatno ima jako dobro organizovan savez
jeza u ledja

#552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Admir_1984 wrote:ja ja, EU donosi regule u sve zive sfere ljudskih zivota, tako i pravila za ozbiljno ponasanje reprezentacije u fudbalu :-) :-)

Stvarno je to mudro slovo, nerjeshiva enigma
:?
jeza u ledja

#553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote: I Engleska je bila "Nikad lošija" prije dvije godine pa su ih hrvati na sred Wembleya razorili i time direktno pomogli ruse da odu na EP,a ni zašta im nije trebalo ustvari...samo su tim sjebali engleze...kada je neko "Nikad lošiji" onda se to MORA kazniti jer je to prilika koja se rijetko pruža...to su nam hrvati lijepo demonstrirali protiv engleza (i to u obje utakmice na tim kvalifikacijama).
Ovo pominjem cisto zato da ne bude da samo pišem o Sloveniji ;-)
Znaci mi smo danas na nivou Hrvatske od prije 4 godine?

Opet jos jedna nerealna konstatacija.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

jeza u ledja wrote:
Admir_1984 wrote:ja ja, EU donosi regule u sve zive sfere ljudskih zivota, tako i pravila za ozbiljno ponasanje reprezentacije u fudbalu :-) :-)

Pa kazes da nam treba EU za ozbiljne pripreme reprezentacije
jeza u ledja

#555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Admir_1984 wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne kazem. To si me ti s nekim pobrko.
LSD

#556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote: I Engleska je bila "Nikad lošija" prije dvije godine pa su ih hrvati na sred Wembleya razorili i time direktno pomogli ruse da odu na EP,a ni zašta im nije trebalo ustvari...samo su tim sjebali engleze...kada je neko "Nikad lošiji" onda se to MORA kazniti jer je to prilika koja se rijetko pruža...to su nam hrvati lijepo demonstrirali protiv engleza (i to u obje utakmice na tim kvalifikacijama).

A jesmo li bar na nivou Srbije koja je na prošlim kvalifikacijama bila ispred ,kako ti kažeš, Nikad lošijih francuza i rumuna, i time potjerala jednu Francusku u baraž??
Bosanski_kralj

#557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Znamo mi svi kakav je naš savez, ali u prošlim kvalifikacijama su stvari prikazivane idealnim. Sam je Ćiro amnestirao Savez od bilo kakve odgovornosti, jer on je imao sve potrebne uslove za pripremanje ekipe: u hotelime, pred hotelima i imao je atmosferu koju je želio, da mu se navijači 2 sata pred utakmicu motaju oko igrača.
Isto sad "poručujem" Sušiću ako ti ovakav Savez paše na početku mandata i ne budeš imao tokom kvalifikacija primjedbe na rad Saveza, jedini krivac za naš neuspjeh bićeš odgovoran ti. Svi će stati protiv Saveza, a za Sušića i neka stvari koje mu ne odgovaraju odmah iznosi u javnost, a ne kad kvalifikacije budu izgubljene. Ostari i ja čekajući da se napokon plasiramo na neko takmičenje
jeza u ledja

#558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:

A jesmo li bar na nivou Srbije koja je na prošlim kvalifikacijama bila ispred ,kako ti kažeš, Nikad lošijih francuza i rumuna, i time potjerala jednu Francusku u baraž??
Naravno da nismo.

Man. United x2
Chelsea
Sevilla
Wigan
Metalurg
Udinese
Zaragoza
Lazio
Genoa
Borussia
Dynamo Kyiv
Hertha
Inter
Wolverhampton
Stuttgart
CSKA Moskva
PSV x2
Standard
Valencia

A sta mi imamo?
Wolfsburg x2
Hoffenheim x2
Eintracht
Lyon
Montpellier
Portsmouth
Valladolid
CSKA Moskva
AEK
ostalo truba

Opet realnosti nije na odmet.
LSD

#559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

E hajd sad nabroj klubove gdje slovenski reprezentativci igraju,pa da napravimo usporedbu :-)
Neelix

#560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Neelix »

