Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vryzas

#551 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

merik wrote:
vryzas wrote:Auuuu sto juce fino asfaltirase prilaz oko zgrade....sinoc se siroko parkiralo :D
E pa fino. :-D
Nego, da te priupitam, zašto se parkiraš u komšiluku, voz u svoje tamo. :roll: :run:

Nema kod nas tvoje-moje...sve je to nase :D
Innovation

#552 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Sve je do EP. Sve im je vec davno placeno, a oni jos nisu ni poceli da rade trafostanicu. Tu trebe urgirati.
novi.dan.nova.nafaka

#553 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Innovation wrote:Sve je do EP. Sve im je vec davno placeno, a oni jos nisu ni poceli da rade trafostanicu. Tu trebe urgirati.
Image

TS su tu, dakle nije do toga. Ovo sam slikao 16.7 prilikom posjete zgradi...
Innovation

#554 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Nije trafo stanica ormaric. To je dio prostora u zgradi. Nalazi se u E4 pored pasaza.
Innovation

#555 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Zgrade ce biti prikljucene, nebitno kako. Kasnije kad se zavrsi trafostanica bit ce vracene na nju.
E3B777

#556 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Ako je tako, da pripremamo orahe za baklavu ( useljenje + Bajram ).

Pozdrav.
Innovation

#557 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Vazi, baklava na balkonu.
novi.dan.nova.nafaka

#558 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Pa jeste li optimisti da se možemo useliti do kraja mjeseca ? Ja sam u lameli E4 - kontam da će pravo biti nategnuto...
E3B777

#559 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Jesmo aBd.
novi.dan.nova.nafaka

#560 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

E3B777 wrote:Jesmo aBd.
Joj kriza me uhvatila neka, ne mogu dočekati taj dan... :)
Dajte ljudi ba zovite, hajdemo dosađivati da ih malo ubrzamo - dajte nove informacije, ako imate!
Innovation

#561 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Ne sekiraj se sada kad je sve pri kraju. Bit ce sve ok.Razmisljaj pozitivno i misli /ali nemoj se sekirati/ kako ces opremiti stan. Moze i jogi na pod, ali je tvoj. :-D
novi.dan.nova.nafaka

#562 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Innovation wrote:Ne sekiraj se sada kad je sve pri kraju. Bit ce sve ok.Razmisljaj pozitivno i misli /ali nemoj se sekirati/ kako ces opremiti stan. Moze i jogi na pod, ali je tvoj. :-D
ma rogovi mi niču od uzbuđenja, ... :-D
valja dogovorit sa gazdom eventualno još par dana u slj. mjesecu za kiriju, namještaj je već skoro pa izabran. ;-)
u svakom slučaju, neka je hairli i sa srećom.
zovko85

#563 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by zovko85 »

Ne znam sta da Vam kazem ljudi,
ja sam prosle godine krenuo sa zenom u kupovinu stana i gledajuci sve te "novogradnje" pa cak i povoljnije od ovog sto sam uzeo ipak sam se odlucio na skuplju ali siguniju varijantu, prosle godine su cijene divljale ali sta se moze.

Kupili smo stan prosle godine u dobrinji 3
platili smo masno, ali smo mirni

50 kvadrata za 88000KM na trecem spratu.
izgleda puno, ali sam makar rahat i siguran, jer je stan fino uređen irenoviran.

to je fina gradnja srednjih osamdesetih gdje su noseci zidovi od betona + cigla na beton za izolaciju.
centralno grijanje itd.
globalbih

#564 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by globalbih »

useljenje poslije ramazanskog bajrama, ako Bog da.
Bit ce nekih sitnih popravki dok to sve proradi i poslije useljenja.
Sve u svemu ok je...
novi.dan.nova.nafaka

#565 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

globalbih wrote:useljenje poslije ramazanskog bajrama, ako Bog da.
Sve u svemu ok je...
Jel to provjerena informacija ? Pih, nadao sam se da će biti prije Bajrama... :(
E3B777

#566 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Sve u svemu ok je...
Jel to provjerena informacija ? Pih, nadao sam se da će biti prije Bajrama... :(
Ako jeste, reci nam od koga je dosla?
koma

#567 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

E3B777 wrote:
Sve u svemu ok je...
Ako jeste, reci nam od koga je dosla?
Rekao bih da je to samo licna procjena, a ne fakt..
Realno, i da dobijemo kljuceve oko 15., sto bi bilo fenemenalno, tesko bi se uselili u stan do Bajrama, tj u naredne 2 sedmice..
globalbih

#568 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by globalbih »

i ja bih volio ranije sto nije nemoguce.
1. Ovo je od direktora Dzekosa PROCJENA.
2. uvid u svoj stan E4 lamela i vidim da imaju jos posla

Ja sam 2009 rekao da ce kasniti minimum godinu i po.

