Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
alibegoa

#551 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Cuko, nemam iskustva sa psima, možda je dalmatinac?

Bio odsutan 3 sedmice na odmoru,i primjetio ga nakon jedne sedmice po povratku.

Komšije kažu da ga je bilo udarilo auto ispred naših kuća, oni ga prenijelu u žbunje da umre, ali nakon dvije sedmice on se oporavio i došao do naših kuća. To vrijeme ga nije niko ni hranio, kako oni kažu. Uglavnom on je sada tu oko naših kuća, komšije mu samo pregradile nekakvom daskom jedan čošak u koji može samo da uvuće pola tijela. Hranili su ga i hrane samo starim hljebom, koliko vidim pravo je mršav. Dao sam mu 2 limenke od 500g i on je to odmah pojeo u komadu, problem je da kod nas komšija ima svoga psa koji je jači i ovome sve otima, čak i kad bi mu neko htio nešto dati, ja sam ga jedva uhvatio nasamo.

Koliko vidim cuko ima ogrlicu, pa ga je možda neko izgubio? Meni izgleda mlad, njegovan, zubi su mu bijeli i zdravi. Pravo je fin, nije nimalo agresivan. Problem je da blago šepa na zadnju desnu šapu. U hodu se nekako i oslanja na nju, u trku se ne oslanja na nogu.

Ukoliko je neko zainteresovan, i udomio bi ili pomogao oko transporta veterinaru, (je li kasno za nogu poslije mjesec) lokacija je upi institut, poslije termi,kod ans drive-a, butmirska cesta. Sav ostali info na pp.

Image
Image
Image
Image
jaca78

#552 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca78 »

ja ih pomogla s veterinarom, nisam sigurna je li kasno zaista
ambrozija007

#553 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ambrozija007 »

da li je netko pomogao ovom dalmatineru ?
njemu treba i veterinarska njega i udomljenje.
minjonja

#554 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

ovo je neki rasni, nije dalmatinac. znala sam ime, ali sam zaboravila. mozda se neko javi ko zna. moci ce se on brzo udomiti, samo da ga je izljeciti. ja nazalost ne mogu pomoci, drzim fige da se sve dobro zavrsi.
ambrozija007

#555 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ambrozija007 »

to i jeste problem tko će se toga prihvatiti. Vidi kako je mršav, mogao bi umrijeti i od gladi.
Nije u pitanju samo noga, nego on nema vlasnika i ko će ga odvest na terapiju. Poslala sam PP i čekam odgovor od
ovoga što je objavio oglas.
alibegoa

#556 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Iskreno još niko nije ništa odgovorio mimo vas, a zbilja bih volio pomoći ovome cuki, kao što rekoh pravo je fin i jako strašljiv. Najviše bih volio ako ima neko možda iz av mau koji bi ga odvezao veterinaru. Voljan sam učestvovati u trošku, i savjeti kako ga hraniti su dobro došli. Ja nisam kući od 7:00-18:00 i mogu ga hraniti jednom dnevno. Sve što možete savjetovati je dobro došlo.
jaca78

#557 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca78 »

ma nije nikakav problem to sto ga mozete hraniti jednom dnevno. neki čak, nisam stručnjak, kazu da pas i treba jesti toliko (ja svom dajem klopu 2 puta na dan), ali ne vazno.
na pp cu ostaviti telefone veterinara koji dolaze na adresu, ukoliko bude trebao rentgen onda cemo psa odvesti na veterinarski fakultet
Friesian

#558 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Friesian »

HITNO mi je potrebna pomoc.. imam 6 stenaca koji su tek progledali.. neko ih je jutros po kisi ostavio pored kontejnera.. okupao sam ih, s obzirom da su uljepljeni, smrdljivi, jedan mali sa crvima ispod repa, .. hranim ih ali problem mi je sam komsiluk.. imam svoja dva psa i imao sam problema sa njima, zvali su i policiju i inspekciju (i jos svasta je bilo) tako da ako mi opet to pocnu raditi male cu morati negdje ostaviti jer nemam mjesta za njih a pravo mi ih je zao..
da li ima neko mogucnosti da ih privremeno uzme dok ne pocnu samostalno da jedu a do tad cemo im pokusati naci stalni dom.. kad bude vrijeme ocisticemo ih i od parazita..
zengi

#559 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

alibegoa wrote:Iskreno još niko nije ništa odgovorio mimo vas, a zbilja bih volio pomoći ovome cuki, kao što rekoh pravo je fin i jako strašljiv. Najviše bih volio ako ima neko možda iz av mau koji bi ga odvezao veterinaru. Voljan sam učestvovati u trošku, i savjeti kako ga hraniti su dobro došli. Ja nisam kući od 7:00-18:00 i mogu ga hraniti jednom dnevno. Sve što možete savjetovati je dobro došlo.
Nemas problema, mozes ga komotno hraniti jednom dnevno samo mu daj vecu kolicinu jer je malo mrsav.