LSD wrote:E hajd sad nabroj klubove gdje slovenski reprezentativci igraju,pa da napravimo usporedbu :-)
a poslije toga usporediti klubove ruskih reprezentativaca sa portugalskim :)
LSD

#561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Neelix wrote:
LSD wrote:E hajd sad nabroj klubove gdje slovenski reprezentativci igraju,pa da napravimo usporedbu :-)
a poslije toga usporediti klubove ruskih reprezentativaca sa portugalskim :)
I onda cemo podvuci crtu :-) da vidimo gdje smo i šta smo i hoce li ikad išta biti od nas :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ne kazem. To si me ti s nekim pobrko.]
A jel nam treba EU da igraci idu u karantin prije utakmica, da ne dolaze kvazimenadjeri non stop, da se ne snimaju spotovi, da se ne gledaju i analiziraju zajedno utakmice i slicno?
Treba naravno. To je moglo i mora bolje.

Ali ja se bojim da ce se to tesko promjeniti u dogledno vrijeme. Ne dok nam ovi tuntuci sjede u savezu.
To je ono o cemu govorimo u vezi organizovanosti drugih reprezentacija i nase.
jeza u ledja

#563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:Znamo mi svi kakav je naš savez, ali u prošlim kvalifikacijama su stvari prikazivane idealnim. Sam je Ćiro amnestirao Savez od bilo kakve odgovornosti, jer on je imao sve potrebne uslove za pripremanje ekipe: u hotelime, pred hotelima i imao je atmosferu koju je želio, da mu se navijači 2 sata pred utakmicu motaju oko igrača.
Isto sad "poručujem" Sušiću ako ti ovakav Savez paše na početku mandata i ne budeš imao tokom kvalifikacija primjedbe na rad Saveza, jedini krivac za naš neuspjeh bićeš odgovoran ti. Svi će stati protiv Saveza, a za Sušića i neka stvari koje mu ne odgovaraju odmah iznosi u javnost, a ne kad kvalifikacije budu izgubljene. Ostari i ja čekajući da se napokon plasiramo na neko takmičenje
Ja koliko se sjecam Ciro je imao primjedbi na racun saveza (ne na racun Muniba). Al eto i od toga se pravi mit da je Ciro uvijek samo imao rijeci hvale za njih.
jeza u ledja

#564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Admir_1984 wrote:
Ne kazem. To si me ti s nekim pobrko.]
A jel nam treba EU da igraci idu u karantin prije utakmica, da ne dolaze kvazimenadjeri non stop, da se ne snimaju spotovi, da se ne gledaju i analiziraju zajedno utakmice i slicno?
Treba naravno. To je moglo i mora bolje.

Ali ja se bojim da ce se to tesko promjeniti u dogledno vrijeme. Ne dok nam ovi tuntuci sjede u savezu.
To je ono o cemu govorimo u vezi organizovanosti drugih reprezentacija i nase.
Aha, vjeruj mi da ja to EU nisam ni vidio.

Mislio sam da pitas da li trebaju igraci u karantin prije utakmice.
jeza u ledja

#565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD je prvo deset puta spomenuo Slovence, pa kad nije znao odgovor kakve to veze ima s nama onda je poceo sa Hrvatskom, pa kad mu je iznjet kontraargument presao na Srbiju, pa kad mu je i tu iznjet kontraargument vratio se opet na Sloveniju. :lol:
LSD

#566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:LSD je prvo deset puta spomenuo Slovence, pa kad nije znao odgovor kakve to veze ima s nama onda je poceo sa Hrvatskom, pa kad mu je iznjet kontraargument presao na Srbiju, pa kad mu je i tu iznjet kontraargument vratio se opet na Sloveniju. :lol:
Ne znam šta ti je smiješno :? ...nikakav ti kontraargument nisi iznio...a upravo si ti poceo sa poređenjima sa drugim reprezentacijama još prije...evo i danas sa pravio komparacije,pominjao "nikad lošiji" portugal i engleze (samo nisi objasnio šta to znaci) , pravio si roster igraca srbije i komparirao klubove gdje njihovi igraci igraju sa našim itd itd.
Vrati se malo unazad pa pogledaj ko je sve pravio poređenja sa našom reprezentacijom.
Ja sam samo 2-3 puta pomenu Sloveniju,jedan put Hrvatsku i jedan put Srbiju...ništa više.
A pogledaj šta ste vi pisali na ovoj temi i kakve ste sve gluposti lupali...eto,od sebe prvog kreni...valjda je tako najpoštenije.
jeza u ledja