Image
ovo je sredjeno, ima jos prilaz i ostalo kao i svi stanovi lamela E4 te tehnički prijem istih...
novi.dan.nova.nafaka

#569 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

koma wrote:Realno, i da dobijemo kljuceve oko 15., sto bi bilo fenemenalno, tesko bi se uselili u stan do Bajrama, tj u naredne 2 sedmice..
A zašto misliš da je potrebno 2 sedmice za useljenje ? :)
Mi smo odabrali ama baš sve, namještaj, tehniku, kuhinju, tepihe...
Dakle, samo čekamo datum da dobijemo ključeve, u roku od 5 dana maksimalno može sve biti završeno...
koma

#570 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

koma wrote:Realno, i da dobijemo kljuceve oko 15., sto bi bilo fenemenalno, tesko bi se uselili u stan do Bajrama, tj u naredne 2 sedmice..
Dakle, samo čekamo datum da dobijemo ključeve, u roku od 5 dana maksimalno može sve biti završeno...
Ne znam, cini mi se malo to vremena.. Da ste sve kupili i sve to da ceka samo da se ugradi, opet moras 20 razliticih majstora sloziti, kako se ne bi medjusobno smetali.. Moguce je, ali tesko. Je li bolje :)
novi.dan.nova.nafaka

#571 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

koma wrote:
Ne znam, cini mi se malo to vremena.. Da ste sve kupili i sve to da ceka samo da se ugradi, opet moras 20 razliticih majstora sloziti, kako se ne bi medjusobno smetali.. Moguce je, ali tesko. Je li bolje :)
Ma dobro, na to si mislio ipak - ma nek daju ključeve oni samo, spavat će se na parketu, samo da se kirija ne plaća... ;-)
MC_82

#572 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MC_82 »

jedno pitanjce za one koji su već uselili, pretpostavljam da su vam u stan ugrađeni kalorimetri pa me interesuje koliki su vam računi dolazili za grijanje prošle sezone.
razmišljam da u stan na dobrinji 5 (odmah pored ovih novih zgrada) ugradim kalorimetre. zvao sam toplane i kažu da je to moguće, plaća se 700KM ugradnja, a poslije toga je 40% fiksno se plaća kao neki paušal svaki mjesec, za održavanje sistema, a ostatak koliko se potroši. tarifa je 8kf po kwh.
zgrada je prilično dobro izolovana (staklena vuna i fasadna cigla + nova stolarija tako da je gubitak minimalan) jedino me još interesuje otprilike koliko se potroši kwh da su ugrije trosoban stan (78 m2).
šas

#573 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by šas »

Sve u svemu ok je.
..
E baš me razočara, pih. Mi još uvijek pregovaramo oko kuhinje al bi radije da što prije uselimo da se kutarišemo kirije.
Bože na hajr.
globalbih

#574 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by globalbih »

šas wrote:
Sve u svemu ok je.
..
E baš me razočara, pih. Mi još uvijek pregovaramo oko kuhinje al bi radije da što prije uselimo da se kutarišemo kirije.
Bože na hajr.
Bilo bi jako teško (jer ovo nije baš pravna država) da naplatite od planiranog roka završetka sve kirije koje ste plaćali (podrazumjeva se da ste uredno dobijali račun i da je neko evidentirao porez na kiriju) od KSKF. Ali je moguće, pravno uz dosta muke.

Izdržite još ovaj mjesec.
Dosađujte koliko možete svaki drugi dan kulturno..kada bi nas 10% dosađivalo, mislim da bi uselili prije bajrama ali ovako, bez akcije nema reakcije.

Šta mislite o prijedlogu da se udružimo? Zajedno smo jači, pametniji sigurno, a i teže je manipulisati sa nama :bih: ...
novi.dan.nova.nafaka

#575 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

globalbih wrote:Bilo bi jako teško (jer ovo nije baš pravna država) da naplatite od planiranog roka završetka sve kirije koje ste plaćali (podrazumjeva se da ste uredno dobijali račun i da je neko evidentirao porez na kiriju) od KSKF. Ali je moguće, pravno uz dosta muke.

Izdržite još ovaj mjesec.
Dosađujte koliko možete svaki drugi dan kulturno..kada bi nas 10% dosađivalo, mislim da bi uselili prije bajrama ali ovako, bez akcije nema reakcije.

Šta mislite o prijedlogu da se udružimo? Zajedno smo jači, pametniji sigurno, a i teže je manipulisati sa nama :bih: ...
Ja sam već ranije predložio da mi pošaljete mailove na pp, pa da se tamo okupimo, da zajedno napišemo jedno pismo i uputimo ga KSF-u, Opštini Novi Grad itd...
Al' eto, hajdemo ovako za početak - da se dogovorimo i da zovemo Opštinu i KSF svaki dan, dajte samo broj od Opštinske službe nadležne za tehnički prijem.
KSF: 562 736, Adi je nadležan...
Post Reply