Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sunrise00

#551 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Sunrise00 »

udrch wrote:Tolike kasarne, koje složiće se svi koji su služili vojsku, jako organizacijski sliče zatvoru bespotrebno zjape prazne, a naši političari nam prosipaju šuplju da nema para za napraviti jedan zatvor u koji treba smjestiti sve kriminalce iz ovog grada i države..
Pa ako država nema para, neka organizuju sergije po džamijama, dobrovoljne priloge po crkvama, otvore kod telekoma broj u kome će građani donirati 5 KM za zatvor..ja garantujem da bi narod skupio pare, ako država već neće..
Koji apsurdi u ovoj državi..recimo: direkcija cesta dobije 10 miliona maraka da pokrpi ceste u federaciji radi sigurnosti vozača..pa preče je da se tih 10 miliona preusmjeri za zatvor, a vozači će se svakako nekako snaći, navikli su na svakakve ceste..
Treba se organizirati ljudi moji i napraviti zatvor..jeftinije bi nam bilo plaćati zatvorske čuvare nego tužioce koji jednu te istu bagru desetinu puta saslušava i ubire astronomske plate..
Upravo to.
Po meni je van pameti da Opcina stari grad (ispravite me ako grijesim) finansira Harijev koncert na kojem su karte bile besplatne(!). Znaci, samo uzmimo u obzir koliko je bilo ljudi, da je svaka karta mogla kostati recimo najmanje 10 KM. Te pare su se komotno mogle iskoristiti u ovu svrhu. Pa dobro, mozda se ne bi mogao izgraditi zatvor od tih para, ali bi to bio znacajan doprinos, a Hari je lijepo mogao naplacivati karte :)
skojotovski

#552 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by skojotovski »

u tom slucaju Hari ne bi napunio Kosevo! 8-)

no, to nije tema danasnje emisije
zili

#553 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by zili »

Joe7 wrote:Ja neznam kako je naš narod naučio patiti sam sebe ?
Nije normalno da obični građani ispaštaju zbog ovoga1!!!

Pa zar je tako lako blokirati put za hiljade nedužnih građana, komšija
djece, koji žure na posao, školu neki u bolnicu ili slično?

UMJESTO TOGA BLOKIRAJTE SUDSTVO, PARLAMENT VLADU ,
NEDAJTE IM PLATU NEDAJTE IM VODE DA PIJU!!!!

Znači prekosutra u je*eni ponedeljak treba stati ispred vladinih ustanova i nedai im da uopšete uđu u svoje kancelarije. Sve završiti na cesti sa njima i obračunati se. Sam opustite građane da normalno žive u gradu. oni nisu krivi, krivi su kriminalci i ovi koji ih puštaju da kriminal vode.
za blokirati raskrsnicu potrebno : 200 ljudi

za blokirati vladu potrebno : 2000 ljudi (ili pari muda kako hoćete)

e, hajmo sad ovako (po principu klin se klinom izbija): svi vi kojima smeta što je blokiran grad, hajmo u ponedjeljak blokirati vladu
zili

#554 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by zili »

p.s.
hoću reći
da je 200 ljudi otišlo blokirati vladu ponovo bi se našao neki pametnjaković da kuka: "šta ste sad našli vladu blokirat, ne mogu ljudi rodni list izvadit, ne mogu fotokopiju ovjerit" i ponovo bi ih poslao negdje drugo da mu ne smetaju. e, pa u tome je i poenta - da smetaju. da smetaju svima kojima ovo ubistvo inače ne smeta... ne bi li svima kolektivno izrasla muda za blokirati vladu...
chuchumbamayumbe

#555 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by chuchumbamayumbe »

Pa, majku mu, ko su te sudije koji ih puštaju nakon 2 dana, ko su ti ljudi, dajte imena, oni su najveći krivci što se ova dvojica zlikovaca nakon pucnjave ispred katedrale nalaze na slobodi! I za mnoge druge koji se nakon dan-dva slobodno šetaju po gradu i ispijaju kafe, a jučer ubijali, dilali, krali...
Ko su sudije koji ne rade svoj posao, ko su tužioci koji čekaju da prođe vikend da bi izdali naloge.
Ko su ti ušljivci što primaju hiljade maraka za svoj nerad i skrivaju se po smrdljivim kancelarijama sudova?!?!?
Njih treba smjenjivati i prozivati.
Ima mjesta, to je šuplja, uvijek se može dodati extra krevet u spavaonicu, biće više bulja za kara*e!
Sjeme im se zatrlo!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#556 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

