MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
elda

#551 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

macmac wrote:
elda wrote:Da li neko zna tko mijenja policijskog komesara u slucaju njegova odsustva???? To ne mogu naci nikako!!!
Necelnik uniformisane policije.
Hvala
KARAGA

#552 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

macmac wrote:
KARAGA wrote:Imal neko iz b2 grupe,,interesuje me pitanje u vezi tuzioca kako je tacno glasilo jeli nesto tuzilac odredzuje imunitet
odlukom?
rjesenjem? ili nesto trece ako neko zna punu formu i odgovor pitanja zahvaljujem!!
Tuzilac imunitet daje: a) odlukom, b) rjesenjem (nisam sigurna je l' ovim redoslijedom), ne sjecam se koji su bili ostali ponudjeni odgovori a tacan odgovor je "odlukom". Eto, nadam se da sam pomogla :)
ekstra znam samo da sam zaokruzio odluk0om a ostalog se nemogu sjetit :-D
Hvala jos jedno pitanje u moju korist od onih koji su mi bili sumnjivi!!
KARAGA

#553 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

macmac wrote:
elda wrote:Da li neko zna tko mijenja policijskog komesara u slucaju njegova odsustva???? To ne mogu naci nikako!!!
Necelnik uniformisane policije.
pdsetila si me na jos jedno pitanje koje nisam bio siguran a tacno zaokruzio :-D
KARAGA

#554 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

balooon wrote:karaga ja sam bio b2 grupa,pitaj ako te zanima nesto.ja nemogu da se sjetim jos desetak pitanja,jel ti problem malo da ponabrajas ono sto ti je ostalo u sjecanju..inace jeli rad za opste dobro se mjenja za jednu godinu zatvora?,bilo je nesto vezano za prebivaliste ja sam zaokruzio nesto vezano za otkaz ako nisu podaci tacni navedeni cini mi se,i ako znas pitanje vezano za pravilnik sta je trebalo zaokruziti jel komesar uz saglasniost vlade,i jel amnestiju predlaze tuzioc sudiji tako je nekako odgovor isao,ako se sjecas koje su opcije bile ponudjene za pretres bez naloga i sta treba zaokruziti..bilo je i neko pitanje ko ne mora svjedociti ili tako nesto,sta je tu trebalo zaokruziti?
iskreno sjecam se samo pitanja koja sam ostavio za kraj a nisu mi bila jasna ostalih manje vise nemogu sad tacno da pobrojim.
ovo za rad je tacno da se mijenja za kaznu zatvora do godinu!!
za komesara mislim da sam i ja zaokruzio uz saglasnost vlade jer sjecam se da mi je to bio najpriblizniji odgovor od ponudzenih
pretres se isto nemogu sjetiti neznam cega je pretres bio
a za svjedocenje se sjecam da je bilo ko moze odbiti svjedocenje to je od ponudzenih bilo bracni,vanbracni drug
macmac

#555 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

za komesara mislim da sam i ja zaokruzio uz saglasnost vlade jer sjecam se da mi je to bio najpriblizniji odgovor od ponudzenih

Izvini mozes li mi objasnit o kojem je ovdje pitanju rijec? Kako je glasilo pitanje?
balooon

#556 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

macmac wrote:za komesara mislim da sam i ja zaokruzio uz saglasnost vlade jer sjecam se da mi je to bio najpriblizniji odgovor od ponudzenih

Izvini mozes li mi objasnit o kojem je ovdje pitanju rijec? Kako je glasilo pitanje?
ja mislim da je to pitanje vezano za,ko donosi pravilnik,eh sad pravilnik cega, tako nesto cini mi se..
balooon

