Desavanje u tramvaju br3

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
veljaca

#551 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

zgembo_sa wrote:
veljaca wrote:
Kao prvo, dok nije napunio 18 godina - ja sam mu kupovao mjesecnu i kupon ..... Sada je punoljetan i neka donosi odluke sam a i neka snosi posljedice sam. Ja i sada sa njim pricam, savjetujem ga i diskutujemo a on sam odlucuje sta ce i kako ce. Ti bi mozda volio da sam ja TIRANIN i ugrozavam slobodu svome sinu ???? Na tvoju zalost moj sin je punoljetan, ja ga tako i tretiram a i po zakonu - on snosi posljedice ....
Glavni problem je sto ti meni nemas sta reci u vezi GRAS-a jer ja PLACAM kartu a ne dobijam ADEKVATNU uslugu. U tome je problem - pa skreces sa teme ... Evo da i tebe pitam: Da li ce GRAS meni nadoknaditi troskove TAXI-a u vrijeme strajka ???? Pitanje jednostavno. Nadam se odgovoru - a ne ponovo o mome sinu ...
Pa moram i o sinu posto si se zalio na visinu cijene karte, a tvoj vlastiti sin ne placa kartu. Treba da shvatis da zbog toga ti placas skuplju kartu. Nisi tiranin ako mu zavrnes usi sto je postao lopov. A za nadoknadu troskova taxi-a za vrijeme strajka tuzi Gras, sretno!
Ti opet o mome sinu ????? Da nisi opsjednut njime ( pu pu puuuu ne dao Bog )....Lijepo te molim ( prvo ovako ) da ga ne zoves lopovom . Shvati ovo ozbiljno. I ti i ja znamo pravo znacenje rijeci LOPOV ... A sada malo o TVOJOJ kontradiktornosti - znaci GRAS mene kaznjava skupljom kartom - ZBOG ONIH KOJI NE PLACAJU. IMA LI TO VEZE, DA SE KAZNJAVAJU ONI koji placaju? Ti majke mi kao onaj ZELJKOVIC iz Toplana ( mozda si ti on ???? ) koji hoce poskupiti grijanje - jer svi ne placaju - pa da namiri od nas koji placamo - umjesto da se bori da naplati od onih koji to ne rade ... A ovo za tuzbu GRAS-a - reci da se salis ..... I sam znas koliko bi to trajalo !!!!! Eto nek GRAS tuzi sve one koji ne placaju karte, a nama koji placamo DA NORMALNU ( nizu ) CIJENU KARTE. VALJA li zgembo_sa OVA ????
I ne skreci sa teme - reci direktno:
- ima li GRAS monopol na usluge u gradu ?
- odgovaraju li usluge cijeni koju mi placamo ( ne spominji ove koji to ne rade - to je njihov problem, mislim GRAS-a ) POSTENI gradjani ?
- odobravas li SVJESNO izbjegavanje ( propustanje ) voznji na pojedinim linijama ?
I na kraju molio bih te da preneses sugestiju GRAS-u ( posto imas dodira sa njima ) da uvedu komercijalnu voznju ( DA SVI PLACAJU ) tramvajem iza ponoci do 5 ujutro ( recimo svakih 15 - tak minuta ). Ovo bi im sigurno bila ZARADA. Ovo je konkretno - a sve ostalo PALAMUDJENJE ....
Haris.ba

#552 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by Haris.ba »

EAU010 Remont i modernizacija SATRE 2.000.000
EAU062 Remont i modernizacija autobusa i trolejbusa 500.000
EAU018 Nabavka autobusa, trolejbusa i minibusa za JGPP 2.000.000
EAU032 Izgradnja autobuskih niša i stajališta i postavljanje naziva stajališta 125.000
EAU063 Sanacija tramvajske pruge i pružnih prelaza i izrada projektne dokumentacije 500.000
EAU064 Sufinansiranje sanacije trolejbuske linije za Vogošću 100.000
EAU079 Projekat elektronske naplate karata u gradskom prevozu 200.000
EAU078 Postavljanje video nadzora u vozilima i na stajalištima gradskog saobraćaja 130.000
EAN012 Sredstva za energente u 2008. godini - KJKP "Gras" 2.000.000
EAN013 Za pokrivanje dijela gubitaka - KJKP "Gras" 2.250.000
EAN014 Za primjenu kolektivn. ugovora KJKP "Gras"za 2008g. 2.250.000
EAO004 Pokrivanje razlike do ekonomske cijene za penzionerske mjesečne pretpl.karte KJKP Gras 6.600.000
EAO005 Pokrivanje razlike do ekonomske cijene za penzionerske mjesečne pretpl.karte CTS BUS 60.000
EAO006 Subvencija za dopremu doniranih tramvaja (Holandija) KJKP Gras 700.000
.....
Malo transfera iz budzeta Kantona Sarajevo za 2009 godinu (nisam nasao subvencije za studente i djake a to bi bilo zanimljivo...)