#567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:LSD je prvo deset puta spomenuo Slovence, pa kad nije znao odgovor kakve to veze ima s nama onda je poceo sa Hrvatskom, pa kad mu je iznjet kontraargument presao na Srbiju, pa kad mu je i tu iznjet kontraargument vratio se opet na Sloveniju. :lol:
Ne znam šta ti je smiješno :? ...nikakav ti kontraargument nisi iznio...a upravo si ti poceo sa poređenjima sa drugim reprezentacijama još prije...evo i danas sa pravio komparacije,pominjao "nikad lošiji" portugal i engleze (samo nisi objasnio šta to znaci) , pravio si roster igraca srbije i komparirao klubove gdje njihovi igraci igraju sa našim itd itd.
Vrati se malo unazad pa pogledaj ko je sve pravio poređenja sa našom reprezentacijom.
Ja sam samo 2-3 puta pomenu Sloveniju,jedan put Hrvatsku i jedan put Srbiju...ništa više.
A pogledaj šta ste vi pisali na ovoj temi i kakve ste sve gluposti lupali...eto,od sebe prvog kreni...valjda je tako najpoštenije.
hahahah, de bogati ne izmisljaj
LSD wrote: Sve je to fino lijepo,ali nemaju ni slovenci selektora kojeg placaju milionima vec nekakvog Matjaža Keka (garant si cuo za ovog strucnjaka koji je nakad vodio "strašni Maribor",jelde ;-) ),nemaju ni izbliza igracki fond kao naša ekipa (npr.najjaci i najpoznatiji igrac im špic Kelna Novaković za kojeg je Vedo Gerd Miller,a Džeku namjerno necu da poredim sa njim jer bi to bilo omalovažavanje Dijamanta),nemaju ni bolje stadione pa evo vec 3 puta idu na velika takmicenja.
Još ih mi sa odbranom Šaraba -Mikelini - ne znam tacno sad koji treci panj bio (moguce Mravac ili Mirvić) pobedimo u sred Maribora sa 4-3 (iako im je onaj malj Mikelini doslovno poklonio dva penala).
Pa kako sad ovo sve skupa objasniti :?
LSD wrote:A kako to da slovenci sa peticom završiše školu,evo vec 3 put...hrvati i srbi vazda odlicni,vazda idu ili na EP ili na SP,a mi nikad nigdje...vazda sa tricom prolazimo....smjenismo 3 generacije fudbalera i opet nigdje nismo otišli.
Prije je bilo do grcke,pa austrije,pa izraela,pa škotske,pa farskih ostrva....vazda nam neko drugi kriv,vazda je neko bolji od nas i "zasluženo otišao umjesto nas"...pa ima li ikad da je DO NAS??
LSD wrote: Da skratimo šuplju pricu...bolje da se bavimo striktno cinjenicama,a ne damagoškom pricom.
Ne zanima me apsolutno jesmo li mi za trice ili jeli slovenija za trice...znam samo da su slovenci evo vec 3 puta išli na te velike smotre (EP ili SP)...hrvatska i srbija gotovo redovno...a gdje smo mi?? nikad i nigdje!! to su cinjenice.
Ovo ostalo je mlacanje prazne slame i prosipanje iz šupljeg u prazno...nema dalje price oko toga.
LSD wrote: Objasni ti nama kako ro slovenija vec 3 puta ide na velike smotre??...ona ista slovenija koju smo skoro pobjedili u Mariboru,koja ima 3 puta slabiji i jeftiniji tim od našeg...kako je to moguce?? Objasni.
LSD wrote:Ma Harnaga jarane...ja nas namjerno necu da poredim sa Brazilom,Engleskom,Argentinom ili neko drugo velesilom (kao što to drugi rade) vec se jednom slovenijom.
LSD wrote:Ništa se nije ocekivalo više od ovoga,jel...pa što se onda ikako ložimo na ta SP ili EP...što ce nam to u životu.
Hajmo se baviti hortikulturom jer za nas fudbal nije izgleda...a dotad cemo gledati kako susjedi redovno idu na te smotre i za njih navijati kad mi vec ne možemo nigdje.
