teAMICA wrote:Veliko hvala mojoj raji sa posla na pomoći: L.Z.=5 KM, A.S.=5 KM, K.S.= 5 KM, A.N.= 5 KM, E.M.= 5 KM, I.B.= 10 KM, A.M.= 20 KM, B.S.= 30 KM, S.M.B.= 100 KM... i ostalim... J.S.= 20 KM, @modesti = 20 KM!
Ukupno= 225 KM![]()
Vidimo se večeras dobri ljudi!
Haram im bilo.....
-
5ar5rovic
#551 Re: Haram im bilo.....
- ahmed_dv
#552 Re: Haram im bilo.....
Kad posaljes svoj doprinos preko Western Union ili MoneyGram mozes se Kurty:ju javiti sa SMS porukom na 0038761788614. U SMS poruci napisi ime i prezime i broj tranzakcije. Sretno i hvala!fakat wrote:Ma hvala na javljanju, ali samo jos nesto: "Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci". Ja ovo ne kontam?! Ja sam bukvalac, meni moras sve step-by-step. Vjeruj, trud ce ti se isplatiti, ima jos dijaspore koja ce ovo procitati, a njemu je za uhar. Ima nas starohana....Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Fakat, odi u Walmart(ako imas u blizini) i ispuni MoneyGram form za internacinalne uplate. Primaoc : Ajdin Cubro. Mnogo je jeftinije od Western Uniona. Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci. To je sve.Pozzzzfakat wrote:Nesto sam listao par stranica, ali nisam nasao nista za dijasporu (konkretno SAD). Moze li neko ponoviti gdje i kako uplatiti prilog? Na stranici 20, LilBear ima nesto o uplati ali kako to ide izvana, odem u banku i onda sta?
zahvalan...
- Bosanac sa dna kace
#553 Re: Haram im bilo.....
da se i ja tuspasim, trenutacno sam u krizi, ko i svaki student, al za koji dan aBd stizem u BiH, pa cu i ja koju kanut
- maybelline
#554 Re: Haram im bilo.....
amrica wrote:Narode, jako mi je zao sto ovo moram napisati, ali i to se desava...
Dobila sam pp od jednog forumasa koji mi je napisao da neko pred Interex-om na Stupu skuplja lovu u nase ime..![]()
Samo da napomenem, skupljanje pomoci za decke iz Podcausa ide preko Ajdinovog racuna ili direktno u kontaktu sa nekim od forumasa ili na sastancima u vf-u.
Joj, kako ljudi sve nisko mogu pasti...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#555 Re: Haram im bilo.....
Kad su se skupljale pare za Viktora, na platou Skenderije je zena prisla drugarici od viktorove tetke i trazila joj para za Viktora...maybelline wrote:amrica wrote:Narode, jako mi je zao sto ovo moram napisati, ali i to se desava...
Dobila sam pp od jednog forumasa koji mi je napisao da neko pred Interex-om na Stupu skuplja lovu u nase ime..![]()
Samo da napomenem, skupljanje pomoci za decke iz Podcausa ide preko Ajdinovog racuna ili direktno u kontaktu sa nekim od forumasa ili na sastancima u vf-u.
Joj, kako ljudi sve nisko mogu pasti...
Naviklo se na to vec...nazalost...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#556 Re: Haram im bilo.....
amrica wrote:Narode, jako mi je zao sto ovo moram napisati, ali i to se desava...
-
mIRCerka
#557 Re: Haram im bilo.....
nego, nemam snage sve procitat, amrice molim te posalji mi pp sa konkretno dogovorenim stvarima i sta se do sad uradilo u ovih 5 dana
da znam di ste da uletim i ja

-
teAMICA
#558 Re: Haram im bilo.....
Kad su se skupljale pare za Harisovo liječenje u Turskoj, lik je išao od vrata do vrata....amrica wrote:Narode, jako mi je zao sto ovo moram napisati, ali i to se desava...
Svakom na dušu
- kurty
#559 Re: Haram im bilo.....
jel fakat narode istina to za one neke ispred interexa????
ja kakve se bagre ima
ja kakve se bagre ima
- kurty
#560 Re: Haram im bilo.....
Vuk1975 nam je poslao 100$...hvala vuce
-
mIRCerka
#561 Re: Haram im bilo.....
aman ljudi moji, to se da lako rijesiti...teAMICA wrote:Kad su se skupljale pare za Harisovo liječenje u Turskoj, lik je išao od vrata do vrata....amrica wrote:Narode, jako mi je zao sto ovo moram napisati, ali i to se desava...
Svakom na dušu
napise se malo saopstenje na koji nacin se moze pomoci ovom momku, to se obavjestenje posalje svim medijima kao i trznim centrima, i kapak.