P.S.
http://www.ks.gov.ba/skupstina/sjednice ... %20Red.htm
tacka 2.

Jednostavno: PRIVATIZACIJA. Pa ti izaberes ko ce da te voza, a onda drzava subvencionira studente i penzionere kod prevoznika kojeg su oni odabrali.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#553 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

zgembo, da li nosis dugine boje :)
Prestani uzimat veljacinog sina u usta, znas i sam da nije dobro dirati nekom forumashu u familiju dok sam ja online.
ZZZlica

#554 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by ZZZlica »

23 stranice (quote @Mirci) "onanisanja"...
Jel' bar neko naveo pouzdane informacije o navodnom nemilom događaju?
Znate, ono s prve strane topika - djevojka kao imala kartu, revizori joj kao nisu priznali, kao zavrtanje ruku, kao Hitna... IKO :?
mIRCerka

#555 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

ZZZlica wrote:23 stranice (quote @Mirci) "onanisanja"...
Jel' bar neko naveo pouzdane informacije o navodnom nemilom događaju?
Znate, ono s prve strane topika - djevojka kao imala kartu, revizori joj kao nisu priznali, kao zavrtanje ruku, kao Hitna... IKO :?
fak covjece, zar je to tema :D :lol:
:thumbup:
ZZZlica

#556 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by ZZZlica »

Joj, :sax:
burek_in_space

#557 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by burek_in_space »

Situacija 1: zhena daje 50 KM da plati kartu,vozach nema da joj vrati kusur i nakon krace rasprave shalje je u p.m. i dere se na nju.Nakon intervencije jednog putnika,konachno prestaje sa 2 minutnom dernjavom i nastavlja vozhnju.

Situacija 2: na samom ulazu u bus djevojka nema NOVI kupon 5-og u mjesecu,a krenula je da ga kupi(100% provjereno),da bi vozach na to rekao da je prava balavica jer nije ranije kupila kupon :? a prije toga su pored njega proshla trojica momaka koje se nije usudio ni pitati gdje im je karta

Situacija 3: ova mi je najdrazha,moj dobar poznanik,dechko ko od brda odvaljen :oops: nikad ne pokazuje mjesechnu kartu iako je posjeduje,shta mislite koliko puta mu je revizor zatrazhio?! :evil:

Situacija 4 :postoje stanice na kojima vozachi buseva jednostavno otvore sva vrata jer nemaju mu*a da zatrazhe kartu pojedincima,ali ih to ne ometa u omalovazhavanju onih koji igrom sluchaja,kao djevojka iz situacije 2 ili gospodja iz situacije 1 nemaju.

Prije nego me neko nazove lopovom,samo da se zna da placam redovno kartu i redovno kasnim,jer se svako malo pojedini vozachi odluche napraviti pauzu mimo reda vozhnje uz redovno opravdanje da je bus u kvaru.
zgembo_sa

#558 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

veljaca wrote:Ti opet o mome sinu ????? Da nisi opsjednut njime ( pu pu puuuu ne dao Bog )....Lijepo te molim ( prvo ovako ) da ga ne zoves lopovom . Shvati ovo ozbiljno. I ti i ja znamo pravo znacenje rijeci LOPOV ...
Onaj koji uzima neki proizvod, stvar ili uslugu od vlasnika bez njegove dozvole i ne plati za to. Tvoj sin krade usluge dakle lopov je. To sto je slucajno tvoj sin me apsolutno ne interesuje, jer ga to ne amnestira od kriminala. Ne karakterisem ga ja nicim cime se on sam nije karakterisao.

