Chelsea FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
belafonte

#551 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Hahhahh, dobar je Di Mateo, samo je scena bila prejaka kad se Terry povrijedio i izađe i sjedi pored Di Matea i daje upute igračima hahhahh zlobnici bi rekli izašao da vodi ekipu do četvrtfinala hahhah
Ja čak vjerujem da Drogba i Terry sastavljaju ekipu, likovi fakat imaju šampionski karakter i treba to iskoristiti...

I još nešto, ko nije sinoć ostao zadovoljan nakon tekme, nek se zabrine za sebe, ono je baš bio jedan klasik lige prvaka, sve ono zbog čega volimo fudbal se moglo doživjeti sinoć....
Last edited by belafonte on 15/03/2012 09:09, edited 1 time in total.
Creasy

#552 Re: Chelsea FC

Post by Creasy »

Lampard: Ivanović pogađa poput napadača

Predvođeni svojim veteranima, nogometaši Chelseaja uspjeli su nadoknaditi zaostatak 3-1 iz prve utakmice, te su u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Napolija na Stamford Bridgeu slavili u produžecima s 4-1...

Didier Drogba je dao prvi i namjestio četvrti gol. Još dvojica Chelseajevih starosjedilaca su također bili strijelci, John Terry glavom i Frank Lampard iz penala, kojeg je iznudio Branislav Ivanović. Upravo je srpski stoper bio strijelac gola za 4-1, koji je odveo ''plave bluze'' među osam najboljih. Pohvalio ga je nakon utakmice Frank Lampard.

"Nevjerovatno je kako Ivanović koristi te šanse, poput pravog napadača. Zaslužio je dati taj gol, bio je fantastičan večeras. Načinom na koji je odigrao utakmicu bio je simbol odlučnosti koju smo pokazali", rekao je Lampard, te dodao:

"Jako smo sretni što smo u šeširu za žrijeb u petak. Večeras ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda čekati sljedećeg suparnika. Ako ćemo igrati s ovakvom željom i kvalitetom, sa svima se možemo nositi. Pokazali smo veliku želju i borbeni duh, kako bi se održali u ovome takmičenju. Ovo je teška sezona za nas, ali predstave poput ove mogu preokrenuti stvari u našu korist".

Roberto Di Matteo, privremeni menadžer do kraja sezone, dobio je i treću uzastopnu utakmicu otkad je naslijedio smijenjenog trenera Andrea Villas-Boasa.

"Bila je ovo fantastična utakmica. Vjerujem da je bila izvrsna i za gledanje. Znali smo da moramo napraviti puno toga ako želimo dalje. Cijela ekipa je odigrala izvanrednu utakmicu", rekao je Di Matteo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#553 Re: Chelsea FC

Post by Tomahawk11 »

Nije normalno da igraci kroje ekipu. Sto ce im onda trener/menadzer uopste?
palermo

#554 Re: Chelsea FC

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:Nije normalno da igraci kroje ekipu. Sto ce im onda trener/menadzer uopste?
To ne može na duži rok trajati, ali je u ovom trenutku očito da su stari igrači preuzeli ulogu i motivatora i pokretača ekipe. Ono sinoć je bila pobjeda na mišiće. pobjeda želje. Ne vjerujem da dugo to može trajati, bilo bi dobro da Chelzi izbjegne Barcu i Real u četvrtfinalu, imam osjećaj da bi to bilo jedno neveselo spuštanje na zemlju.
A Chelzi mi je uvijek bio drag
Lucazode

#555 Re: Chelsea FC

Post by Lucazode »

Nije to onaj stari Čelzi. Dosta rupa ima da se pokrpa u odbrani. Ako Barca dođe na megdan crno nam se piše. Između dva zla manje bih izabrao, u ovom slučaju Real.

No.. :-D
Što jes jes, počinju da liče na ekipu. Komotno mogu da igraju svih 90 na centaršute, samo da porade na kratkim pasovima.

Leteći Drogba :D
Image
belafonte

#556 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:Nije normalno da igraci kroje ekipu. Sto ce im onda trener/menadzer uopste?
To ne može na duži rok trajati, ali je u ovom trenutku očito da su stari igrači preuzeli ulogu i motivatora i pokretača ekipe. Ono sinoć je bila pobjeda na mišiće. pobjeda želje. Ne vjerujem da dugo to može trajati, bilo bi dobro da Chelzi izbjegne Barcu i Real u četvrtfinalu, imam osjećaj da bi to bilo jedno neveselo spuštanje na zemlju.
A Chelzi mi je uvijek bio drag
U pravu si, ali taman dovoljno vremena do kraja sezone da bude kratko a slatko :D
Lucas Leiva

#557 Re: Chelsea FC

Post by Lucas Leiva »

Zasto mislite da Chelsea ne moze da izbaci Barsu? Nije proslo mnogo vremena kada je kostur danasnjeg Chelsea ubio ovu istu Barselonu i da nije brutalno pokraden igrao bi finale. Ja vjerujem da oni znaju kako igrati protiv Barse i da je mogu izbaciti.
cyprus

#558 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Lucas Leiva wrote:Zasto mislite da Chelsea ne moze da izbaci Barsu? Nije proslo mnogo vremena kada je kostur danasnjeg Chelsea ubio ovu istu Barselonu i da nije brutalno pokraden igrao bi finale. Ja vjerujem da oni znaju kako igrati protiv Barse i da je mogu izbaciti.
Protiv Barce (koja bi ipak bila jedno 80%-tni favorit) bi se i moglo, ali bojim se da protiv Reala plavci nemaju šanse...

