iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
IlijaLadin

#551 Re: iPhone - All about

Post by IlijaLadin »

Haka :P

ja sam skoro instalirao FlajtKontrol i spustio sam 304. Slijećem samo u WC-u :))))))))
hakazvaka

#552 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

IlijaLadin wrote:Haka :P

ja sam skoro instalirao FlajtKontrol i spustio sam 304. Slijećem samo u WC-u :))))))))
381 > 304
sorry, better luck next time :D :D
savsvoj

#553 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Gorštak wrote:
savsvoj wrote:instaliraj preko kompa?
apptracker.org
Ja sam tako u početku dok sam čekao ajfon pregledao apptrackr i skidao aplikacije koje mi se svidjaju. Kasnije dupli klik instalira je u itunes i onda sinhro.

@haka ima dobrih pravo, fala ti. :D
Meni super zeza iSteam. Uzmi pa probaj. Glavno je što kad puhneš u mikrofon, opet se zamagli. 8-)
pa ja neces prebacivat preko ssha na instalus pa instalirat :D
Gorštak

#554 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Jel iko instaliro i probo TomTom navigaciju, da li šta valja?
Lady Saray

#555 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

jel moze mala pomoc oko kreiranja acc? imam kreiran hr acc ali hocu za itunes usa. pratila sam onaj link s pocetka teme i u redu gdje ima da se izabe nacin placanja kartica ili paypal ili none meni nema ponudjena opcija none :sad: bila je u pocetku kad sam cackala itunes ali nakon sto sam ukucala gift certifikat (za koji je naravno izbacio poruku da je iskoristen) none je nestalo :sad: probala sam i da izbrisem itunes pa da instaliram ponovo ali je none bestragom nestalo :lol: help anyone? (ako nista moze li mi ko napraviti acc kod sebe na compu na moj mail :mrgreen: )

a druga stvar s kojom imam problem je jaillbreak.. probala s blackrainom i snowbreeze ali ne ide. telefon je fabricki otkljucan bio je 2.2 pa sam uradila upgrade na 3.1.2.

blackrain ispise sve poruke kako treba i da je zavrseno medjutim tel kad on zavrsi pokaze samo crni displej bez jabuke i icega i kad bi se on kao trebao odmah restartovati meni stoji to crno cudo dok ga ne podignem u restore modu (valjda se tako zove kad se drze home i tipka za paljenje istovremeno)... u cemu je fazon?

treca stvar je mms.. nasla sam gdje se ukucavaju postavke ali nisam sigurna sta treba sve ukucati za 061 mrezu i kako se uopste pravi mms :mrgreen: ako idem iz slika mogu samo poslati mail a direkt iz sms poruka ne vidim opciju da izaberem sliku..

ako ima koje glupo pitanje halalite, tek sam juce s nokie presla :mrgreen:
IlijaLadin

#556 Re: iPhone - All about

Post by IlijaLadin »

hakazvaka wrote:

381 > 304
413 :)

Preporuka svima onima koji bi da poigraju neku simpatičnu igricu da instlairaju Flight Control! Odmara ;)
hakazvaka

#557 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

IlijaLadin wrote:
hakazvaka wrote:

381 > 304

Preporuka svima onima koji bi da poigraju neku simpatičnu igricu da instlairaju Flight Control! Odmara ;)
e pa svaka cast :D
dao si mi materijala za hale :D
DYD666

#558 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

IlijaLadin wrote:Preporuka svima onima koji bi da poigraju neku simpatičnu igricu da instlairaju Flight Control! Odmara ;)
lol mene uzasno iritira zapravo :) Jako stresno, srklet, panika, frka :) Ima nekoliko realnih ATC igara/simulacija za iPhone koje su mi OK...ovo je cisto svrljanje prstom gdje mjesto aviona mogu biti brodovi, vojnici, vozovi, zivotinje itd... kao sto i jesu u drugim igrama na isti fol :S

@ Lady Saray: vizavi accounta ti ne mogu skroz pomoci jer nisam nikad ni uspio kreirati USA. Za hr se sjecam samo da je trebalo kao pokusati kupiti/skinuti jednu od free aplikacija i tada se nekad u procesu otvore opcije oko kartica koje nama odgovaraju. Tipa da kazes kako je nemas. A onda kasnije dodas paypal acc na svoj iTunes acc...tako nekako. Imaju bar 2 god kako sam to radio zaboravio sam. Zagooglaj na tu temu mora negdje biti guide na nasem jeziku 100%.