@Mircerka po tvojoj logici nijednog kriminalca mi ne bismo mogli nazvati kriminalcem, jer eto Boze moj, on ima neku porodicu. Kriminalac je kriminalac, pa nek mu je i babo i sva familija ovdje nece ga to amnestirat. Bezveze su ti te prijetnje. Ako imas nesto licno protiv mene obrati mi se na pp, a ne ovdje se kriti iza moderatorske funkcije i izmisljati neka opravdanja ne bi li mi nesto rekla onako s visine.
veljaca wrote:A sada malo o TVOJOJ kontradiktornosti - znaci GRAS mene kaznjava skupljom kartom - ZBOG ONIH KOJI NE PLACAJU. IMA LI TO VEZE, DA SE KAZNJAVAJU ONI koji placaju? Ti majke mi kao onaj ZELJKOVIC iz Toplana ( mozda si ti on ???? ) koji hoce poskupiti grijanje - jer svi ne placaju - pa da namiri od nas koji placamo - umjesto da se bori da naplati od onih koji to ne rade ...
Ja ti govorim kako jeste i zasto je to tako, a ti i dalje pricas sa mnom kao da ja imam nekog uticaja na politiku firme. Firma mora da zivi od necega i ona kartu naplati tako da joj prihodi od karata pokriju troskove. Jeste, neefikasan je sistem naplate, ali evo ovdje koliko hoces likova koji se zale na to sto su grasovci toliko bezobrazni da im traze kartu, mozes mislit. Ti prvo pometi ispred svoga praga jer si dijete vaspitao tako da mu kradja normalno ponasanje. Ti bi da malo tvoji ukucani kradu od Grasa, a ovamo bi se pravio savjesnim putnikom koji hoce povrat novca za losu uslugu. Naplatio si ti njima taj taxi vec visestruko...
veljaca wrote:A ovo za tuzbu GRAS-a - reci da se salis ..... I sam znas koliko bi to trajalo !!!!! Eto nek GRAS tuzi sve one koji ne placaju karte, a nama koji placamo DA NORMALNU ( nizu ) CIJENU KARTE. VALJA li zgembo_sa OVA ????
Pa ja se i zalazem da tuzi. Eto bude i zvanja policije od strane revizora. Ja sam ti dao savjet kako mozes doci do svog novca ako zelis, ako ne zelis to je tvoj problem. Treba naravno kaznjavati uz prisustvo policije. Pa kad lopov bude dobio i saru u dosije zbog kradje usluga GRAS-a onda cemo svi biti fini u tramvaju...
veljaca wrote:I ne skreci sa teme - reci direktno:
Ima, kao i 99,99% gradova u svijetu.
veljaca wrote:- odgovaraju li usluge cijeni koju mi placamo ( ne spominji ove koji to ne rade - to je njihov problem, mislim GRAS-a ) POSTENI gradjani ?
Usluge su preskupe, vec sam to rekao, a vec sam i objasnio zasto su preskupe.
veljaca wrote:- odobravas li SVJESNO izbjegavanje ( propustanje ) voznji na pojedinim linijama ?
Ne odobravam ako postoji. Ako imas neke dokaze za to slobodno ih iznesi. Price rekla-kazala ne priznajem. Treba uzeti u obzir da nekad iz objektivnih razloga dolazi do kasnjenja. Sudari, radovi na putu, guzva, sve su to razlozi zbog kojeg moze doci do eto tih 10tak posto kasnjenja, sto iskreno i nije bas neki strasan procenat.
veljaca wrote:I na kraju molio bih te da preneses sugestiju GRAS-u ( posto imas dodira sa njima )
:lol: :lol: :lol:
Jel ti sad lakse kad si to rekao :D Tesko je povjerovat da neko moze biti posten, nisu svi vaspitani kao tvoj sin jelde :)
veljaca wrote:da uvedu komercijalnu voznju ( DA SVI PLACAJU ) tramvajem iza ponoci do 5 ujutro ( recimo svakih 15 - tak minuta ). Ovo bi im sigurno bila ZARADA. Ovo je konkretno - a sve ostalo PALAMUDJENJE ....
Ne znam, posalji im prijedlog, ako im se isplati nema razloga da ga odbiju. A komercijalna "da svi placaju" bi trebala biti svaka (napomeni to svom sinu), jer to sto ove druge voznje ne zovemo "komercijalnim" ne znaci da su dzaba.
mIRCerka

#559 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

Zgembo, ja ti lijepo rekoh, NE DIRAJ FORUMASIMA FAMILIJU a ti i dalje tako..
Sta mislis da ti kazem da ti je majka lopov jer je na pijaci probala jednu jabuku mimo onih koje su vagane za njenu kupovinu?
Ili bilo koga da ti pomenem, zivog ili ne...