3 puta kada neko ode onda to ne može biti Sreca ili incident...to je šuplja prica.
Dakle,konsenzus forumaša je da smo tu gdje jesmo jer BOLJE NE MOŽE NITI JE MOGLO ili nemamo te neke srece ili nas nešto koci i yebe...ne kontam tu pacenicku pricu nikako.
LSD wrote:
Ova prica je jednostavno šuplja prica...kakve crne doze srece?? vece - manje doze?? nema srece,ili jesi il nisi - to je sva suština.
tu pricu o sreci prepuštam demagozima,a djeca nek je gutaju.
slovenija je 3 puta ostvarila plasman na velika takmicenja (dva puta na SP,jednom na EP) a za svih ovih 15 godina od raspada Jugoslavije nikad nisu imali jaci i kvalitetniji tim od našeg...ako su oni imali Zahovića ili Novaka,mi smo ih uvijek duplali sa kvalitetom ako treba (Hibić,Konjić,Barbarez,Salihamidžić,Baljić,Bolić).
Dajte ba ljudi uozbiljite se ...o kakvim dozama srece više pricamo :? ...evo 15 godina nas nigdje nema i još uvijek pišemo o nekakvoj sreci.
LSD wrote: Moram reagovati na ovaj dio.
Niti je nas Portugal podcijenio,niti su rusi podcijenili slovence...prevelik je bio ulog (a i sami akteri) da bi došlo do podcjenjivanja.
Inace,prica o podcjenjivanju je domen mahale i nagađanja.
Buraz,kratka rekapitulacija događaja.
Guus Hiddink je vrhunski fudbalski strucnjak ,koji nije mahalaš i sebi nebi SIGURNO dopustio da u utakmicama baraža podcijeni protivnika,pa taman igro sa Burkinom Faso.
Rusi su vodili 2-0 , pred kraj primili gol što je automatski znacilo da slovenci imaju itekako aktivan rezultat 8tj.da ih npr.1-0 vodi na SP).
To znam ja i ti kao laici,a naravno da je sve to znao i Hiddink...i sigurno nisu došli u Maribor sa kurcevitim stavom tipa "Kako cemo - ma lako cemo,poderacemo ove šošone za cas posla" vec se morali igrati sa 2-1 u svojim glavama .
I na kraju im se desilo ono cega su se najviše bojali da izgube 1-0...slovenci su apsolutno zaslužili ukupno pobjedu u tom dvomecu i NEMA TU PRICE O SRECI...imali su 2 puta po 90 minuta (180 minuta vremena) da PROĐU slovence i da odu na SP....pricamo o baražu,a ne o turniru...sreca se može,eventualno,osmjehnuti na jednoj od utakmica u grupi.
Isto tako možemo pricati o nama i Portugalu.
Ibricic - precka,Dzeko- precka,Zlata - stativa...opšti konsenzus vecine forumaša -NEMAMO SRECE ( sjecam se dobro svih tih komenata ovdje na forumu).
Pa dobro,ali imali smo još 90 minuta uzvrata u Zenici,a to svi zaboravljamo izgleda...vrlo slicno rusima i slovencima - zaostatak za jedan gol...a u Zenici nismo ništa napravili za tih 90 minuta...niti jedne jedine šanse...a još smo primili i gol, u prevodu ljudi nas nadigali u svakom pogledu.
Sreca u fudbalu mi je uvijek bio pojam za vadionu,prica luzera i onih koji opravdavaju (ne)srecom svoje poraze.
Ja ne vjerujem u srecu kada je fudbal u pitanju,vec u fizicku spremu,taktiku,znanje,logistiku saveza....a ako vec i postoji ta doza sreca,onda je treba zaslužiti...a mi je ocito još nismo zaslužili za ovih 15 godina.
Ovo pominjem cisto zato da ne bude da samo pišem o sloveniji ;-)
LSD wrote: A jesmo li bar na nivou srbije koja je na prošlim kvalifikacijama bila ispred ,kako ti kažeš, Nikad lošijih francuza i rumuna, i time potjerala jednu Francusku u baraž??
LSD