zili wrote:p.s.
hoću reći
da je 200 ljudi otišlo blokirati vladu ponovo bi se našao neki pametnjaković da kuka: "šta ste sad našli vladu blokirat, ne mogu ljudi rodni list izvadit, ne mogu fotokopiju ovjerit" i ponovo bi ih poslao negdje drugo da mu ne smetaju. e, pa u tome je i poenta - da smetaju. da smetaju svima kojima ovo ubistvo inače ne smeta... ne bi li svima kolektivno izrasla muda za blokirati vladu...
Nauči da se sve te stvari (rodni listovi, ovjere i sl.) rade u opštini, a ne u kantonalnim, a još manje federalnim ili državnim institucijama. Za blokirati jednu zgradu dovoljno je mnogo manje od tvojih 2000 ljudi.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#557 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

chuchumbamayumbe wrote:Pa, majku mu, ko su te sudije koji ih puštaju nakon 2 dana, ko su ti ljudi, dajte imena, oni su najveći krivci što se ova dvojica zlikovaca nakon pucnjave ispred katedrale nalaze na slobodi! I za mnoge druge koji se nakon dan-dva slobodno šetaju po gradu i ispijaju kafe, a jučer ubijali, dilali, krali...
Ko su sudije koji ne rade svoj posao, ko su tužioci koji čekaju da prođe vikend da bi izdali naloge.
Ko su ti ušljivci što primaju hiljade maraka za svoj nerad i skrivaju se po smrdljivim kancelarijama sudova?!?!?
Ima mjesta, to je šuplja, uvijek se može dodati extra krevet u spavaonicu, biće više bulja za kara*e!
Sjeme im se zatrlo!
:thumbup:
Inače sam primijetio da su na ovom forumu u najvećoj milosti od svih državnih službenika upravo ljudi iz pravosuđa, koji primaju BEZOBRAZNO visoke plate, a rezultate njihovog nerada vidimo svaki dan, ovo je samo najteži slučaj, kad neko izgubi glavu. Vjerovatno što većina raje studira pravo, pa gdje ćeš pljuvati po institucijama u koje svi sanjaju sutra da se uvale.
suspect_zero

#558 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by suspect_zero »

chuchumbamayumbe wrote:Pa, majku mu, ko su te sudije koji ih puštaju nakon 2 dana, ko su ti ljudi, dajte imena, oni su najveći krivci što se ova dvojica zlikovaca nakon pucnjave ispred katedrale nalaze na slobodi! I za mnoge druge koji se nakon dan-dva slobodno šetaju po gradu i ispijaju kafe, a jučer ubijali, dilali, krali...
Sjeme im se zatrlo!

:thumbup: :thumbup:
medisa

#559 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by medisa »

Sinoć sam bila neko vrijeme na blokiranoj saobraćajnici. Koliko vidim još je blokirana. Dajem punu podršku ovoj blokadi. Razmišljam stalno na koji način zaštititi našu djecu!? Moj mozak ne može ništa drugo smisliti nego da počnemo i mi normalni nositi oružje.
Za dotične bi najbolje bilo što neko predloži da ih se objesi na Čengić Vili za primjer drugima koji samo i pomisle izvršiti nasilje.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:54, edited 2 times in total.
Incub

#561 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Incub »

Zna li neko imena sudija koji su ih oslobodili za tu pucnjavu ispred Katedrale???
Ako se sazna otici tom istom sudiji ispred stana,zgrade pa malo praviti galamu(bez nasilja) samo da vidi kako izgleda kritika gradjana i da i oni nisu nedodirljivi.
Pa sramota citava za ppravosudni sistem,gradonacelnik nema sa ovimnista.Odmah bi svalili na njega kako vrsi prititsak na sudstvo -taj termin im je najdrazi.
Sudije pa vi vrsite pritisak na cijelu nasu Bosnu,sramota za sve vas jer niste sposobni ni u Sarajevu,Tuzli,MOstaru,Zenici....
Ispadate vi sljam drustva a ne kriminalci...
Izvinite na teskim rijecima upucenim "organima" ali tako ispade.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#562 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by dr.gog »

Molim vas da temu održite dostojanstvenom,kao što je i sam protest.
Vodite računa o poštovanju naspram uspomene na ubijenog sugrađanina i prema njegovog obitelji kojoj je zasigurno najteže.

Hvala vam svima na doprinosu temi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#563 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote: Sudstvo- O
Tuzilastvo- O
Policija - O
Lijepi wild,wild west koji je ipak imao pravila.
Što ne napisa sve što ti je na srcu... Gradonačelnik 10

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#564 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

zili wrote:
e, hajmo sad ovako (po principu klin se klinom izbija): svi vi kojima smeta što je blokiran grad, hajmo u ponedjeljak blokirati vladu
:thumbup:
I svi junaci u zemlju ponikose...