Poenta teme nije FAKN karta vec je tema
elcho71 wrote:Javljaju na radiju, Kameleon radio da je djevojka izmaltretirana od srtane trojice onih balvana koji pregledaju karte po tramvajima. Zavrsila je u hitnioj pomoci, zavrtali su joj ruku a ni ostalim putnicima nisu dali da izadju iz tramvaja. Kakvi su to "muskarci" koji se izivljvaju na djevojci i to njh trojica? Sve se to desavalo na stanici M.Dvor. Dokle vise taj bezobrazluk GRAS-a?
burek_in_space

#560 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by burek_in_space »

mIRCerka,mozhda bi mogla preimenovati temu u Kritike i pohvale :mrgreen: Grasu ili neshto slichno,poshto se josh od 2. ili 3. stranice odlutalo od teme?! :skoljka:
zgembo_sa

#561 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:Zgembo, ja ti lijepo rekoh, NE DIRAJ FORUMASIMA FAMILIJU a ti i dalje tako..
Sta mislis da ti kazem da ti je majka lopov jer je na pijaci probala jednu jabuku mimo onih koje su vagane za njenu kupovinu?
Ili bilo koga da ti pomenem, zivog ili ne...

Poenta teme nije FAKN karta vec je tema
elcho71 wrote:Javljaju na radiju, Kameleon radio da je djevojka izmaltretirana od srtane trojice onih balvana koji pregledaju karte po tramvajima. Zavrsila je u hitnioj pomoci, zavrtali su joj ruku a ni ostalim putnicima nisu dali da izadju iz tramvaja. Kakvi su to "muskarci" koji se izivljvaju na djevojci i to njh trojica? Sve se to desavalo na stanici M.Dvor. Dokle vise taj bezobrazluk GRAS-a?
Ako je to uradila slobodno je nazovi lopovom, imas moju podrsku, samo sto na tvoju zalost to neces cuti, jer u mojoj porodici smo vaspitani da ne krademo.

A sto se tice poente teme, niko nije iznio nista konkretno tako da prakticno nemas o cemu komentarisat. Sve je nesto neko cuo na radiju, a gdje, ko, sta, kako... nista. Samo su se poceli javljat pljuvaci koji usput i ne placaju usluge iako ih koriste.
mIRCerka

#562 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

treci post na temi...
zgembo_sa wrote:Ne znam sta se tacno desilo, ne bih da nagadjam, ali ako kupite kartu onda cete izbjeci mogucnost takvih neugodnosti.
toliko o tome ko je prvi poceo drzat predavanje...
zgembo_sa

#563 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:treci post na temi...
zgembo_sa wrote:Ne znam sta se tacno desilo, ne bih da nagadjam, ali ako kupite kartu onda cete izbjeci mogucnost takvih neugodnosti.
Jesam li sta slagao, nekog uvrijedio? Ima li neki problem sa citiranim postom?
mIRCerka

#564 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:treci post na temi...
Jesam li sta slagao, nekog uvrijedio? Ima li neki problem sa citiranim postom?
Treci post na temi je skrenuo temu sa "revizori napali djevojku" na "placanje karte".
Suti vise.
zgembo_sa

#565 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by zgembo_sa »

Pa ako evo vec 15 dana nema nikakvih informacija koje bi potvrdile istinitost price i dale bilo koji detalj o ovom slucaju da onda zatvoris temu?
mIRCerka

#566 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:Pa ako evo vec 15 dana nema nikakvih informacija koje bi potvrdile istinitost price i dale bilo koji detalj o ovom slucaju da onda zatvoris temu?
a kako bi bilo da jednom, umjesto sto filozofiras i drzis predavanje kako bi ja trebala u svoje slobodno vrijeme administrirati, prijavis neki post ili neku temu kako neprimjerene?
sadeta

#567 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by sadeta »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:Pa ako evo vec 15 dana nema nikakvih informacija koje bi potvrdile istinitost price i dale bilo koji detalj o ovom slucaju da onda zatvoris temu?
a kako bi bilo da jednom, umjesto sto filozofiras i drzis predavanje kako bi ja trebala u svoje slobodno vrijeme administrirati, prijavis neki post ili neku temu kako neprimjerene?
ja prijavila OVU temu zoomu i nis'...prijavila kad je ovaj poceo da djeli "komplimente" svakome ko se ne slaze s njim. nije sto vrijedja, nego je i dosadan.
a sad da citiram svaki put kad je nekoga ko se slijepo ne slaze sa "kuupi kartu, daj grasu jos para, ako ne kupis lopov si" nazvao lopovom...nemam vremena, previse je posla oko toga. jel' ti ovo sad ko prijava neprimjerenog ponasanja ili treba jos nesto?
veljaca

