Upravo iz ovog razloga i pitam, da se ne zalijećem pa da prečesto mijenjam, zato su mi potrebne kvalitetne reference.motachjointa wrote: Na pik i market idi tu ces ih naci mali milion koji nude sharing.
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- lethalthreat
#551 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
- Rauber
#552 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Selim na drugu lokaciju gdje cu imati drugi internet, mora li mi se opet podesavati dreambox za cs ili samo ustekam kad stigne internet.
-
udilemi
#553 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ne ne treba samo ukljuci nema veze na kojoj si lokaciji stim da imas signal sa satelita na resiveru
- iPod
#554 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma nista strasno, desi se pa promakne covjeku. Nego kupih ovaj Vu+ duo, odlican uredjaj !!! Vise NE dreamboxumotachjointa wrote:imas total tv kuca, za 7 km gledas na koliko hoces televizora. Jeftin a dobar sharing ces tesko naci, trazi vipcs ili x server oko 40 - 50 km 3 mjeseca. Na pik i market idi tu ces ih naci mali milion koji nude sharing. Ovo za nagradnu igru stvarno nisam primjetio da je bilo iako sam aktivno pratio, ne znam kako mi je promaklolethalthreat wrote:Pročitah svebaš jučer nabavih Dreambox 500S i LNB dok ću ostatak opreme nabaviti ovo dana. Važem moguće opcije, i kako god okrenem čini mi se da je u ovom trenutku najbolja kombinacija kablovska TV + jeftiniji Card Sharing komercijalni server. Barem u mojoj situaciji jer u stanu imam 3 TV-a i TV Tuner card na PC-u, a svi ukućani žele gledati različite programe u isto vrijeme
Total TV je OK legalna opcija, finansijski podnošljiva, međutim u mom slučaju zbog više TV prijemnika otpada.
Eh sad, u potrazi sam za navedenim jeftinijim CS serverom, pa bih zamolio forumaše koji raspolažu sa kontakt informacijama istih, a da su zadovoljni uslugama, da iste proslijede ukoliko ne bi bio veći problem. Zanimaju me signalodavci kojima se uplaćivanje može vršiti preko banke (vidim da je većina istih u Sarajevu, a ja sam iz Zenice) i koji ne zahtjevaju duži vremenski rok za pretplatu (maksimalo 3 mjeseca).
Unaprijed hvala, pozz.
P.S : Imaju kopiju DM 8000 , ne znam tacno kako se zove, ali izgleda pakleno, ali zao mi bi se rastaviti od tolikih para kad i ovo odradjuje posao....
-
Sehro1
#555 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
U kojoj radnji si kupio, koliko je love i imaju li 800HD kineza?iPod wrote:Ma nista strasno, desi se pa promakne covjeku. Nego kupih ovaj Vu+ duo, odlican uredjaj !!! Vise NE dreamboxumotachjointa wrote:imas total tv kuca, za 7 km gledas na koliko hoces televizora. Jeftin a dobar sharing ces tesko naci, trazi vipcs ili x server oko 40 - 50 km 3 mjeseca. Na pik i market idi tu ces ih naci mali milion koji nude sharing. Ovo za nagradnu igru stvarno nisam primjetio da je bilo iako sam aktivno pratio, ne znam kako mi je promaklolethalthreat wrote:Pročitah svebaš jučer nabavih Dreambox 500S i LNB dok ću ostatak opreme nabaviti ovo dana. Važem moguće opcije, i kako god okrenem čini mi se da je u ovom trenutku najbolja kombinacija kablovska TV + jeftiniji Card Sharing komercijalni server. Barem u mojoj situaciji jer u stanu imam 3 TV-a i TV Tuner card na PC-u, a svi ukućani žele gledati različite programe u isto vrijeme
Total TV je OK legalna opcija, finansijski podnošljiva, međutim u mom slučaju zbog više TV prijemnika otpada.
Eh sad, u potrazi sam za navedenim jeftinijim CS serverom, pa bih zamolio forumaše koji raspolažu sa kontakt informacijama istih, a da su zadovoljni uslugama, da iste proslijede ukoliko ne bi bio veći problem. Zanimaju me signalodavci kojima se uplaćivanje može vršiti preko banke (vidim da je većina istih u Sarajevu, a ja sam iz Zenice) i koji ne zahtjevaju duži vremenski rok za pretplatu (maksimalo 3 mjeseca).
Unaprijed hvala, pozz., stavio sam u njega Dream-Elite 1.3.3 , i stvarno radi ko zuca, ima kod ovih u Sarajevu kupiti, platio Raiffeisen karticom, a preko nje imam mjesecno obrocno placanje, tako da je super opcija.... ko kredit, ok su ljudi.
P.S : Imaju kopiju DM 8000 , ne znam tacno kako se zove, ali izgleda pakleno, ali zao mi bi se rastaviti od tolikih para kad i ovo odradjuje posao....
- motachjointa
#556 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kako namjestiti u cccam.prio fajl da mi se i digi otvara kao ostali kanali, svi kanali sem digija se otvaraju cim prebacim dok na digiju treba nekih 4-5 sekundi?
- Rauber
#557 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hvala, nasao sam signal, jos samo da mi uvedu netudilemi wrote:ne ne treba samo ukljuci nema veze na kojoj si lokaciji stim da imas signal sa satelita na resiveru
- iPod
#558 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hej,Sehro1 wrote: U kojoj radnji si kupio, koliko je love i imaju li 800HD kineza?
kod ovih sa uzeo
Code: Select all
http://antene.pik.ba ili antene.ba DM 800 je kod njih 650 KM, ali je SIm 2.0.1 i bootloader #76 , kolega je uzeo, dosao mu sa gemini 5.0 .
