ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
GunneR

#551 Re: ERONET

Post by GunneR »

Nisam uzeo nikakav mobitel od eroneta,kako onda ide raskid ugovora?[/quote]

Onda ide bez problema. Samo odeš u eronet centar i kažeš da hoćeš raskinuti ugovor.

Ugovorom se veže samo ako se uzima mobitel. Zato mi je malo čudno. Ja svima kad pravim ugovor, ukoliko neće mobitel, ostavim praznu rubriku za dužinu trajanja ugovora. Jedino kad se uzima mobitel, mora se označiti na koje vrijeme ide ugovor zbog različitih cijena za mobitel na 12 ili 24 mjeseca[/quote]

Brat mi je danas potpisao taj ugovor na 2 godine sa onim sto stoje na standu po gradu, a nije dobro procitao ugovor. Dakle ode samo do Eronet centra i raskine ugovor bez ikakvog placanja.
eques

#552 Re: ERONET

Post by eques »

GunneR wrote:Nisam uzeo nikakav mobitel od eroneta,kako onda ide raskid ugovora?
Onda ide bez problema. Samo odeš u eronet centar i kažeš da hoćeš raskinuti ugovor.

Ugovorom se veže samo ako se uzima mobitel. Zato mi je malo čudno. Ja svima kad pravim ugovor, ukoliko neće mobitel, ostavim praznu rubriku za dužinu trajanja ugovora. Jedino kad se uzima mobitel, mora se označiti na koje vrijeme ide ugovor zbog različitih cijena za mobitel na 12 ili 24 mjeseca[/quote]

Brat mi je danas potpisao taj ugovor na 2 godine sa onim sto stoje na standu po gradu, a nije dobro procitao ugovor. Dakle ode samo do Eronet centra i raskine ugovor bez ikakvog placanja.[/quote]

Okreni s druge strane ugovor i u članku 12.1 stoji ovako:

"Pretplatnički odnos PRETPLATNIK može raskinuti slanjem obavijesti o raskidu DAVATELJ-u preporučenom pošiljkom s tim što PRETPLATNIK potpisom zahtjeva prihvaća da pretplatnički odnos ne može biti raskinut na ovaj način u razdoblju od 90 dana od dana uključenja SIM kartice."

Ovo su stavili zbog troškova izdavanja kartice, njezinog aktiviranja itd.

Znači tri mjeseca troši onoliko koliko je pretplata, nemoj uzeti mobitel i onda prekini ugovor. Mislio sam da si prije uzeo karticu pa da je već isteklo ta tri mjeseca.

Ne razumijem zašto je uopšte potpisivao ugovor i odmah isti dan ga hoće raskinuti. Je li njemu uopšte treba eronet broj???
GunneR

#553 Re: ERONET

Post by GunneR »

eques wrote:
GunneR wrote:Nisam uzeo nikakav mobitel od eroneta,kako onda ide raskid ugovora?

Ugovorom se veže samo ako se uzima mobitel. Zato mi je malo čudno. Ja svima kad pravim ugovor, ukoliko neće mobitel, ostavim praznu rubriku za dužinu trajanja ugovora. Jedino kad se uzima mobitel, mora se označiti na koje vrijeme ide ugovor zbog različitih cijena za mobitel na 12 ili 24 mjeseca
Brat mi je danas potpisao taj ugovor na 2 godine sa onim sto stoje na standu po gradu, a nije dobro procitao ugovor. Dakle ode samo do Eronet centra i raskine ugovor bez ikakvog placanja.[/quote]

"Pretplatnički odnos PRETPLATNIK može raskinuti slanjem obavijesti o raskidu DAVATELJ-u preporučenom pošiljkom s tim što PRETPLATNIK potpisom zahtjeva prihvaća da pretplatnički odnos ne može biti raskinut na ovaj način u razdoblju od 90 dana od dana uključenja SIM kartice."

Znači tri mjeseca troši onoliko koliko je pretplata, nemoj uzeti mobitel i onda prekini ugovor. Mislio sam da si prije uzeo karticu pa da je već isteklo ta tri mjeseca.