Kad cujete ili jos bolje kad vidite da neko radi mimo tih okvira, onda lijepo zovnete policiju. Posto mozda policija nece htjeti reagovati na prvu, recite CINI MI SE DA NEKO PISE GRAFIT...vec smo na jednoj temi zakljucili da na to reaguju...
- amrica
#562 Re: Haram im bilo.....
Forumas koji mi je poslao pp je napisao da danas opet ide tamo i posto je dobio potvrdu da to nismo mi, zvace policiju ako mu opet pridje cura. Kaze lici na Indijku.
-
mIRCerka
#563 Re: Haram im bilo.....
jeste li probali upratiti da li jos neko radi na tom slucaju?amrica wrote:Forumas koji mi je poslao pp je napisao da danas opet ide tamo i posto je dobio potvrdu da to nismo mi, zvace policiju ako mu opet pridje cura. Kaze lici na Indijku.
-
Hladan kao led
#564 Re: Haram im bilo.....
amrica wrote:Forumas koji mi je poslao pp je napisao da danas opet ide tamo i posto je dobio potvrdu da to nismo mi, zvace policiju ako mu opet pridje cura. Kaze lici na Indijku.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#565 Re: Haram im bilo.....
Pogledala sam sada snimak ovaj, sve mi knedla u grlu
Jel moguce da se od sredstava koja se prikupe, omoguci mladjem da zavrsi 8.razred?
Jel moguce da se od sredstava koja se prikupe, omoguci mladjem da zavrsi 8.razred?
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu
Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH
Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22
IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607
Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza
Hvala dobrim ljudima!!!
- IBM
#566 Re: Haram im bilo.....
ja sam mislio poslati neke knjige ali ne znam kako ce ostali reagovati....sutra ide uplata aBdladyblue18 wrote:Pogledala sam sada snimak ovaj, sve mi knedla u grlu![]()
-
mIRCerka
#567 Re: Haram im bilo.....
pazi, sve sto imas da mozes poslati, posalji. Sve sto njima ne treba tj nije od koristi (knjige ili odjeca koja im ne moze) oni mogu dati drugim povratnicima kojima to odgovara i treba. Kad su oni svjesni svoje muke, svjesni su muke i ostalih..IBM wrote:ja sam mislio poslati neke knjige ali ne znam kako ce ostali reagovati....sutra ide uplata aBdladyblue18 wrote:Pogledala sam sada snimak ovaj, sve mi knedla u grlu![]()
Ja sam bila spakovala davno odjecu za Pazaric, ali nismo se nikako mogli naci da to preuymu, a sve su hlace i jakne za visoko mrsavo musko
imam i ja nekih knjiga za sedmi i osmi razred, to mozemo dati ili njima, ili njegovoj skoli...
pouceni prijasnjim akcijama, trebace nam do 200 maraka za sve skolske potrepstine, od olovke do odgovarajucih knjiga, stoga, all cool
evo sam preletila par stranica teme, slika uplakanoglica je prejaka...
-
biscanka2
#568 Re: Haram im bilo.....
Ja se samo drzim SARAJEVO-X i KURTY-jevih podataka posto se od donatora (ako nezeli ostati anoniman) objavljuje ime i suma uplacenog novca znam da je sve cisto ko sunce a KURTY-ju svaka cast od mene da je ovu obavezu primio na sebe-RESPEKT.
Nego vidim ja da ce masalna biti i za kravicu pa se sijeti stocne-stale kod moje tetke
.
Bio je to od betonski blokova sazidan obijektic kad unutra udjes,prostor jedna cijelina, podijeljena letvama i na jednoj strani krava a na drugoj ovcice a pod krovom je bilo sijeno ,to radi vecerasnjeg sastanka i zelim vam dobre i efikasne diskusije
Svim prisutnim na sastanku upucujem lijepe pozdrave.
Nego vidim ja da ce masalna biti i za kravicu pa se sijeti stocne-stale kod moje tetke
Bio je to od betonski blokova sazidan obijektic kad unutra udjes,prostor jedna cijelina, podijeljena letvama i na jednoj strani krava a na drugoj ovcice a pod krovom je bilo sijeno ,to radi vecerasnjeg sastanka i zelim vam dobre i efikasne diskusije
Svim prisutnim na sastanku upucujem lijepe pozdrave.
- kurty
#569 Re: Haram im bilo.....
I ja dolazim veceras u VF
-
teAMICA
#570 Re: Haram im bilo.....
evo par prijedloga od mene za večeras..
- Pustite školovanje (složili smo se na prošlom sastanku), oni su jaakoo daleko od toga, hajmo prvo raditi na tome da ne budu gladni
- Večeras na sastanku treba dogovoriti da se ode tamo provjeriti gdje kupiti ovce, kako ih transpotovati, gdje odvesti na veterinarski pregled i ljudima najaviti naš dolazak. Do kad traje akcija? Ja bih stavila neki datum... npr. akcija traje do 1.5., ovce se kupuju i ide tamo 5.5.
