Bio odsutan 3 sedmice na odmoru,i primjetio ga nakon jedne sedmice po povratku.
Komšije kažu da ga je bilo udarilo auto ispred naših kuća, oni ga prenijelu u žbunje da umre, ali nakon dvije sedmice on se oporavio i došao do naših kuća. To vrijeme ga nije niko ni hranio, kako oni kažu. Uglavnom on je sada tu oko naših kuća, komšije mu samo pregradile nekakvom daskom jedan čošak u koji može samo da uvuće pola tijela. Hranili su ga i hrane samo starim hljebom, koliko vidim pravo je mršav. Dao sam mu 2 limenke od 500g i on je to odmah pojeo u komadu, problem je da kod nas komšija ima svoga psa koji je jači i ovome sve otima, čak i kad bi mu neko htio nešto dati, ja sam ga jedva uhvatio nasamo.
Koliko vidim cuko ima ogrlicu, pa ga je možda neko izgubio? Meni izgleda mlad, njegovan, zubi su mu bijeli i zdravi. Pravo je fin, nije nimalo agresivan. Problem je da blago šepa na zadnju desnu šapu. U hodu se nekako i oslanja na nju, u trku se ne oslanja na nogu.
Ukoliko je neko zainteresovan, i udomio bi ili pomogao oko transporta veterinaru, (je li kasno za nogu poslije mjesec) lokacija je upi institut, poslije termi,kod ans drive-a, butmirska cesta. Sav ostali info na pp.