Pod hitno promjeni komsiluk. Komsije ti nisu nikavi ljudi kad su ga mogli gledati da tako skapava, gledali bi i tebe isto tako.
Nalemaj i komsiju i tog njegovog psa.

Noga mu naj vjerovatnije nije slomljena (sudeci po slici) jer da jeste on nikad na nju nebi mogao stati i stalno bi je drzao podignutu, mozda mu je samo povrijedjena.
Najbolje ti je da mu je citavu prepipas i vidis gdje ga boli.

Sudeci po slikama on meni izgleda pravo zdrav i daleko je od toga da bi trebao umrijeti.
Izgleda mi pravo fin i pametan pa bih ti preporucio da ga usvojis.
Ako nikad nisi imala psa ovo ti je idealna prilika.
On te je sam nasao i ima u tome neki znak, sevap bi ti veliki bio i otkrit ces zadovoljstvo druzenja sa psom.
Uzmi ga neces se pokajati.
zengi

#560 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Friesian wrote:HITNO mi je potrebna pomoc.. imam 6 stenaca koji su tek progledali.. neko ih je jutros po kisi ostavio pored kontejnera.. okupao sam ih, s obzirom da su uljepljeni, smrdljivi, jedan mali sa crvima ispod repa, .. hranim ih ali problem mi je sam komsiluk.. imam svoja dva psa i imao sam problema sa njima, zvali su i policiju i inspekciju (i jos svasta je bilo) tako da ako mi opet to pocnu raditi male cu morati negdje ostaviti jer nemam mjesta za njih a pravo mi ih je zao..
da li ima neko mogucnosti da ih privremeno uzme dok ne pocnu samostalno da jedu a do tad cemo im pokusati naci stalni dom.. kad bude vrijeme ocisticemo ih i od parazita..
Sta bi sa ovih tvojih?
Ja stvarno nemogu pomoci jer i ovako neznam sta cu sa ovim svojim.
alibegoa

#561 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

zengi wrote:
alibegoa wrote:Iskreno još niko nije ništa odgovorio mimo vas, a zbilja bih volio pomoći ovome cuki, kao što rekoh pravo je fin i jako strašljiv. Najviše bih volio ako ima neko možda iz av mau koji bi ga odvezao veterinaru. Voljan sam učestvovati u trošku, i savjeti kako ga hraniti su dobro došli. Ja nisam kući od 7:00-18:00 i mogu ga hraniti jednom dnevno. Sve što možete savjetovati je dobro došlo.
Nemas problema, mozes ga komotno hraniti jednom dnevno samo mu daj vecu kolicinu jer je malo mrsav.

Pod hitno promjeni komsiluk. Komsije ti nisu nikavi ljudi kad su ga mogli gledati da tako skapava, gledali bi i tebe isto tako.
Nalemaj i komsiju i tog njegovog psa.

Noga mu naj vjerovatnije nije slomljena (sudeci po slici) jer da jeste on nikad na nju nebi mogao stati i stalno bi je drzao podignutu, mozda mu je samo povrijedjena.
Najbolje ti je da mu je citavu prepipas i vidis gdje ga boli.

Sudeci po slikama on meni izgleda pravo zdrav i daleko je od toga da bi trebao umrijeti.
Izgleda mi pravo fin i pametan pa bih ti preporucio da ga usvojis.
Ako nikad nisi imala psa ovo ti je idealna prilika.
On te je sam nasao i ima u tome neki znak, sevap bi ti veliki bio i otkrit ces zadovoljstvo druzenja sa psom.
Uzmi ga neces se pokajati.
Ma on je sad tu i bolje izgleda. Jedino ima problema sa komšijinim psom koji ga napada (dvorište nije ograđeno), ali izgleda da kako jača i tu se sad brani. Inače zvao sam mu Harisa i kaže da noga nije slomljena, kuk je ili slomljen ili iskočio. Šta se može uraditi ne zna, pokušati će mo ga ja i jaca odvesti na rentgen.

Imate li savjet koga zvati za kućicu za pse?
zengi

#562 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Izvini sto sam ti se u proslom postu obracao u zenskom rodu, neznam sta mi bi...