Bayern bi bio neki 60%-tni favorit, volio bih ga izbjeć... Protiv Milana negdje bare-bare otprilike, Benfica bi bila zajebana, ali Chelsea je tu favorit naravno... Marseille i APOEL gotovo siguran prolaz...
dezurni_ucenik

#559 Re: Chelsea FC

Post by dezurni_ucenik »

Sta vam je ljudi?Ne dao Bog Barce i Reala.Ako bi iko volio da Chelsea naguzi Barcelonu,to sam ja jer mi nema odvratnijeg tima .Ali budimo realni,ne bi se dobro proveli protiv njih i Reala.Protiv ostalih imamo sanse.
vaučer

#560 Re: Chelsea FC

Post by vaučer »

Kako fino igra stara garda kad imaju marionetu za trenera.
Divota za gledati, baš su sretni i razigrani.
Acheron

#561 Re: Chelsea FC

Post by Acheron »

Drogba je kobra. Bio i ostao. Pojedinci zasluzuju da konacno podignu taj trofej...ali tesko.
Lucazode

#562 Re: Chelsea FC

Post by Lucazode »

Žrijebom u Nyonu je odlučeno da će se u četvrtfinalu sastati sljedeće ekipe:

1.APOEL - Real Madrid
2.Marseille - Bayern
3.Benfica - Chelsea
4.Milan - Barcelona
Lakše se nije moglo proći, ovo bi trebao biti "piece of cake" :D

Parovi polufinala:
Marseille - Bayern/APOEL - Real Madrid
Benfica - Chelsea/Milan - Barcelona :roll:
dezurni_ucenik

#563 Re: Chelsea FC

Post by dezurni_ucenik »

Lucazode wrote:Žrijebom u Nyonu je odlučeno da će se u četvrtfinalu sastati sljedeće ekipe:

1.APOEL - Real Madrid
2.Marseille - Bayern
3.Benfica - Chelsea
4.Milan - Barcelona
Lakše se nije moglo proći, ovo bi trebao biti "piece of cake" :D

Parovi polufinala:
Marseille - Bayern/APOEL - Real Madrid
Benfica - Chelsea/Milan - Barcelona :roll:

Polufinale:
Bayern - Real
Chelsea - Barcelona

i naravno finale

Chelsea - Bayern

:D
Last edited by dezurni_ucenik on 26/04/2012 12:12, edited 2 times in total.
Lucazode

#564 Re: Chelsea FC

Post by Lucazode »

@cvik: Htjedoh napisati da je uspjeh i polufinale a onda...

Šta ih to sprječava da konačno osvoje ovo ukleto takmičenje...Prvenstvo, Liga Europe, Kupovi...Sve ja iza njih...Može, može...Chelsea-Bayern, KP1 :D
dezurni_ucenik

#565 Re: Chelsea FC

Post by dezurni_ucenik »

Lucazode wrote:@cvik: Htjedoh napisati da je uspjeh i polufinale a onda...

Šta ih to sprječava da konačno osvoje ovo ukleto takmičenje...Prvenstvo, Liga Europe, Kupovi...Sve ja iza njih...Može, može...Chelsea-Bayern, KP1 :D

Ne znam ni ja.Jednom su ih sudije sjebale protiv Barce,drugi put se Terry okliznuo protiv Uniteda... :roll:

A doce jednog dana titula.Mora.....
Lucazode

#566 Re: Chelsea FC

Post by Lucazode »

Dobro mu stoji dres Barce, mamu mu hebem...
Image
cyprus

#567 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Teško će se protiv Benfice... bojim se iznenađenja :sad: Al opet mi je draže što se Chelsea nalazi u Barceloninom dijelu žrijeba... Ako se već prođe Benfica, biće lakše protiv njih, nego protiv Reala...
Koshpa

Post by Koshpa »

Torrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssss !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:
todd_smith

#569 Re: Chelsea FC

Post by todd_smith »

cyprus wrote:Teško će se protiv Benfice... bojim se iznenađenja :sad: Al opet mi je draže što se Chelsea nalazi u Barceloninom dijelu žrijeba... Ako se već prođe Benfica, biće lakše protiv njih, nego protiv Reala...
Benfica je odlicna protiv Engleza, izbacivali su i Liverpool i Manchester, mislim da ce ta utakmica biti 50-50
Lucazode

#570 Re: Chelsea FC

Post by Lucazode »

Konačno... :dance:
Koshpa

#571 Re: Chelsea FC

Post by Koshpa »

i opet :dance: :lol:
2407

#572 Re: Chelsea FC

Post by 2407 »

Lucazode wrote:Konačno... :dance:
Alla'a mi ovdje se sve osim gola vidi :-)
Lucazode

#573 Re: Chelsea FC

Post by Lucazode »

Ovdje se bolje vidi 8-)
salihamidžić 20

#574 Re: Chelsea FC

Post by salihamidžić 20 »

Toressa haman krenulo pravo 2 gola i asistencija :D
todd_smith

#575 Re: Chelsea FC

Post by todd_smith »

zabio 1 i cekao 24h...sada zabije 2... :mrgreen: