ja sam skoro instalirao FlajtKontrol i spustio sam 304. Slijećem samo u WC-u
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
IlijaLadin
#551 Re: iPhone - All about
Haka 
)))))))
- hakazvaka
#552 Re: iPhone - All about
381 > 304IlijaLadin wrote:Haka
ja sam skoro instalirao FlajtKontrol i spustio sam 304. Slijećem samo u WC-u)))))))
sorry, better luck next time
-
savsvoj
#553 Re: iPhone - All about
pa ja neces prebacivat preko ssha na instalus pa instaliratGorštak wrote:Ja sam tako u početku dok sam čekao ajfon pregledao apptrackr i skidao aplikacije koje mi se svidjaju. Kasnije dupli klik instalira je u itunes i onda sinhro.savsvoj wrote:instaliraj preko kompa?
apptracker.org
@haka ima dobrih pravo, fala ti.![]()
Meni super zeza iSteam. Uzmi pa probaj. Glavno je što kad puhneš u mikrofon, opet se zamagli.
- Gorštak
#554 Re: iPhone - All about
Jel iko instaliro i probo TomTom navigaciju, da li šta valja?
- Lady Saray
#555 Re: iPhone - All about
jel moze mala pomoc oko kreiranja acc? imam kreiran hr acc ali hocu za itunes usa. pratila sam onaj link s pocetka teme i u redu gdje ima da se izabe nacin placanja kartica ili paypal ili none meni nema ponudjena opcija none
bila je u pocetku kad sam cackala itunes ali nakon sto sam ukucala gift certifikat (za koji je naravno izbacio poruku da je iskoristen) none je nestalo
probala sam i da izbrisem itunes pa da instaliram ponovo ali je none bestragom nestalo
help anyone? (ako nista moze li mi ko napraviti acc kod sebe na compu na moj mail
)
a druga stvar s kojom imam problem je jaillbreak.. probala s blackrainom i snowbreeze ali ne ide. telefon je fabricki otkljucan bio je 2.2 pa sam uradila upgrade na 3.1.2.
blackrain ispise sve poruke kako treba i da je zavrseno medjutim tel kad on zavrsi pokaze samo crni displej bez jabuke i icega i kad bi se on kao trebao odmah restartovati meni stoji to crno cudo dok ga ne podignem u restore modu (valjda se tako zove kad se drze home i tipka za paljenje istovremeno)... u cemu je fazon?
treca stvar je mms.. nasla sam gdje se ukucavaju postavke ali nisam sigurna sta treba sve ukucati za 061 mrezu i kako se uopste pravi mms
ako idem iz slika mogu samo poslati mail a direkt iz sms poruka ne vidim opciju da izaberem sliku..
ako ima koje glupo pitanje halalite, tek sam juce s nokie presla
a druga stvar s kojom imam problem je jaillbreak.. probala s blackrainom i snowbreeze ali ne ide. telefon je fabricki otkljucan bio je 2.2 pa sam uradila upgrade na 3.1.2.
blackrain ispise sve poruke kako treba i da je zavrseno medjutim tel kad on zavrsi pokaze samo crni displej bez jabuke i icega i kad bi se on kao trebao odmah restartovati meni stoji to crno cudo dok ga ne podignem u restore modu (valjda se tako zove kad se drze home i tipka za paljenje istovremeno)... u cemu je fazon?
treca stvar je mms.. nasla sam gdje se ukucavaju postavke ali nisam sigurna sta treba sve ukucati za 061 mrezu i kako se uopste pravi mms
ako ima koje glupo pitanje halalite, tek sam juce s nokie presla
-
IlijaLadin
#556 Re: iPhone - All about
413hakazvaka wrote:381 > 304IlijaLadin wrote:Haka
ja sam skoro instalirao FlajtKontrol i spustio sam 304. Slijećem samo u WC-u)))))))
sorry, better luck next time![]()
Preporuka svima onima koji bi da poigraju neku simpatičnu igricu da instlairaju Flight Control! Odmara
- hakazvaka
#557 Re: iPhone - All about
e pa svaka castIlijaLadin wrote:413hakazvaka wrote:381 > 304IlijaLadin wrote:Haka
Preporuka svima onima koji bi da poigraju neku simpatičnu igricu da instlairaju Flight Control! Odmara
dao si mi materijala za hale
-
DYD666
#558 Re: iPhone - All about
lol mene uzasno iritira zapravoIlijaLadin wrote:Preporuka svima onima koji bi da poigraju neku simpatičnu igricu da instlairaju Flight Control! Odmara
@ Lady Saray: vizavi accounta ti ne mogu skroz pomoci jer nisam nikad ni uspio kreirati USA. Za hr se sjecam samo da je trebalo kao pokusati kupiti/skinuti jednu od free aplikacija i tada se nekad u procesu otvore opcije oko kartica koje nama odgovaraju. Tipa da kazes kako je nemas. A onda kasnije dodas paypal acc na svoj iTunes acc...tako nekako. Imaju bar 2 god kako sam to radio zaboravio sam. Zagooglaj na tu temu mora negdje biti guide na nasem jeziku 100%.
Apropo blackrain i snowbreeze - jedino vjerujem u PwnageTool. O kojem se iPhoneu radi btw? 2G, 3G, 3GS? Ima i te kako veze.
