nokia6170 wrote:
Jel ovo boldirano prava istina ili isforsirana istina zastrasivanja?
p.s. bez uvrede sto sam malo skeptican, jer imam u vidu da najveca masovna stradasnja hrvata civila broje maximalnu cifru do 30 osoba...a ti istices preko stotinu, sto mi ga dodje paralelno sa Ahmicima i stradanjem Bosnjaka od HVO-a. Cisto sumnjam da bi hrvatski Ahmici prosli tako neopazeno i da sam Haski tribunal ne bi procesuirao takav zlocina Armije BiH nad neduznim hrvatskim civilima.
Gdje smijemo išta reći, u Hrvatskoj radi Krajine žele da se cijela priča rata što prije zaboravi, isporučili su i koga su trebali i koga nisu i okrenuli novu stranicu sa glavnim ciljem ulaska u EU. Bilo kakva koškanja sa susjedima nisu popularna jerbo ovisi turizam u velikoj mjeri o tome da u susjedstvu nema problema. I to je to što se Hr tiče. Bilo je tekstova u Slobodnoj Dalmaciji do recimo 2005. koji su ipak zapitkivali a što je s ovim a što s onim.
U BiH nema većeg medija koji bi o tome bez priklanjanja Bošnjacima pričao o masakrima nad Hrvatima. I slično je i sa MZ, Bošnjaci su uvijek žrtve, broj poginulih i daje za pravo Bošnjacima da kažu da su najveće žrtve rata, ali mi znamo da jesu bili u Ahmićima ili Srebrenici ali u Zenici, Kaknju, Varešu, Jablanici, Konjicu sigurno nisu, nego baš obratno.
Sramotno male kazne dobivaju ljudi za pokolje nad Hrvatima ako ih uopće i optuže a za neke pokolje niko dosad nije ni odgovarao, neki obnašaju visoke dužnosti u vlasti još uvijek i kao neki su heroji.
Znakovito je da je broj ubijenih civila u MH sukobu podjednak, da je stratišta bilo podjednako, da je daleko više protjerano Hrvata bilo od Bošnjaka.
No danas ćete čut na TV i u Havazu samo o Ahmićima i protjeranim Bošnjacima iz Stoca i isto tako pričat će se o logorima u Hercegovini, a što je Hrvata podjednak broj prošao logore, što ih je više protjerano, o pravim razlozima što su u postotku u odnosu na stanje prije rata prepolovljeni e o tome nećete gledat emisije ni slušat zapomaganje sa radija a ni čitat u novinama.
Doduše mene nije protjerala vojska nego nekakve bande u maskirnim uniformama koje su po noći harale po hrvatskim kućama. No i nije neka razlika bila službena zapovijed ubij, protjeraj ili bila neslužbena. Rezultat isti.