Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Kad ona ne bi ensto iskopala mimo svih,bilo bi joj nesto...jel to zensko,to je kontras po profesiji! nisam muski sovinista majkemi,sala mala!! ali svidja mi se emtod analize i istrazivanja,sad bez zezancije..radis radis....
zensko po usudu
lingvisticar po profesiji
donji si
hvala hvala
Kad si vec lingvisticar ( nisi lektor, OK ) onda objasni meni i Najljepsoj, sta je ispravno: predstaviti ili pretstaviti,
ja nisam siguran. Unaprijed hvala!
BHF_Manijak wrote:Kad ona ne bi ensto iskopala mimo svih,bilo bi joj nesto...jel to zensko,to je kontras po profesiji! nisam muski sovinista majkemi,sala mala!! ali svidja mi se emtod analize i istrazivanja,sad bez zezancije..radis radis....
zensko po usudu
lingvisticar po profesiji
donji si
hvala hvala
Kad si vec lingvisticar ( nisi lektor, OK ) onda objasni meni i Najljepsoj, sta je ispravno: predstaviti ili pretstaviti,
ja nisam siguran. Unaprijed hvala!
ja sam sigurna meni ne treba objasnjenje ,samo da se zna
Iako nisam lingvista uzet cu za pravo da odgovorim!
ide preDstaviti,jer je to izuzetak iz pravila...da D ispred S ne prelazi u T...kao recimo u rijeci preDsjednik,preDstava itd...
"Refresh your faith, but not with talking.
You have secretly refreshed your desires.
As long as desires are fresh, faith is not,
for it is desire that locks that gate".
Blake:
I went to the Garden of Love,
And saw what I never had seen;
A Chapel was built in the midst,
Where I used to play on the green.
And the gates of this Chapel were shut
And "Thou shalt not," writ over the door;
So I turned to the Garden of Love
That so many sweet flowers bore.
And I saw it was filled with graves,
And tombstones where flowers should be;
And priests in black gowns were walking their rounds,
And binding with briars my joys and desires.
ev sta religija radi [/quote )
Rumi kaze: "Praise and prayer were given to you, but praying made your heart proud.
You saw yourself as an intimate of God, but many became distanced
from God in this way".
A Blake ti kaze:
Men are admitted into Heaven not because they have curbed & govern'd their Passions or have No Passions, but because they have Cultivated their Understandings. The Treasures of Heaven are not Negations of Passion, but Realities of Intellect, from which all the Passions Emanate Uncurbed in their Eternal Glory.
Prisons are built with stones of Law, Brothels with bricks of Religion.
E ne znam sto mi pade na pamet Hesse i roman Sidartha, kad Sidartha kaze Budi, da vidi da je on Savrseni, ali ipak
da je odlucio da potrazi svoj put sam, i da se nece pridruziti njegovoj prosjackoj zajednici, a Buda Sakjamuni mu kaze:
( po sjecanju):Uman si mladicu, cuvaj se prevelike pameti!
Majkemi moje,jel padne noc,sve teme uhakamo,"BluuKjuuu",Najljpesa,Ljubav_aha,ja i poneko jos...ako nam Gog ne spuca kartu za banovice evo glave!
@Najljepsa,pa zar to Andrija ne vjeruje nama?!pa zar smije to?!
BHF_Manijak wrote:Majkemi moje,jel padne noc,sve teme uhakamo,"BluuKjuuu",Najljpesa,Ljubav_aha,ja i poneko jos...ako nam Gog ne spuca kartu za banovice evo glave!
@Najljepsa,pa zar to Andrija ne vjeruje nama?!pa zar smije to?!
i meni dodje kraj radnog vremena ,pozdrav i od mene...manijak odgovaram ti na poruku cim uhvatim malo vremena ,bila sam busy,jedva sam uspjela malo da vas pratim sta ovdje kuckate...laku noc
Sretno vam,ja haman sabah docekah,pa cu ja lagano da se prepustim terapiji, od ove svakodnevnice da se malo odmorim,da se prepustim mislima i predam Svevisnjem i napunim baterija za novi dan i novu borbu...vama lahka noc
BHF_Manijak wrote:Sretno vam,ja haman sabah docekah,pa cu ja lagano da se prepustim terapiji, od ove svakodnevnice da se malo odmorim,da se prepustim mislima i predam Svevisnjem i napunim baterija za novi dan i novu borbu...vama lahka noc
za one koji istnu traze u konvencionalnim religijama:
"Until college and minaret have crumbled
This holy work of ours will not be done.
Until faith becomes rejection
And rejection becomes belief
There will be no true believer."
- sufija Abu Said
"For him who has perception, a mere sign is enough.
For him who dos not really heed, a thousand explanations are not enough."
Gaia wrote:za one koji istnu traze u konvencionalnim religijama:
- sufija Abu Said
- Hadzi Bektash
al ovo moze biti i otvoreno izrugivanje nama stalnim pitačima nevjernicima
jer npr Manijak vjeruje bez hiljade objasnjenja, ne moze da ih ponudim ja trazim hiljade objasnjenja iako vidim znakove ali ne vjerujem kao on
Eh ne puni te BluuKjuu draga,to ti je drugi model i serija...na sabahu samo nafilujes ovu vrstu, insan-um baterijum! za te koje ti pitas otidji do najblizeg elektricara!
Gaia wrote:za one koji istnu traze u konvencionalnim religijama:
- sufija Abu Said
- Hadzi Bektash
al ovo moze biti i otvoreno izrugivanje nama stalnim pitačima nevjernicima
jer npr Manijak vjeruje bez hiljade objasnjenja, ne moze da ih ponudim ja trazim hiljade objasnjenja iako vidim znakove ali ne vjerujem kao on
Nemoj tako. Ne treba ići duboko. Dovoljno je to shvatiti kao izrugivanje konvencionalnim vjernicima
Pitanje za @Gaiu :
Koliko poznaješ muslimana, sufija (npr. te koje citiraš ili neke druge), a koji nisu klanjali propisane namaze, postili ramazan, išli na hadždž, itd.?