I molim vas jel mozete bez politike na ovoj temi...stvarno nema smisla, mene bi bilo stid da i ovdje pokusam proturiti svoje neke ideologije, i politicke konotacije...fuj. :roll:
ecstase

#565 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ecstase »

Jel ima nekih novih informacija.
Trenutno sam u Zenici pa ako moze neko da me malo informise,jel ima ljudi jos na C.V i jel ima ista planirano u narednim danima.
:(
8. sekretar SKOJ-a

#566 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Pridruživši se blokadi, sinoć, snažno me je dojmio ovaj natpis na tramvaju koji je bio zaustavljen od strane nas demonstranata.
Jeste da je reklama za neku osiguravajuću firmu, ali,...

Image

Kasnije su vođe demostracija pustile tramvajski saobraćaj jer nije bilo logično pozivati na pridruživanje demostracijama, a tramvaj ne radi.

Sinoć, novo ubistvo na Trgu Heroja....
ecstase

#567 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ecstase »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Pridruživši se blokadi, sinoć, snažno me je dojmio ovaj natpis na tramvaju koji je bio zaustavljen od strane nas demonstranata.
Jeste da je reklama za neku osiguravajuću firmu, ali,...

Image

Kasnije su vođe demostracija pustile tramvajski saobraćaj jer nije bilo logično pozivati na pridruživanje demostracijama, a tramvaj ne radi.

Sinoć, novo ubistvo na Trgu Heroja....

Za ovu sliku se bas moze reci:Da nije zalosno bilo bi smijesno...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#568 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

Cuveni tramvaj...ja jos od ubistva Denisa kada god ga vidim osjetim neko gadjenje.

Sigurnost na vrhunskom nivou...
pustopoljina

#569 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by pustopoljina »

Sjeme im se zatrlo!
da,sto puta : DA!
da sam policajac,odustala bih od tog posla...sto da riskiras glavu,da ti djeca ostaju sirocad-da hapsis ubice-koje ti prekosutra mogu ubiti dijete,jer kad ih ti uhapsis-ceka ih milostivi sudija,koji ih posalje nazad kuci.
respo

#570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Mascherano wrote:
respo wrote:

mito i korupcija je cudo od najnizeg nivoa do najviseg
a u to se i ubraja ko ima hrabrosti da se suprostavi tome
lakse je njemu stajati i izbjegavati kamenice nego promijeniti stranu
A da malo ne pretjerujete...?

Btw, i ja danas dolazim na mjesto okupljanja, ali kao sto sam i pretpostavio, sa sljemom i stitom... nadam se da građani nece provocirati policiju, jer kao sto je vecina ovde i svjesna, cinjenica je da policija nije odgovorna sto sud ne zatvara ni pola sto mi pohapsimo...
ovo za mito i korupciju se nije odnosilo iskljucivo na policiju nego na sudstvo tuzilastvi itd i naravno na pojedine policajce
ovo za hrabrost se odnosi na sve od policije preko sudstva tuzilastva pa do gradjana
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 24/04/2015 08:01, edited 2 times in total.
Hendrix

#572 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Hendrix »

Zašto se više ne promijeni zakon koji je glavni krivac za sve ovo.
Policija radi svoj posao , udari majmuna i dobiju tužbu ljudi ( sjetite se decertificiranih specijalaca) tužilac mora da radi po zakonu , ako i hoće da zadrži kretene duže eto advokata koji lagano tužbom može da ga sjebe i također sudije. Dakle ZAKON mora da se mijenja i jedina adresa za to je parlament koji treba natjerati da po hitnom postupku uvede izmjene koje će spriječiti divljanje krimosa na ulicama.
valterbranisarajevo

#573 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by valterbranisarajevo »

Neka je vječni rahmet njegovoj plemenitoj duši. :(
Daphna

#574 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Daphna »

dzemmo wrote:Image

R.I.P
S vječnim pogledom na grad koji ga je ubio... Koja ironija!

Neka ti je laka ova prokleta zemlja, dječače... :(
Jara

#575 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Jara »

Ne smijem ni pomisliti kako je porodici, naročito majci. :( U ratu je strepila za život malog dječaka...i u onom paklu uspjela ga sačuvati . Zar radi toga da ga "u miru" ološ hladnokrvno ubije? :( :( :( .
Povraća mi se, bukvalno, od slika dvojice hohštaplera... :x
Saučešće porodici i prijateljima.
Post Reply