- Lady Saray
#559 Re: iPhone - All about
uradila sam jailbreak sa redsnow
u pitanju je 3g 16gb 3.1.2 imam sad problem s mmsom... sliku koju uslikam kamerom sam uspjela sama sebi poslati tako da testiram i slanje i primanje mmsa ali sliku wallpaper 120kb nisam uspjela poslati na drugi br
-
DYD666
#560 Re: iPhone - All about
@Lady Saray: Sry ne znam sta bih rekao, moja iskustva su vezana do sad striktno za 2G modele a znam da stvar nije identicna na 3G kada je bilo koji nacin otkljucavanja u pitanju.
Davno sam probao neku MMS aplikaciju preko Cydie i nije islo pa sam odustao. Gdje god o tome citam, vidim da je 90% glavobolje 10% konkretnog uspjeha, tako da mislim da se bez 3GS modela prosto ne isplati gnajviti sa MMS.
Koristim WiFi i email kad zelim slati slike sa telefona nekome + i njih smanjim i doradim sa photogene jer kamera je takva kakva jeste.
Jesmo sigurni da nema brkanja pojmova, unlock & jailbreak? Jedno je otkljucavanje SIM kartice a nesto sasvim drugo je nacin da ti regularno rade crackovane ipa aplikacije koje sync-as kroz iTunes. A rade li kod tebe? Ili ti je zapravo samo SIM kartica otkljucana.
Davno sam probao neku MMS aplikaciju preko Cydie i nije islo pa sam odustao. Gdje god o tome citam, vidim da je 90% glavobolje 10% konkretnog uspjeha, tako da mislim da se bez 3GS modela prosto ne isplati gnajviti sa MMS.
Koristim WiFi i email kad zelim slati slike sa telefona nekome + i njih smanjim i doradim sa photogene jer kamera je takva kakva jeste.
Jesmo sigurni da nema brkanja pojmova, unlock & jailbreak? Jedno je otkljucavanje SIM kartice a nesto sasvim drugo je nacin da ti regularno rade crackovane ipa aplikacije koje sync-as kroz iTunes. A rade li kod tebe? Ili ti je zapravo samo SIM kartica otkljucana.
- Lady Saray
#561 Re: iPhone - All about
nije brkanje pojmova (sjo zensko a zna cacakat ovoDYD666 wrote:@Lady Saray: Sry ne znam sta bih rekao, moja iskustva su vezana do sad striktno za 2G modele a znam da stvar nije identicna na 3G kada je bilo koji nacin otkljucavanja u pitanju.
ustimala sam sebi i svoje tonove za zvono i za sms preko openSSH sad staje samo da nastavim skidati aplikacije >.<
ima li ko preporuciti kakvu dobru aplikaciju za citanje pdf i word fajlova, kao i ima li sta za prezentacije? ima li kakva dobra aplikacija za bluetooth a da nije ibluetooth (koju mozda i kupim ako ne bude sta bolje) tnx
btw plants vs zombies ubjedljivo najjaca igrica (igram je nekad na compu a sad cu i na mobu)
- Gorštak
#562 Re: iPhone - All about
Ja koristim PDF Reader, fin je, može i od .jpg praviti .pdf ako zatreba nekad u mimohodu za attachmenta nekog.Lady Saray wrote:ima li ko preporuciti kakvu dobru aplikaciju za citanje pdf i word fajlova, kao i ima li sta za prezentacije?
Što se wordova i .ppt prezentacija, sve ih iz maila iz attachmenta otvaras regularno. Meni je to dovoljno, ne mislim pretvarati ajfon u stik niti na njemu uređivati prezentacije.
Lady Saray wrote:(sjo zensko a zna cacakat ovo![]()
)
- hakazvaka
#563 Re: iPhone - All about
IlijaLadin wrote:413hakazvaka wrote:381 > 304IlijaLadin wrote:Haka
-
DYD666
#564 Re: iPhone - All about
Oj covjece kako?
Ja jedva mogu 30 
-
shin
#565 Re: iPhone - All about
Da li neko u Sarajevu mjenja zadnju stranu/poklopac na iPhoneu 2g?
-
DYD666
#566 Re: iPhone - All about
Imas neke servise za iPhone u ogasima na market.ba, probaj tamo potraziti.
- hakazvaka
#567 Re: iPhone - All about
strpljen spasenDYD666 wrote:Oj covjece kako?Ja jedva mogu 30
-
Richard Peti
-
Richard Peti
- ChataDodajStaHoces
#570 Re: iPhone - All about
Same here...dzemmo wrote:for iPhone 3G and iPod touch 2nd gen, they will run many things...
but there are some things they won't run, like multitasking."
moram sebi 3GS kupit
Ubacuju odlicne stvari, i multitasking ce biti itekako koristan... Samo ih flash hebe
-
Richard Peti
- hakazvaka
#572 Re: iPhone - All about
dzemmo wrote:kad smo kod Flash-aChata87 wrote:Samo ih flash hebe![]()
when Steve was asked if there were plans to add Flash or java, his response was a flat: No.
- Šeha
#573 Re: iPhone - All about
Samo da Flash hoce umrijeti malo brze... 
HTML 5 bolji, brzi... bolji!
Ja bas sad prolazim kroz muke re-enkodiranja videa na poslovnom websajtu za HTML 5. Ali nije mi mrsko kad pomislim da radim svoj dio da ubijem Flash
HTML 5 bolji, brzi... bolji!
Ja bas sad prolazim kroz muke re-enkodiranja videa na poslovnom websajtu za HTML 5. Ali nije mi mrsko kad pomislim da radim svoj dio da ubijem Flash
-
Richard Peti
-
Richard Peti