#557 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

KARAGA wrote:
balooon wrote:karaga ja sam bio b2 grupa,pitaj ako te zanima nesto.ja nemogu da se sjetim jos desetak pitanja,jel ti problem malo da ponabrajas ono sto ti je ostalo u sjecanju..inace jeli rad za opste dobro se mjenja za jednu godinu zatvora?,bilo je nesto vezano za prebivaliste ja sam zaokruzio nesto vezano za otkaz ako nisu podaci tacni navedeni cini mi se,i ako znas pitanje vezano za pravilnik sta je trebalo zaokruziti jel komesar uz saglasniost vlade,i jel amnestiju predlaze tuzioc sudiji tako je nekako odgovor isao,ako se sjecas koje su opcije bile ponudjene za pretres bez naloga i sta treba zaokruziti..bilo je i neko pitanje ko ne mora svjedociti ili tako nesto,sta je tu trebalo zaokruziti?
iskreno sjecam se samo pitanja koja sam ostavio za kraj a nisu mi bila jasna ostalih manje vise nemogu sad tacno da pobrojim.
ovo za rad je tacno da se mijenja za kaznu zatvora do godinu!!
pretres se isto nemogu sjetiti neznam cega je pretres bio
a za svjedocenje se sjecam da je bilo ko moze odbiti svjedocenje to je od ponudzenih bilo bracni,vanbracni drug
nije mi jasno zasto u krivicnom zakonu fbih pise da je do 6 mj.mjenjanje za rad za opste dobro,neznam da li je poslije tog zakona doslo do nekih izmjena,ja koliko se sjecam u kr.zak.fbih pise do 6 mj..a siguran sam bio da je do godinu,cak sam tako juce i procitao na par mjesta na internetu..
macmac

#558 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

baloon

pa i jest do godinu, tako pise u izmjenama, to je tacan odgovor
balooon

#559 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

e odlicno,jos da mi je saznati ovaj odgovor vezano za kako se drzavljanstvo bih i fbih stice,znam da su mi sva 3 odgovora izlgedala tacno,bilo je i ovo prebivaliste i boraviste,moze li se otkazati ako su uneseni netacni podaci..
macmac

#560 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

balooon wrote:e odlicno,jos da mi je saznati ovaj odgovor vezano za kako se drzavljanstvo bih i fbih stice,znam da su mi sva 3 odgovora izlgedala tacno,bilo je i ovo prebivaliste i boraviste,moze li se otkazati ako su uneseni netacni podaci..
drzavljanstvo bih stice dijete ciju su roditelji drzavljani bih bez obzira na mjesto rodjenje djeteta... a prebivaliste odnosno boraviste moze biti ponisteno ako je osoba dala netacne podatke
dingosp0

#561 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

vi koji ste polagali za M. Inspektora
Jel bilo pitanja vezano za FBIH ? parlament, predstavnicki dom i dom naroda? ministarstva? skupstina kantona... koliko poslanika, ministara? parlament BIH, vijece ministara? Federalni MUP? dejtonski sporazum, wasingtonski, datumi, itd itd... vidim da su vam pitanja bila bas o detaljima nekim koje si mogao znati ako si citao i poznajes zakone... jeli ko prosli put izlazio na test za policajca, kakva su tad bila pitanja od prilike.. jesili morao znati detalje neke
Chischo

#562 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

dingosp0 wrote:vi koji ste polagali za M. Inspektora
Jel bilo pitanja vezano za FBIH ? parlament, predstavnicki dom i dom naroda? ministarstva? skupstina kantona... koliko poslanika, ministara? parlament BIH, vijece ministara? Federalni MUP? dejtonski sporazum, wasingtonski, datumi, itd itd... vidim da su vam pitanja bila bas o detaljima nekim koje si mogao znati ako si citao i poznajes zakone... jeli ko prosli put izlazio na test za policajca, kakva su tad bila pitanja od prilike.. jesili morao znati detalje neke
Imas pitanja neko ti je napisao vec, pregledaj par postova unazad. I ja sam ocekivao tip pitanja kao sto si ti nabrojao, ali jedino slicno je bilo "Ko cini zakonodavnu vlast kantona?"
Kiki Riki

#563 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Kiki Riki »