- Manijakus
#559 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Al mene zezaju ovi podservisi na sky de .. prvo mi nije moglo nikako ovaj jebeni sif nekakav enigma 1.9.4 .. i nastimam moze mi al samo jedan kanal sa liste izaberem i onda da bi opet mogo otvorit podservis zelenom tipkom moram iskljucit resiver

-
Sehro1
#560 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hvala, prilicno skupoiPod wrote:Hej,Sehro1 wrote: U kojoj radnji si kupio, koliko je love i imaju li 800HD kineza?
kod ovih sa uzeo
a procitah i web stranicu sa slike hehehe.Code: Select all
http://antene.pik.ba ili antene.ba
DM 800 je kod njih 650 KM, ali je SIm 2.0.1 i bootloader #76 , kolega je uzeo, dosao mu sa gemini 5.0 .
- iPod
#561 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa vidi, mozda i jeste, ali eto barem imas garanciju a i prijatelj je zadovoljan, a i ugradnju, stoga ne znam, mozda neko od raje zna dje ima jeftinije, pa neka napise svakako.Sehro1 wrote:Hvala, prilicno skupoiPod wrote:Hej,Sehro1 wrote: U kojoj radnji si kupio, koliko je love i imaju li 800HD kineza?
kod ovih sa uzeo
DM 800 je kod njih 650 KM, ali je SIm 2.0.1 i bootloader #76 , kolega je uzeo, dosao mu sa gemini 5.0 ., imal li gdje jeftinije
- dadoj007
#562 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
raja da ja nebi citao sad i mozda nasao ono sto me interesuje, mogu li ja vas pitati , kako radi dreambox i isplati li se to instalirati i placat?????
-
samoyu
#563 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
pozdrav imam pitanje pa ko moze da odgovori kupio sam dreambox500 i hoci cs medutim nemam motor vec 2 lnb pa me zanima da li mogu sa 2 lnb hvatati astru, hobird,eurobird 16
- Manijakus
#564 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel bude cijela spanska liga na digital + ili je to kao i prije sto je bilo na tekilama koje se ne mogu gledat ni preko CS.a
- motachjointa
#565 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
2 lnb dva satelita, samo trebas fino ustimati ako ces na jedan tanjir. najbolje ti je na thor i eutel 16 jer ima najvise domacih kanala ali to ces tesko ustimati na jedan tanjir.samoyu wrote:pozdrav imam pitanje pa ko moze da odgovori kupio sam dreambox500 i hoci cs medutim nemam motor vec 2 lnb pa me zanima da li mogu sa 2 lnb hvatati astru, hobird,eurobird 16
- bude
#566 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Spansku ligu u D+ mozes gledati samo ako davatelj usluge odnosno vlasnik origigi kartice plati dodatno za prijenos utakmice, tako da je odgovor u vecini slucajeva neManijakus wrote:Jel bude cijela spanska liga na digital + ili je to kao i prije sto je bilo na tekilama koje se ne mogu gledat ni preko CS.a
Utakmice koje idu u drugim terminima pa budu na kanalima koji nisu "pay per view" se mogu gledati, ali ako uzmes cs onda vecina utakmica koje se igraju je gledljiva u nekom drugom od ponudjenih paketa, al jazeera vecinom prenosi sve, arena sport u totalu takodje pa onda taquille nise toliko ni bitne.
- Manijakus
#567 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
A znaci budu opet sve na razlicitim paketima .. odnosno ne trebaju mi sve al mi ne treba ni Real i Barca svako kolo
Znaci ima SPanska Italijanska Njemacka cijela .. Mislim da ce i Engleska bit cijela na razlicitim paketima ..ma dosta
i liga sampiona naravno 
- black
#568 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
danas sam cuo od poznanika, izgleda da se moze ponove naci nesto slicno Digi TV-u, ubacivanjem novog softvera i okretanjem antene (ne znam tachno dje
) i ide samo jedan red kljucheva, kazhe da ima puno vishe kanala vec na Digi...tachne pojedinosti ne znam 
- motachjointa
#569 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
sad cemo to odmah da istrazimoblack wrote:danas sam cuo od poznanika, izgleda da se moze ponove naci nesto slicno Digi TV-u, ubacivanjem novog softvera i okretanjem antene (ne znam tachno dje) i ide samo jedan red kljucheva, kazhe da ima puno vishe kanala vec na Digi...tachne pojedinosti ne znam
- black
#570 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
hajde i mene bash interesuje jel valja bombe ili fakat mozhemotachjointa wrote: sad cemo to odmah da istrazimo
- black
#571 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Bulsat 39°E Hellas
- motachjointa
#572 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
http://www.lyngsat.com/packages/bulsatcom.html evo je lista kanala, ima arenasport znaci na ovom satelitu besplatno
- Manijakus
#573 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Valja to nac kod nas sa standardnom velicinom antene
-
Sehro1
#574 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Evo na "marketu" prilicno povoljna ponuda:Sehro1 wrote:Hvala, prilicno skupoiPod wrote:Hej,Sehro1 wrote: U kojoj radnji si kupio, koliko je love i imaju li 800HD kineza?
kod ovih sa uzeo
DM 800 je kod njih 650 KM, ali je SIm 2.0.1 i bootloader #76 , kolega je uzeo, dosao mu sa gemini 5.0 ., imal li gdje jeftinije
"Dreambox 800hd sim201 BL76 extra kvaliteta cijena 425KM !!!
garancija i besplatna dostava !!!"
Tako kaze tip ako mu je vjerovati . .
-
mentalist
#575 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Kod mene je 90-ka signal 65 prosjek stim da mi je lnb lose kvalitete.Kad je lose vrijeme bude smetnji.Sve u svemu dobra zamjena za propali digiManijakus wrote:Valja to nac kod nas sa standardnom velicinom antene