Ne razumijem zašto je uopšte potpisivao ugovor i odmah isti dan ga hoće raskinuti. Je li njemu uopšte treba eronet broj???[/quote]
Vjeruj da i ja ne razumijem zasto je uzeo taj broj, kad mu uopste ne treba. Cak nije ni aktivirao karticu. Znaci 3 mjeseca se mora koristi i onda se moze raskinuti ugovor bez problema.
eques

#554 Re: ERONET

Post by eques »

GunneR wrote:
eques wrote:

Ugovorom se veže samo ako se uzima mobitel. Zato mi je malo čudno. Ja svima kad pravim ugovor, ukoliko neće mobitel, ostavim praznu rubriku za dužinu trajanja ugovora. Jedino kad se uzima mobitel, mora se označiti na koje vrijeme ide ugovor zbog različitih cijena za mobitel na 12 ili 24 mjeseca
Brat mi je danas potpisao taj ugovor na 2 godine sa onim sto stoje na standu po gradu, a nije dobro procitao ugovor. Dakle ode samo do Eronet centra i raskine ugovor bez ikakvog placanja.

Ne razumijem zašto je uopšte potpisivao ugovor i odmah isti dan ga hoće raskinuti. Je li njemu uopšte treba eronet broj???[/quote]
Vjeruj da i ja ne razumijem zasto je uzeo taj broj, kad mu uopste ne treba. Cak nije ni aktivirao karticu. Znaci 3 mjeseca se mora koristi i onda se moze raskinuti ugovor bez problema.[/quote]
kako je danas subota neka odmah sutra ode kod tih na štandu i neka raskine ugovor. probaj nazvati na taj broj i ako kaže da je nazvao broj koji se ne koristi, onda kartica nije ni aktivirana i može se i bez pretplate za ova tri mjeseca onda to poništiti. Ako je kartica aktivirana, morat će tri mjeseca plaćati pretplatu (onda barem to iskoristite u pozive). Ako ovi na štandu ne budu htjeli raskinuti ugovor, onda u ponedjeljak u 7 sati u eronet centar i oni će raskinuti ugovor
GunneR

#555 Re: ERONET

Post by GunneR »

kako je danas subota neka odmah sutra ode kod tih na štandu i neka raskine ugovor. probaj nazvati na taj broj i ako kaže da je nazvao broj koji se ne koristi, onda kartica nije ni aktivirana i može se i bez pretplate za ova tri mjeseca onda to poništiti. Ako je kartica aktivirana, morat će tri mjeseca plaćati pretplatu (onda barem to iskoristite u pozive). Ako ovi na štandu ne budu htjeli raskinuti ugovor, onda u ponedjeljak u 7 sati u eronet centar i oni će raskinuti ugovor
Ok onda cu mu reci nek ide u ponedjeljak da raskine to. Hvala drug na objasnjenju
Malogradjanin

#556 Re: ERONET

Post by Malogradjanin »

Vjeruj da i ja ne razumijem zasto je uzeo taj broj, kad mu uopste ne treba. Cak nije ni aktivirao karticu. Znaci 3 mjeseca se mora koristi i onda se moze raskinuti ugovor bez problema.[/quote]
kako je danas subota neka odmah sutra ode kod tih na štandu i neka raskine ugovor. probaj nazvati na taj broj i ako kaže da je nazvao broj koji se ne koristi, onda kartica nije ni aktivirana i može se i bez pretplate za ova tri mjeseca onda to poništiti. Ako je kartica aktivirana, morat će tri mjeseca plaćati pretplatu (onda barem to iskoristite u pozive). Ako ovi na štandu ne budu htjeli raskinuti ugovor, onda u ponedjeljak u 7 sati u eronet centar i oni će raskinuti ugovor[/quote]

Molim te da ne dajes pogresne informacije ljudima. Ja sam licno isao u Eronet centar u Sarajevo te su mi rekli da bez obzira na to da li je neko uzeo ili nije uzeo mobitel, ako ima potrosnju na kartici ne moze da raskine ugovor dok ne prodje taj period na koliko je potpisan ugovor. A vjerujem da si i ti jedan od onih koji hvata ljude po ulici da potpisuju ugovore, i pogresno im govoris. Zato raja forumasi, nemojte da slusate ovog gospodina "saradnika".
eques

#557 Re: ERONET

Post by eques »

[/quote]

Molim te da ne dajes pogresne informacije ljudima. Ja sam licno isao u Eronet centar u Sarajevo te su mi rekli da bez obzira na to da li je neko uzeo ili nije uzeo mobitel, ako ima potrosnju na kartici ne moze da raskine ugovor dok ne prodje taj period na koliko je potpisan ugovor. A vjerujem da si i ti jedan od onih koji hvata ljude po ulici da potpisuju ugovore, i pogresno im govoris. Zato raja forumasi, nemojte da slusate ovog gospodina "saradnika".[/quote]

Ja nisam ovaj sa štanda jer ja radim samo sa poslovnim korisnicima i mi obilazimo firme

Ovi što su na štandovima oni rade na procenat i njima je cilj što veći broj novih korisnika. I potpuno ih razumijem što hoće da što više ljudi uključe.

Ja sam samo napisao mislim kako kartica nije aktivirana i da onda ima vremena da se javi u centralu kako je greškom potpisan ugovor. Međutim ako je kartica aktivirana, onda tri mjeseca mora ići pretplata, a nakon toga raskidaš ugovor. Međutim ako je kupljen mobitel, onda se naplaćuju penali jer bi u takvom slučaju svako potpisao ugovor na 24 mjeseca da uzme bilo koji mobitel za 1 KM i odmah raskinuo ugovor te potpisao novi da bi opet kupio mobitel.

I ja nikog ne nagovaram da uzme Eronet broj nego samo pokušavam pomoći dajući informacije.

Ljudi u žurbi najčešće i ne saslušaju dobro one na štandovima i kad dođem u firmu, uz prezentaciju poslovnih tarifa, moram barem još odraditi dvije tri prezentaciji tarifa za fizičke osobe jer ljudi ili nisu obračali dovoljno pažnje kao brat od ovog gospodina ili su mislili da uzimaju jedno, a u stvarnosti su uzeli drugo.

Meni nije ni u đep ni iz đepa ovo što se odradi fizičkih osoba. Znači za svaki ugovor koji napravim za fizičku osobu meni se ništa ne plaća. Samo pravne osobe koje odradim, tu imam zaradu.
Malogradjanin

#558 Re: ERONET

Post by Malogradjanin »

eques wrote:
Molim te da ne dajes pogresne informacije ljudima. Ja sam licno isao u Eronet centar u Sarajevo te su mi rekli da bez obzira na to da li je neko uzeo ili nije uzeo mobitel, ako ima potrosnju na kartici ne moze da raskine ugovor dok ne prodje taj period na koliko je potpisan ugovor. A vjerujem da si i ti jedan od onih koji hvata ljude po ulici da potpisuju ugovore, i pogresno im govoris. Zato raja forumasi, nemojte da slusate ovog gospodina "saradnika".[/quote]

Ja nisam ovaj sa štanda jer ja radim samo sa poslovnim korisnicima i mi obilazimo firme

Ovi što su na štandovima oni rade na procenat i njima je cilj što veći broj novih korisnika. I potpuno ih razumijem što hoće da što više ljudi uključe.

Ja sam samo napisao mislim kako kartica nije aktivirana i da onda ima vremena da se javi u centralu kako je greškom potpisan ugovor. Međutim ako je kartica aktivirana, onda tri mjeseca mora ići pretplata, a nakon toga raskidaš ugovor. Međutim ako je kupljen mobitel, onda se naplaćuju penali jer bi u takvom slučaju svako potpisao ugovor na 24 mjeseca da uzme bilo koji mobitel za 1 KM i odmah raskinuo ugovor te potpisao novi da bi opet kupio mobitel.

I ja nikog ne nagovaram da uzme Eronet broj nego samo pokušavam pomoći dajući informacije.

Meni nije ni u đep ni iz đepa ovo što se odradi fizičkih osoba. Znači za svaki ugovor koji napravim za fizičku osobu meni se ništa ne plaća. Samo pravne osobe koje odradim, tu imam zaradu.[/quote]

Nije uopste bitno za sta si zaduzen, ali nemoj varati ljude da se ugovor moze raskinuti nakon tri mjeseca. Ja lijepo kazem sta je meni receno, a to je da ugovor se ne moze raskinuti ukoliko ima potrosnje, pa makar i jedan fening, i da uopste nije bitno da li je telefon kupljen ili nije.
eques

#559 Re: ERONET

Post by eques »

Malogradjanin wrote:
eques wrote:
Molim te da ne dajes pogresne informacije ljudima. Ja sam licno isao u Eronet centar u Sarajevo te su mi rekli da bez obzira na to da li je neko uzeo ili nije uzeo mobitel, ako ima potrosnju na kartici ne moze da raskine ugovor dok ne prodje taj period na koliko je potpisan ugovor. A vjerujem da si i ti jedan od onih koji hvata ljude po ulici da potpisuju ugovore, i pogresno im govoris. Zato raja forumasi, nemojte da slusate ovog gospodina "saradnika".

Meni nije ni u đep ni iz đepa ovo što se odradi fizičkih osoba. Znači za svaki ugovor koji napravim za fizičku osobu meni se ništa ne plaća. Samo pravne osobe koje odradim, tu imam zaradu.[/quote]

Nije uopste bitno za sta si zaduzen, ali nemoj varati ljude da se ugovor moze raskinuti nakon tri mjeseca. Ja lijepo kazem sta je meni receno, a to je da ugovor se ne moze raskinuti ukoliko ima potrosnje, pa makar i jedan fening, i da uopste nije bitno da li je telefon kupljen ili nije.[/quote]
Eto hajde neka tvoja bude zadnja
escobar__

#560 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Može li se na ERONET Web stranici pronaći Ugovor?

PS: U Tuzli nema ERONET centra ali su nam ostavili kvalitetnu peglu sa ovim sa štandovima. Kako ovdje raskinuti Ugovor ako ne može na štandu?
Cruella de Villa

#561 Re: ERONET

Post by Cruella de Villa »

escobar__ wrote:Može li se na ERONET Web stranici pronaći Ugovor?

PS: U Tuzli nema ERONET centra ali su nam ostavili kvalitetnu peglu sa ovim sa štandovima. Kako ovdje raskinuti Ugovor ako ne može na štandu?

pokušaj nazvati u poendjeljak eronet...

mislim da je dovoljno izmitrriti obveze i vratiti im sim karticu postom, ali nisam sigurna
eques

#562 Re: ERONET

Post by eques »

Ima u Tuzli Eronet centar

Tuzla - MC, Ulica drugog korpusa BiH, 75000 Tuzla

http://eronet.ba/privatni-korisnici/pro ... net-centri
escobar__

#563 Re: ERONET

Post by escobar__ »

eques wrote:

Ima u Tuzli Eronet centar

Tuzla - MC, Ulica drugog korpusa BiH, 75000 Tuzla

http://eronet.ba/privatni-korisnici/pro ... net-centri
Nije to ERONET centar, to je ERONET kiosk iliti pijačni štand. :D
stubborn_d0nkey

#564 Re: ERONET

Post by stubborn_d0nkey »

Sigurno bila neka zgodna za standom pa ga omela :D
The Realist

#565 Re: ERONET

Post by The Realist »

Pitanje za našeg eronet kolegu :), imam nokiu 5230 i ona nema wi-fi, nego nešto preko 3gp, ili kako već bi se trebala konektovati na internet. Eh, meni net nikako ne radi, kako da to sredim, a.B.d.? Hvala :)
eques

#566 Re: ERONET

Post by eques »

The Realist wrote:Pitanje za našeg eronet kolegu :), imam nokiu 5230 i ona nema wi-fi, nego nešto preko 3gp, ili kako već bi se trebala konektovati na internet. Eh, meni net nikako ne radi, kako da to sredim, a.B.d.? Hvala :)
http://www.eronet.ba/privatni-korisnici ... i-internet
The Realist

#567 Re: ERONET

Post by The Realist »

Pogledao, hvala :).
zlokotlokrp

#568 Re: ERONET

Post by zlokotlokrp »

GunneR wrote:
Ok onda cu mu reci nek ide u ponedjeljak da raskine to. Hvala drug na objasnjenju
iiii raskide l' brat ugovor?
eques

#569 Re: ERONET

Post by eques »

zlokotlokrp wrote:
GunneR wrote:
iiii raskide l' brat ugovor?
ja sam mu poslao i privatnu poruku da mi javi o kojem se broju radi, pa da vidim šta se može uraditi, ali mi nije ništa javio.

vidjet ćemo
Gospoda Ministarka

#570 Re: ERONET

Post by Gospoda Ministarka »

Da li ce Eronet dobiti neke nove mobitele?
Ovo sto imaju u ponudi je jadno.

Istice mi Ugovor uskoro, jedini razlog zbog cega sam na Eronetu je 1000 minuta. Najmanji iznos koji sam platila do sada je 48,00 KM a prosjek 70,00 KM s pretplatom od 20,00 KM koju nisam ni koristila bez obzira sto imate pravo. Da li cu obnoviti Ugovor, ne znam, znam samo da se ne isplati jer naplacuju i provjeru stanja racuna, i provjeru hej broja jer ne obavjestavaju o isteku pa vam se lako moze desiti kao meni da razgovor s hej brojem platite i previse 120,00 KM.
U Hercegovini gdje su svi na Eronetu se isplati, ovdje nikako ne osim ako vam zaista ne treba 1000 min.
best10

#571 Re: ERONET

Post by best10 »

Da bih da sam na tvom mjestu uzel ovu eronet 40 pozivi prema svim fisknim i mobilnim mrežama imas super broj.Ili mozes posebno uzeti hej start paket aktivirati super broj
http://eronet.ba/privatni-korisnici/tar ... /eronet-40
EUROBIH

#572 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

Gospoda Ministarka wrote:Da li ce Eronet dobiti neke nove mobitele?

Istice mi Ugovor uskoro, jedini razlog zbog cega sam na Eronetu je 1000 minuta. Najmanji iznos koji sam platila do sada je 48,00 KM a prosjek 70,00 KM s pretplatom od 20,00 KM koju nisam ni koristila bez obzira sto imate pravo. Da li cu obnoviti Ugovor, ne znam, znam samo da se ne isplati jer naplacuju i provjeru stanja racuna, i provjeru hej broja jer ne obavjestavaju o isteku pa vam se lako moze desiti kao meni da razgovor s hej brojem platite i previse 120,00 KM.
U Hercegovini gdje su svi na Eronetu se isplati, ovdje nikako ne osim ako vam zaista ne treba 1000 min.
1.bježi od pretplate i ugovora!!!-gluposti...fataju po ulazima t.c. i uvaljuju ugovore a narod kakav je samo mu ne traži pare ODMAH,a poslije :roll: :roll: nema kajanja poslije......... :lol: :lol:
-ovo znam iz iskustva mušterija!!!!!!
2.uzmi dual sim samsung od 118 km e2152 pa c6112 i koristiš 2-operatera- kod mene 3 godine eronet i mtel-extra uštete!!-ono treće smeće ne koristim!!
3. uzmi novu karticu hej i na njoj nemaš troškova aktivacije 1000 minuta,svoju staru sam bacio jer traže reketa 6 maraka svaki mjesec :lol: :lol:
roki

#573 Re: ERONET

Post by roki »

EUROBIH wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Da li ce Eronet dobiti neke nove mobitele?

1.bježi od pretplate i ugovora!!!-gluposti...fataju po ulazima t.c. i uvaljuju ugovore a narod kakav je samo mu ne traži pare ODMAH,a poslije :roll: :roll: nema kajanja poslije......... :lol: :lol:
-ovo znam iz iskustva mušterija!!!!!!
2.uzmi dual sim samsung od 118 km e2152 pa c6112 i koristiš 2-operatera- kod mene 3 godine eronet i mtel-extra uštete!!-ono treće smeće ne koristim!!
3. uzmi novu karticu hej i na njoj nemaš troškova aktivacije 1000 minuta,svoju staru sam bacio jer traže reketa 6 maraka svaki mjesec :lol: :lol:
Čekaj,na novim brojevima vazi akcija 1000 besplatnih minuta bez naplate 6KM iako je promotivni period istekao?
EUROBIH

#574 Re: ERONET

Post by EUROBIH »

januarski paketi prolaze bez 6 km mjesečne nadoplate.................imam 20-tak paketa hej box-a i avazovih eroneta za ličnu upotrebu 8) pa ću ujutru da probam!
roki

#575 Re: ERONET

Post by roki »

Sad gledam na mobitelu ukupno vrijeme razgovora 50 sati.Ovo se odnosi samo na Hejti broj i besplatnih 1000 minuta sa uključenom akcijom bez naplate 6KM.Karticu imam oko 5 mjeseci i svakog sam mjeseca uzimao dopunu od 5KM,ali racunajmo da sam ulozio 30KM.Znači,30KM ja,toliko negdje i moja djevojka,što znači da smo za 60KM razgovarali 50 sati(teoretski smo mogli i više).Ovo bi nas na Telecomu ravno došlo 420KM,mene 210,nju 210,ušteda 180KM po osobi.Trbam li napomenuti da zbog ovoga fiksni vise nikako ne koristim a na Ultri mi dopuna od 5KM moze biti 45 dana
Post Reply