Po struci sam diplomirani pravnik i test sam po meni, a nakon provjere uradio poprilično dobro. Na sva pitanja sam dao odgovor i očekujem preko 40 tačnih. Mene interesuje koliko tačnih odgovora se otprilike može smatrati kao odlično i iznadprosječno urađen test???? Test sam spremao studuiozno iz svih materijala koji su ponuđeni na stranici MUP-a KS, i nešto više od toga ( u slučaju iznenađenja) :) Na samom testu sam stekao dojam da je dosta kandidata bilo nepripremljeno i uz dužno poštovanje mislim da je ovaj test bio puno lakši pravnicima nego ostalim
KARAGA

#564 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Studiozno pravnice mislim da je to nebitno,i da ti niko nemoze dati adekvatan odgovor!!!
Chischo

#565 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Kiki Riki wrote:Po struci sam diplomirani pravnik i test sam po meni, a nakon provjere uradio poprilično dobro. Na sva pitanja sam dao odgovor i očekujem preko 40 tačnih. Mene interesuje koliko tačnih odgovora se otprilike može smatrati kao odlično i iznadprosječno urađen test???? Test sam spremao studuiozno iz svih materijala koji su ponuđeni na stranici MUP-a KS, i nešto više od toga ( u slučaju iznenađenja) :) Na samom testu sam stekao dojam da je dosta kandidata bilo nepripremljeno i uz dužno poštovanje mislim da je ovaj test bio puno lakši pravnicima nego ostalim
Mislim da ti je preko 40 daleko iznad prosjeka, idi spremaj se za fizicki test...
elda

#566 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

A niko ne prica kako je esej uradio???
comorusa20

#567 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by comorusa20 »

Zna li iko kakva ce pitanja otprilike biti na ovom testu opceg znanja za pocetni cin policajac,molim odgovorite mi u najkracem roku,hvala do nebaaa
elda

#568 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

comorusa20 wrote:Zna li iko kakva ce pitanja otprilike biti na ovom testu opceg znanja za pocetni cin policajac,molim odgovorite mi u najkracem roku,hvala do nebaaa
To nitko nemoze znati ali vjerujem da nece biti laka, bit ce nesto slicno ovome jer ima veliki broj kandidata!!!
comorusa20

#569 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by comorusa20 »

da nemas slucajno neka ranija pitanja da se malo orjentisem,hvala :***
balooon

#570 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

na koliko strana ste uradili esej tj koliko recenica otrpilike ste napisali?
Chischo

#571 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

balooon wrote:na koliko strana ste uradili esej tj koliko recenica otrpilike ste napisali?
ja sam ono sve popunio, mislim da sam imao oko dvadesetak recenica...
balooon

#572 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

Chischo wrote:
balooon wrote:na koliko strana ste uradili esej tj koliko recenica otrpilike ste napisali?
cini mi se,kad sam predavao rad ,da sam i na zadnjoj stranici primjetio prazan prostor,neznam jeli i iza ona stranica bila predvidjena za pismeni rad,i ja sam samo prednju popunio..
adnansax

#573 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

balooon wrote:
Chischo wrote:
cini mi se,kad sam predavao rad ,da sam i na zadnjoj stranici primjetio prazan prostor,neznam jeli i iza ona stranica bila predvidjena za pismeni rad,i ja sam samo prednju popunio..
Na poslijednjoj stranici je bilo mjesto za potpis i bodove komisije za esej, a i naglaseno je da se moze koristiti i ta stranica.
cunga

#574 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by cunga »

DA LI JE ISPRAVAN NA STRANICI MUP-A KS SARAJEVO - ZAKON O UPRAVNOM POSTUPKU JER MISLIM DA GA SKORO POLA NEDOSTAJE !
balooon

#575 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

pa kolko nas je uradilo tj popunilo i tu drugu stranicu,koliko vidim svi smo samo onu prvu,20-25 recenica..valjda je neki minimum 30 tacnih odgovora i 6-7 bodova na pismenom ..to ispadne 60 posto..36 bodova je min.ako sam shvatio..
Post Reply