#568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

E hajd sad fino lijepo citiraj svoje postove i šta si sve pisao na ovoj temi.
Kad su vec tako detaljan.
jeza u ledja

#569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:E hajd sad fino lijepo citiraj svoje postove i šta si sve pisao na ovoj temi.
Ne pada mi na pamet.
Ako imas kakve primjedbe na moje komentare postavi ih sam.

Ja se nesto ne sjecam da je tako ko sto si napisao.
LSD

#570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:E hajd sad fino lijepo citiraj svoje postove i šta si sve pisao na ovoj temi.
Ne pada mi na pamet.
Ako imas kakve primjedbe na moje komentare postavi ih sam.

Ja se nesto ne sjecam da je tako ko sto si napisao.
A pada ti na pamet da moje postove ovdje citiraš,jelde...a svoje neceš...pa fino bogami.
Mene bi da ismijavaš,a kada zatražim da citiraš ono što si sam napisao tad ti ne pada na pamet.
Stavi i svoje postove da vide malo ljudi šta si to ti pisao,pa nek onda zakljuce ko je pisao gluposti....ako si vec postavio moje ,jasno je da je red da onda postaviš i svoje.
Nemoj moje postove samo kopirati...a i nakaradno je jer se ne vidi kontekst zbog cega sam to pisao.
Ako ti je satisfakcija nekoga ismijavati time što ces kopirati sve njegove postove,a svoje svjesno zapostavljati onda to govori sve o tebi. :roll:
rado_vidjen

#571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

jez
Stvarno treba crtati:

Mi smo pred ovo sljedece izvlacenje U TRECOJ JAKOSNOJ SKUPINI.

To znaci, da smo mi realno trenutno snazni za trece mjesto u grupi koju izuvcemo. Sve iznad toga je USPJEH. Svi ispod toga je neuspjeh.
Mi se mozemo nadati drugom ili prvom mjestu, ali ne mozemo ocekivati prvo ili drugo mjesto.
To uveliko ovisi i od toga koga dobijemo u drugoj jakosnoj skupini.
Ako dobijemo Slovacku mozemo se nadati drugom mjestu vise nego ako dobijemo Cesku. Ako dobijemo Hrvatsku u prvoj jakosnoj skupini mozemo se nadati plasmanu boljem nego ako dobijemo Spaniju.

To je tako logicno, jednostavno i crno na bijelo postavljeno.
Ko ne moze da shvati - on ne zeli da shvati.
U fudbalu ne vlada samo zakon logike, niti je sve crno ili bijelo postavljeno. Je li logicno da treceligas Leeds dobije Man.U; cetvrtololigas najjtrofejniju ekipu u LP; Porto osvoji LP ?

Niko ne kaze da su oni to ocekivali, pa cak ni da su se nadali tome. Ali sve je moguce...osim u nasem slucaju :( :D

Mi nismo bili favoriti protiv Portugala, i ja sam ih najmanje zelio u barazu. OK. A je li Danska bila favorit protiv njih?

Po mom sudu, a vjerujem i svakog iole poznavatelja: niti su talentovaniji, niti fizicki spremniji, niti skuplji, tj. jaci na papiru. (pricam o danskoj i portugalu) Nesto drugo je u pitanju. Mozda mentalitet i profesionalan savez. Jer cisto sumnjam da se samo marljivoscu i osjecajem za realnost moze otici na veliko takmicenje. (Valjda bi i Kinezi bili redovni ucesnici)

Prica o savezu je vise puta sazvakana i ne mislim se vracat na cirkus uoci utakmica baraza (modne revije, bajramski program, nikakve analize protivnika i td. i td.)

I onda cete ti i jos par pojedinaca prebacit pricu na domacu ligu, EU, standard zivota ...bla bla. :roll:

Eto nek igarci Obale Slonovace dolaze iz domace lige i imaju starhobalan standard zivota. (ah da, njima je laksi put za plasman)

I ne bi se ja ogranico samo na Slovacku i Sloveniju. Nedajem nikakve igracke prednosti ni Svicarskoj ni Grckoj. :wink:

istina je da su oni imali laksi put kroz kvalifikacije, ali moze se. (tj. neko moze, tj svi osim nas :oops: :D )

Latvija je izbacila Tursku kad je bila na vrhunucu, a mi ih nismo mogli dobit u dvije utakmice kad su ovi u silaznoj putanji.