Prvi savjet ti je da se dobro pazis nasih veterinara jer oni vecinom pojma nemaju...
Cuj, nezna sta se moze uciniti?????
Pa ko zna?

Tvoj se pas tu jos uvjek osjeca kao stranac, izgladnio je i ima tu povredu pa ga komsijin pas maltretira ali cim se on odomaci i popravi vidjet cemo cija majka crnu vunu prede. :lol:

Sto se tice kucice, to ti moze neko napraviti od dasaka a mozes pogledati i na pik.ba ako hoces neku finu koja lijepo izgleda. Ima neki tip dole kad se podje prema Vogosci prije pretisa na lijevoj strani, prodaje one fine kucice napravljene od oblica.
Ako hoces, raspitat cu se kod njega koliko su pa ti javiti.
Posto imam kombi, mogu ti je i dobaciti ako si negdje blizu besplatno pod uslovom da mi pustis da "pirgi" malo izgnjavim glavusu. :-D
Pasiflora

#563 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

@zengi, Haris bez snimka vjerovatno nije htio nagadjati pa je zato rekao da ne zna. On zna - vjeruj mi. Kad vidi snimak sigurno ce uraditi upravo ono sto treba. Ja u tog covjeka imam neograniceno povjerenje pogotovo kad su kosti i zglobovi u pitanju.
zengi

#564 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

sitno wrote:@zengi, Haris bez snimka vjerovatno nije htio nagadjati pa je zato rekao da ne zna. On zna - vjeruj mi. Kad vidi snimak sigurno ce uraditi upravo ono sto treba. Ja u tog covjeka imam neograniceno povjerenje pogotovo kad su kosti i zglobovi u pitanju.
Ok ispravka, pogresno sam razumio.

Pazi se svih nasih veterinara osim Harisa, jer osim Harisa oni pojma nemaju.
chocolate600

#565 Zapušteni psići

Post by chocolate600 »

Obavještenje

U subotu, 13.08.2011 na razkršću kod Trebnjaka prolazeći putem zapazili smo 7 mladih psića koje je netko očito ostavio poslije rođenja. Psići su bili jako gladni,žedni i željni nečije pažnje. Pošto sama ne živim u Bosni molim sve koje znaju za neki pseći azil ili nekoga ko bih sam želio i mogao paziti na psiće, da jih potraži u blizini raskršća na Trebnjaku i ponudi jim potrebnu pomoć.

Psići će sigurno biti jako sretni. Hvala i puno pozdrava.

Diana
jaca-maca

#566 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Poklanjam preslatko stene malog rasta. Muzijak star 2 mjeseca, mjesanac pekinezera i bigla. Ociscen od buha i parazita.

Kontakt: 061 707 535

Evo slicica

Image
Image
kakav nered

#567 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kakav nered »

Prenosim od prijatelja:

"Mi smo male cuke. Ima nas 8, umjesto 6 kako se je mislilo. Preslatki smo i mješavina (što je uvijek mala predpostavka) prepametne i predobre Vučice i prelijepog crnog Labradora, dva prelijepa psa! Tražimo mame i tate, neki od nas su skoro pa odnešeni! Javite se na 062 567 134."

ostale su 3 curice...

evo slike:

Image

Image

Image

Image

Image

evo link za više slika na fb:
https://www.facebook.com/groups/2507559 ... 207&type=1

udomljeni
Last edited by kakav nered on 08/09/2011 15:10, edited 1 time in total.
Bekir_SA

#568 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bekir_SA »

U ulici Zaima Šarca na broju 41 u haustoru imamo psa već 2 dana i nemozemo nikako da ga istjeramo, ja vec pomalo gubim zivce jer imam bebu od 11mj. a kako god supruga mora proci pored pas kad izlazi sa djetetom...
Ima li iko da bi dosao pomoci da maknem tog psa iz ulaza????

Hvala...
Lucazode

#569 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Lucazode »

E ovako ljudi ne znam šta da radim :cry:

Nedavno mi se pored kuće okotilo 13 kučića, psići se naveče kolju, reže, cvile, kuja zavija...Ukratko već danima ne spavam da stvar bude još gora kuja se zaštitnički ponaša, neda mi da uđem u kuću, reži na mene i laje...Preko dana je cika i vriska, naveče kada mi treba odmor još gore, strah me ući u sopstveni dom a kvalitetan san i ne pamtim.

Ima li neko negdje, neki melek da ga kontaktiram da ih nosi. Hoće li ih neko odvesti za novčanu naknadu. Ne znam kome da adresiram problem ... :(
naja22

#570 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by naja22 »

@Lucazode
Pa to je normalan majcinski instinkt, da brani svoju djecu neki bi odmah pomislili agresivan pas nema sta :-)
Nego, razumijem vas problem ali evo mali savjet probaj ih i ti nekad nahraniti, kod mog rodjaka isto su se pored kuce nakotili i bas se zastitnicki ponasaju ali on ih je poceo hraniti i njima je normalno sada kod dolaze kuci, psi su postali skoro kao njegovi :D
Lucazode

#571 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Lucazode »

naja22 wrote:@Lucazode
Pa to je normalan majcinski instinkt, da brani svoju djecu neki bi odmah pomislili agresivan pas nema sta :-)
Nego, razumijem vas problem ali evo mali savjet probaj ih i ti nekad nahraniti, kod mog rodjaka isto su se pored kuce nakotili i bas se zastitnicki ponasaju ali on ih je poceo hraniti i njima je normalno sada kod dolaze kuci, psi su postali skoro kao njegovi :D
Ma normala, ja svo vrijeme konto do parfema. 8)

Mogu li tvoji sljedeći komentari biti humaniji prema ljudima ?

Ne spavam, kolju se po noći, laju, zavijaju. Zvao sam par brojeva ali sve se vrti u krug. Mislim da problem gledaš sa distance.

Ako imaš nekoga preporučiti da nazovem ko bi ih odveo bio bih ti zahvalan.
alibegoa

#572 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alibegoa »

Ja isto mislim da bi malo hrane činilo čuda.
U protivnom, sam ih natovari u auto pa nosi negdje gdje ih nečeš ćuti.
Lucazode

#573 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Lucazode »

alibegoa wrote:Ja isto mislim da bi malo hrane činilo čuda.

Hranila je stara, nju neće sve ostalo napada. Natovare se ispod prozora i čekaju hranu. Ma užas !
A i to "sam natovari", kakva je ovo država gdje ja moram privatnim autom odvodit pse lutalice, a vodim se kao poreski obveznik :?
zengi

#574 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Lucazode wrote:
alibegoa wrote:Ja isto mislim da bi malo hrane činilo čuda.

Hranila je stara, nju neće sve ostalo napada. Natovare se ispod prozora i čekaju hranu. Ma užas !
A i to "sam natovari", kakva je ovo država gdje ja moram privatnim autom odvodit pse lutalice, a vodim se kao poreski obveznik :?
Potpuno te razumijem drug ali sta je tu je.
Zivis u drzavi u kojoj ima puno neodgovornih i zlih ljudi koje nemaju brige ni humanosti ni prema ljudima a ni prema zivotinjama.
Kad im se kuja kuca, oni to puste i onda ili nju tebi pred vrata ili i nju i kucice u kompletu tebi pred vrata.
Svi smo mi u slicnoj situaciji i imamo cuke pred vratima i kao sto rekose alibegoa i naja nebi bilo lose da ih malo nahranis pa nece biti problema. Vidis kako majku ne diraju?
Kad malo bolje razmislis... sada i jesu mubarek dani pa ce ti se sevap udvostruciti... a sevap je.
Gdje god da ih odneses nebi bilo fer prema ljudima kojim ih odneses pred vrata jer nisu ni oni krivi.
Ako ih odneses u neko ne naseljeno mjesto, oni ce da pokrepaju od gladi.
Tako moj jarane ako ti treba neki savjet oko hranjenja kucica ovdje imas puno eksperta pa pitaj.
Ja drugu humanu i postenu opciju ne vidim.

Utjeha ti je to da ce se oni razici kad malo porastu jer oni sami odrede koliki broj tvoj kvart moze da primi i onda cuvaju tu teritoriju a neki moraju da odsele.
Onda ces ostati na nekom optimalnom broju od jedno 3-4 sto je podnosljivo.
Da te jos jednom utjesim, ja se ne sjecam vremena kad nisam hranio neke kucice. :)

Ovo je moja zadnja ekipa, njih dvanaest velicanstvenih.
Domacin ih je kao sto vidis, fino spakovao u paket.
Image
zengi

#575 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Lukozed jarane,
Zaboravih ti reci da sam sa zadnjom ekipom "dobro prosao" bili su dovoljno veliki da mogu sami jesti, bilo je ljeto i nekako su brzo i razgrabljeni.

A ovu ekipu su mi ostavili u sred zime stare pet dana pa sam ih morao hraniti na flasicu i masirati ih po genitalijama da piske i kake. :-D

Image

DOBRO SI TI MOJ JARANE PROSO, TVOJI MAKAR IMAJU MAJKU!!! 8-)
Post Reply