Apropo blackrain i snowbreeze - jedino vjerujem u PwnageTool. O kojem se iPhoneu radi btw? 2G, 3G, 3GS? Ima i te kako veze.
Lady Saray

#559 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

uradila sam jailbreak sa redsnow :) u pitanju je 3g 16gb 3.1.2 imam sad problem s mmsom... sliku koju uslikam kamerom sam uspjela sama sebi poslati tako da testiram i slanje i primanje mmsa ali sliku wallpaper 120kb nisam uspjela poslati na drugi br
DYD666

#560 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

@Lady Saray: Sry ne znam sta bih rekao, moja iskustva su vezana do sad striktno za 2G modele a znam da stvar nije identicna na 3G kada je bilo koji nacin otkljucavanja u pitanju.
Davno sam probao neku MMS aplikaciju preko Cydie i nije islo pa sam odustao. Gdje god o tome citam, vidim da je 90% glavobolje 10% konkretnog uspjeha, tako da mislim da se bez 3GS modela prosto ne isplati gnajviti sa MMS.
Koristim WiFi i email kad zelim slati slike sa telefona nekome + i njih smanjim i doradim sa photogene jer kamera je takva kakva jeste.
Jesmo sigurni da nema brkanja pojmova, unlock & jailbreak? Jedno je otkljucavanje SIM kartice a nesto sasvim drugo je nacin da ti regularno rade crackovane ipa aplikacije koje sync-as kroz iTunes. A rade li kod tebe? Ili ti je zapravo samo SIM kartica otkljucana.
Lady Saray

#561 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

DYD666 wrote:@Lady Saray: Sry ne znam sta bih rekao, moja iskustva su vezana do sad striktno za 2G modele a znam da stvar nije identicna na 3G kada je bilo koji nacin otkljucavanja u pitanju.
Davno sam probao neku MMS aplikaciju preko Cydie i nije islo pa sam odustao. Gdje god o tome citam, vidim da je 90% glavobolje 10% konkretnog uspjeha, tako da mislim da se bez 3GS modela prosto ne isplati gnajviti sa MMS.
Koristim WiFi i email kad zelim slati slike sa telefona nekome + i njih smanjim i doradim sa photogene jer kamera je takva kakva jeste.
Jesmo sigurni da nema brkanja pojmova, unlock & jailbreak? Jedno je otkljucavanje SIM kartice a nesto sasvim drugo je nacin da ti regularno rade crackovane ipa aplikacije koje sync-as kroz iTunes. A rade li kod tebe? Ili ti je zapravo samo SIM kartica otkljucana.
nije brkanje pojmova (sjo zensko a zna cacakat ovo :P :wink: ), tel mi je fabricki otkljucan :D uglavnom skontala sam da je mms ko bingo nekad hoce nekad nece svejedno da li je slika slikana mobom ili wallpapaer npr ali uglavnom svaka sama prodje, cim dopisem teksta ispod slike nema sanse

ustimala sam sebi i svoje tonove za zvono i za sms preko openSSH sad staje samo da nastavim skidati aplikacije >.<

ima li ko preporuciti kakvu dobru aplikaciju za citanje pdf i word fajlova, kao i ima li sta za prezentacije? ima li kakva dobra aplikacija za bluetooth a da nije ibluetooth (koju mozda i kupim ako ne bude sta bolje) tnx :D

btw plants vs zombies ubjedljivo najjaca igrica (igram je nekad na compu a sad cu i na mobu)
Gorštak

#562 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Lady Saray wrote:ima li ko preporuciti kakvu dobru aplikaciju za citanje pdf i word fajlova, kao i ima li sta za prezentacije?
Ja koristim PDF Reader, fin je, može i od .jpg praviti .pdf ako zatreba nekad u mimohodu za attachmenta nekog.
Što se wordova i .ppt prezentacija, sve ih iz maila iz attachmenta otvaras regularno. Meni je to dovoljno, ne mislim pretvarati ajfon u stik niti na njemu uređivati prezentacije.
Lady Saray wrote:(sjo zensko a zna cacakat ovo :P :wink: )
:D
hakazvaka

#563 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

IlijaLadin wrote:
hakazvaka wrote:

381 > 304

Image
:D :D
DYD666

#564 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Oj covjece kako? :) Ja jedva mogu 30 :?
shin

#565 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Da li neko u Sarajevu mjenja zadnju stranu/poklopac na iPhoneu 2g?
DYD666

#566 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Imas neke servise za iPhone u ogasima na market.ba, probaj tamo potraziti.
hakazvaka

#567 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

DYD666 wrote:Oj covjece kako? :) Ja jedva mogu 30 :?
strpljen spasen ;)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 19/04/2015 09:45, edited 1 time in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 11:19, edited 1 time in total.
ChataDodajStaHoces

#570 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

dzemmo wrote:for iPhone 3G and iPod touch 2nd gen, they will run many things...
but there are some things they won't run, like multitasking." :(

moram sebi 3GS kupit
Same here...

Ubacuju odlicne stvari, i multitasking ce biti itekako koristan... Samo ih flash hebe :( :dance:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
hakazvaka

#572 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

dzemmo wrote:
Chata87 wrote:Samo ih flash hebe :( :dance:
kad smo kod Flash-a

when Steve was asked if there were plans to add Flash or java, his response was a flat: No.
:( :( :(
Šeha

#573 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Samo da Flash hoce umrijeti malo brze... :)
HTML 5 bolji, brzi... bolji! :)

Ja bas sad prolazim kroz muke re-enkodiranja videa na poslovnom websajtu za HTML 5. Ali nije mi mrsko kad pomislim da radim svoj dio da ubijem Flash :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Post Reply