Radujem se sastanku večeras, vidimo se!
- Pustite školovanje (složili smo se na prošlom sastanku), oni su jaakoo daleko od toga, hajmo prvo raditi na tome da ne budu gladni
- Večeras na sastanku treba dogovoriti da se ode tamo provjeriti gdje kupiti ovce, kako ih transpotovati, gdje odvesti na veterinarski pregled i ljudima najaviti naš dolazak. Do kad traje akcija? Ja bih stavila neki datum... npr. akcija traje do 1.5., ovce se kupuju i ide tamo 5.5.
Radujem se sastanku večeras, vidimo se!
-
istina živa
#571 Re: Haram im bilo.....
Pozdrav moji dragi forumovci
Stigla sam sa terena i evo sa velikim nestrpljenjem očekujem večerašnji susret sa vama.Večeras ću Vam reći sve detalje o porodici Hodžić jer sam bila tamo i snimila prilog.
Zbog večerašnjeg sastanka sam morala odložiti neke obaveze ali nije mi žao.
Puno sam sretna što ste svi tu i nadam se da će nas večeras biti puno na sastanku.
Stigla sam sa terena i evo sa velikim nestrpljenjem očekujem večerašnji susret sa vama.Večeras ću Vam reći sve detalje o porodici Hodžić jer sam bila tamo i snimila prilog.
Puno sam sretna što ste svi tu i nadam se da će nas večeras biti puno na sastanku.
- kurty
#572 Re: Haram im bilo.....
istina živa wrote:Pozdrav moji dragi forumovci
pozdrav i tebi...i ako nije frka da pogledas prilog koji je Emir (5ar5rovic) postavio na youtube....da vidis jel slicno kao vas prilog o problemima...
-
Bistra_boza
#573 Re: Haram im bilo.....
Cudna "NOVINARKA" nit cita sta mi pisemo, nit gleda prilog koji je postavljen. Sve mi se cini da je i to neki lov u mutnom, skupljanje poena na tudjoj plemenitosti.istina živa wrote:Pozdrav moji dragi forumovci
Amrice, Kurty, 55 molim vas budite oprezni sa ovakvim novinarima, ako moje sumnje nisu tacne ja se izvinjavam.
Pozdrav.
-
istina živa
#574 Re: Haram im bilo.....
Nisam stigla sve stranice pogledati ali svakako sam pogledala ovaj prilog.Ljudi ovo je samo mali dio patnje povratnika i ljudi kojima je neophodna pomoć.Puna sam prijedloga koji mogu konačno pokrenuti nešto veliko u ovom našem sistemu.Sretna sam što imam jako puno istomišljenika.Nama nije potrebna nikakva podrška,dovoljno je ovo što imamo- veliko i hrabro srce.Ali uz Vaše dopuštenje slike naše-Vaše pomoći obići će cijeli svijet.Zar mi moramo vući za rukav novinare da im ukažemo na posao koji treba sami da obavljaju,njima je preče da zavire u lonac naših estradnih zvijeza i kažu javnosti kako se dobro hrane,kako njeguju i troše silne novce za svoje ljubimce dok ljudi umiru od gladi i raduju se vreći brašna i litru ulja.Toj djeci nisu želje skupi mobiteli,moćni kompjuteri,markirana odjeća i sl. oni su sretni sa običnim pitanjem "Kako ste"?
Eto koliko za sreću treba!
Eto koliko za sreću treba!
-
istina živa
#575 Re: Haram im bilo.....
Bistra-boza odgovor tebi dušo i svim tvojim istomišljenicima
Ja sam dušo na terenu i snimam priloge,poput priloga o momku iz Bratunca - jesam "čudna novinarka" jer se prvenstveno bavim humanitarnim poslom tj. pružanju pomoći jadnim i iznemoglim ljudima.Svi Vi dragi moji forumovci koji želite biti direktni učesnici snimanja ovih priloga-ja vas pozivam da mi se pridružite.Ne ljutim se i ne zamjeram nikom od Vas naprotiv , drago mi je da ste oprezni.
Vidimo se svakako večeras na zakazanom mjestu.Spremna sam da odgovorim na sva Vaša pitanja.Oči u oči
Ja sam dušo na terenu i snimam priloge,poput priloga o momku iz Bratunca - jesam "čudna novinarka" jer se prvenstveno bavim humanitarnim poslom tj. pružanju pomoći jadnim i iznemoglim ljudima.Svi Vi dragi moji forumovci koji želite biti direktni učesnici snimanja ovih priloga-ja vas pozivam da mi se pridružite.Ne ljutim se i ne zamjeram nikom od Vas naprotiv , drago mi je da ste oprezni.
Vidimo se svakako večeras na zakazanom mjestu.Spremna sam da odgovorim na sva Vaša pitanja.Oči u oči