Ti opet o mome sinu ????? Da nisi opsjednut njime ( pu pu puuuu ne dao Bog )....Lijepo te molim ( prvo ovako ) da ga ne zoves lopovom . Shvati ovo ozbiljno. I ti i ja znamo pravo znacenje rijeci LOPOV ... A sada malo o TVOJOJ kontradiktornosti - znaci GRAS mene kaznjava skupljom kartom - ZBOG ONIH KOJI NE PLACAJU. IMA LI TO VEZE, DA SE KAZNJAVAJU ONI koji placaju? Ti majke mi kao onaj ZELJKOVIC iz Toplana ( mozda si ti on ???? ) koji hoce poskupiti grijanje - jer svi ne placaju - pa da namiri od nas koji placamo - umjesto da se bori da naplati od onih koji to ne rade ... A ovo za tuzbu GRAS-a - reci da se salis ..... I sam znas koliko bi to trajalo !!!!! Eto nek GRAS tuzi sve one koji ne placaju karte, a nama koji placamo DA NORMALNU ( nizu ) CIJENU KARTE. VALJA li zgembo_sa OVA ????zgembo_sa wrote:Pa moram i o sinu posto si se zalio na visinu cijene karte, a tvoj vlastiti sin ne placa kartu. Treba da shvatis da zbog toga ti placas skuplju kartu. Nisi tiranin ako mu zavrnes usi sto je postao lopov. A za nadoknadu troskova taxi-a za vrijeme strajka tuzi Gras, sretno!veljaca wrote:
Kao prvo, dok nije napunio 18 godina - ja sam mu kupovao mjesecnu i kupon ..... Sada je punoljetan i neka donosi odluke sam a i neka snosi posljedice sam. Ja i sada sa njim pricam, savjetujem ga i diskutujemo a on sam odlucuje sta ce i kako ce. Ti bi mozda volio da sam ja TIRANIN i ugrozavam slobodu svome sinu ???? Na tvoju zalost moj sin je punoljetan, ja ga tako i tretiram a i po zakonu - on snosi posljedice ....
Glavni problem je sto ti meni nemas sta reci u vezi GRAS-a jer ja PLACAM kartu a ne dobijam ADEKVATNU uslugu. U tome je problem - pa skreces sa teme ... Evo da i tebe pitam: Da li ce GRAS meni nadoknaditi troskove TAXI-a u vrijeme strajka ???? Pitanje jednostavno. Nadam se odgovoru - a ne ponovo o mome sinu ...
I ne skreci sa teme - reci direktno:
- ima li GRAS monopol na usluge u gradu ?
- odgovaraju li usluge cijeni koju mi placamo ( ne spominji ove koji to ne rade - to je njihov problem, mislim GRAS-a ) POSTENI gradjani ?
- odobravas li SVJESNO izbjegavanje ( propustanje ) voznji na pojedinim linijama ?
I na kraju molio bih te da preneses sugestiju GRAS-u ( posto imas dodira sa njima ) da uvedu komercijalnu voznju ( DA SVI PLACAJU ) tramvajem iza ponoci do 5 ujutro ( recimo svakih 15 - tak minuta ). Ovo bi im sigurno bila ZARADA. Ovo je konkretno - a sve ostalo PALAMUDJENJE ....