#568 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by veljaca »

zgembo_sa wrote:
veljaca wrote:I ne skreci sa teme - reci direktno:
Ima, kao i 99,99% gradova u svijetu.
veljaca wrote:- odgovaraju li usluge cijeni koju mi placamo ( ne spominji ove koji to ne rade - to je njihov problem, mislim GRAS-a ) POSTENI gradjani ?
Usluge su preskupe, vec sam to rekao, a vec sam i objasnio zasto su preskupe.
veljaca wrote:- odobravas li SVJESNO izbjegavanje ( propustanje ) voznji na pojedinim linijama ?
Ne odobravam ako postoji. Ako imas neke dokaze za to slobodno ih iznesi. Price rekla-kazala ne priznajem. Treba uzeti u obzir da nekad iz objektivnih razloga dolazi do kasnjenja. Sudari, radovi na putu, guzva, sve su to razlozi zbog kojeg moze doci do eto tih 10tak posto kasnjenja, sto iskreno i nije bas neki strasan procenat.
veljaca wrote:I na kraju molio bih te da preneses sugestiju GRAS-u ( posto imas dodira sa njima )
:lol: :lol: :lol:
Jel ti sad lakse kad si to rekao :D Tesko je povjerovat da neko moze biti posten, nisu svi vaspitani kao tvoj sin jelde :)
veljaca wrote:da uvedu komercijalnu voznju ( DA SVI PLACAJU ) tramvajem iza ponoci do 5 ujutro ( recimo svakih 15 - tak minuta ). Ovo bi im sigurno bila ZARADA. Ovo je konkretno - a sve ostalo PALAMUDJENJE ....
Ne znam, posalji im prijedlog, ako im se isplati nema razloga da ga odbiju. A komercijalna "da svi placaju" bi trebala biti svaka (napomeni to svom sinu), jer to sto ove druge voznje ne zovemo "komercijalnim" ne znaci da su dzaba.
ti opet po svome ... ali imas prvo na to ....

Da rezimiram:
- ODOBRAVAS monopol na usluge ( jer nisi rekao da si protiv ) - da li je to u redu ?
- Usluge su preskupe - ali sta TI konkretno radis da budu manje ? ( majke mi ti si onaj ZELJKOVIC iz Toplana - jer kaznjavas MENE koji PLACAM - )
- odobravas li SVJESNO izbjegavanje ( propustanje ) voznji na pojedinim linijama ? i ti na ovo KAZES: " ..Ne odobravam ako postoji .. " Pa gdje ti zivis ili se mozda PRAVIS LUD ??? Kao ne znas da to postoji, sto su i potvrdili jos pojedini na ovom Fomumu ili se ne vozis u GRAS-u.
"Jel ti sad lakse kad si to rekao :D Tesko je povjerovat da neko moze biti posten, nisu svi vaspitani kao tvoj sin jelde :) " Za ovo cu jos jednom reci " vojnik o skracenju ... k.u.r.v.a. o postenju .."- Previse ti nesto istices to SVOJE postenje. ETO i ja sam POSTEN ,a tvrdim da je i moj sin takodjer ( da ga znas - JAVNO BI MU SE IZVINUO ...). Ti ko biva nikada nisi nista lose ( pa i nesvjesno ) uradio. TI KO NEKI SVETAC ....
- Ovo za komercijalnu - NE PRAVI SE LUD - mislio sam da tu ne vaze MJESECNE - vec da SVAKO ( pa i moj sin ) to MORA platiti ... ( jeftinije je njima a i mom sinu to - nego da placaju TAXI ... ) ...
MORAM ti priznati JEDNO - uspio si ( svojim izbjegavanjem konkretnosti ) da me stvarno IZNERVIRAS. Samo primjenjujes KUKAVICKU taktiku - ne uvlaci u ovo moga sina - ako imas sta reci meni KONKRETNO. Ja ne spominjem nikoga tvoga ( to rade samo oni koji su zloradi).
A ako zelis o meni - MOZEMO. Iznenadio bi se sa kvalitetom moga CV-a.
mIRCerka

#569 Re: Desavanje u tramvaju br3

Post by mIRCerka »

sadeta wrote:
mIRCerka wrote:
ja prijavila OVU temu zoomu i nis'...prijavila kad je ovaj poceo da djeli "komplimente" svakome ko se ne slaze s njim. nije sto vrijedja, nego je i dosadan.
a sad da citiram svaki put kad je nekoga ko se slijepo ne slaze sa "kuupi kartu, daj grasu jos para, ako ne kupis lopov si" nazvao lopovom...nemam vremena, previse je posla oko toga. jel' ti ovo sad ko prijava neprimjerenog ponasanja ili treba jos nesto?
ma ygembu meni ne treba prijavljivat ;) a ti nisi upratila da sam tad ja dezurala, a zoomke bio na odmoru, pa ja osla u cemeriku, a on tad dosao, al bilo puno posla i et...
Nego, dok se ne skonta sta bi sa cure iz uvodnog posta, tema kljuc kljac.
Locked