@cyprus Nije problem sto dijete prolazi tricom, nego sta znas da ima potencijal za odlican uspjeh, ali ga jebu druge stvari.

I za kraj, baraz nije nikakav uspjeh. :mrgreen: barem ne za slavljenje po ulicama, na sta sam i tada regovao.
HarnagaHarnaga

#572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Admir_1984

E vidis citam dole da ti je onaj kome si ovo uputio odgovorio da je previdio to EU, a ja ti odgovaram da si debelo u pravu i da EU donosi "regule u sve zive sfere ljudskih zivota". Ima tacno odredjeno koliko mozes podjeliti sirotinji, koliko mozes uzimati poreza, kakvu rakiju peci :)....i jos puno toga.
Na fudbalskom planu psiholoski bi djelovalo na mnoge stvari, pozornost UEFE bila bi veca i ostrija, neki domaci faktori bi se konacno okrenuli BiH kao svojoj drzavi, vjerovatno bi i vise fudbalera (narocito Srba i Hrvata) se odazivalo da igra za BiH. Jednostavno BiH bi se potvrdila za vijeke vijekova kao pravno politicki subjekt sto donosi drugacije rezenovanje u glavama ljudi. Moramo priznati da se ogroman broj stanovnika BiH danas nada da ce ona propasti, da ce se podjeliti...i ne samo da se nada nego aktivno radi na tome. Htjeli ili ne, ne mozemo zazmuriti pred cinjenicom da u fudbalskom savezu (a Bogami i medju igracima) Bosnu iskreno kao svoju drzavu dozivljavaju uglavnom Bosnjaci dok od drugih naroda nama pripadaju njihovi otpadci (JEDAN JE SERGEJ BARBAREZ). U tome smislu sam ja pomenuo EU u isforsiranom poredjenju nas i Slovenije i jos uvijek tvrdim da je to itekako bitan faktor. Nego, mozda je ova diskusija na poslednjih nekoliko strana "isprovocirana" nerazumjevanjem sta ko hoce da kaze. Mislim da pojedinci one koji smatraju da je baraz uspjeh ili da je realnost da u sledecim kvalifikacijama nismo favoriti, posmatraju kao osobe koje su zadovoljne stanjem u savezu, ljudima koji su tamo....i tako dalje. Ja licno, a mislim i vecina drugih, se slazem da su u savezu govna, da treba promjeniti nacionalni kljuc, da se treba ugledati na Sloveniju, da treba biti jedan predsednik FS (kao i cijele Bosne uostalom). Mozda bi to sa ovim kvalitetom koji imamo donijelo pomak u drugu grupu pa zasto da ne i u prvu i onda bi rekao da smo favoriti za odlazak na EP, ali kako je to neizvodljivo za sada - onda su i ovi rezultati uspjeh.
jeza u ledja

#573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
A pada ti na pamet da moje postove ovdje citiraš,jelde...a svoje neceš...pa fino bogami.
Mene bi da ismijavaš,a kada zatražim da citiraš ono što si sam napisao tad ti ne pada na pamet.
Stavi i svoje postove da vide malo ljudi šta si to ti pisao,pa nek onda zakljuce ko je pisao gluposti....ako si vec postavio moje ,jasno je da je red da onda postaviš i svoje.
Nemoj moje postove samo kopirati...a i nakaradno je jer se ne vidi kontekst zbog cega sam to pisao.
Ako ti je satisfakcija nekoga ismijavati time što ces kopirati sve njegove postove,a svoje svjesno zapostavljati onda to govori sve o tebi. :roll:
Pa ne kontam uopste o kojim postovima govoris?

Kazes ja sam prvi poredio BiH sa ekipama. Gdje? Sta? S kojim ekipama? O cemu ti?
Nema veze sa onim o cemu pricamo, niti znam o cemu govoris.

I sta onda da kopiram?
HarnagaHarnaga

#574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Latvija je izbacila Tursku kad je bila na vrhunucu, a mi ih nismo mogli dobit u dvije utakmice kad su ovi u silaznoj putanji
.
Svaki komentar je suvisan. Tacno da smo otisli na SP i dosli u finale istog nasao bi se neko ko bi rekao nesto slicno ovome gore. Tako to vazda biva kad ljudi zauzmu negativan gard i prije nego sto otvore usta.
jeza u ledja

#575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

rado_vidjen wrote:jez
Stvarno treba crtati:

Mi smo pred ovo sljedece izvlacenje U TRECOJ JAKOSNOJ SKUPINI.

To znaci, da smo mi realno trenutno snazni za trece mjesto u grupi koju izuvcemo. Sve iznad toga je USPJEH. Svi ispod toga je neuspjeh.
Mi se mozemo nadati drugom ili prvom mjestu, ali ne mozemo ocekivati prvo ili drugo mjesto.
To uveliko ovisi i od toga koga dobijemo u drugoj jakosnoj skupini.
Ako dobijemo Slovacku mozemo se nadati drugom mjestu vise nego ako dobijemo Cesku. Ako dobijemo Hrvatsku u prvoj jakosnoj skupini mozemo se nadati plasmanu boljem nego ako dobijemo Spaniju.

To je tako logicno, jednostavno i crno na bijelo postavljeno.
Ko ne moze da shvati - on ne zeli da shvati.
U fudbalu ne vlada samo zakon logike, niti je sve crno ili bijelo postavljeno. Je li logicno da treceligas Leeds dobije Man.U; cetvrtololigas najjtrofejniju ekipu u LP; Porto osvoji LP ?

Niko ne kaze da su oni to ocekivali, pa cak ni da su se nadali tome. Ali sve je moguce...osim u nasem slucaju :( :D

Mi nismo bili favoriti protiv Portugala, i ja sam ih najmanje zelio u barazu. OK. A je li Danska bila favorit protiv njih?

Po mom sudu, a vjerujem i svakog iole poznavatelja: niti su talentovaniji, niti fizicki spremniji, niti skuplji, tj. jaci na papiru. (pricam o danskoj i portugalu) Nesto drugo je u pitanju. Mozda mentalitet i profesionalan savez. Jer cisto sumnjam da se samo marljivoscu i osjecajem za realnost moze otici na veliko takmicenje. (Valjda bi i Kinezi bili redovni ucesnici)

Prica o savezu je vise puta sazvakana i ne mislim se vracat na cirkus uoci utakmica baraza (modne revije, bajramski program, nikakve analize protivnika i td. i td.)

I onda cete ti i jos par pojedinaca prebacit pricu na domacu ligu, EU, standard zivota ...bla bla. :roll:

Eto nek igarci Obale Slonovace dolaze iz domace lige i imaju starhobalan standard zivota. (ah da, njima je laksi put za plasman)

I ne bi se ja ogranico samo na Slovacku i Sloveniju. Nedajem nikakve igracke prednosti ni Svicarskoj ni Grckoj. :wink:

istina je da su oni imali laksi put kroz kvalifikacije, ali moze se. (tj. neko moze, tj svi osim nas :oops: :D )

Latvija je izbacila Tursku kad je bila na vrhunucu, a mi ih nismo mogli dobit u dvije utakmice kad su ovi u silaznoj putanji.

@cyprus Nije problem sto dijete prolazi tricom, nego sta znas da ima potencijal za odlican uspjeh, ali ga jebu druge stvari.

I za kraj, baraz nije nikakav uspjeh. :mrgreen: barem ne za slavljenje po ulicama, na sta sam i tada regovao.
Niko nije ocekivao da budemo ispred Turske i Belgije. Pa smo bili.

Dakle, 'sve je moguce' i u nasem slucaju.

Problem je kad ne znas sta znaci to 'sve je moguce'. Kada ti ono sto je malo moguce postane ocekivano i normalno. Onda trazis jos, jer ne znas koje su ti mogucnosti, nit znas razliku izmedju ocekivanja i nadanja.
Locked